Aloittavan yrittäjän vakuutukset

Mitä vakuutuksia uusi yrittäjä tarvitsee? Mitä startupin vakuutus maksaa? Ymmärrämme, että vakuuttaminen voi tuntua aluksi monimutkaiselta. Autamme mielellämme löytämään toiminnallesi sopivan vakuutusturvan.

Tarkista Y-tunnus
Yritykselläni ei ole Y-tunnusta
  • Valitse maksuerien määrä

    Voit maksaa vakuutusmaksut neljässä erässä.

  • Osta vakuutukset verkossa

    Osta yrittäjälle tärkeät YEL, TyEL ja ajoneuvovakuutukset muutamassa minuutissa.

Uuden yrittäjän tärkeitä vakuutuksia

Tarkista ainakin nämä Pakollinen Suosittelemme Tarpeen mukaan

Yrittäjän ainoa pakollinen vakuutus on Yrittäjän eläkevakuutus (YEL).Meiltä saat Varman myöntämän YEL- vakuutuksen kätevästi verkkokaupasta. Osta YEL-vakuutus

Jos palkkaat työntekijöitä, sinun pitää ottaa heille lakisääteinen työtapaturmavakuutus sekä Työntekijän eläkevakuutus, TyEL. Meidän kauttamme saat sekä yrittäjän että työntekijöiden vakuutukset.

Ingår
Ingår inte

Solmitpa vuokra- tai minkä muun tahansa sopimuksen, ota uudelle yrityksellesi saman tien Oikeusturvavakuutus. Vain vakuutuksen voimassaoloaikana tehdyt sopimukset kuuluvat vakuutuksen piiriin.
Tavallisia oikeusturvavakuutuksen käyttöä vaativia asioita ovat työnantajan ja työntekijän väliset työsuhde-erimielisyydet tai yrityksen ja asiakkaan välinen näkemysero tuotteesta tai palvelusta. Asiakas voi esimerkiksi jättää laskun maksamatta, jos tuote ei vastaa hänen odotuksiaan.


Ingår Ingår inte

Voit yrittäjänä vakuuttaa itsesi sekä tapaturmien että sairauksien varalta. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa sekä työ- että vapaa-ajan tapaturmat.

Henkilökohtainen terveysvakuutus kattaa sairaanhoitokulut yksityisellä lääkäriasemalla, jolloin saat nopeammin hoitoa ja olet nopeammin takaisin töissä. Voit ottaa päivärahaturvan työkyvyttömyyden varalta. Näin varmistat oman ja yrityksesi talouden poissaolosi aikana.

Pitkäaikaisista työkyvyttömyyspoissaoloista jopa yhdeksän kymmenestä johtuu sairaudesta eikä tapaturmasta, joten pelkkä tapaturmavakuutus jättää aukon yrittäjän vakuutusturvaan.


Ingår Ingår inte

Tulipalon, vuotovahingon tai vaikka laajan ilkivallan seurauksena voi olla pitkäkin keskeytys yrityksesi toiminnassa. Se voi ajaa yrityksesi vararikkoon.
Osa yrityksistä voi muuttaa helposti toisiin tiloihin tai yrittäjä voi tehdä tilapäisesti työtä vaikka kotoa käsin. Toiset yritykset sen sijaan ovat hyvinkin riippuvaisia paikasta tai sopivista tiloista ja työvälineistä, eikä liiketoimintaa ole helppo siirtää muualle. Tästä seuraa tulovirtojen katkeaminen. Keskeytysvakuutus kattaa näitä vahinkoja.

Tarvittaessa keskeytysvakuutuksesta voidaan korvata myös lisäkuluja, esimerkiksi tilapäisten toimitilojen kustannuksia. Näin katemenetykset pienenevät.


Ingår Ingår inte

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa sellaisia omaisuus- ja henkilövahinkoja, joista yrittäjä on vahingonkorvauslain mukaan vastuussa. Esimerkiksi asiakkaan luona tehdyn työn yhteydessä sattuneen asiakkaan omaisuuden särkyminen.

Toiminnanvastuuvakuutus ei ole lakisääteinen vakuutus, mutta suosittelemme sitä kaikille yrityksille. Joillain toimialoilla, kuten rakennusalalla, työn teettäjä vaatii voimassa olevaa toiminnanvastuuvakuutusta ja todistusta siitä ennen töiden aloittamista. Näin varmistetaan, että yrittäjä selviytyy vahingonkorvauslain velvoitteista, mikäli vahinko sattuu.

