Aloittavan yrittäjän vakuutukset

Mitä vakuutuksia uusi yrittäjä tarvitsee? Mitä aloittavan yrityksen vakuutus maksaa? Uuden yrityksen vakuuttaminen voi tuntua vaikealta. Me autamme sinua löytämään toiminnallesi sopivin vakuutus.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Mitä vakuutuksia uusi yritys tarvitsee?

Uuden yrityksen perustaminen on jännittävää aikaa. Epäilemme, että yritysvakuutusten ottaminen tuskin kuuluu hauskimpiin tehtäviisi. Riittävä vakuutusturva on kuitenkin välttämätön heti yrittämisen alkumetreiltä alkaen. Voi olla vaikea tietää, mitkä vakuutukset ovat pakollisia yrityksellesi, tai mitä vakuutuksia sinun kannattaa ottaa heti yrityksen perustamisvaiheessa.

Sinä tunnet yrityksesi, me osaamme yrityksen vakuutukset

Käydään yhdessä läpi, mitä vakuutuksia uusi yrityksesi tarvitsee, ja miten sinun kannattaa vakuuttaa yrityksesi tärkein juttu. Se olet sinä itse, yrittäjä. Saat meiltä vakuutustarjouksen, joka ei velvoita sinua mihinkään. 

Mitä vakuutuksia yrityksen kannattaa? Pakollinen Suosittelemme Tarpeen mukaan
Pitääkö minun ottaa eläkevakuutus saman tien?

Yrittäjän ainoa pakollinen vakuutus on Yrittäjän eläkevakuutus, YEL.

Jos palkkaat työntekijöitä, sinun pitää ottaa heille lakisääteinen työtapaturmavakuutus sekä Työntekijän eläkevakuutus, TyEL. Meidän kauttamme saat kuntoon sekä kaikki yrittäjän vakuutukset että työntekijöiden vakuutusturvan.

checkmark
Aloitan yritystoiminnan vuokratiloissa. Onko siinä joku riski?

Solmitpa vuokra- tai minkä muun tahansa sopimuksen, ota uudelle yrityksellesi saman tien Oikeusturvavakuutus. Vain vakuutuksen voimassaoloaikana tehdyt sopimukset kuuluvat vakuutuksen piiriin. Tavallisia oikeusturvavakuutuksen käyttöä vaativia asioita ovat työnantajan ja työntekijän väliset työsuhde-erimielisyydet, tai yrityksen ja asiakkaan välinen näkemysero tuotteesta tai palvelusta. Asiakas voi esimerkiksi jättää laskun maksamatta, jos tuote ei vastaa hänen odotuksiaan.


checkmark
Jos sairastun, onko minulla varaa yksityiseen hoitoon?

Voit yrittäjänä vakuuttaa itsesi sekä tapaturmien että sairauksien varalta. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa sekä työ- että vapaa-ajan tapaturmat.

Henkilökohtainen terveysvakuutus kattaa sairaanhoitokulut yksityisellä lääkäriasemalla, jolloin saat nopeammin hoitoa ja olet nopeammin takaisin töissä. Voit ottaa päivärahaturvan työkyvyttömyyden varalta. Näin varmistat oman ja yrityksesi talouden poissaolosi aikana.

Pitkäaikaisista työkyvyttömyyspoissaoloista jopa yhdeksän kymmenestä johtuu sairaudesta eikä tapaturmasta, joten pelkkä tapaturmavakuutus jättää aukon yrittäjän vakuutusturvaan.


checkmark
Mitä jos liiketoimintani keskeytyy esimerkiksi tulipalon tai ilkivallan takia?

Tulipalon, vuotovahingon tai vaikka laajan ilkivallan seurauksena voi olla pitkäkin keskeytys yrityksesi toiminnassa. Se voi ajaa yrityksesi vararikkoon. Osa yrityksistä voi muuttaa helposti toisiin tiloihin tai yrittäjä voi tehdä tilapäisesti työtä vaikka kotoa käsin. Toiset yritykset sen sijaan ovat hyvinkin riippuvaisia paikasta tai sopivista tiloista ja työvälineistä, eikä liiketoimintaa ole helppo siirtää muualle. Tästä seuraa tulovirtojen katkeaminen. Keskeytysvakuutus kattaa näitä vahinkoja.

Tarvittaessa keskeytysvakuutuksesta voidaan korvata myös lisäkuluja, esimerkiksi tilapäisten toimitilojen kustannuksia. Näin katemenetykset pienenevät.


checkmark
Miksi minulta vaaditaan todistusta vastuuvakuutuksesta?

