Matkavakuutus

Autamme sinua, vaikka olisit maailman toisella puolella. Valitse sinulle parhaiten sopiva matkavakuutus, joka turvaa sinut ja tavarasi.

Laske hinta matkavakuutukselle

Näistä syistä asiakkaamme valitsevat meidät

Miksi matkavakuutus Ifistä?

 • Hoitokulut korvataan ilman ylärajaa, jos loukkaannut tai sairastut

  Korvaamme matkasairauksien ja -tapaturmien lääkärikulut ilman omavastuuta ja ilman ylärajaa. Voit siis olla varma, ettei vakavakaan yllättävä sairastuminen toisella puolella maapalloa kaada talouttasi.

 • Saat reilun korvauksen, jos matkasi peruuntuu sairastumisen vuoksi

  Kun valitset Ifin matkavakuutuksen, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että lomaan sijoitetut rahat valuisivat hukkaan sairastumisen vuoksi. Korvaamme ennakkoon maksettuja matkalippuja ja majoituksia 5 000 euroon saakka, jos sairastut tai loukkaannut ennen matkaa.

  Matkavakuutus pitää ottaa vähintään kolme vuorokautta ennen matkan alkua, jotta korvaamme peruuntumisen.

  Jatkuva matkavakuutus kattaa ulkomaanmatkojen lisäksi myös kotimaanmatkojen peruuntumiset.

 • Saat nopeasti apua ja neuvoja, jos sairastut tai loukkaannut matkalla

  Jos tarvitset apua matkalla, aikaa ei ole tuhlattavaksi oikean tiedon etsimiseen. Asiakkaanamme apu on aina yhden soiton päässä, vuorokauden ympäri.

  Soittamalla Ifin matka-apuun autamme sinua ratkaisemaan ongelmasi, kerromme mitä vakuutuksesi korvaa ja mistä saat nopeasti apua kohteessa.

  Tutustu Ifin matka-apuun

Etsitkö vakuutusta yrityksellesi?

Vakuuta itsesi ja tavarasi

Jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

Matkustajavakuutus korvaa lääkärikäynnit ja matkojen peruuntumiset sekä keskeytymiset. Kattavimman turvan saat valitsemalla jatkuvan matkustajavakuutuksen matkatavarat- ja kotimaan matkat -lisäturvilla. Vertaa matkavakuutuksia ja valitse itsellesi sopivin.

Mitä matkavakuutus sisältää? Jatkuva Jatkuva Määräaikainen Määrä­aikainen
Sisältää Sisältää

Matkavakuutuksesta korvataan hoitokulut ilman omavastuuta ja ilman ylärajaa, jos loukkaannut tai sairastut ulkomaanmatkalla.

Matkavakuutus kattaa sinun lisäksesi myös mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi.

Matkavakuutuksesta korvataan myös liikuntaharrastuksissa loukkaantuminen. Alle 18-vuotiailla Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa.

Sisältää Sisältää

Ifin matkavakuutusasiakkailla apu on aina yhden puhelinsoiton päässä. Saat apua matkalla sattuviin ongelmatilanteisiin vuorokauden ympäri suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi, auttavat lähimmän lääkärikeskuksen löytämisessä ja kertovat, mitä vakuutus korvaa.

Tutustu Ifin matka-apuun

Sisältää Sisältää

Ifin matkavakuutuksiin sisältyy kriisiturva.

Esimerkiksi luonnonkatastrofin tai terrori-iskun sattuessa korvaamme matkan peruuntumisen sekä keskeytymisen.

Korvaamme matkan peruuntumisen kustannuksia 5 000 euroon saakka yhtä matkaa ja vakuutettua kohden. Esimerkiksi nelihenkisen perheen kohdalla maksimikorvausmäärä voisi siis olla peräti 20 000 euroa.

Kriisiturva kuuluu jatkuvaan matkavakuutukseen ja määräaikaiseen vakuutukseen, joka on otettu kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Matkavakuutus korvaa myös ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa.

Lue lisää matkavakuutuksen kriisiturvasta

Sisältää Sisältää

Matkavakuutuksesta korvataan, jos myöhästyt etukäteen varatulta linja-auto-, laiva-, juna-, tai lentomatkalta (myös jatkolennot).

Saat korvausta myöhästymisestä johtuvista ylimääräisistä ja välttämättömistä matka- ja majoituskuluista. Jos et pääse lainkaan matkalle myöhästymisen vuoksi, korvataan menetetyn matkan hinta.

Korvaukseen oikeuttava myöhästymisen syy on kulkuneuvon (niin yleisen kuin yksityisenkin) myöhästyminen tai sen kulun estyminen sääesteen, teknisen vian, liikenneonnettomuuden, rikollisen teon tai viranomaisten määräyksen takia.

Sisältää Sisältää

Korvaamme etukäteen maksettuja tai ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja 5 000 euroon saakka, jos ulkomaanmatkasi peruuntuu tai keskeytyy sairastumisen vuoksi.

Matkavakuutuksesta voidaan korvata matkan peruuntuminen tai keskeytyminen, jos se johtuu vakuutetun tai hänen lähiomaisensa kuolemasta, vakavasta tapaturmasta tai vakavasta, odottamattomasta ja äkillisestä sairastumisesta.

Sisältää Ei sisältää

Kun valitset jatkuvan matkavakuutuksen, korvataan siitä etukäteen maksettuja tai ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja ulkomaiden lisäksi myös Suomessa, jos matkasi peruuntuu tai keskeytyy sairastumisen vuoksi.