Ingår inte Ingår Ingår inte

Esimerkiksi ilkivaltainen palvelunestohyökkäys tai kaapattu palvelin voivat lamauttaa verkkokaupan. EU:n tietosuoja-asetus puolestaan vaatii pitämään huolta henkilötiedoista paljon aiempaa tarkemmin. Vääriin käsiin joutunut asiakasrekisteri voi olla kohtalokas maineriski. Tietoturvavakuutus auttaa yritystäsi pääsemään jaloilleen, kun tietoturva on jo pettänyt.


Ingår Ingår inte

Kaikki omaisuus, jonka ostat yrityksesi nimissä, on vakuutettava yrityksen omaisuusvakuutuksella. Myös jos yrityksesi myy tavaroita ja säilytät niitä kotonasi, ne on vakuutettava omaisuusvakuutuksella.

Ingår inte Ingår inte Ingår

Liikennevakuutus on pakollinen, mutta ei korvaa oman auton vahinkoja. Liikennevakuutusta kannattaa täydentää kaskovakuutuksella sekä tavaratilaturvalla.

Tavaratilaturva kattaa yrityksesi työkalut ja muun käyttöomaisuuden, jota kuljetat mukanasi. Vakuutus on voimassa kuljetuksen aikana sekä tilapäisesti työmaalla säilytettäessä.

Ifin ajoneuvovakuutusasiakkaana voit hyödyntää If Apu -palvelua, joka auttaa 24/7 jos tien päällä sattuu jotain. Vahingon sattuessa autosi hinataan korjaamolle ja Täyskaskosta saat sijaisauton käyttöösi ajoneuvosi korjauksen ajaksi, jolloin liiketoimintasi voi jatkua keskeytyksettä korjauksena aikana.

Ingår Ingår inte Ingår
Yrittäjän vakuutukset

Uusi yrittäjä tai startup, autamme vakuuttamaan toimintasi

Mitä vakuutuksia uusi yritys tarvitsee?

Uuden yrityksen perustaminen on jännittävää aikaa. Aloittavan yrittäjän alkutaival voi olla haastaavaa ja muistilista hoidettavista asioista pitkä. Epäilemme, että yritysvakuutusten ottaminen tuskin kuuluu hauskimpiin tehtäviisi. Riittävä vakuutusturva on kuitenkin välttämätön heti yrittämisen alkumetreiltä alkaen.

Voi olla vaikea tietää, mitkä vakuutukset ovat pakollisia, tai mitä vakuutuksia sinun kannattaa ottaa heti startupin tai yrityksen perustamisvaiheessa. Oikein valitut vakuutukset antavat turvaa yrityksesi alkumetreille ja tulevaisuutta varten.

Hei palvelualan pienyrittäjä,

huomasithan, että voit hankkia vakuutukset helposti suoraan verkosta.

Sinä tunnet yrityksesi, me osaamme vakuutukset

Helpotamme yrityksesi alkutaivalta tukemalla yritystoimintaasi ja tarjoamalla juuri sinulle sopivat aloittavan yrittäjän vakuutukset.

Käydään yhdessä läpi, mitä vakuutuksia yrittäjänä tarvitset, ja miten sinun kannattaa vakuuttaa toimintasi tärkeimmät resurssit - yleensä tärkein voimavara olet sinä itse, yrittäjä.

Kysy meiltä vakuutustarjous, joka ei velvoita sinua mihinkään. 

Mitä vakuutuksia yritys tarvitsee?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja yrityksellesi? Testaa vakuutusopasta ja selvitä parissa minuutissa, millaiset yritysvakuutukset parhaiten vastaavat tarpeisiisi.

Siirry vakuutusoppaaseen

Haluatko jutella kanssamme?

Käydään yhdessä läpi aloittavan yrityksen vakuutustarpeet

Keskustelemme päivittäin yritystä perustavien tai sitä suunnittelevien rohkeiden ihmisten kanssa. Kartoitamme yhdessä yrityksesi tämänhetkiset vakuuttamistarpeet, ja pohdimme myös millaisia yritysvakuutuksia voit tarvita jatkossa, kun toimintasi vakiintuu ja kasvaa. 

Räätälöimme juuri sinulle sopivat yrittäjävakuutukset, niin että voit turvallisin mielin keskittyä siihen, mikä on sinulle mieluisinta: oman yrityksesi pyörittämiseen ja kehittämiseen.

Usein kysyttyä yrittäjän vakuutuksista