Matkavakuutus voimaan vaikka heti

Matkavakuutus

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi. Saat sen voimaan milloin ja miten haluat: jatkuvana ympäri vuoden tai määräaikaisena yhdelle matkalle.


 • Korvaamme hoitokulut ilman ylärajaa ja omavastuuta

  ​Jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma matkallasi, kulut voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

 • Turvaa matkan peruuntumisen varalta

  ​If Matkavakuutus sisältää aina myös peruuntumisturvan, joka kattaa matkan peruuntumisesta johtuvia kustannuksia.

 • Kuljetus Suomeen vakavissa sairaustapauksissa

  ​Korvaamme sairaankuljetuksen ulkomailta Suomeen vakavissa sairaustapauksissa.

Mitä kuluja matkavakuutus korvaa? Matkustaja ja matkatavara Matkustaja
Sairastuminen tai tapaturma ulkomaan matkalla

Matkasairauksien ja -tapaturmien kustannukset korvataan ilman omavastuuta tai ylärajaa. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, lääkkeet, tutkimuksen ja hoidon sekä sairaankuljetus- ja matkakuluja.

Yleisimpiä matkalla sattuvia sairauksia ja tapaturmia ovat esimerkiksi:

 • vatsataudit
 • haavat
 • auringonpistokset
 • auringonpolttama iho
 • nyrjähdykset


Ennen matkaa alkanut sairaus: Mikäli sinulla on jokin ennen matkaa alkanut sairaus, matkavakuutus korvaa välttämätöntä ensiapuhoitoa matkakohteessa enintään viikon ajalta mikäli tämä sairaus pahentuu yllättäen matkan aikana.

Sairastuminen tai tapaturma kotimaan matkalla*

Matkavakuutus on voimassa myös yöpymisen sisältävillä, yli 150 km päähän tehtävillä vapaa-ajan matkoilla. Matkasairauskustannukset korvataan ilman omavastuuta tai ylärajaa.

Mikä on kotimaan matka?
Kotimaan matkalla tarkoitetaan matkoja normaalin päivittäisen elinympäristösi ulkopuolelle. Matkavakuutus kattaa matkat muualle kuin sinun ja puolisosi kotiin, työpaikalle, vapaa-ajan asunnolle tai opiskelupaikkakunnalle.

*Voit valita lisäturvana jatkuvaan matkavakuutukseen

Matkan peruuntuminen

Mitä korvataan?
Korvaamme matkan peruuntumisesta aiheutuneita kuluja sekä menetettyjä matkapäiviä, kun peruuntuminen on johtunut pakottavista syistä. Kustannuksia korvataan 5 000 euroon asti yhtä matkaa ja vakuutettua kohti.

Esimerkkitilanteita:
Matkan peruuntumiskuluja korvataan esimerkiksi, kun ne perustuvat lääkärin määräykseen ja johtuvat vakuutetun omasta tai hänen lähiomaisensa vakavasta tapaturmasta, äkillisestä vakavasta sairastumisesta tai kuolemasta.

Huomioi:
Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos matkan alkuun on vakuutuksen ostohetkellä yli 3 vrk.

Matkan keskeytyminen tai matkalta myöhästyminen

Mitä korvataan?
Korvaamme matkan keskeytymisestä tai matkalta myöhästymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja sekä menetettyjä matkapäiviä.

Milloin korvataan?
Voit saada korvausta matkan keskeytymisestä tai matkalta myöhästymisestä, kun se on tapahtunut pakottavasta syystä.

Esimerkkitilanteita:

 • Matkan keskeytymiskuluja korvataan, esim. kun ne perustuvat lääkärin määräykseen ja johtuvat omasta tai lähiomaisen vakavasta tapaturmasta, äkillisestä vakavasta sairastumisesta tai kuolemasta.
 • Myöhästymisestä aiheutuneita kuluja korvataan esim. jos lentokentälle vievä linja-auto hajoaa kesken matkan, et sääesteen vuoksi pääse lentokentälle tai joudut omalla autollasi liikenneonnettomuuteen.
24 h hätäpäivystys

Neuvomme vahingon sattuessa, ohjaamme sopimusssairaalaan tai -lääkärille, huolehdimme maksusitoumuksista ja avustamme kotiinkuljetuksissa.

Mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset

Vanhempiensa mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset sisältyvät ilman lisämaksua vanhempiensa Matkustajaturvaan. Ilman vanhempiaan matkustaessaan lapsi tarvitsee oman vakuutuksen.

Matkatavaravakuutukseen sisältyvät samassa taloudessa vakinaisesti asuvien henkilöiden matkatavarat.

Kuljetus Suomeen

Vakavassa sairaustapauksessa korvaamme kuljetuksen Suomeen ja tarvittaessa myös saattajan kustannuksia.

Kuolemantapauksessa huolehdimme vainajan kuljetuksesta Suomeen.

Matkatavaroiden vahingot ja varkaudet

Korvaamme matkatavaroiden äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot, kuten rikkoutumiset ja varkaudet. Matkatavaravahinkojen omavastuu on vain 100 euroa per vahinko. Matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa taloudessa asuvien matkustajien matkatavarat.

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Kamera putoaa veneestä veteen
 • Istut aurinkolasien päälle
 • Taskuvaras vie puhelimen
 • Varas vie koko laukun (laukku korvataan sisältöineen)

Käteistä rahaa korvaamme maksimissaan 100 euroa per vahinkotapahtuma (esim. laukkusi varastetaan). Käteistä rahaa korvataan oli se sitten vahingon hetkellä taskussasi tai hotellin tallelokerossa.

 
Matkatavaroiden myöhästyminen

Jos matkatavarat myöhästyvät matkakohteesta yli 6 tuntia, voit ostaa välttämättömyystarvikkeita 80 €:lla vuorokaudessa ilman omavastuuta. Yläraja on yhteensä 320 €/matkustaja, joten et jää pulaan vaikka tavarat myöhästyisivät monta päivää.

Välttämättömyystarvikkeita ei ole erikseen rajattu, vaan ne arvioidaan tapauskohtaisesti. Niillä tarkoitetaan tavaroita, joita välttämättä tarvitset päivittäisessä oleskelussa matkakohteessa. Jos matkalla on joku sovittu tarkoitus, esimerkiksi häät, vakuutuksesta voidaan korvata myös siihen liittyviä välttämättömiä tarvikkeita.

Välttämättömyystarvikkeiksi voidaan laskea esimerkiksi:

 • Tavalliset vaihtovaatteet
 • Hammasharja ja muut hygieniatarvikkeet
 • Puhelimen laturi
 • Vuokrapuku, jos olet menossa häävieraaksi
 
Oikeudenkäynti tai vastuuvahinko

Korvaamme myös:

 • oikeudenkäyntikuluja yksityiselämääsi liittyvissä, matkalla sattuneissa riita- ja rikosasioissa
 • sinun tai perheenjäsenesi matkalla toiselle vahingossa aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon

 

Matkavakuutuksen hinta

Määräaikaisen matkavakuutuksen hinta on kertaluontoinen ja vakuutus maksetaan oston yhteydessä verkkopankkitunnuksilla, jos sinulla ei ole muita vakuutuksia Ifissä. Jos olet jo asiakkaamme, lisätään määräaikainen matkavakuutus seuraavalle laskullesi. Määräaikaisen matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa valitsemasi matkakohde ja matkan kesto.

Jatkuvan matkavakuutuksen hinta on vuosikohtainen ja saat siitä laskun. Hintaan vaikuttaa ikäsi ja asuinpaikkasi. Jatkuva matkavakuutus on voimassa kaikkialla ulkomailla.

Matkavakuutus on matkaa varten otettava vakuutus, joka koostuu matkustaja- ja matkatavaravakuutuksesta. Matkavakuutus korvaa esimerkiksi lääkärikuluja, jos sairastut tai loukkaannut matkalla. Matkavakuutus on saatavissa jatkuvana tai määräaikaisena vakuutuksena. ​

If Matkavakuutus – miten tulee toimia?

