Liikennevakuutus autolle

Jopa 80 % bonus

Ifin liikennevakuutus sisältää Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja 80 % maksimibonuksen. Lisänä bonusturva taitaville kuskeille.

Laske hinta 24/7 ja osta helposti netistä!

Ifin liikennevakuutuksessa on suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja 80 % maksimibonus

Ifin liikennevakuutus tarjoaa sinulle kaiken tämän:

 • Saat uuteen vakuutukseen vähintään 30 % lähtöbonuksen, joka nousee viidessä vuodessa 80 prosenttiin.
 • Bonus kertyy nopeimmin Suomessa.
 • Maksimibonus on 80 %.
 • Ifin asiakkaana sinulla on mahdollisuus ainutlaatuisen Loistokuskietuun, mikä tarkoittaa sitä, että bonuksesi ei laske ensimmäisestä vahingosta. Kun olet saavuttanut liikennevakuutuksen 80 % maksimibonuksen, sinusta tulee välittömästi Loistokuski. Tällöin liikenne- ja kaskovakuutusten bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen.
 • Voit hyödyntää samaa bonusta kaikkiin autoihin, joissa olet vakuutuksenottajana. Saat siis ykkösauton bonukset myös kakkosautoosi. Voit hyödyntää samaa bonusta autossa, pakettiautossa ja matkailuautossa.

Tarkista liikennevakuutuksesi bonus helposti verkkokaupassa

Mitä liikennevakuutus korvaa ja mitä ei?

Liikennevakuutus on ajoneuvosi perusvakuutus. Se korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot ja kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa syyllisen omalle ajoneuvolle tapahtuvia vahinkoja. Tarvitset liikennevakuutuksen myös, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä.

Liikennevakuutus korvaa

Omaisuusvahingot:

 • vahingot ajoneuvoille, esineille ja rakennuksille
 • korjauskustannukset
 • lunastuksen käyvän hinnan mukaan, jos korjaus ei ole kannattavaa
 • tilalle samanlainen tai vastaava omaisuus.

Henkilövahingot:

 • kuljetuskulut lääkäriin
 • sairaanhoitokulut
 • ansion menetyskuluja
 • kuntoutuksesta ja uudelleenkoulutuksesta muodostuneita kuluja. Kulut voivat aiheutua esimerkiksi pysyvästä viasta tai haitasta.

Liikennevakuutus ei korvaa

 • oman ajoneuvon vaurioita (kaskovakuutus korvaa) 
 • omistajan, haltijan tai kuljettajan vaatteita, matkatavaroita tai muuta omaisuutta
 • tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamia esinevahinkoja.

Ota pakollinen liikennevakuutus helposti

Saat Ifistä edullisen liikennevakuutuksen autoon ja muihin ajoneuvoihin kätevästi verkosta. Siirry auton liikennevakuutuksen laskuriin, ja saat alle minuutissa selville liikennevakuutuksen hinnan vuodessa. Jos haluat hankkia liikennevakuutuksen muulle ajoneuvolle, valitse sopiva vakuutuslaskuri

Suosittelemme harkitsemaan myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen ottamista autollesi. Lue lisää Ifin autovakuutuksesta tai yritysten ajoneuvovakuutuksista.​​

​Liikennevakuutuksen hinta ja bonus

Liikennevakuutuksen hinta riippuu muun muassa kertyneistä bonuksista ja ajoneuvon ominaisuuksista kuten moottorin tehokkuudesta. Ifin verkkokauppa kertoo sinulle ajan tasalla olevan bonustilanteesi. Bonukset ovat nykyään henkilökohtaisia, joten bonuksia ei enää siirretä autosta toiseen kuten aiemmin.  

Jos sinulla ei aiemmin ole ollut liikennevakuutusta, bonuksesi lähtee kertymään 30 prosentista ja nousee 10 prosenttiyksikköä vuodessa. Saat täydet 80 % bonusta, kun olet ajanut 5 vuotta ilman vahinkoja. 

