Koiravakuutus

Ifistä saat sopivan vakuutuksen sekä rotukoiralle että sekarotuiselle eläinystävälle. Lue lisää, miksi koiravakuutus kannattaa ottaa juuri meiltä.

​Voit päättää koiran vakuutuksen laajuuden itse niin, että vakuutus kattaa laajimmillaan eläinlääkärikuluja sekä koiran menehtymisen, katoamisen ja varkauden. Yksinkertainen omavastuu takaa korvauksen myös pienemmistä kuluista.


Koiravakuutus Ifistä - lue lisää

 • Korvaamme eläinlääkärikulut läpi koirasi elämän​

 • Helppo ja yksinkertainen omavastuu. Maksat vain 35 % eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä itse​

 • Etäeläinlääkäri käytössäsi joka päivä klo 9–24

Mitä kuluja vakuutus korvaa? Eläinlääkäri- kulut ja henkiturva Eläinlääkäri- kulut Henkiturva
Eläinlääkärin tutkimukset, hoidot ja lääkkeet

Koiran vakuutuksesta korvataan koiralle sattuneen tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärikuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm. eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet.

Koiravakuutus on voimassa eläimen koko eliniän.

Omavastuuna maksat aina 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei ole, joten saat aina pienimmistäkin kuluista korvauksen.

Esimerkkejä:

 • Koiralla todetaan silmätulehdus, joka vaatii kahta käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla, joista ensimmäinen maksaa 100 € ja toinen 200 €. Lääkkeistä kustannuksia tulee 40 €. Kummastakin käynnistä sekä lääkkeistä korvataan 65 % eli 0,65 x 340 € = 221 €.
 • Koira tulee erittäin huonovointiseksi viikonloppuna. Se joudutaan viemään eläinsairaalan päivystykseen ja kotiutetaan seuraavana päivänä lääkkeiden ja erikoisruokavalion kera. Käynnistä ja lääkkeistä korvataan 65 %. Eläinlääkärin suosittelemaa erikoisruokavaliota ei korvata vakuutuksesta.

Voit valita korvataanko eläinlääkärikuluja ja eläinlääkärin määräämiä tutkimuksia vakuutuskaudessa enintään 1000 €, 2000 € vai 3000 €. Voit tehdä valinnan alempana tällä sivulla, jos olet valinnut eläinlääkärikulut sisältävän vakuutuksen.

Kaikkia kuluja ei korvata

Vakuutuksesta ei korvata muun muassa seuraaviin liittyviä
kustannuksia

 • Hammas- tai ienhoidosta, kun kyseessä on ennaltaehkäisevä hoito tai hammassairauden hoito. Tapaturman seurauksena syntyneet hammas- tai ienhoidon kulut korvataan.
 • Nivelten ja luuston kasvuhäiriöt.
 • Ennen vakuutuksen ottamista tai 14 päivää sen jälkeen havaittujen sairauksien hoitokuluja.
Röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset

Koiravakuutuksesta korvaamme eläinlääkärin määräämistä röntgen- ja magneettikuvauksesta, ultraäänitutkimuksesta sekä tietokonetomografiasta syntyviä kustannuksia. Näitä tutkimuksia voidaan määrätä koiralle, kun epäillään esim.

 • Murtunutta tassua (3 kpl röntgenkuvia, hinta n. 150 €)
 • Sydänsairautta (ultraäänitutkimus, hinta n. 200 €)
 • Kasvainsairauksia (tietokonetomografia, hinta n. 700 €)

Omavastuuna maksat 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei tämän lisäksi ole.

Vakuutus on voimassa eläimen koko eliniän.
Voit valita korvataanko eläinlääkärikuluja ja eläinlääkärin määräämiä tutkimuksia vakuutuskaudessa yhteensä enintään 1000 €, 2000 € vai 3000 €.

Koiravakuutuksesta ei korvata ennen vakuutuksen ottamista tai 14 päivää sen jälkeen havaittujen sairauksien hoitokuluja.

Etäeläinlääkärin palvelut *

Etäeläinlääkäri neuvoo sinua lemmikkisi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan kotiisi, kun lemmikkisi terveys huolestuttaa. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoitopaikasta ja voit itse valita hoitopaikan. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 9–24.

* If toteuttaa etäeläinlääkäripalvelun yhdessä kumppaninsa FirstVetin kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Sen sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta.

Koiran menehtyminen

Korvaamme sinulle koirasi rahallisen arvon, mikäli koira menehtyy tai se joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.

Koiravakuutus on voimassa koiran menehtymisen osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Koiran katoaminen tai varkaus

Korvaamme koiravakuutuksesta sinulle koirasi rahallisen arvon katoamisen tai varkauden tapauksessa, jos eläintä ei löydy yhden kuukauden kuluttua tapahtumasta.
Jos eläin löytyy menehtyneenä, korvaus suoritetaan myös.
Vakuutus on voimassa koiran katoamisen tai varkauden osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.