Lisäturvat Jatkuva Jatkuva Määräaikainen Määrä­aikainen
Sisältää Sisältää

Sinun kannattaa hankkia matkatavaroillesi matkavakuutukseen lisäturva, joka kattaa varkaudet ja rikkoutumiset, jos se ei ole osa kotivakuutustasi.

Jos matkatavarasi myöhästyvät, voit turvan avulla ostaa välttämättömyystarvikkeet matkakohteessa. Lisäturva sisältää myös matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset.

Suosittelemme tarkistamaan kotivakuutuksestasi korvaako se matkatavarat. Ifin kotivakuutuksiin matkatavarat sisältyvät.

Lisäturva kattaa myös mukana matkustavat lapset ja lapsenlapset.

Lue lisää matkatavaravakuutuksesta

Sisältää Ei sisältää

Kun valitset turvan, joka kattaa matkasairaudet ja -tapaturmat myös Suomessa, pääset sujuvasti hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle vieraalla paikkakunnalla.

Esimerkiksi kolmekymppisellä hoitokulujen laajennus myös kotimaanmatkoihin saattaa maksaa alle 20 euroa vuodessa, joten se on edullinen lisä vakuutukseen.

Lisäturva kattaa myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.

Kotimaanmatkojen peruuntumisturva sisältyy joka tapauksessa jatkuvaan matkavakuutukseen.

Lue lisää kotimaanmatkojen lisäturvasta

Vahingon sattuessa matkalla

Nopeasti apua ja sujuvaa korvauspalvelua, jos reissu saa ikävän käänteen

 • Toimi näin, jos epäilet silmätulehdusta

  Silmätulehdus on tavallinen vaiva varsinkin rantalomakohteessa, jossa vedessä polskitaan usein koko päivä. Ifin matkavakuutuksen avulla tavoitat suomenkielisen etälääkärin nopeasti mistä päin maailmaa tahansa.

  1. Soita Ifin matka-apuun 24/7 Jos et ole varma siitä, mitä vakuutuksesi korvaa tai miten tilanteessa pitäisi toimia, soita ensin Ifin matka-apuun.
  2. Ota yhteyttä etälääkäriin Etävastaanotto sopii hyvin tilanteeseen, joka ei vaadi potilaan fyysistä tutkimista.
  3. Saat hoitoa Etälääkäri arvioi hoidon tarpeen, antaa hoito-ohjeet ja kirjoittaa tarpeen mukaan reseptin.
  4. Tee vahinkoilmoitus ja hae korvausta Vahinkoilmoituksen teet kätevästi suoraan verkkosivujemme kautta, If Mobiilissa, Omilla sivuilla tai puhelimitse.
  Autamme nopeasti 24/7

  Kun ulkomailla reissatessa sattuu ja tapahtuu, on Ifin matka-apu rinnallasi ja aina yhden soiton päässä ympäri vuorokauden.

 • Toimi näin, jos matkatavaroitasi on varastettu

  Väentungoksessa tapahtuva laukkuvarkaus on harmillisen tavallinen tarina.

  1. Ota yhteyttä poliisiin Tee mahdollisuuksien mukaan rikosilmoitus paikalliselle poliisille.
  2. Tee vahinkoilmoitus ja hae korvausta Vahinkoilmoituksen teet kätevästi suoraan If Mobiilissa, Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta.
  3. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Jos tarvitsemme tositteita tai kuitteja, pyydämme ne käsittelyn aikana.
  4. Korvauspäätös ja maksaminen Päätöksen korvauksesta saat Omille sivuille ja korvaus maksetaan ilmoittamasi tilille nopeasti tämän jälkeen.
 • Toimi näin, jos et pääse lähtemään matkalle

  Kauan odotettu lomamatka voi yllättäen peruuntua, jos matkalle lähtö estyy kokonaan vakavan sairauden tai tapaturman takia.

  1. Tee vahinkoilmoitus ja hae korvausta Hae korvausta ennen matkaa maksamistasi kustannuksista, joita matkanjärjestäjä ei hyvitä. Vahinkoilmoituksen teet kätevästi suoraan If Mobiilissa, Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta.
  2. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Jos tarvitsemme tositteita tai kuitteja, pyydämme ne käsittelyn aikana.
  3. Korvauspäätös ja maksaminen Päätöksen korvauksesta saat Omille sivuille ja korvaus maksetaan ilmoittamasi tilille nopeasti tämän jälkeen.
Matkalla sattunut vahinko

Matkavakuutuksen hinta ei kaada budjettia

Ulkomailla matkustaessa on tärkeä olla kattavasti vakuutettu, jotta pääset ulkomailla joustavasti hoitoon eikä sinun tarvitse miettiä, mitä se tulee maksamaan.

Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme laadukkaan matkavakuutuksen. Se on edullinen turva, joka ei kaada säästäväisenkään lomailijan matkabudjettia.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa eniten sen laajuus ja terveydellisten syiden vuoksi vakuutetun ikä. Määräaikaiseen vakuutuksen hintaan vaikuttaa myös kohdemaa.

Vertaa matkavakuutuksen hintoja verkkokaupassamme, josta voit valita itse vakuutuksen laajuuden ja lisäturvien määrän ja näet heti niiden vaikutuksen hintaan. Hintojen vertailu ei sido ostoon, mutta sekin onnistuu verkkokaupassa nopeasti. Vakuutus astuu voimaan heti tai valitsemanasi ajankohtana.

Usein kysyttyä matkavakuutuksesta

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen jatkuvaan matkavakuutukseesi.
Näin se toimii

Artikkelit

Matkusta turvallisesti

Tutustu myös muihin vakuutuksiimme

Kaikki vakuutukset