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa sellaisia omaisuus- ja henkilövahinkoja, joista yrittäjä on vahingonkorvauslain mukaan vastuussa. Esimerkiksi asiakkaan luona tehdyn työn yhteydessä sattuneen asiakkaan omaisuuden särkyminen.

Toiminnanvastuuvakuutus ei ole lakisääteinen vakuutus, mutta suosittelemme sitä kaikille yrityksille. Joillain toimialoilla, kuten rakennusalalla, työn teettäjä vaatii voimassa olevaa toiminnanvastuuvakuutusta ja todistusta siitä ennen töiden aloittamista. Näin varmistetaan, että yrittäjä selviytyy vahingonkorvauslain velvoitteista, mikäli vahinko sattuu.

checkmark
Aion pyörittää verkkokauppaa ja asiakasrekisteri on yritykselleni erittäin tärkeä. Voiko näitä vakuuttaa jotenkin?

Esimerkiksi ilkivaltainen palvelunestohyökkäys tai kaapattu palvelin voivat lamauttaa verkkokaupan. EU:n tietosuoja-asetus puolestaan vaatii pitämään huolta henkilötiedoista paljon aiempaa tarkemmin. Vääriin käsiin joutunut asiakasrekisteri voi olla kohtalokas maineriski. Tietoturvavakuutus auttaa yritystäsi pääsemään jaloilleen, kun tietoturva on jo pettänyt.


checkmark
Ostan firman nimiin läppärin ja kännykän. Jos ne varastetaan, korvaako kotivakuutus?

Kaikki omaisuus, jonka ostat yrityksesi nimissä, on vakuutettava yrityksen omaisuusvakuutuksella. Myös jos yrityksesi myy tavaroita ja säilytät niitä kotonasi, ne on vakuutettava omaisuusvakuutuksella.

checkmark
Yritykselläni on pakettiauto, jossa kuljetan työkalujani. Minkälaisia vakuutuksia tarvitsen sille?

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta ei korvaa oman auton vahinkoja. Liikennevakuutusta kannattaa täydentää kaskovakuutuksella sekä tavaratilaturvalla.

Tavaratilaturva kattaa yrityksesi työkalut ja muun käyttöomaisuuden, jota kuljetat mukanasi. Vakuutus on voimassa kuljetuksen aikana sekä tilapäisesti työmaalla säilytettäessä.

Ifin kaskoasiakkaana voit hyödyntää If Apu -palvelua, joka auttaa 24/7 jos tien päällä sattuu jotain. Vahingon sattuessa autosi hinataan korjaamolle ilman omavastuuta, ja Täyskaskosta saat sijaisauton käyttöösi ajoneuvosi korjauksen ajaksi, jolloin liiketoimintasi voi jatkua keskeytyksettä korjauksena aikana.

checkmark checkmark
 • Aloittavan yrittäjän oikeusturva 40 eurolla vuodeksi

  Ehkä yllättävä, mutta välttämätön vakuutus heti alkumetreillä.

 • Valitse maksuerien määrä

  Voit maksaa vakuutusmaksut neljässä erässä.

 • Terveysvakuutuksen avulla pääset hoitoon yksityiselle.

  Yrityksen tärkein vakuutettava kohde on yrittäjä itse.

Haluatko jutella kanssamme?

Keskustelemme päivittäin yritystä perustavien tai sitä suunnittelevien rohkeiden ihmisten kanssa. Kartoitamme yhdessä yrityksesi tämänhetkiset vakuuttamistarpeet, ja pohdimme myös millaisia yritysvakuutuksia voit tarvita jatkossa, kun toimintasi vakiintuu ja kasvaa. 

Räätälöimme juuri sinulle sopivat yrittäjävakuutukset, niin että voit turvallisin mielin keskittyä siihen, mikä on sinulle mieluisinta: oman yrityksesi pyörittämiseen ja kehittämiseen.

 • Mitä yritysvakuutukset maksavat?

  Katso hintaesimerkkejä yrityksen vakuutuksista. Vakuuttamistarve voi vaihdella suurestikin riippuen yrityksen toimialasta.

  Yritysvakuutuksen hintaesimerkkejä
 • Usein kysyttyä uuden yrittäjän vakuutuksista

  Katso löydätkö täältä vastauksen sinua askarruttavan kysymykseen liittyen uuden yrittäjän vakuutuksiin!

  Kysymyksiä ja vastauksia uuden yrittäjän vakuutuksista
 • Ota heti Oikeusturvavakuutus

  Riita voi tulla jo ennen varsinaisen yritystoiminnan aloittamista, esimerkiksi toimitilan vuokrasopimuksesta. Meiltä saat Oikeusturvavakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi 40 eurolla!

  Osta Oikeusturvavakuutus