Koiravakuutus

Saat meiltä sopivan vakuutuksen sekä rotukoiralle että sekarotuiselle eläinystävälle. Voit päättää koirasi vakuutuksen laajuuden itse. Kattavimmillaan vakuutus korvaa eläinlääkärikuluja sekä lemmikkisi menehtymisen, katoamisen ja varkauden.

Reilu omavastuu takaa korvauksen myös pienemmistä lääkärikuluista.

 • Helppo ja yksinkertainen omavastuu

  Maksat vain 35 % eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä itse.

 • Etäeläinlääkäri tuo avun luoksesi

  Käytä palvelua puhelimellasi mistä tahansa klo 7-24.

 • Korvauspäätös suoraan klinikalla

  Suorakorvaus toimii jo yli 30 paikkakunnalla.


Mitä koiravakuutus korvaa? Eläinlääkärikulut ja henkiturva Eläinlääkärikulut Henkiturva
Eläinlääkärin tutkimukset, hoidot ja lääkkeet

Koiran vakuutuksesta korvataan tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärikuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm. eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet.

Omavastuuna maksat aina vain 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei ole, joten saat korvauksen pienistäkin kuluista.

Esimerkkejä:

 • Koiralla todetaan silmätulehdus, joka vaatii kaksi käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla, joista ensimmäinen maksaa 100 € ja toinen 200 €. Lääkkeistä kustannuksia tulee 40 €. Kummastakin käynnistä sekä lääkkeistä korvataan 65 % eli yhteensä saat korvausta 221 €.
 • Koira tulee erittäin huonovointiseksi viikonloppuna. Se joudutaan viemään eläinsairaalan päivystykseen ja kotiutetaan seuraavana päivänä lääkkeiden ja erikoisruokavalion kera. Käynnistä ja lääkkeistä korvataan 65 %. Eläinlääkärin suosittelemaa erikoisruokavaliota ei korvata.

Lue, mitä kuluja koiravakuutuksesta ei korvata.

Röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset

Koiravakuutuksesta korvaamme eläinlääkärin määräämistä röntgen- ja magneettikuvauksista, ultraäänitutkimuksesta sekä tietokonetomografiasta syntyviä kustannuksia. Näitä tutkimuksia voidaan määrätä koiralle, kun epäillään esim.

 • Murtunutta tassua (3 kpl röntgenkuvia, hinta n. 150 €)
 • Sydänsairautta (ultraäänitutkimus, hinta n. 200 €)
 • Kasvainsairauksia (tietokonetomografia, hinta n. 700 €)
Etäeläinlääkärin palvelut

Etäeläinlääkäri neuvoo sinua lemmikkisi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan kotiisi. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoitopaikasta ja voit valita sen itse. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä 7-24.

If toteuttaa etäeläinlääkäripalvelun yhdessä kumppaninsa FirstVetin kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Sen sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta. Saat kolme maksutonta etäeläinlääkärikertaa vuonna 2020.

Koiran menehtyminen

Korvaamme sinulle koirasi rahallisen arvon, mikäli eläin menehtyy tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.

Koiravakuutus on voimassa menehtymisen osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Koiran katoaminen tai varkaus

Korvaamme koiravakuutuksesta sinulle lemmikkisi rahallisen arvon katoamisen tai varkauden yhteydessä, jos eläintä ei löydy yhden kuukauden kuluttua tapahtumasta.

Vakuutus on voimassa katoamisen tai varkauden osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Vakuutuksen lisäturvat

Koiravakuutus tuo turvaa koko eliniän

Kuten sinulle, myös koirallesi voi sattua ja tapahtua. Vakuutuksella turvaat lemmikkisi sairastumisten ja tapaturmien varalta ja varmistat sille hyvän hoidon.

Meillä voit ottaa vakuutuksen niin rotukoirille kuin sekarotuisillekin kuusiviikkoisesta pennusta aina seitsemänvuotiaaseen saakka. Koiravakuutus on voimassa eläinlääkärikulujen osalta koko eläimen eliniän.

Parhaan mahdollisen hoidon takaa valinnainen kuntoutusturva, josta korvaamme kuntoutuksen yhteydessä mm. fysioterapiahoidot.

Mitä koiravakuutus korvaa?

Suosittelemme ottamaan koiralle laajimman vakuutusturvan, joka kattaa sekä sairauksista ja tapaturmista syntyvät eläinlääkärikulut että menehtymisen. Ylempänä olevasta taulukosta näet, mitä eri vakuutuksemme sisältävät.

Voit vertailla eri vaihtoehtoja kätevästi myös verkkokaupassamme ja hintalaskuri kertoo sinulle, mikä on kunkin koiravakuutuksen hinta.

Laske hinta vakuutukselle.

Koiravakuutuksen hinta

Koiran vakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutuksen laajuuden lisäksi eläimen ikä ja rotu sekä vakuuttajan asuinpaikka.

Hintaan vaikuttaa myös vakuutukseen valitsemasi enimmäiskorvausmäärä eli korvataanko kuluja vakuutuskaudessa 1 000 €, 2 000 € vai 3 000 €. Omavastuu on aina kiinteä 35 %.

Kennelliiton jäsenenä saat koiran vakuutuksesta lisäksi 20 % alennuksen.

Laske hinta vakuutukselle.

Kolme ilmaista etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa

Ifin eläinvakuutusasiakkaana saat kolme ilmaista etäeläinlääkärikäyntiä vuodessa. 

Kumppanimme FirstVetin etäeläinlääkäri neuvoo sinua lemmikkisi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan kotiisi. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoitopaikasta ja voit valita sen itse. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä 7-24.

Lue lisää etäeläinlääkäristä.

Suorakorvaus ja nopea vahinkojen käsittely – saat sujuvaa palvelua

Kun koirasi tarvitsee eläinlääkäriä, voit valita hoitopaikan itse. Ifin eläinvakuutuksiin kuuluva suorakorvauspalvelu toimii jo yli 30 paikkakunnalla ja yli 60 klinikalla.

Lue lisää suorakorvauksesta ja etsi lähin suorakorvausta tarjoava klinikka kätevästä karttapalvelusta.

Jos et käytä suorakorvausta tarjoavaa klinikkaa, ei sinun silti tarvitse jäädä odottelemaan korvauspäätöstä pitkäksi aikaa. Käsittelemme 90 % eläinvakuutuksen vahinkoilmoituksista vuorokauden sisällä, joten saat korvausrahat tilillesi sujuvasti ja nopeasti!

Kokeile If Mobiili -sovellusta, jolla teet vahinkoilmoituksen kätevästi puhelimellasi.