Kattavaa turvaa matkallesi

Määräaikainen matkavakuutus

Määräaikainen matkavakuutus eli kertamatkavakuutus on paras valinta, jos reissaat ulkomaille enintään kerran vuodessa. Lue sisällöstä ja laske hinta!

Määräaikainen matkavakuutus on edullisin vaihtoehto noin kerran vuodessa tai harvemmin ulkomaille matkustaville. Voit hankkia määräaikaisen matkavakuutuksen minkä ikäisenä tahansa, ja se kattaa automaattisesti myös kanssasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi.

Voit hankkia määräaikaisen matkavakuutuksen vaikka juuri ennen reissuun lähtöä, mutta käytännössä saat parempaa turvaa, jos ostat matkavakuutuksen hyvissä ajoin. Kun ostat matkavakuutuksen vähintään kolme päivää ennen matkan alkamista, se korvaa myös matkan peruuntumisen, jos esimerkiksi sairastut yllättäen.

Määräaikaisen matkavakuutuksen hinta on sama riippumatta siitä, otatko vakuutuksen juuri ennen reissuun lähtöä vai jo kuukausia aiemmin. Voit hankkia vakuutuksen kätevästi Ifin verkkokaupasta, milloin itsellesi parhaiten sopii.

Kenelle määräaikainen matkavakuutus on tarkoitettu?

Määräaikainen matkavakuutus on paras hankinta, jos matkustat ulkomaille enintään kerran vuodessa. Jos matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa, pitkälle matkalle tai kaukokohteeseen, jatkuva matkavakuutus tulee todennäköisesti edullisemmaksi.

Miten pitkään määräaikainen matkavakuutus on voimassa kerrallaan?

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa yhden matkan ajan. Toisin sanoen määrittelet itse vakuutuksen pituuden, kun ostat vakuutuksen.

Vertailun vuoksi: Jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkaa kohden. Jos lähdet pitkälle matkalle, voit hankkia lisävakuutuksen 45 vuorokautta ylittävälle matkan osalle.

Keitä määräaikainen matkavakuutus turvaa?

Vakuutat määräaikaisella matkavakuutuksella itsesi ja kanssasi matkustavat omat alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset.

Minkä ikäinen voi hankkia määräaikaisen matkavakuutuksen?

Määräaikaisen matkavakuutuksen voi hankkia minkä ikäiselle vain – määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole ikärajoja.

Vertailun vuoksi: voit saada jatkuvan matkavakuutuksen, jos olet alle 80-vuotias, ja jatkuva matkavakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti.

Missä maassa määräaikainen matkavakuutus on voimassa?

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa matkakohteessasi. Toisin sanoen määrittelet itse vakuutuksen oston yhteydessä, missä maassa vakuutus on voimassa.

Jos käyt matkan aikana useassa maassa, ilmoita vakuutusta ostaessasi, missä maassa vietät eniten aikaa. Vakuutus on kuitenkin voimassa ensisijaisen matkakohteen lisäksi myös muissa maissa vieraillessa.

Kattaako määräaikainen matkavakuutus ambulanssilennot, jos sairastun matkalla kriittisesti?

Kyllä. Jos sairastut vakavasti, matkavakuutus korvaa kuljetuksen Suomeen ja tarvittaessa myös saattajan kustannuksia.

Kattaako määräaikainen matkavakuutus myös lapseni?

Kyllä. Määräaikainen matkavakuutus kattaa samalla matkalla mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset. Jos lapsi matkustaa yksin esimerkiksi leirikouluun, hän tarvitsee oman vakuutuksen.

Sisältääkö määräaikainen matkavakuutus peruuntumisturvan?

Kyllä. Määräaikainen matkavakuutus korvaa matkan peruuntumisen, jos esimerkiksi sairastut yllättäen ja matka peruuntuu. Peruuntumisturva on voimassa, jos olet ostanut matkavakuutuksen viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkua.

Korvaako määräaikainen matkavakuutus kotiinpaluun kriisitilanteessa?

Kyllä. Määräaikainen matkavakuutus korvaa, jos matkakohteessasi tapahtuu esimerkiksi terrori-isku tai luonnonkatastrofi ja haluat palata suunniteltua aiemmin kotiin.

Lisäksi saat korvausta lääkärin määräämästä psykoterapiasta, jos olet joutunut kriisitilanteeseen kuten liikenneonnettomuuteen matkalla. Lue lisää kriisiturvasta

Saanko apua hätätilanteessa, jos minulla on määräaikainen matkavakuutus?

Kyllä. Hätäpäivystys auttaa sinua vuorokauden ympäri matkakohteesta riippumatta.

Miten saan matkavakuutustodistuksen?

Jos hankit määräaikaisen matkavakuutuksen, voit ladata ja halutessasi printata matkavakuutustodistuksen Omilta sivuilta. Vaihtoehtoisesti saat todistuksen asiakaspalvelusta.

Jos hankit jatkuvan matkavakuutuksen, saat muovisen matkavakuutuskortin postissa noin kahden viikon kuluessa vakuutuksen alkamisesta. Lue lisää matkavakuutustodistuksesta