Liikennevakuutus

Ifistä edullinen liikennevakuutus ja sujuva palvelu.

 • Hinta ajokilometrien mukaan
 • 80 % maksimibonus
 • If Apu päivystää 24/7
Laske hinta henkilöautolle Laske hinta muulle ajoneuvolle
 • Hinta ajokilometrien mukaan

  Jos ajat vähän, se näkyy henkilöauton liikennevakuutuksen hinnassa.

 • Maksuton neuvonta tien päällä

  If Apu palvelee 24/7 kaikkia ajoneuvovakuutettuja.

 • Samat bonukset kaikkiin autoihin

  Sama bonus toiseen henkilöautoon tai vaikka matkailuautoon.


If Liikennevakuutus autolle ja muille ajoneuvoille

Liikennevakuutus on moottoriajoneuvon omistajan minimiturva. Se varmistaa hoidon kaikille liikenneonnettomuuteen joutuneille ja korvaa omaisuusvahingot syyttömälle osapuolelle. Ifin liikennevakuutusasiakkaana hyödyt nopeasti kertyvistä bonuksista ja pääset myös nauttimaan laadukkaista palveluistamme.

Tarjoamme vuorokauden ympäri päivystävän If Apu -neuvontapalvelun myös pelkän liikenenvakuutuksen valitseville, ja asiakkaanamme saat 25 % alennuksen hinauksesta, kun tilaat sen If Avun kautta.

Liikennevakuutuksen hinta ajamisen mukaan

Meillä huolellinen ajaminen palkitaan reiluilla bonuksilla eli alennuksilla vakuutusmaksuista, ja henkilöauton kohdalla myös ajokilometrit vaikuttavat liikennevakuutuksen hintaan. Asiakkaanamme pääset kätevästi jakamaan vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Kannatamme pysyvästi edullisia hintoja poukkoilevien tarjousten sijaan. Henkilöauton kohdalla liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat paitsi autosi ominaisuudet myös ajokilometrit.

Vähän vuodessa ajavilla liikennevakuutuksen hinta voi olla merkittävästi alhaisempi kuin paljon ajaville. Hintaan vaikuttavat myös ikäsi, kotoisoitteesi sekä ennen muuta vakuutus- ja vahinkohistoriastasi määräytyvät bonukset.

Huolelliset kuskit palkitsemme nopeasti nousevilla bonuksilla. Liikennevakuutuksen bonus koskee paitsi henkilöauton vakuutusta myös moottoripyörän vakuutusta sekä pakettiauton, matkailuauton ja kuorma-auton vakuutusta.

 • Saat uuteen liikennevakuutukseen vähintään 30 % lähtöbonuksen.
 • Bonuksesi voi olla myös korkeampi, mikäli sinulle on kertynyt vahingottomia vuosia toisessa vakuutusyhtiössä.
 • Bonuksesi nousee 10 prosenttiyksikköä jokaisesta vahingottomasta vuodesta. Voit siis uutenakin kuskina päästä jo viidessä vuodessa 80 prosentin maksimibonukseen.

Hanki liikennevakuutus heti ajoneuvon oston jälkeen

Kaikille liikennekäyttössä oleville ajoneuvoille on liikennevakuutuslain mukaan oltava liikennevakuutus. Ilman sitä ajoneuvoa ei voi rekisteröidä, eikä sitä voi myöskään katsastaa. Onneksi vakuutuksen ottaminen on helppo tehdä verkossa, ja samalla istumalla hoituu myös ajoneuvon rekisteröinti.

 • Kun ostat ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa tehdä ajoneuvolle uusi liikennevakuutus. Jos et osta ajoneuvoa suoraan rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa välittömästi.
 • Huomaa, että vakuutusvelvollisuus alkaa ostohetkestä, eikä siitä kohtaa, kun saat ajoneuvon haltuusi.
 • Useimmat ajoneuvovakuutukset voi hankkia verkkokaupastamme, jonka jälkeen ohjaamme sinut ajoneuvon rekisteröintiin verkossa.
 • Myös vakuutusyhtiön vaihto sujuu verkossa. Hoidamme puolestasi vanhan vakuutusen irtisanomisen ja ilmoituksen ajoneovorekisteriin.

