Matkavakuutus

 • Jonottamatta hoitoon

  Pääset yksityiselle lääkäriasemalle myös kotimaanmatkoilla.

 • Reilu peruuntumiskorvaus

  Saat korvausta matkalipuista ja majoituksista 5000 euroon saakka.

 • Lapset kuuluvat hintaan

  Vakuutus kattaa mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi.


If Matkavakuutus – Mielenrauhaa maailmalla ja kotimaanmatkoilla

Älä turhaan kanna huolta kaikesta, mikä matkalla voi mennä pieleen – jätä se meidän huoleksemme! Oli kyse sitten tavaroista, terveydestä, matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä, kattavasta matkavakuutuksesta saat apua hankaliin tilanteisiin.

Ifin matkavakuutuksen voit halutessasi laajentaa myös kotimaanmatkoihin, mikäli valitset enemmän reissaaville suunnatun jatkuvan matkavakuutuksen. Yksittäinen ulkomaanmatka saattaa olla edullisempi vakuuttaa määräaikaisella matkavakuutuksella.

Matkavakuutuksen hinta ei päätä huimaa

Matkavakuutuksen hinta on moniin muihin vakuutuksiin nähden edullinen, eikä se kaada nuukaakaan matkabudjettia. Koska ulkomailla on todella tärkeää olla riittävän hyvin vakuutettu, haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme kattavan matkavakuutuksen, emmekä siksi pihistele siinä, mitä korvaamme.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa eniten sen laajuus ja terveydellisten syiden vuoksi vakuutuksenottajan ikä. Vakuutusten hintoja vertaillessa kannattaakin ottaa huomioon, mitä korvataan ja millaista apua saat.

Reilu peruuntumisturva

Ota matkavakuutus kolme päivää ennen matkan alkua ja varmistat, että saat korvauksen matkan peruuntuessa esimerkiksi sairastumisen takia. Korvaamme etukäteen maksamasi lennot ja hotellit jopa 5 000 euroon saakka.

Voit toki hankkia matkavakuutuksen vaikka lentokentältä aivan viime tipassakin, mutta tällöin peruuntumisturva ei ole voimassa. Jos valitset jatkuvan matkavakuutuksen, sinun ei tarvitse huolehtia aikarajoista, ja  matkavakuutus kattaa myös Suomessa tapahtuvien matkojen peruuntumiset.

Matkakohtainen vai jatkuva matkavakuutus?

Jos valitset hintaa laskiessasi matkakohtaisen matkavakuutuksen, näet verkkokaupassa hinnan myös jatkuvalle matkavakuutukselle. Voit verrata hintoja helposti ja usein hintaero ei ole kovin suuri.

Valitse sopivan kattava matkavakuutus

Perusmuotoinen matkustajavakuutus korvaa lääkärikäynnit ja matkojen peruuntumiset ulkomailla, ja halutessasi voit laajentaa matkavakuutuksesi matkatavaroihin ja kotimaanmatkoihin.

Mitä matkavakuutus korvaa? Matkavakuutus

Lääkärikäynnit, jos sairastut tai loukkaannut matkalla

Ingår

Matkan peruuntuminen - korvaamme etukäteen maksetut lentoliput, majoitukset ja aktiviteetit, kuten vaikka konserttiliput

Ingår

Uudet lentoliput, jos myöhästyt lennolta ilman omaa syytäsi tai matka keskeytyy

Ingår

Ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa

Ingår

Apua 24/7 puhelimitse ja mobiilisovelluksen kautta, jos esim. sairastut

Ingår

Liikuntavamman hoito (voimassa myös lasketellessa ja sukelluskurssilla)

Ingår

Lasten ja lastenlasten lääkärikäynnit ja kaikki vahingot, jotka sisältyvät vanhemman tai isovanhemman vakuutukseen

Ingår

Ingår inte

Ingår inte
Valinnaiset lisäturvat Jatkuva Matkakohtainen

Matkatavaravakuutus
Jos matkatavarat eivät kuulu kotivakuutukseesi, sinun kannattaa hankkia niille matkavakuutukseen lisäturva, joka kattaa varkaudet ja rikkoutumiset. Jos matkatavarasi myöhästyvät, saat välttämättömyystarvikkeet matkakohteessa. Lisäturva sisältää myös matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset.
Lue lisää matkatavaravakuutuksesta

Ingår Ingår

Matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokulut kotimaanmatkoilla
Sinä ja perheesi pääsette jonottamatta hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle vieraalla paikkakunnalla. Esimerkiksi kolmekymppisellä hoitokulujen laajennus myös kotimaanmatkoihin saattaa maksaa alle 20 euroa vuodessa. Kotimaanmatkojen peruuntumisturva sisältyy joka tapauksessa jatkuvaan matkavakuutukseen.
Lue lisää kotimaanmatkojen lisäturvasta

Ingår Ingår inte

Matkavakuutukset lapsille tai lapsenlapsille kuuluvat hintaan

Kun otat Ifistä vakuutuksen matkaa varten itsellesi, se kattaa automaattisesti myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi. Myös matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat.

Alle 18-vuotiailla Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa. Myös aikuisilla tiettyjen uusien lajien kokeilut kuuluvat turvan piiriin. Voit esimerkiksi osallistua sukelluksen peruskurssille, ohjattuun kiipeilyyn sekä kokeilla benjihyppyä. Mikäli harrastat vaativia lajeja enemmän, voit lisämaksusta poistaa urheilurajoitukset!

Muista matkavakuutus myös Euroopassa

Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.

Me korvaamme lääkärikulusi matkalla, ja omavastuusi on aina nolla euroa. Pääset nopeasti luotettavalle lääkärille laajan yhteistyöverkostomme kautta, ja sopimuslääkäriä käyttäessäsi et välttämättä tarvitse omaa rahaa lainkaan laskun maksamiseen. 

Etsi lähin sopimuslääkäri
 • Kätevä apu ulkomailla

  HelpMe-sovelluksen kautta saat neuvoja suomalaislääkäriltä maksutta, ja If Mobiilista saat aina matkavakuutustodistuksen.

  Lataa HelpMe
 • Myös usean vakuutuksen kilpailutus käy helposti

  Lisää vain vakuutukset yksi kerrallaan ostoskoriin, ja katso kokonaishinta etuineen. Tai jätä soittopyyntö, ja teemme sinulle tarjouksen.

  Pyydä tarjous
 • Usein kysyttyä

  Mietityttääkö vielä jokin matkavakuutukseen liittyen? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

  Usein kysyttyihin kysymyksiin