 1. Matkavakuutuksen saat ostettua kätevästi verkkokaupasta.
 2. Valitse haluatko jatkuvan matkavakuutuksen (voimassa ympäri vuoden) vai määräaikaisen matkavakuutuksen (voimassa vaan yhden valitsemasi matkan ajan).
 3. Valitse sinulle sopiva vakuutuspaketti: Voit vakuuttaa vain itsesi (matkalla sattuvien sairauksien ja tapaturmien varalle) tai myös matkatavarasi. Lisäksi jatkuvaan matkavakuutukseen voit valita myös kotimaan matkat.
 4. Matkavakuutus astuu voimaan heti, kun olet ostanut sen verkkokaupasta (jatkuva matkavakuutus) tai valitsemanasi päivänä (määräaikainen matkavakuutus).
 5. Saat linkin matkavakuutustodistukseen heti oston vahvistuksen yhteydessä. Matkavakuutustodistus löytyy myös Omilta sivuiltasi ostoa seuraavana päivänä.
 6. Jos ostat määräaikaisen matkavakuutuksen ja sinulla ei ole muita vakuutuksia Ifissä, maksat vakuutuksen verkkopankkitunnuksillasi heti oston yhteydessä. Jos sinulla on muitakin vakuutuksia Ifissä, lisätään määräaikainen matkavakuutuksesi seuraavaan laskuusi. Jatkuvasta matkavakuutuksesta lähetetään sinulle lasku, joko erillinen, jos sinulla ei ole muita vakuutuksia Ifissä, tai se laskutetaan muiden vakuutuksiesi yhteydessä.
 7. Mikäli haluat vakuuttaa toisenkin henkilön, sinun tulee tehdä osto uudelleen. Muistathan, että matkatavarat tarvitsee vakuuttaa vain kerran per kotitalous.
 8. Olet valmis lähtemään huoletta matkalle!

Matkustajavakuutus

If Matkavakuutukseen kuuluu aina Matkustajavakuutus. Se turvaa sinut matkalla sattuvien sairauksien ja tapaturmien varalta. Lääkärikulujen korvauksissa ei ole ylärajaa ja omavastuu on 0 euroa. Lisäksi matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisesta, keskeytymisestä tai matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

Matkatavaravakuutus

Voit vakuuttaa myös matkatavarasi matkalla sattuvien rikkoontumisten ja varkauksien varalle. Lisäksi matkatavaravakuutuksella voit saada korvausta, jos matkatavarasi eivät saavu perille lomakohteeseesi. Matkatavaravakuutus korvaa myös oikeudenkäyntikuluja sekä toiselle henkilölle aiheuttamaasi vahinkoa.

Lue lisää Ifin matkatavaravakuutuksesta >

Vakuutus kattaa kaikkien samassa taloudessa asuvien matkustajien matkatavarat. Jos siis esimerkiksi otat matkavakuutuksen itsellesi ja puolisollesi, riittää että toisella on matkatavaravakuutus. Matkustajavakuutus on aina henkilökohtainen, mutta kattaa alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi.

Jatkuva matkavakuutus vai Määräaikainen matkavakuutus?

Jatkuva matkavakuutus on sinulle halvin vakuutus, kun matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa, teet yhden pidemmän matkan tai matkustat kaukokohteeseen.

 • Saat sen halutessasi voimaan ulkomaiden lisäksi myös kotimaan matkoille.
 • Jatkuva matkavakuutus on huoleton vaihtoehto, koska se on voimassa vuoden ympäri ja missä tahansa maassa, joten sinun ei tarvitse ilmoittaa matkoistasi vakuutusyhtiölle. Myös matkan peruuntumisturva on aina automaattisesti voimassa.
 • Jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta pitkillä matkoilla.
 • Kun otat jatkuvan matkavakuutuksen, saat matkavakuutuskortin, jota on kätevä pitää mukana matkoilla. Se toimii todistuksena matkavakuutuksesi voimassaolosta.

Määräaikainen matkavakuutus eli matkakohtainen vakuutus on sinulle halvin vakuutus, jos matkustat enintään kerran vuodessa.