Myös peltoauto tai työkone tarvitsee vakuutuksen

Liikennevakuutus on pakollinen myös silloin, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla, pellolla, maastossa tai jäällä, sillä vahingot ovat tällöinkin mahdollisia. 

Liikennevakuutus tulee ottaa myös useille sellaisille ajoneuvoille, joita ei tarvitse rekisteröidä. Vakuutusvelvollisuus saattaa koskea esimerkiksi työkoneita tai sähköpyöriä, jos niissä on riittävän suuri nopeus tai moottoriteho.

Ajoneuvon huono kunto, ajokortin puuttuminen tai ajokielto ei ole riittävä syy laiminlyödä vakuutusvelvollisuutta. Mikäli ajoneuvoa ei käytä lainkaan, sille voi tehdä liikennekäytöstäpoiston, jolloin liikennevakuutuksesta ei peritä maksua.

Muista kuitenkin, että liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisesta voi seurata vähintään 1000 euron lisävero sekä vakuuttamattomuusmaksu.

Mitä seuraa, jos laiminlyö liikennevakuutuksen?

Vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyönnistä seuraa ajoneuvon omistajalle tai haltijalle Liikennevakuutuskeskuksen perimä vakuuttamattomuusmaksu.

Maksun suuruus voi olla jopa useita tuhansia euroja, eikä se riipu kyseisen ajoneuvon liikennevakuutuksen hinnasta. Kerätyillä maksuilla katetaan vakuuttamattomien ajoneuvojen ulkopuolisille tuottamat omaisuusvahingot.

Liikenneonnettomuuden sattuessa vakuuttamattoman ajoneuvon omistaja tai haltija ei saa miltään taholta korvausta henkilövahingoista. Korvausta ei saa myöskään kuljettaja, mikäli hän tiesi ajavansa vakuuttamattomalla ajoneuvolla.

Tieto vakuutusvelvollisuuden laiminlyönnistä voi tulla esimerkiksi poliisilta, jolla on valvontaa varten myös automaattisia rekisterikilven lukulaitteita.

Ifistä liikennevakuutus useimpiin ajoneuvoihin verkosta

Liikennevakuutus on Suomessa määrätty pakolliseksi miltei kaikkiin liikennekäytössä oleviin moottoriajoneuvoihin. Siirry verkkokauppaan ja hanki liikennevakuutus sekä halutessasi myös vapaaehtoinen kaskovakuutus.

Kasko täydentää liikennevakuutusta

Ifin autovahinkotilastot kertovat, että monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Siksi taitavankin kuskin on syytä harkita liikennevakuutuksen täydentämistä kaskolla.

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvollesi tapahtuvia vahinkoja, jos olet itse kolariin syyllinen tai jos esimerkiksi pysäköidessäsi vahingossa kolhaiset tolppaan.

Ifistä on saatavilla myös edullinen osakasko, joka ei kata törmäyksiä, mutta josta korvataan esimerkiksi hinaukset, ilkivalta ja varkaudet sekä kaikki eläinkolarit.

Nainen katsoo konepellin alle
Liikennevakuutusasiakkaana voit tilata hinauksen If Avun kautta, mutta liikennevakuutus ei korvaa hinausta.
 • Usein kysyttyä ajoneuvovakuutuksista

  Onko sinulla kysymyksiä liittyen esimerkiksi liikennekäytöstäpoistoon, Green Cardiin tai bonuksiin? Kokosimme vastaukset meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin.

  Katso kysymykset ja vastaukset
 • Vakuutusasiat missä ja milloin vain

  If Mobiili -sovellus tuo vakuutukset käden ulottuville. Voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta tai päivittää autovakuutuksesi ajan tasalle – lisää vaikka kaskoon lasiturvamme.

  Lataa If Mobiili