Uusi yrittäjä

Ota yhteyttä, niin katsotaan millaisia vakuutuksia yrityksesi tarvitsee.

Aloittelevan yrittäjän, myös startup-yrittäjän, on hyvä varautua erilaisiin riskeihin vakuutusten avulla. Tällaisia riskejä voivat olla esimerkiksi palvelunestohyökkäykset ja immateriaalioikeuksien loukkaukset.


  • Hanki ensin lakisääteiset vakuutukset.

    Myös oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa jo alkumetreillä.

  • Patentti tai tavaramerkki on usein yrityksen arvokkainta omaisuutta.

    IPR-vakuutuksella voit varautua immateriaalioikeuksiesi puolustamiseen.

  • Muista myös vahinkojen torjunta.

    If Turvatesti löytää toimialasi ja yrityksesi erityisriskit ja neuvoo suojautumisessa.

Vakuutukset kerralla kuntoon 

Osa uuden yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Tärkein niistä on lakisääteinen eläkevakuutus (YEL). Yrittäjän kannattaa ehdottomasti täydentää vakuutusturvaansa vapaaehtoisilla vakuutuksilla. Oikeusturvavakuutus​ takaa avun kiistatilanteessa, jollainen voi syntyä jo ennen varsinaisen yritystoiminnan aloittamista, esimerkiksi vuokrasopimuksesta. Saat sen ensimmäiseksi vuodeksi vain 25 eurolla tästä.

If Yrityskansio on verkkopalvelu, jonka kautta hoidat vakuutusasiat helposti, turvallisesti ja milloin tahansa. Vahingon sattuessa korvauksen hakeminen sujuu kansion kautta nopeimmin.

Varaudu immateriaalioikeuksien loukkauksiin  ja oikeudenkäyntikuluihin

Immateriaalioikeudet ovat monelle yritykselle sen tärkeintä omaisuutta, ja niiden suojeleminen on toiminnan edellytys. Voit turvata yrityksesi patentit ja tavaramerkit IPR-vakuutuksella.

Onko yrityksesi kyberturvallisuus kunnossa?

Tietomurrot ovat nopeasti kasvava ongelma. Vaikka pidät yrityksesi tietoturvaratkaisut ajan tasalla mm. varmistamalla palomuurin ja virustorjunnan päivitykset, yrityksesi voi joutua tietomurron kohteeksi. Ifin Tietoturvavakuutus korvaa esimerkiksi hakkeroinnin tai viruksen aiheuttamia kuluja ja vahinkoja. Lisäksi korvaamme liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutunutta taloudellista vahinkoa. 


Uuden yrittäjän vakuutukset

Pakolliset vakuutukset 

Uuden yrittäjän eläketurva taataan lakisääteisellä eläkevakuutuksella. Suurin osa yrittäjistä kuuluu YEL-vakuutuksen piiriin. Vain oikein mitoitettu YEL-vakuutus varmistaa riittävän eläkkeen työkyvyttömyystapauksessa. 

Vapaaehtoisella eläkevakuutuksella voit täydentää YEL-vakuutuksen antamaa eläketurvaa. Palkattujen työntekijöiden eläkekertymä varmistetaan TyEL-vakuutuksella. 

Lue lisää YEL- tai TyEL-vakuutuksesta

Jos palkkaat työntekijöitä, sinun tulee vakuuttaa työntekijät työssä aiheutuvien tapaturmien varalta työtapaturmavakuutuksella, jonka ohessa hoidetaan myös työntekijäin ryhmähenkivakuutus. Työnantajan tulee myös ottaa työttömyysvakuutus Työttömyysvakuutusrahastosta.​

Uuden yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset 

Ensimmäiseksi uuden yrittäjän on syytä ottaa oikeusturvavakuutus. Vain ennen sopimustentekoa otettu oikeusturvavakuutus varmistaa mahdollisuuden hankkia asianajoapua kiistatilanteessa. Ota Oikeusturvavakuutus 

Uuden yrityksen tärkein voimavara on yrittäjä itse. Yli 90 % lyhytaikaisista poissaoloista johtuu sairauksista. Ottamalla TerveysPlus-sairauskuluvakuutuksen varmistat nopean hoitoon pääsyn ja töihin paluun. 

Vastuuvakuutus ja keskeytysvakuutus kannattaa ottaa toiminnan alkaessa. 

Omaisuusvakuutukset ja ajoneuvojen vakuutukset otetaan sitä mukaa, kun niitä hankitaan.

Uusi yrittäjä, sinun ei tarvitse selvitä yksin. Me Ifissä autamme mielellämme ja käymme läpi sinun henkilöturvasi ja muut yrityksen vakuutukset. ​​​​​​

Yrittäjän työkalupakki

Käy tutustumassa Ifin, Varman ja Nordean yhteistyössä perustamaan onnistuyrittäjänä.fi -sivustoon.​ Saat sieltä hyvät ohjeet ja työkalut liiketoiminnan suunnitteluun ja yrityksen perustamisen eri vaiheisiin.​​