 • Voit ostaa määräaikaisen matkavakuutuksen kätevästi verkosta vaikka juuri ennen matkalle lähtöä, ja saat sen voimaan heti.
 • Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos ostat määräaikaisen matkavakuutuksen vähintään kolme vuorokautta ennen matkan alkua. Määräaikaisen matkavakuutuksen hinta on sama, otatpa sen useita kuukausia ennen matkaa tai juuri matkalle lähtiessä – kannattaa siis ottaa vakuutus hyvissä ajoin, niin siitä on hyötyä myös matkan peruuntuessa.
 • Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole ikärajoja, eli se sopii kaiken ikäisille.​

Matkavakuutus voimaan vaikka heti

Jatkuva matkavakuutus on voimassa heti oston jälkeen ja määräaikaisen matkavakuutuksen saat voimaan itse valitsemanasi päivänä. Matkavakuutuksen laskun eräpäivä voi olla vasta matkan jälkeen, mutta vakuutus on siitä huolimatta voimassa matkallasi. Huomaathan kuitenkin, että peruuntumisturva ei astu voimaan, mikäli matkan alkuun on vakuutuksen ostohetkellä alle 3 vuorokautta.

MATKAVAKUUTUSTODISTUS

Ostaessasi matkavakuutuksen Ifin verkkokaupasta saat tallennettua tai tulostettua matkavakuutustodistuksen itsellesi heti oston jälkeen. Linkki löytyy oston vahvistuksen yhteydessä. Todistus löytyy myös Omilta sivuilta ostoa seuraavana päivänä.

Matkavakuutuksen voimassaolo RISKIALTTIISSA harrastuksissa TAI kilpaurheilussa

Huomaathan, että tarvitset lisäturvaa, jos matkustaessasi osallistut kilpaurheiluun tai harrastat tiettyjä riskialttiita lajeja, kuten esimerkiksi laitesukellusta tai kalliokiipeilyä. Matkavakuutus ei ilman lisäturvaa ole voimassa näissä tilanteissa.

Lue lisää If Urheiluturvasta >​

MATKAVAKUUTUS YLI 45 VUOROKAUDEN MATKOILLE

Jos matkasi kestää yli 45 vuorokautta, esimerkiksi ulkomaille vaihtoon lähdettäessä, voit hankkia sopivan vakuutuksen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.Vakuutusehdot ja -oppaat

Hätätilanne ulkomailla

Korvauspalvelu

+358 10 19 18 18

Avoinna arkisin 8.00–18.00, henkilövahingot 9.00–18.00

24h hätäpäivystys

Hätätilanteissa arkisin klo 18 jälkeen ja viikonloppuisin.

+358 800 1 3800

Hinauspalvelu ulkomailla +358 10 515 8777

Lääkäriasemat

Jos sairastut tai loukkaat itsesi lomamatkalla, hakeudu Ifin lääkäriasemaluettelossa olevalle lääkäriasemalle.

Usein kysyttyä matkavakuutuksesta

Miksi tarvitsen matkavakuutuksen?

Kaikki, jotka matkustavat, tarvitsevat matkustajavakuutuksen. Se turvaa sinut ja perheesi matkalla tapahtuvien sairauksien ja tapaturmien varalta. Lisäksi matkustajavakuutus korvaa taloudellisia menetyksiä, jos matkasi yllättäen peruuntuu tai keskeytyy. Matkavakuutuksen henkilöturva on sinulle tärkein, mutta kannattaa vakuuttaa myös matkalla mukana oleva omaisuutesi.

Millaisen matkavakuutuksen tarvitsen?

Kuinka usein matkustat?

If Matkavakuutus voi olla jatkuva (voimassa ympäri vuoden) tai määräaikainen (matkakohtainen). Jos matkustat kaksi kertaa tai useammin vuodessa ulkomaille, on jatkuva vakuutus sinulle kätevin ja myös halvin vaihtoehto. Säästät kuluissa, kun et joudu ottamaan vakuutusta joka matkalle erikseen ja onhan se helpompaa, kun on yksi muistettava asia vähemmän matkalle lähtiessä. Suosittelemme jatkuvaa matkavakuutusta myös sen vuoksi, että peruuntumisturva on tällöin voimassa jatkuvasti, ei vasta vakuutuksen oston jälkeen (kuten määräaikaisessa matkavakuutuksesa).

Tarvitsetko matkustajavakuutuksen lisäksi turvaa myös matkatavaroillesi?

Matkavakuutukseen kuuluu aina matkustajavakuutus ja lisäksi voit ottaa valinnaisen matkatavaravakuutuksen. Matkatavaravakuutuksen valitessasi saat valita juuri sinulle sopivan vakuutusmäärän (eli summa, jonka arvoiset matkatavarasi ovat).

Mitä matkavakuutus korvaa?

