Määräaikainen matkavakuutus

Määräaikainen matkavakuutus on paras valinta, jos reissaat ulkomaille kerran vuodessa. Sisällöiltään ja korvauksiltaan se on aivan yhtä reilu kuin jatkuva matkavakuutus, jota suosittelemme enemmän matkustaville. Et siis jää mistään paitsi, ja vakuutus kattaa myös mukanasi reissaavat lapsesi.

Laske hinta ja osta

Milloin määräaikainen matkavakuutus on edullisin ratkaisu?

Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kerran vuodessa ulkomaille matkaavalle määräaikainen matkavakuutus on edullisin vaihtoehto.

 • Määräaikaisen matkavakuutuksen hintaan vaikuttavat matkakohde ja matkan kesto. Erityistapauksissa jatkuva matkavakuutus saattaa siis olla edullisempi, vaikka matkoja olisikin vain yksi vuodessa. Jos olet menossa useammaksi viikoksi Yhdysvaltoihin, Thaimaahan tai muuhun kaukokohteeseen, kannattaa laskea hinta molemmista vaihtoehdoista. Matkavakuutuksen hintalaskuri on nopea ja helppo, eikä se sido sinua mihinkään.
 • Mikäli tiedät matkaavasi ulkomailla tai kotimaassa kahdesti tai useammin vuodessa, suosittelemme valitsemaan saman tien jatkuvan matkavakuutuksen. Muista, että myös Tallinnan ja Tukholman matkat ovat ulkomaanmatkoja, ja myös siellä vakuutuksen on hyvä olla voimassa. 
 • Samoin vakuutuksen olisi hyvä kattaa kalliit kotimaanmatkat esimerkiksi matkan peruuntumisen varalta. Kotimaanmatkat on mahdollista vakuuttaa ainoastaan jatkuvan vakuutuksen kautta.
 • Kun sinulla on jatkuva vakuutus, sinun ei tarvitse koko ajan puntaroida asiaa ja muistaa ilmoittaa matkakohteistasi vakuutusyhtiölle ajoissa ennen matkaa.
 • Jatkuvassa matkavakuutuksessa voit myös saada hinnasta pois jopa 15 % joka vuosi, kun kuulut If Etuohjelmaan.
 • Kun sinulla on jatkuva matkavakuutus, voit maksaa vakuutuslaskusi jopa 12 erässä ilman lisäkuluja. Määräaikainen matkavakuutus taas maksetaan yleensä yhdessä erässä. Laskun eräpäivä voi ajoittua matkan jälkeen, mutta vakuutus on silti voimassa matkasi aikana.

Riippumatta siitä, kumpaan vakuutukseen päädyt, Ifin matkavakuutus auttaa, jos sairastut tai loukkaannut ulkomailla. Saat aina nopeasti apua ja tavoitat asialleen omistautuneet asiantuntijat.

Määräaikainen matkavakuutus sopii kaikenikäisille

Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole lainkaan ikärajoitteita. Sen voivat siis hankkia myös 80 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Sen sijaan jatkuva vakuutus voidaan hankkia vain 0-79-vuotiaille, ja vakuutus päättyy viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jolloin vakuutettu on täyttänyt 90 vuotta.

Määräaikainen matkavakuutus sopii hyvin myös kerran vuodessa ulkomaille matkustaville perheille, sillä alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset sisältyvät hintaan. Lue lisää siitä, miksi Ifin matkavakuutus on oiva valinta lasten tai lastenlasten kanssa matkustaville.

Muista hankkia määräaikainen matkavakuutus vähintään 3 vuorokautta ennen matkaa, jolloin pääset osaksi Ifin tarjoamaa kattavaa peruuntumisturvaa. Tällöin vakuutus korvaa lennot ja ennakkoon maksetut majoitukset aina 5000 euroon saakka matkustajaa kohden, jos vaikka yllättävä vatsatauti estää matkalle lähdön.

Ikääntyneempi nainen ja mies vedessä uimarannalla

Mitä määräaikainen matkavakuutus kattaa?


Korvaa matkalla sattuvan sairastumisen ja tapaturman hoitokulut ilman ylärajaa. Omavastuu 0 euroa.
Sisältää
Turvaa vakuutetun ja mukana matkustavat omat alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset
Sisältää
Korvaa ambulanssilennot akuuteissa sairaustapauksissa
Sisältää
Korvaa matkan peruuntumisen esim. sairastumisen takia, jos vakuutus ostettu viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkua
Sisältää
Sisältää 24/7 hätäpäivystyksen
Sisältää
Sisältää kriisiturvan
Sisältää
Uuden matkavakuutuksen voi ottaa myös 80-vuotias tai vanhempi
Sisältää
Matkavakuutus on voimassa myös yli 90-vuotiaalla
Sisältää
Halvin vaihtoehto vain kerran vuodessa tyypilliselle ulkomaanmatkalle suuntaavalle
Sisältää
Onko halvin vaihtoehto myös kerran vuodessa kaukomatkalle useaksi viikoksi suuntaavalle?
Tarkista myös jatkuvan vakuutuksen hinta.
Onko halvin vaihtoehto kahdesti tai useammin vuodessa ulkomaille matkaavalle?
Ota mieluummin jatkuva vakuutus.
Voiko vakuutuksen laajentaa kotimaanmatkoille?
Ei. Ota jatkuva vakuutus.
Voinko ottaa määräaikaisen matkavakuutuksen yli 45 vuorokauden matkalle?*
Sisältää
*Yli 45 vuorokauden vakuutuksia ei voi hankkia verkkokaupasta. Ole sen sijaan yhteydessä asiakaspalveluumme: puh 010 19 19 23 (ma-pe klo 9-17). Voit hankkia myös jatkuvaan matkavakuutukseen lisävakuutuksen 45 vuorokautta ylittävälle osalle.
Ei sisältää
 • Nainen katsoo älypuhelinta

  If Mobiilissa vakuutusasiat hoituvat lennossa

  Myös matkavakuutuskortti kulkee kätevästi aina mukanasi.

  Lataa sovellus
 • Kartta kertoo sairastumisen kustannukset

  Tiedätkö, mitä ulkomailla sairastuminen voi maksaa? Katso esimerkit. 

  Tutustu karttaan
 • Matkailijan vinkkipankki

  Helpotusta matkakuumeeseen ja hyödyllisiä neuvoja lomalle.

  Poimi vinkit