Aloittavan yrittäjän vakuutukset

Mitä vakuutuksia uusi yrittäjä tarvitsee? Mitä startupin vakuutus maksaa? Me ymmärrämme, että vakuuttaminen voi tuntua vaikealta. Autamme sinua löytämään toiminnallesi ja toimialallesi sopivin vakuutusturva.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
 • Oikeusturva 40 eurolla vuodeksi

  Tärkeä vakuutus heti alkumetreillä, esimerkiksi ennen kuin allekirjoitat yrityksen nimissä ensimmäistäkään sopimusta.

 • Valitse maksuerien määrä

  Voit maksaa vakuutusmaksut neljässä erässä.

 • Osta vakuutukset verkossa

  Osta yrittäjälle tärkeät YEL, TyEL ja ajoneuvovakuutukset muutamassa minuutissa.

Uuden yrittäjän ja startupin vakuutukset

Mitä vakuutuksia uusi yritys tarvitsee?

Uuden yrityksen perustaminen on jännittävää aikaa. Aloittavan yrittäjän alkutaival voi olla haastaavaa ja muistilista hoidettavista asioista pitkä. Epäilemme, että yritysvakuutusten ottaminen tuskin kuuluu hauskimpiin tehtäviisi. Riittävä vakuutusturva on kuitenkin välttämätön heti yrittämisen alkumetreiltä alkaen. Voi olla vaikea tietää, mitkä vakuutukset ovat pakollisia, tai mitä vakuutuksia sinun kannattaa ottaa heti startupin tai yrityksen perustamisvaiheessa. Oikein valitut vakuutukset antavat turvaa yrityksesi alkumetreille ja tulevaisuutta varten.

Sinä tunnet yrityksesi, me osaamme vakuutukset

Helpotamme yrityksesi alkutaivalta tukemalla yritystoimintaasi ja tarjoamalla juuri sinulle sopivat aloittavan yrittäjän vakuutukset. Käydään yhdessä läpi, mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitset, ja miten sinun kannattaa vakuuttaa toimintasi tärkeimmät resurssit. Yleensä se olet sinä itse, yrittäjä. Pyydä tarjous niin saat meiltä vakuutustarjouksen, joka ei velvoita sinua mihinkään. 

Aloittavan yrittäjän vakuutukset Pakollinen Suosittelemme Tarpeen mukaan

Yrittäjän ainoa pakollinen vakuutus on Yrittäjän eläkevakuutus, YEL. Meiltä saat Varman myöntämän YEL- vakuutuksen kätevästi verkkokaupasta. Osta YEL-vakuutus

Jos palkkaat työntekijöitä, sinun pitää ottaa heille lakisääteinen työtapaturmavakuutus sekä Työntekijän eläkevakuutus, TyEL. Meidän kauttamme saat kuntoon sekä kaikki yrittäjän vakuutukset että työntekijöiden vakuutusturvan.

Ingår
Ingår inte

Solmitpa vuokra- tai minkä muun tahansa sopimuksen, ota uudelle yrityksellesi saman tien Oikeusturvavakuutus. Vain vakuutuksen voimassaoloaikana tehdyt sopimukset kuuluvat vakuutuksen piiriin. Tavallisia oikeusturvavakuutuksen käyttöä vaativia asioita ovat työnantajan ja työntekijän väliset työsuhde-erimielisyydet, tai yrityksen ja asiakkaan välinen näkemysero tuotteesta tai palvelusta. Asiakas voi esimerkiksi jättää laskun maksamatta, jos tuote ei vastaa hänen odotuksiaan.


Ingår Ingår inte

Voit yrittäjänä vakuuttaa itsesi sekä tapaturmien että sairauksien varalta. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa sekä työ- että vapaa-ajan tapaturmat.

Henkilökohtainen terveysvakuutus kattaa sairaanhoitokulut yksityisellä lääkäriasemalla, jolloin saat nopeammin hoitoa ja olet nopeammin takaisin töissä. Voit ottaa päivärahaturvan työkyvyttömyyden varalta. Näin varmistat oman ja yrityksesi talouden poissaolosi aikana.

Pitkäaikaisista työkyvyttömyyspoissaoloista jopa yhdeksän kymmenestä johtuu sairaudesta eikä tapaturmasta, joten pelkkä tapaturmavakuutus jättää aukon yrittäjän vakuutusturvaan.


