Matkavakuutus

Henkilötunnuksesi
Kenelle haluat ottaa vakuutuksen?
Verkkokaupasta 10 % alennus!

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi


 • Turvaa hoitokulujen varalle

  ​Hoitokulut voivat nousta ulkomailla kymmeniin tuhansiin euroihin. Korvaamme kulut ilman ylärajaa.

 • Sisältää peruuntumisturvan

  ​If Matkavakuutus sisältää aina myös peruuntumisturvan.

 • Nopea korvauspalvelu

  ​Teemme yli 70 % korvauspäätöksistä vuorokauden sisällä.

Mitä kuluja matkavakuutus korvaa? Matkustajat Matkatavarat
Sairastuminen tai tapaturma ulkomaan matkalla

Korvaamme sairauden hoitokuluja jopa 90 päivän ajalta lääkäriin hakeutumisesta lukien. Matkasairauskustannukset korvataan ilman omavastuuta tai ylärajaa.

Vakavassa sairaustapauksessa korvaamme myös kuljetuksen Suomeen sekä tarvittaessa saattajan kustannuksia.

Korvaamme tapaturman hoitokuluja jopa 3 vuoden ajalta sen sattumisesta. Vakavan tapaturman sattuessa korvaamme myös kuljetuksen Suomeen sekä tarvittaessa saattajan kustannuksia.

 
Sairastuminen tai tapaturma kotimaan matkalla*

Voit lisämaksusta laajentaa jatkuvan vakuutusturvan myös yöpymisen sisältäville, yli 150 km päähän tehtäville vapaa-ajan matkoille. *Voit valita lisäturvana.

 
Matkan peruuntuminen

Matkan peruuntumiskuluja korvataan muun muassa, kun ne perustuvat lääkärin määräykseen ja johtuvat vakuutetun omasta tai hänen lähiomaisensa vakavasta tapaturmasta, äkillisestä vakavasta sairastumisesta tai kuolemasta.

 
Matkan keskeytyminen tai matkalta myöhästyminen

Jos matkasi keskeytyy tai myöhästyt pakottavista syistä, korvaamme aiheutuneita kuluja sekä menetettyjä matkapäiviä.

Matkan keskeytymiskuluja korvataan muun muassa, kun ne perustuvat lääkärin määräykseen ja johtuvat omasta tai lähiomaisen vakavasta tapaturmasta, äkillisestä vakavasta sairastumisesta tai kuolemasta.

Myöhästymisestä aiheutuneita kuluja korvataan esim. jos lentokentälle vievä linja-auto hajoaa kesken matkan tai joudut omalla autollasi liikenneonnettomuuteen.

 
24 h hätäpäivystys ja kuljetus hoitoon tarvittaessa

Neuvomme vahingon sattuessa, ohjaamme sopimusssairaalaan tai -lääkärille, huolehdimme maksusitoumuksista ja avustamme kotiinkuljetuksissa.

Jos Suomen ulkoministeriö suosittelee kohdealueelta poistumista esim. luonnonkatastrofin vuoksi, korvaamme myös evakuoinnista aiheutuvia ylimääräisiä matka- ja majoituskustannuksia.

 
Mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapset

Vanhempiensa mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset sisältyvät vanhempiensa Matkustajaturvaan. Ilman vanhempiaan matkustaessaan lapsi tarvitsee oman vakuutuksen.

Matkatavaravakuutukseen sisältyvät samassa taloudessa vakinaisesti asuvien henkilöiden matkalla mukana olevat matkatavarat.

 
Matkatavaroiden rikkoontuminen, varkaus tai myöhästyminen

Korvaamme äkilliset ja ennalta arvaamattomat matkatavaroiden vahingot. Vakuutus kattaa kaikkien taloudessasi asuvien matkustajien matkatavarat.

Rikkoutuneiden tai varastettujen matkatavaroiden omavastuu on 100 €.

 
Matkaoikeusturva

Korvaamme oikeudenkäyntikuluja yksityiselämääsi liittyvissä, matkalla sattuneissa riita- ja rikosasioissa.

 
Matkavastuu

Korvaamme sinun tai perheenjäsenesi matkalla toiselle vahingossa aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon, josta olet vastuussa.

 

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi

If Matkavakuutus koostuu kahdesta osasta, joita voit täydentää matkasi mukaan. Matkavakuutukseen kuuluu aina matkustajavakuutus, ja lisäksi voit hankkia myös matkatavaravakuutuksen.

 • Matkustajavakuutus korvaa, jos sairastut tai joudut tapaturmaan matkalla. Tarvitset oman turvan jokaiselle aikuiselle, alle 20-vuotiaille mukana matkustaville lapsille riittää vanhemman vakuutus.
 • ​Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaravahingot, muille ihmisille aiheuttamiasi vahinkoja sekä oikeudenkäyntikuluja. Matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat.

Katso taulukosta, mitä matkavakuutukseen kuuluu ja valitse sinulle sopivat lisäturvat.

Vältä jopa kymmenien tuhansien kulut sairastuessasi matkalla

If Matkavakuutus helpottaa hoitoon pääsyä ja korvaa lääkäri- ja sairaalakuluja, jotka ulkomailla voivat nousta huiman korkeiksi.

Jos käy niin ikävästi, että matkasi yllättäen peruuntuu tai keskeytyy, voit saada korvausta kuluista ja menetetyistä matkapäivistä.

Edullisin matkavakuutus on jatkuva vakuutus

If Matkavakuutus voi olla jatkuva tai määräaikainen (matkakohtainen). Jos matkustat kaksi kertaa tai useammin vuodessa ulkomaille, on jatkuva vakuutus sinulle kätevä, ja myös halvin vaihtoehto.

Säästät selvää rahaa, kun et joudu ottamaan vakuutusta joka matkalle erikseen. Ja onhan se helpompaa, kun on yksi muistettava asia vähemmän matkalle lähtiessä.

Hoida matkavakuutus kuntoon ensin ja sitten voit keskittyä matkan suunnitteluun! Saat vielä 10 % alennuksen, kun hankit matkavakuutuksen nyt verkkokaupastamme.​

Korvaako matkavakuutus?​ Lue tarinoita reissun päällä sattuneista vahingoista.

Matkavakuutuksen voimassaolo eri harrastuksissa tai kilpaurheilussa

Huomaathan, tarvitset lisäturvaa matkavakuutukseesi kilpaurheiluun ja tiettyihin harrastuksiin, kuten esimerkiksi laitesukellukseen tai kiipeilylajeihin. If Verkkokaupasta ostettava vakuutus ei ilman lisäturvaa ole voimassa näissä tilanteissa. Voit helpoiten hankkia lisäturvaa olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tarkemman kuvauksen matkavakuutuksen voimassaolosta eri harrastuksissa ja urheilulajeissa näet vakuutusoppaasta ja -ehdoista.​

MATKAVAKUUTUS YLI 45 VUOROKAUDEN MATKOILLE, KUTEN VAIHTO-OPISKELUUN

Jos matkasi kestää yli 45 vuorokautta, esimerkiksi lähdettäessä vaihtoon ulkomaille, voit hankkia sopivan vakuutuksen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.