Matkustajavakuutus korvaa jos sairastut tai joudut tapaturmaan matkalla. Matkustajavakuutuksemme helpottaa hoitoon pääsyä ja korvaa lääkäri- ja sairaalakuluja, jotka ulkomailla voivat nousta huiman korkeiksi. Jos käy niin ikävästi, että matkasi yllättäen peruuntuu tai keskeytyy, voit saada korvaus​ta kuluista ja menetetyistä matkapäivistä. Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaravahingot, muille ihmisille aiheuttamiasi vahinkoja sekä oikeudenkäyntikuluja.

Tarvitseeko lapsi oman matkavakuutuksen?

Vanhempansa mukana matkustava alle 20-vuotias lapsi on pääsääntöisesti vakuutettu vanhempansa Matkustajavakuutuksella. Tämä koskee:

 • omaa biologista tai adoptoitua lasta
 • samassa taloudessa asuvan avio-, avo- tai rekisteröidyn puolison samassa taloudessa asuvaa lasta
 • pitkäaikaisesti sijoitettua lasta.

Vanhempien Matkustajavakuutus turvaa myös matkalla elävänä syntyneen lapsen syntymähetkestä alkaen sekä ulkomailta adoptoidun lapsen kotimatkalle lähdöstä alkaen. Jos turvaa myös matkalla elävänä syntyneen lapsen syntymähetkestä alkaen sekä ulkomailta adoptoidun lapsen kotimatkalle lähdöstä alkaen. Jos lapsi täyttää matkalla 20 vuotta, vanhempien Matkustajavakuutus kattaa hänet Suomeen palaamiseen saakka.

Lapsi tarvitsee oman Matkustajavakuutuksen koko matkan ajaksi, jos hän matkustaa yksin tai jos meno- tai paluumatka tapahtuu eri aikaan kuin vanhemman matka.

Matkustamme perheen kesken. Miten saan matkavakuutuksen kattamaan meidät kaikki?

Koko perhettä ei voi vakuuttaa yhdellä Matkavakuutuksella, vaan kumpikin vanhempi tarvitsee oman Matkustajavakuutuksen. Vanhemman Matkustajavakuutus kattaa myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi. Matkatavaravakuutus kattaa koko kotitalouden matkatavarat eli se tarvitsee ostaa vain kerran. Tarkista lisäksi Kotivakuutuksesi laajuus: jos vakuutukseen sisältyy irtaimisto, se kattaa myös matkatavaroiden vahingot.

Jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

If Matkavakuutus voi olla jatkuva tai määräaikainen eli matkakohtainen. Jos matkustat kaksi kertaa tai useammin vuodessa ulkomaille, on jatkuva matkavakuutus sinulle kätevin ja halvin vaihtoehto.

Missä ja kuinka pitkään matkavakuutus on voimassa?

Ifin jatkuva Matkavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta kunkin yksittäisen Suomesta alkavan matkan alkamisesta. Määräaikainen vakuutus on voimassa valitsemasi ajan.

Määräaikaisen matkavakuutuksen ostaessasi valitset tietyn maan, jonne olet matkallasi menossa. Jos matkasi aikana vierailet useammassa maassa, valitse se maa, jossa olet pisimpään. Vakuutus on voimassa joka tapauksessa koko sen ajan, jonka olet valinnut.

Jatkuvan matkavakuutuksen voi ostaa kattaen sekä kotimaan että ulkomaan matkat. Voit ostaa jatkuvan matkavakuutuksen myös niin, että se kattaa vain ulkomaan matkat.

Onko matkavakuutus voimassa kilpaurheilussa?

If Matkavakuutus ei ole voimassa jos vahinko on sattunut vakuutetun osallistuessa urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin, otteluihin tai niitä varten järjestettyihin harjoituksiin. Matkavakuutus ei ole voimassa myöskään vakuutetun harjoitellessa valmennusohjelman mukaisesti. Kilpaurheilusta on kyse aina esimerkiksi silloin, kun vakuutetun harrastamaan lajiin liittyy vaatimus vakuutusturvasta.

