Liikennevakuutus autolle

Jopa 80 % bonus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus, joka korvaa vahinkotilanteessa vastapuolelle sattuneet vahingot. Ifin liikennevakuutuksessa on Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja aina edulliset hinnat.


 • Pysyvästi edulliset hinnat

 • Sama reilu bonus kaikkiin autoihisi

 • Bonusturva huolellisille kuskeille

Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja 80 % maksimibonus

Meillä Ifillä huolellinen ajaminen palkitaan nopeasti reiluilla bonuksilla eli alennuksilla vakuutusmaksuista. Tässä pari hyvää syytä hankkia liikennevakuutus Ifiltä:

 1. Vähintään 30 % lähtöbonus
  Saat uuteen vakuutukseen vähintään 30 % lähtöbonuksen, joka nousee viidessä vuodessa 80 prosenttiin.

 2. Nopeasti kertyvät bonukset
  Ifin bonukset kertyvät nopeimmin Suomessa.

 3. Bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen
  80 % maksimibonuksen saavutettuasi sinusta tulee välittömästi Loistokuski. Tällöin liikenne- ja kaskovakuutusten bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen.

 4. Sama bonus kaikkiin autoihin
  Sama bonus koskee kaikkia autoja, pakettiautoja ja matkailuautoja, joissa olet vakuutuksenottajana.

 5. Pysyvästi edulliset vakuutushinnat
  Ifin hinnat ovat vakaat ja edulliset. Lisäksi voit jakaa laskusi jopa 12 erään ilman lisämaksuja.

Tarkista liikennevakuutuksesi bonus

Haussa halvin liikennevakuutus? Näin liikennevakuutuksen hinta muodostuu

Kannatamme Ifillä vakaita ja ennustettavia, pysyvästi edullisia hintoja poukkoilevien tarjousten sijaan. Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat meillä ajoneuvon ominaisuudet, kuten moottorin tehokkuus, vuosittaiset ajokilometrit, vakuutuksenottajan ikä sekä kotiosoite.

Lisäksi hintaa säätelevät pitkälti bonukset, jotka ovat sidoksissa vakuutuksenottajan vahinkohistoriaan. Bonukset ovat nykyään henkilökohtaisia, joten niitä ei enää siirretä autosta toiseen kuten aiemmin. Mikäli sinulla on useampi auto, saat meiltä samat bonukset niihin kaikkiin.

Jos sinulla ei ole ennen ollut liikennevakuutusta, bonuksesi lähtee kertymään 30 prosentista ja nousee 10 prosenttiyksikköä vuodessa. Saat täydet 80 % bonusta, kun olet ajanut 5 vuotta ilman vahinkoja.

Laske liikennevakuutuksesi hinta

Se helpompi vakuutusyhtiön vaihto

Jo olemassa olevan liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin on helppoa. Hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.

Kun ostat vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin hankkia vakuutus – me hoidamme loput.

Mitä pakollinen liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on ajoneuvosi perusvakuutus ja minimiturva, ja se on Suomessa määrätty pakolliseksi autoihin ja miltei kaikkiin muihinkin liikennekäytössä oleviin moottoriajoneuvoihin.

Kolari- tai tieltä suistumisen tilanteissa liikennevakuutus korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot, kuten kolhut toisissa autoissa tai rakennuksissa. Lisäksi se korvaa kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Omalle ajoneuvollesi tapahtuvia vahinkoja liikennevakuutus ei korvaa, jos olet itse kolariin syyllinen tai jos esimerkiksi pysäköidessäsi vahingossa kolhaiset tolppaan.

Tällaisiin vahinkoihin sinun kannattaa varautua erillisellä kaskovakuutuksella. Ifin autovakuutus sisältää sekä liikennevakuutuksen että sitä täydentävän täyskaskon tai osakaskon.

Ifin autovahinkotilastot kertovat, että monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Siksi taitavankin kuskin on syytä harkita liikennevakuutuksen täydentämistä kaskolla.


Liikennevakuutus korvaa nämä asiat

Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvaihingot:

 • ajoneuvoille, esineille ja rakennuksille aiheutuvat vahingot
 • korjauskustannukset
 • lunastuksen käyvän hinnan mukaan, jos korjaus ei ole kannattavaa
 • kuljetuskulut lääkäriin
 • sairaanhoitokulut
 • ansionmenetyskuluja
 • kuntoutuksesta ja uudelleenkoulutuksesta syntyneitä kuluja. Kulut voivat aiheutua esimerkiksi pysyvästä vammautumisesta.

Liikennevakuutus ei korvaa näitä asioita

Moniin vahinkoihin kannattaa varautua täyskaskolla tai osakaskolla. Liikennevakuutus ei korvaa:

 • oman ajoneuvon vaurioita, varusteita, laitteita tai kuormaa
 • omistajan, haltijan tai kuljettajan vaatteita, matkatavaroita tai muuta omaisuutta
 • tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamia omaisuusvahinkoja, kuten sivupeilin rikkomista
 • autovarkautta tai autoon kohdistuvaa ilkivaltaa. Näitä varten suojautuaksesi tarvitset vähintään osakaskon.
 • auton hinausta. Myös tähän voit halutessasi varautua osakaskolla.

Kaskosta ja osakaskosta lisäturvaa myös henkilövahinkoihin

Ifin täyskaskoon tai osakaskoon sisältyvä henkilöturva täydentää lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa myös henkilövahinkojen osalta. Korvausmäärä on tällöin suurempi, jos vammaudut tilapäisesti tai menehdyt liikenneonnettomuudessa.

Kun sinun tai läheistesi arki vaikeutuu vakavan liikennevahingon seurauksena, kaikki ajoneuvossa vahinkohetkellä olleet saavat jopa 15 000 euroa korvausta.

Tutustu osa- ja täyskaskoihimme

Vakuutusehdot ja lisätietoa liikennevakuutuksen bonuksista

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttaa autosi bonus eli vahinkohistoria. Bonusten kertyminen on kuvattu tarkasti liikennevakuutusehtojen sivun 2 bonustaulukossa.

Mikäli sinua kiinnostaa esimerkiksi kolarin vaikutus bonuksiin, voit myös lukea täältä lisätietoa liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen bonuksista

Milloin pakollinen liikennevakuutus tulee olla hankittuna?

Liikennevakuutus on otettava heti uuden ajoneuvon hankinnan jälkeen ennen sen rekisteröintiä tai heti ajoneuvon haltijamuutoksen jälkeen. Jos ostit ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa tehdä uusi liikennevakuutus.

Tarvitset liikennevakuutuksen myös siinä tilanteessa, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä.