Koiravakuutus

Kolme maksutonta etäeläin- lääkärikäyntiä!

Saat meiltä sopivan vakuutuksen sekä rotukoiralle että sekarotuiselle eläinystävälle. Lue lisää, miksi koiravakuutus kannattaa ottaa juuri meiltä.

Voit päättää koirasi vakuutuksen laajuuden itse. Kattavimmillaan vakuutus korvaa eläinlääkärikuluja sekä lemmikkisi menehtymisen, katoamisen ja varkauden.


Reilu omavastuu takaa korvauksen myös pienemmistä lääkärikuluista.

 • Korvaamme hoitokuluja läpi koirasi elämän​

 • Helppo ja yksinkertainen omavastuu. Maksat vain 35 % eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä itse​

 • Etäeläinlääkäri käytössäsi joka päivä klo 9–24

Mitä koiravakuutus korvaa? Hoitokulut ja henkiturva Hoitokulut Henkiturva
Eläinlääkärin tutkimukset, hoidot ja lääkkeet

Koiran vakuutuksesta korvataan tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärikuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm. eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet.

Omavastuuna maksat aina vain 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei ole, joten saat korvauksen pienistäkin kuluista.

Esimerkkejä:

 • Koiralla todetaan silmätulehdus, joka vaatii kaksi käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla, joista ensimmäinen maksaa 100 € ja toinen 200 €. Lääkkeistä kustannuksia tulee 40 €. Kummastakin käynnistä sekä lääkkeistä korvataan 65 % eli yhteensä saat korvausta 221 €.
 • Koira tulee erittäin huonovointiseksi viikonloppuna. Se joudutaan viemään eläinsairaalan päivystykseen ja kotiutetaan seuraavana päivänä lääkkeiden ja erikoisruokavalion kera. Käynnistä ja lääkkeistä korvataan 65 %. Eläinlääkärin suosittelemaa erikoisruokavaliota ei korvata.

Lue, mitä kuluja koiravakuutuksesta ei korvata.

Röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset

Koiravakuutuksesta korvaamme eläinlääkärin määräämistä röntgen- ja magneettikuvauksista, ultraäänitutkimuksesta sekä tietokonetomografiasta syntyviä kustannuksia. Näitä tutkimuksia voidaan määrätä koiralle, kun epäillään esim.

 • Murtunutta tassua (3 kpl röntgenkuvia, hinta n. 150 €)
 • Sydänsairautta (ultraäänitutkimus, hinta n. 200 €)
 • Kasvainsairauksia (tietokonetomografia, hinta n. 700 €)
Etäeläinlääkärin palvelut

Etäeläinlääkäri neuvoo sinua lemmikkisi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan kotiisi. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoitopaikasta ja voit valita sen itse. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 9–24.

If toteuttaa etäeläinlääkäripalvelun yhdessä kumppaninsa FirstVetin kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Sen sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta. Saat kolme maksutonta etäeläinlääkärikertaa vuonna 2020.

Koiran menehtyminen

Korvaamme sinulle koirasi rahallisen arvon, mikäli eläin menehtyy tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.

Koiravakuutus on voimassa menehtymisen osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Koiran katoaminen tai varkaus

Korvaamme koiravakuutuksesta sinulle lemmikkisi rahallisen arvon katoamisen tai varkauden yhteydessä, jos eläintä ei löydy yhden kuukauden kuluttua tapahtumasta.

Vakuutus on voimassa katoamisen tai varkauden osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.


Vakuutuksen lisäturvat


Korvaamme koiran omistajan kotitalouden ulkopuolisille henkilöille ja heidän omaisuudelleen aiheuttamia vahinkoja 85 000 euroon saakka.

Omavastuu on 150 euroa per vahinkotapaus.

Korvaamme sairauden ja tapaturman hoidon yhteydessä eläinlääkärin määräämiä kuntouttavia hoitoja, kuten fysioterapiaa, akupunktiota ja kiropraktiikkaa.

Kuntouttavia hoitoja korvataan enintään 300 euroa vakuutuskauden (yksi vuosi) aikana.

Koiravakuutus tuo turvaa koko eliniän

Kuten sinulle, myös koirallesi voi sattua ja tapahtua. Vakuutuksella turvaat lemmikkisi sairastumisten ja tapaturmien varalta ja varmistat sille hyvän hoidon.

Meillä voit ottaa vakuutuksen niin rotukoirille kuin sekarotuisillekin kuusiviikkoisesta pennusta aina seitsemänvuotiaaseen saakka. Koiravakuutus on voimassa eläinlääkärikulujen osalta koko eläimen eliniän.

Parhaan mahdollisen hoidon takaa valinnainen kuntoutusturva, josta korvaamme kuntoutuksen yhteydessä mm. fysioterapiahoidot.

Mitä koiravakuutus korvaa?

