Liikennevakuutus autolle

Jopa 80 % bonus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus, joka korvaa vahinkotilanteessa vastapuolelle sattuneet vahingot. Ifin liikennevakuutuksessa on Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja aina edulliset hinnat.

 • Hinta ajokilometrien mukaan

  Jos ajat vähän vuositasolla, se näkyy myös liikennevakuutuksen hinnassa.

 • Maksuton neuvonta tien päällä

  If Apu palvelee 24/7 kaikkia ajoneuvovakuutettuja

 • Sama reilu bonus myös kakkosautoon

  Saat saman bonuksen myös paketti- tai matkailuautoosi.


Liikennevakuutuksen hinta ajamisen mukaan ja nopeimmat bonukset

Meillä huolellinen ajaminen palkitaan reiluilla bonuksilla eli alennuksilla vakuutusmaksuista, ja myös ajokilometrit vaikuttavat liikennevakuutksen hintaan. Asiakkaanamme pääset kätevästi jakamaan vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Vakuutusyhtiön vaihto ja laskujen jakaminen sujuvat käden käänteessä

Jo olemassa olevan liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin on helppoa. Hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.

Kun ostat vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin hankkia vakuutus – me hoidamme loput.

Lisäksi voit ilman lisäkuluja jakaa laskusi jopa 12 erään, jolloin jolloin vakuutusmaksusi jakautuvat tasaisesti pitkin vuotta. 

Haussa halvin liikennevakuutus? Näin liikennevakuutuksen hinta muodostuu Ifissä

Kannatamme pysyvästi edullisia hintoja poukkoilevien tarjousten sijaan. Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat meillä muun muassa autosi ominaisuudet sekä ajokilometrit. Vähän vuodessa ajavilla liikennevakuutuksen hinta voi olla merkittävästi alhaisempi kuin paljon ajaville.

Hintaan vaikuttavat myös ikäsi, kotoisoitteesi sekä ennen muuta vakuutus- ja vahinkohistoriastasi määräytyvät bonukset. Palkitsemme huolelliset kuskit Suomen nopeimmin nousevilla bonuksilla.  

Mitä pakollinen liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on ajoneuvosi perusvakuutus ja minimiturva, ja se on Suomessa määrätty pakolliseksi autoihin ja miltei kaikkiin muihinkin liikennekäytössä oleviin moottoriajoneuvoihin.

Kolari- tai tieltä suistumisen tilanteissa liikennevakuutus korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot, kuten kolhut toisissa autoissa tai rakennuksissa. Lisäksi se korvaa kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Ifin autovahinkotilastot kertovat, että monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Siksi taitavankin kuskin on syytä harkita liikennevakuutuksen täydentämistä kaskolla.

Mitä liikennevakuutus ei korvaa?

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvollesi tapahtuvia vahinkoja, jos olet itse kolariin syyllinen tai jos esimerkiksi pysäköidessäsi vahingossa kolhaiset tolppaan. Myös moniin muihin vahinkoihin kannattaa varautua Ifin täyskaskolla tai osakaskolla.

Liikennevakuutus ei korvaa:

 • Oman ajoneuvon vaurioita, varusteita, laitteita tai kuormaa
 • Omistajan, haltijan tai kuljettajan vaatteita, matkatavaroita tai muuta omaisuutta
 • Tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamia omaisuusvahinkoja, kuten sivupeilin rikkomista
 • Autovarkautta tai autoon kohdistuvaa ilkivaltaa. Näitä varten suojautuaksesi tarvitset vähintään osakaskon.
 • Auton hinausta. Myös tähän voit halutessasi varautua osakaskolla.
 • Nuori poika ja tyttö istuvat pysäköidyn auton tavaratilan reunalla.

  Kasko täydentää liikennevakuutusta

  Ifin autovakuutus sisältää sekä liikennevakuutuksen että sitä täydentävän täyskaskon tai osakaskon. Ifin autovakuutussivulla voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja.

  Vertaile ja osta auton vakuutus
 • Mies katsoo älypuhelinta sähköautoa ladattaessa

  Vakuutusasiat missä ja milloin vain

  If Mobiili -sovellus tuo vakuutukset käden ulottuville. Voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta tai päivittää autovakuutuksesi ajan tasalle – lisää vaikka kaskoon lasiturvamme.

  Lataa If Mobiili
 • Tie ylhäältä kuvattuna

  Usein kysyttyä ajoneuvovakuutuksista

  Onko sinulla kysymyksiä liittyen esimerkiksi liikennekäytöstäpoistoon, Green Cardiin tai bonuksiin? Kokosimme vastaukset meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin.

  Katso kysymykset ja vastaukset