Vakuutuksen lisäturvat


Korvaamme koiran kotitalouden ulkopuolisille henkilöille ja heidän omaisuudelleen aiheuttamia vahinkoja 85 000 euroon saakka. Omavastuu on 150 euroa per vahinkotapaus. Vakuutus on voimassa koko koiran eliniän ajan.

Voit ostaa Vastuuturvan kun ostat myös Henkiturvan tai Eläinlääkärikulut.

Lisäturva korvaa sairauden ja tapaturman hoidon yhteydessä eläinlääkärin määräämiä kuntouttavia hoitoja, kuten fysioterapiaa, akupunktiota ja kiropraktiikkaa.

Kuntouttavia hoitoja korvataan enintään 300 euroa vakuutuskauden aikana (vuoden mittainen aika). Vakuutus on voimassa koko koiran eliniän ajan.

Voit ostaa Kuntoutusturvan Eläinlääkärikulujen lisäturvana.

koiran vakuutus kuntoon — helposti netistä

Kuten sinulle, myös koirallesi voi sattua ja tapahtua. Ifin koiravakuutuksella turvaat koirasi esimerkiksi sairastumisen ja tapaturman varalta ja varmistat lemmikillesi hyvän hoidon.

Meillä voit vakuuttaa niin rotukoirat kuin sekarotuisetkin koirat kuusiviikkoisesta pennusta aina seitsemänvuotiaaseen saakka. Ifin koiravakuutus on voimassa eläinlääkärikulujen osalta koko eläimen eliniän, joten turvaat sillä eläimesi hoidon pitkälle tulevaisuuteen. Parhaan mahdollisen hoidon takaa valinnainen Kuntoutusturva, josta korvaamme kuntoutuksen yhteydessä mm. fysioterapia- ja kiropraktiikkahoidot.

mitä koiravakuutus korvaa?

Ifistä saat koirallesi juuri sellaisen vakuutuksen kuin haluat. Verkkokaupassamme voit helposti tehdä vertailua vaihtoehtojen välillä ja laskuri kertoo sinulle, mikä on kunkin koiravakuutuksen hinta.

Suosittelemme ottamaan koiralle laajimman vakuutusturvan, joka kattaa sekä sairauksista ja tapaturmista syntyvät eläinlääkärikulut että koiran menehtymisen. Ylempänä olevassa taulukossa voit verrata vakuutusten laajuutta.

Koiravakuutuksen hinta

Koiran vakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutuksen laajuuden lisäksi koiran ikä ja rotu sekä vakuuttajan asuinpaikka. 

Vertaile vakuutusvaihtoehtoja vakuutuslaskurilla ja valitse paras vakuutus koirallesi. Kennelliiton jäsenenä saat koiran vakuutuksesta lisäksi 20 % alennuksen.

eläinlääkärikulut ja koiran henkiturva

Koiravakuutus korvaa koiralle sattuneen tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärin hoitokuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm.

 • eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet
 • erilaiset laboratoriokustannukset
 • röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset, mikäli sairauden tai vamman tutkiminen sitä vaatii.

Omavastuuna maksat vain 35 % kaikista kuluista — me korvaamme siis 65 % korvattavista lääkkeistä ja hoidoista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei tämän lisäksi ole, mikä takaa, että saat korvauksen jokaisesta pienemmästäkin eläinlääkärikäynnistä. Reilun korvauksen lisäksi Ifin koiravakuutuksen hinta on kohdallaan.​ Eläinlääkärikulujen osalta vakuutus on voimassa koiran koko eliniän.

koiravakuutuksen henkiturva korvaa koiran rahallisen arvon, jos

 • koira menehtyy tai se joudutaan lopettamaan
 • koira katoaa
 • koira varastetaan

Koiran rahallisen arvon voit erikseen määrittää vakuutuksen oston yhteydessä. Koiran rahalliseksi arvoksi eli henkiturvan korvausmääräksi määritetään tavallisesti pennun hankintahinta, mutta koiran arvo voi perustellusti myös nousta esimerkiksi näyttelymenestyksen tai koulutuksen myötä. Henkiturva on voimassa, kunnes koira täyttää 10 vuotta.

etäeläinlääkäri videopuhelun välityksellä

Kun koirallasi on eläinlääkärikulut kattava vakuutus, voit hoitaa kiireettömät eläinlääkärikäynnit nyt kotoa käsin. Etäeläinlääkäri tulee kotiisi videopuhelun välityksellä, ja vakuutus kattaa kulut tavallisten eläinlääkärikäyntien tapaan. Eläinlääkäri palvelee sinua 15 tuntia vuorokaudessa, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Tutustu etäeläinlääkäriin

koiran kuntoutus ja koiran aiheuttamat vahingot

Voit halutessasi laajentaa koiran vakuutuksen kattamaan myös kuntouttavan hoidon. Tällöin korvaamme tapaturman ja sairauden jälkihoidoksi eläinlääkärin määräämää fysioterapiaa, akupunktiota ja kiropraktiikkaa. Näin voit olla varma, että eläinystäväsi saa parasta mahdollista hoitoa.