Ingår Ingår inte

Tulipalon, vuotovahingon tai vaikka laajan ilkivallan seurauksena voi olla pitkäkin keskeytys yrityksesi toiminnassa. Se voi ajaa yrityksesi vararikkoon. Osa yrityksistä voi muuttaa helposti toisiin tiloihin tai yrittäjä voi tehdä tilapäisesti työtä vaikka kotoa käsin. Toiset yritykset sen sijaan ovat hyvinkin riippuvaisia paikasta tai sopivista tiloista ja työvälineistä, eikä liiketoimintaa ole helppo siirtää muualle. Tästä seuraa tulovirtojen katkeaminen. Keskeytysvakuutus kattaa näitä vahinkoja.

Tarvittaessa keskeytysvakuutuksesta voidaan korvata myös lisäkuluja, esimerkiksi tilapäisten toimitilojen kustannuksia. Näin katemenetykset pienenevät.


Ingår Ingår inte

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa sellaisia omaisuus- ja henkilövahinkoja, joista yrittäjä on vahingonkorvauslain mukaan vastuussa. Esimerkiksi asiakkaan luona tehdyn työn yhteydessä sattuneen asiakkaan omaisuuden särkyminen.

Toiminnanvastuuvakuutus ei ole lakisääteinen vakuutus, mutta suosittelemme sitä kaikille yrityksille. Joillain toimialoilla, kuten rakennusalalla, työn teettäjä vaatii voimassa olevaa toiminnanvastuuvakuutusta ja todistusta siitä ennen töiden aloittamista. Näin varmistetaan, että yrittäjä selviytyy vahingonkorvauslain velvoitteista, mikäli vahinko sattuu.

Ingår inte Ingår Ingår inte

Esimerkiksi ilkivaltainen palvelunestohyökkäys tai kaapattu palvelin voivat lamauttaa verkkokaupan. EU:n tietosuoja-asetus puolestaan vaatii pitämään huolta henkilötiedoista paljon aiempaa tarkemmin. Vääriin käsiin joutunut asiakasrekisteri voi olla kohtalokas maineriski. Tietoturvavakuutus auttaa yritystäsi pääsemään jaloilleen, kun tietoturva on jo pettänyt.


Ingår Ingår inte

Kaikki omaisuus, jonka ostat yrityksesi nimissä, on vakuutettava yrityksen omaisuusvakuutuksella. Myös jos yrityksesi myy tavaroita ja säilytät niitä kotonasi, ne on vakuutettava omaisuusvakuutuksella.

Ingår inte Ingår inte Ingår

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta ei korvaa oman auton vahinkoja. Liikennevakuutusta kannattaa täydentää kaskovakuutuksella sekä tavaratilaturvalla.

Tavaratilaturva kattaa yrityksesi työkalut ja muun käyttöomaisuuden, jota kuljetat mukanasi. Vakuutus on voimassa kuljetuksen aikana sekä tilapäisesti työmaalla säilytettäessä.

Ifin ajoneuvovakuutusasiakkaana voit hyödyntää If Apu -palvelua, joka auttaa 24/7 jos tien päällä sattuu jotain. Vahingon sattuessa autosi hinataan korjaamolle ja Täyskaskosta saat sijaisauton käyttöösi ajoneuvosi korjauksen ajaksi, jolloin liiketoimintasi voi jatkua keskeytyksettä korjauksena aikana.

Ingår Ingår inte Ingår

Haluatko jutella kanssamme?

Käydään yhdessä läpi aloittavan yrityksen vakuutustarpeet

Keskustelemme päivittäin yritystä perustavien tai sitä suunnittelevien rohkeiden ihmisten kanssa. Kartoitamme yhdessä yrityksesi tämänhetkiset vakuuttamistarpeet, ja pohdimme myös millaisia yritysvakuutuksia voit tarvita jatkossa, kun toimintasi vakiintuu ja kasvaa. 

Räätälöimme juuri sinulle sopivat yrittäjävakuutukset, niin että voit turvallisin mielin keskittyä siihen, mikä on sinulle mieluisinta: oman yrityksesi pyörittämiseen ja kehittämiseen.

Usein kysyttyä yrittäjän vakuutuksista

 • Mitä vakuutukset maksavat?

  Katso hintaesimerkkejä yrittäjän vakuutuksista. Vakuuttamistarve voi vaihdella suurestikin riippuen yrityksen toimialasta.

  Vakuutuksen hintaesimerkkejä
 • Uuden yrittäjän vakuutuksista

  Katso löydätkö täältä vastauksen sinua askarruttavan kysymykseen liittyen uuden yrittäjän vakuutuksiin!

  Kysymyksiä ja vastauksia
 • Osta oikeusturvavakuutus

  Riitaa voi syntyä esimerkiksi toimitilan vuokrasopimuksesta. Meiltä saat Oikeusturvan ensimmäiseksi vuodeksi 40 eurolla!

  Osta Oikeusturvavakuutus