Mikä on sinulle halvin matkavakuutus?

Määräaikainen matkavakuutus vai jatkuva matkavakuutus?

Määräaikainen matkavakuutus eli kertamatkavakuutus on oikea vakuutus sinulle, jos reissaat ulkomaille enintään kerran vuodessa. Vakuutus turvaa matkasi, minne ikinä menetkin.

Määräaikainen eli matkakohtainen vakuutus on edullisin vaihtoehto noin kerran vuodessa tai harvemmin ulkomaille matkustaville. Voit hankkia määräaikaisen matkavakuutuksen minkä ikäisenä tahansa, ja se kattaa automaattisesti myös kanssasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi.

Jos reissaat usein, matkustat kaukokohteisiin tai harrastat pidempikestoisia matkoja, jatkuva vakuutus on todennäköisesti halvin matkavakuutus sinulle.

Voit hankkia matkavakuutuksen vaikka juuri ennen reissuun lähtöä, mutta käytännössä saat parempaa turvaa, jos ostat matkavakuutuksen hyvissä ajoin. Kun ostat määräaikaisen tai jatkuvan matkavakuutuksen vähintään kolme päivää ennen matkan alkamista, se korvaa myös matkan peruuntumisen, jos esimerkiksi sairastut yllättäen.

Määräaikaisen matkavakuutuksen hinta on sama riippumatta siitä, otatko vakuutuksen juuri ennen reissuun lähtöä vai jo kuukausia aiemmin. Voit hankkia vakuutuksen kätevästi Ifin verkkokaupasta milloin itsellesi parhaiten sopii.

Matkavakuutusvertailu: määräaikainen matkavakuutus ja jatkuva matkavakuutus

Milloin vakuutus on voimassa

Määräaikainen matkavakuutus: Voimassa yhden matkan ajan

Jatkuva matkavakuutus: Voimassa vuoden ympäri

Kuka on vakuutettu

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus: Vakuutettu ja hänen mukanaan reissaavat omat alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset.

Kenelle vakuutus on suunniteltu

Määräaikainen matkavakuutus: Enintään kerran vuodessa matkustaville

Jatkuva matkavakuutus: Vähintään kaksi kertaa vuodessa matkustaville, pitkään kestävälle matkalle ja kaukokohteisiin suuntaaville

Minkä ikäinen voi hankkia vakuutuksen

Määräaikainen matkavakuutus: Ei rajoituksia

Jatkuva matkavakuutus: Alle 80-vuotiaat

Minkä ikäiseksi asti vakuutus on voimassa

Määräaikainen matkavakuutus: Ei rajoituksia

Jatkuva matkavakuutus: 90-vuotiaaksi asti

Miten pitkään vakuutus on voimassa

Määräaikainen matkavakuutus: Vakuutus on voimassa ilmoittamasi matkan ajan.

Jatkuva matkavakuutus: Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta per matka. Jos lähdet pitkälle matkalle, voit hankkia lisävakuutuksen 45 vuorokautta ylittävälle matkan osalle.

Missä maassa vakuutus on voimassa

Määräaikainen matkavakuutus: Ilmoittamassasi maassa ulkomailla. Jos käyt matkan aikana useassa maassa, ilmoita vakuutusta ostaessasi, missä maassa vietät eniten aikaa. Vakuutus on voimassa ensisijaisen matkakohteen lisäksi myös muissa maissa vieraillessa.

Jatkuva matkavakuutus: Missä tahansa maassa. Voit laajentaa kattamaan myös kotimaan matkat.

Kattaa ambulanssilennot akuuteissa sairaustapauksissa

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus: Kyllä

Kattaa automaattisesti mukana matkustavat omat alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus: Kyllä

Sisältää peruuntumisturvan

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus: Kyllä, mutta vakuutus ostettava viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkua

Korvaa kotiinpaluun kriisitilanteessa UUTTA!

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus: Kyllä. Vakuutus korvaa, jos matkakohteessa tapahtuu esimerkiksi terrori-isku tai luonnonkatastrofi ja haluat palata suunniteltua aiemmin kotiin. Lisäksi saat korvausta lääkärin määräämästä psykoterapiasta, jos olet joutunut kriisitilanteeseen kuten liikenneonnettomuuteen matkalla.

Sisältää hätäpäivystyksen vuorokauden ympäri

Määräaikainen ja jatkuva matkavakuutus: Kyllä

Sisältää matkavakuutustodistuksen

Määräaikainen matkavakuutus: Kyllä. Voit ladata ja printata matkavakuutustodistuksen Omilta sivuilta, vaihtoehtoisesti saat todistuksen asiakaspalvelusta.

Jatkuva matkavakuutus: Kyllä. Saat muovisen matkavakuutuskortin postissa noin kahden viikon kuluessa vakuutuksen alkamisesta. Kortti toimii todistuksena vakuutuksen voimassaolosta.