Alle 18-vuotiaalla lapsella vanhempien Matkustajaturva on voimassa myös lapsen urheillessa. Sen sijaan 18 vuotta täyttänyt lapsi tarvitsee oman määräaikaisen matkustajavakuutuksen, jos hän harrastaa matkalla kilpaurheilua tai -toimintaa. Matkustajavakuutus tehdään vaan sille osalle matkaa, jolloin lapsi esimerkiksi harjoittelee urheilukilpailua varten tai osallistuu kilpailuun. Hinta määräytyy lajin riskialttiuden mukaan.

Vanhempansa mukana matkustavalle alle 20-vuotiaalle lapselle ei voi ottaa lisäturvaksi vain matkalla voimassa olevaa turvaa, vaan tarvittava lisäturva tulee ottaa jatkuvana turvana. Turva on tällöin voimassa myös lapsen jokapäiväisessä elämässä.

Mikä on lentoyhtiön vastuu matkatavaroistani?

Jos lähtöselvitetyt matkatavarasi tuhoutuvat, vahingoittuvat, viivästyvät tai katoavat kokonaan ja vastuussa on EU-maan lentoyhtiö, hae korvausta ensisijaisesti lentoyhtiöltä. Siltä osin kuin lentoyhtiö ei maksa korvausta, voit hakea korvausta vakuutuksestasi.

Raskaus ja matkustaminen. Korvaako matkavakuutus raskauteen liittyviä hoitokuluja matkalla?

Me korvaamme matkavakuutuksesta ennen raskausviikkoa 29 syntyneitä raskaudentilasta aiheutuneita hoitokuluja enintään viikon ajalta, mutta emme muita kustannuksia.

Mitä hyötyä on Eurooppalaisesta sairaanhoitokortista?

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla todistat oikeutesi lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Saat hoitoa, jos sairastut äkillisesti tai joudut tapaturmaan. Kortilla saat hoitoa samaan hintaan kuin kyseisen maan asukkaat. Hoidon hinta määräytyy oleskelumaasi kansallisen järjestelmän mukaisesti. Siitä riippuen voit saada hoidon kokonaan ilmaiseksi, maksaa siitä omavastuuosuuden tai joutua maksamaan hoidosta täyden hinnan. Pääset hoitoon myös, jos pitkäaikaissairautesi vaatii sitä. Kortilla saat myös raskauteen tai synnytykseen tarvitsemaasi hoitoa.

Miten voin tilata todistuksen If Matkavakuutuksestani?

Ostaessasi matkavakuutuksen verkkokaupasta, saat oston jälkeen tulostettua todistuksen suoraan Oston vahvistus -sivun linkin kautta. Voit käydä tulostamassa todistuksen myös Omilta sivuilta vakuutuksen ostoa seuraavana päivänä.

Ostaessasi jatkuvan matkavakuutuksen lähetämme sinulle matkavakuutuskortin postitse. Se tulee sinulle muutama viikko oston jälkeen.

Sen lisäksi voit lähettää todistuspyynnön esim. viisumitodistuksesta Omilta sivuilta tai soittaa asiakaspalveluumme.​

​​​

Matkavakuutuksen ikärajat ja rajoitukset

Määräaikaisen matkavakuutuksen voivat ostaa kaiken ikäiset ja se on voimassa valitsemanasi aikana.

Jatkuvan matkavakuutuksen voit ostaa 75-vuotiaaksi asti. If Etuasiakkaana voit ostaa jatkuvan matkavakuutuksen 79-vuotiaaksi asti. Mikäli olet eläkkeellä ja olet kiinnostunut ostamaan jatkuvan matkavakuutuksen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Jatkuva matkavakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti.

Matkavakuutus vaatii terveysselvityksen mikäli:

 • olet ostamassa matkavakuutusta yli 45 vuorokauden matkalle
 • olet eläkkeellä ja ostamassa jatkuvan matkavakuutuksen

Tästä terveysselvityksestä voi seurata rajoitusehtoja matkustajavakuutukseesi. Se tarkoittaa, että vakuutus ei korvaa mitään kuluja liittyen rajoitettuihin sairauksiisi tai vammoihisi.

Vinkkejä ja ideoita matkalle

Muista myös muut vakuutukset

Hienoa, että olet kiinnostunut vakuuttamaan itsesi matkojen varalle. Muista vakuuttaa itsesi myös sairaus- ja tapaturmavakuutuksella ja varmistat hoitoon pääsyn nopeasti ja jonottamatta.