Koiravakuutuksen lisäturvana suosittelemme Vastuuturvaa, joka kattaa koiran aiheuttamia vahinkoja kotitalouden ulkopuolisille henkilöille tai heidän omaisuudelleen.

Molemmat turvat voit ostaa verkkokaupasta samalla kertaa koiravakuutuksen oston yhteydessä.

sujuva ja mutkaton korvauspalvelu – rahat nopeasti tilille

Kun koirasi tarvitsee eläinlääkäriä, voit Ifin asiakkaana valita hoitopaikan itse. 

Kun sinulla on Ifin koiravakuutus ja käytät koiraasi eläinlääkärillä hoidettavana, voit tehdä ilmoituksen eläinlääkärikuluista ja määrätyistä lääkkeistä nopeasti Omilla sivuilla. Voit myös lukea tarkemmat neuvot vahingoista ilmoittamiseen​.

Jopa 90 % eläinvakuutuksen vahinkoilmoituksista käsitellään vuorokauden sisällä, joten saat korvausrahat tilillesi sujuvasti ja nopeasti!


Koiravakuutuksen ehdot ja oppaat

Lue vinkit koiran hankintaan ja koiran kanssa elämiseen

Keräsimme sinulle parhaat vinkit koiran hankintaan ja koiran kanssa elämiseen. Valitse alla olevasta listasta sinua eniten kiinnostava aihe tai ​mene suoraan Koiran kanssa -sivustolle. 

Koiran hankinta

Koirarodun valinta

Koiran kanssa matkustaminen

Koiran kanssa lenkille pakkassäällä​

Koiran heijastin

Vaaralliset ruoka-aineet koiralle

Onko sinulla koiran lisäksi muita lemmikkejä? Tutustu eläinvakuutukseen eli lemmikkivakuutukseen!

Mitä koiran vakuutus ei korvaa?

​Eläinvakuutuksen avulla voit varautua tulevaisuuden sairauksiin ja tapaturmiin – se ei siis kata eläinlääkärikuluja sellaisten hoitojen varalta, jotka liittyvät ennen vakuutuksen ottamista havaittuihin vaivoihin. Eläinvakuutuksessa on lisäksi 14 päivän karenssiaika, mikä tarkoittaa, että vakuutuksen alkamispäivää seuraavien 14 vuorokauden aikana havaituista sairauksista ei makseta korvauksia. Sen sijaan tuona aikana sattuneen tapaturman seurauksena syntyneet eläinlääkärikulut korvataan. Vakuutuksesta ei korvata kustannuksia, jotka johtuvat:

 • Sairauden ennaltaehkäisystä esim. rokottamisesta.
 • Eläimelle määrätystä erikoisruokavaliosta, lisäravinteista tai muista tuotteista, joita ei ole hyväksytty lääkkeiksi. Eläinlääkärin määräämät lääkkeet sen sijaan korvataan.
 • Hammas- tai ienhoidosta, kun kyseessä on ennaltaehkäisevä tai sairauden hoito. Tapaturman seurauksena syntyneet hammas- tai ienhoidon kulut, kuten koiran hampaan poisto, korvataan.
 • Nivelten tai luuston kasvuhäiriöistä.
 • Piilokiveksistä, keisarinleikkauksesta tai synnytyksestä.
 • Tuhkauksesta tai hautaamisesta.

Mitä kuluja ei korvata Vastuuturvasta?

Eläinvakuutukseen liitettävästä Vastuuturvasta korvataan koiran kotitalouden ulkopuolisille aiheuttamia henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Vastuuturvasta ei korvata vahinkoa,

 • ​joka on aiheutunut omistajalle itselleen, muulle vakuutetulle tai heidän kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvalle henkilölle.
 • jonka eläin on aiheuttanut huoneiston, rakennuksen tai kiinteistön osalle tai kiinteistön laitteelle, rakenteille, pinnoitteille tai kiinteille kalusteille.
 • jonka eläin aiheuttaa eläimen hoitolaitokselle tai sen henkilökunnalle.

Eläinvakuutuksen rajoitusehtoihin voit tutustua tarkemmin lukemalla Eläinvakuutusehdot​.
​​​