Liikennevakuutuksen bonusten kertyminen on kuvattu tarkasti liikennevakuutusehtojemme sivun 2 bonustaulukossa.

Vaihda liikennevakuutus Ifiin kätevästi

Liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin toisesta vakuutusyhtiöstä on helppoa. Hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.​​​​ Osta vakuutus Ifin verkkokaupasta, niin me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.

ifin kaskovakuutus antaa lisäturvaa liikenneonnettomuuksissa

Kaikkiin Ifin kaskovakuutuksiin sisältyvä Henkilöturva täydentää lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Henkilöturvasta maksetaan lisäkorvaus tilapäisestä haitasta ja kuolemantapauskorvaus, kun vammautuminen tai kuolema aiheutuu liikenneonnettomuudesta.

 • Kun sinun tai läheistesi arki keskeytyy vakavan liikennevahingon seurauksena, kaikki ajoneuvossa vahinkohetkellä olleet henkilöt saavat jopa 15 000 euroa korvausta.
 • Henkilöturva kattaa ajoneuvon kuljettajan ja matkustajat.
 • Henkilöturvasta ei vähennetä omavastuuta, eikä se alenna bonusta.
 • Kaikki 16.5.2015 jälkeen ostetut autojen kaskovakuutukset sisältävät Henkilöturvan.

Pakollinen liikennevakuutus, auton vakuuttaminen

Liikennevakuutus on otettava heti uuden ajoneuvon hankinnan jälkeen ennen sen rekisteröintiä tai heti ajoneuvon haltijamuutoksen jälkeen. Jos ostit ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa tehdä uusi liikennevakuutus.

Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa ulkopuolisten henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Myös oman ajoneuvosi kuljettaja ja matkustajat saavat korvauksen vahingoistaan. Liikennevakuutus ei koskaan korvaa oman autosi vaurioita tai sen varusteita, laitteita tai kuormaa. Siksi liikennevakuutusta kannattaa täydentää vapaaehtoisella kaskovakuutuksella.

Vakuutuksen hinnoittelu

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttaa autosi bonus eli vahinkohistoria. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä ajoneuvosi ominaisuudet, haltijan ikä ja kotiosoite.

Uuden tai vahinkohistoriattoman liikennevakuutuksen lähtöbonus on 30 %. Vahingottomien vuosien myötä bonus kasvaa Ifissä 80 % saakka. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Vakuutusehdot

Mitä eroa on liikenne- ja kaskovakuutuksella

Pakollinen liikennevakuutus korvaa vahinkotilanteessa kaikki henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Kaskovakuutus puolestaan korvaa omalle autollesi sattuneet vahingot.

Jos esimerkiksi peruutat epähuomiossa toiseen autoon aiheuttaen samalla vahingon omalle autollesi, syyttömälle osapuolelle koituneet vahingot korvataan liikennevakuutuksestasi ja kaskovakuutus korvaa oman autosi korjauksen. Mikäli sinulla on Loistokuskietu käytössäsi, tällaisen tapauksen jälkeen bonuksesi säilyvät — sekä liikenne- että kaskovakuutuksen osalta — eikä vakuutusmaksu tästä johtuen nouse.

Minkälaisia vahinkoja ihmisille sattuu liikenteessä?

Vuosien varrella olemme korvanneet asiakkaillemme tuhansia autovahinkoja ja siksi meillä on erinomainen käsitys erilaisten riskien todennäköisyyksistä ja hinnoista. Halusimme jakaa tietomme kanssasi ja kertoa avoimesti ja selkeästi, kuinka usein pelti rytisee ja miten kalliiksi vahinko voi ilman kaskovakuutusta tulla. Tilastosta huomaat, että taitavankin kuskin on syytä varautua kaskovakuutuksella, sillä monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Tutustu autovahinkotilastoon.