Suosittelemme ottamaan koiralle laajimman vakuutusturvan, joka kattaa sekä sairauksista ja tapaturmista syntyvät eläinlääkärikulut että menehtymisen. Ylempänä olevasta taulukosta näet, mitä eri vakuutuksemme sisältävät.

Voit vertailla eri vaihtoehtoja kätevästi myös verkkokaupassamme ja hintalaskuri kertoo sinulle, mikä on kunkin koiravakuutuksen hinta.

Laske hinta vakuutukselle.

Koiravakuutuksen hinta

Koiran vakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutuksen laajuuden lisäksi eläimen ikä ja rotu sekä vakuuttajan asuinpaikka.

Hintaan vaikuttaa myös vakuutukseen valitsemasi enimmäiskorvausmäärä eli korvataanko kuluja vakuutuskaudessa 1 000 €, 2 000 € vai 3 000 €. Omavastuu on aina kiinteä 35 %.

Kennelliiton jäsenenä saat koiran vakuutuksesta lisäksi 20 % alennuksen.

Laske hinta vakuutukselle.

Kokeile etäeläinlääkäriä maksutta

Etäeläinlääkäri palvelee sinua videoyhteyden kautta. Kun koirasi on vakuutettu Ifissä, saat kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuonna 2020.

Eläinlääkäri palvelee sinua joka päivä klo 9-24, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Lue lisää etäeläinlääkäristä.

Sujuva ja mutkaton korvauspalvelu – rahat nopeasti tilille

Kun koirasi tarvitsee eläinlääkäriä, voit valita hoitopaikan itse. Jopa 90 % eläinvakuutuksen vahinkoilmoituksista käsitellään vuorokauden sisällä, joten saat korvausrahat tilillesi sujuvasti ja nopeasti!

Kokeile If Mobiili -sovellusta, jolla teet vahinkoilmoituksen kätevästi puhelimellasi.

If on solminut suorakorvaussopimuksia eläinlääkäriasemien kanssa ympäri Suomea. Katso, missä on lähin suorakorvausta tarjoava eläinklinikka ja tutustu suorakorvaukseen.


Koiravakuutuksen ehdot ja oppaat

Lue vinkit koiran hankintaan ja koiran kanssa elämiseen

Keräsimme sinulle parhaat vinkit koiriin liittyen Koiran kanssa -sivustolle. 

Koiran hankinta

Koirarodun valinta

Koiran kanssa matkustaminen

Vaaralliset ruoka-aineet koiralle

Onko sinulla koiran lisäksi muita lemmikkejä? Tutustu muihin eläinvakuutuksiin.

Mitä koiran vakuutus ei korvaa?

Eläinvakuutuksen avulla voit varautua tulevaisuuden sairauksiin ja tapaturmiin – se ei kata eläinlääkärikuluja sellaisten hoitojen varalta, jotka liittyvät ennen vakuutuksen ottamista havaittuihin vaivoihin.

Eläinvakuutuksessa on 14 päivän karenssiaika, mikä tarkoittaa, että vakuutuksen alkamispäivää seuraavien 14 vuorokauden aikana havaituista sairauksista ei makseta korvauksia. Sen sijaan tuona aikana sattuneen tapaturman seurauksena syntyneet eläinlääkärikulut korvataan.

Vakuutuksesta ei korvata kustannuksia, jotka johtuvat:

 • Sairauden ennaltaehkäisystä esim. rokottamisesta.
 • Eläimelle määrätystä erikoisruokavaliosta, lisäravinteista tai muista tuotteista, joita ei ole hyväksytty lääkkeiksi. Eläinlääkärin määräämät lääkkeet sen sijaan korvataan.
 • Hammas- tai ienhoidosta, kun kyseessä on ennaltaehkäisevä tai sairauden hoito. Tapaturman seurauksena syntyneet hammas- tai ienhoidon kulut, kuten koiran hampaan poisto, korvataan.
 • Nivelten tai luuston kasvuhäiriöistä.
 • Piilokiveksistä, keisarinleikkauksesta tai synnytyksestä.
 • Tuhkauksesta tai hautaamisesta.

Mitä kuluja ei korvata vastuuturvasta?

Eläinvakuutukseen liitettävästä vastuuturvasta korvataan koiran kotitalouden ulkopuolisille aiheuttamia henkilö- ja omaisuusvahinkoja.

Vastuuturvasta ei korvata vahinkoa,

 • joka on aiheutunut omistajalle itselleen, muulle vakuutetulle tai heidän kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvalle henkilölle.
 • jonka eläin on aiheuttanut huoneiston, rakennuksen tai kiinteistön osalle tai kiinteistön laitteelle, rakenteille, pinnoitteille tai kiinteille kalusteille.
 • jonka eläin aiheuttaa eläimen hoitolaitokselle tai sen henkilökunnalle.

Eläinvakuutuksen rajoitusehtoihin voit tutustua tarkemmin lukemalla eläinvakuutusehdot.


​​​