Yrityksen vastuuvakuutus

Vastuuvakuutus tuo turvaa yrittäjälle ja yritykselle, kun tuote tai toiminta aiheuttaa toiselle vahingon. Pyydä tarjous yrityksellesi sopivasta vakuutuksesta, autamme mielellämme.

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Mikä on vastuuvakuutus?

Vastuuvakuutuksen avulla yritys siirtää osan vahingonkorvausvelvollisuudestaan vakuutusyhtiön huoleksi.

Yrityksen vastuuvakuutus koostuu tavallisesti useammasta vakuutuksesta. Sopiva vakuutusratkaisu perustuu yritystoiminnan laatuun ja laajuuteen.

Kaikki vastuuvakuutukset

Yrittäjä, etkö ole varma, millaisen vakuutuksen juuri sinun yrityksesi tarvitsee? Kysy meiltä, autamme mielellämme.

Mitä vastuuvakuutus sisältää?

Vastuuvakuutus Sisältyy aina Valittavissa
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää

Toiminnan vastuu

Toiminnan vastuuvakuutus on niin sanottu perusvakuutus, joka kattaa yrityksen toiminnallaan muille aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot. Oikeusturvavakuutuksen ohella tämä on tyypillisesti yritysten ensisijainen vastuuvakuutus toimialasta ja toiminnasta riippumatta.

Pyydä tarjous

Yritystoiminnan vastuuvakuutukset

 • Katamme korvausvastuusi

  Kun yrityksesi todetaan vahingonkorvausvelvolliseksi, me korvaamme vakuutussopimuksen mukaisesti.

 • Asiantuntija-apua juristeiltamme

  Selvitämme korvausvastuun ja neuvottelemme korvausta vaativan kanssa. Maksamme myös asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja.

 • Tunnemme myös sinun alasi riskit

  Suunnittelemme yrityksesi tarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen.

Vastuuvakuutuksen hinta

Vakuutusasiantuntijamme tuntevat myös sinun toimialasi. He varmistavat kanssasi, että yritykselläsi on oikea vakuutus. Kysy tarjousta, asiantuntija ottaa sinuun pian yhteyttä ja tekee yritystoiminnallesi sopivan vastuuvakuutustarjouksen. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Yrityksen vastuuvakuutus tuo taloudellista turvaa

Mitä jos asiakkaasi liukastuu tai kaatuu toimitiloissasi? Tai joku vahingoittaa itsensä käyttäessään yrityksesi virheellistä tuotetta?

Vastuuvakuutus on tärkeä turva yrityksellesi, sillä on vaikea ennakoida, millaisiin vahinko- tai kiistatilanteisiin voit joutua. Vakuutuksen avulla voit siirtää osan yrityksen vahingonkorvausvelvollisuudesta meidän kannettavaksemme.

Älä anna vahingonkorvausvaatimuksen kaataa yritystäsi

Yritykselle vahingonkorvausvelvollisuus voi syntyä sen varsinaisesta toiminnasta, yrityksen omistamista kiinteistöistä, koneista tai laitteista, tai esimerkiksi yrityksen työntekijän toiminnasta.

Vahingonkorvausvelvollisuus voi syntyä myös yrityksen laatimista suunnitelmista tai solmituista sopimuksista. Myös yrityksen avainhenkilöt, kuten toimitusjohtaja, hallitus tai yritysjohto, voivat joutua korvausvastuuseen, jolloin yrityksen vastuuvakuutus tuo turvaa.

Myös asiakas voi edellyttää yritykseltäsi vastuuvakuutusta


Asiakkaallesi voi olla tärkeää tai välttämätöntä, että yritykselläsi on vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus on eduksi esimerkiksi neuvottelu- tai sopimustilanteissa uusien asiakkuuksien kanssa.

Näin vastuuvakuutus auttaa

Yrityksesi toimialalle sopiva

Yrityksen vastuuvakuutuksia on useita erilaisia. Tarvitsemasi turva riippuu siitä, myytkö tuotteita tai palveluita, millä toimialalla toimit ja mitä vaatimuksia yrityksesi toiminnalle voidaan asettaa.

Yrityksen vastuuvakuutus auttaa sinua varautumaan odottamattomiin kuluihin ja vahinkoihin.

Yrityksen vakuutettavat vastuuriskit voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään:

 • toiminnasta aiheutunut vahinko,
 • tuotteesta aiheutunut vahinko ja
 • asiantuntijan tai konsultin toimeksiannon virheellisestä tai puutteellisesta suorittamisesta toiselle aiheutunut vahinko (konsulttivastuu).

Toimitko konsulttina?

Meiltä saat hyvät ratkaisut toimit sitten teknisenä konsulttina, ICT-konsulttina tai liikkeenjohdon konsulttina.

Konsulttivastuuvakuutus sopii teknistä suunnittelutoimintaa tekevälle konsultille, jonka tekemien suunnitelmien perusteella joku toinen toteuttaa suunnitelmat. Vakuutus kattaa vakuutuksenottajan tekemän konsulttitehtävän virheellisyydestä tai puutteellisesta suorittamisesta toiselle aiheutuneet henkilö-, esine- ja taloudelliset vahingot.

ICT-yrityksen vastuuvakuutus kattaa ICT-ohjelmistokonsultoinnin virheellisyydestä aiheutuneen korvausvastuun. Lue lisää ICT-yrityksen vastuuvakuutuksesta 

Liikkeenjohdon konsulttien kannattaa ottaa taloudellinen vastuuvakuutus. Se kattaa korvausvastuuta taloudellisista vahingoista, jotka johtuvat virheestä toimeksiannon toteuttamisessa.

Lisätietoa yrityksen vastuuvakuutuksesta

IPR Palvelu tukee yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä

Mikä merkitys aineettomilla oikeuksilla on yrityksen kasvulle, kansainvälistymiselle ja arvon kasvattamiselle?

IPR Palvelu on Ifin ja IPR-ammattilaisten kanssa kehitetty, yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä tukeva palvelu, aineettoman omaisuuden suojeluun.

Tutustu IPR Palveluun!