Liikennevakuutus autolle

Jopa 80 % bonus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus, joka korvaa vahinkotilanteessa vastapuolelle sattuneet vahingot. Ifin liikennevakuutuksessa on Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja aina edulliset hinnat.


 • Pysyvästi edulliset hinnat

 • Sama reilu bonus kaikkiin autoihisi

 • Bonusturva huolellisille kuskeille

Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja 80 % maksimibonus

Meillä Ifillä huolellinen ajaminen palkitaan nopeasti reiluilla bonuksilla eli alennuksilla vakuutusmaksuista. Tässä pari hyvää syytä hankkia liikennevakuutus Ifiltä:

 1. Vähintään 30 % lähtöbonus
  Saat uuteen vakuutukseen vähintään 30 % lähtöbonuksen, joka nousee viidessä vuodessa 80 prosenttiin.

 2. Nopeasti kertyvät bonukset
  Ifin bonukset kertyvät nopeimmin Suomessa.

 3. Bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen
  80 % maksimibonuksen saavutettuasi sinusta tulee välittömästi Loistokuski. Tällöin liikenne- ja kaskovakuutusten bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen.

 4. Sama bonus kaikkiin autoihin
  Sama bonus koskee kaikkia henkilöautoja, pakettiautoja ja matkailuautoja, joissa olet vakuutuksenottajana.

 5. Pysyvästi edulliset vakuutushinnat
  Ifin hinnat ovat vakaat ja edulliset. Lisäksi voit jakaa laskusi jopa 12 erään ilman lisämaksuja.

Tarkista liikennevakuutuksesi bonus

Haussa halvin liikennevakuutus? Näin liikennevakuutuksen hinta muodostuu

Kannatamme Ifillä vakaita ja ennustettavia, pysyvästi edullisia hintoja poukkoilevien tarjousten sijaan. Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat meillä ajoneuvon ominaisuudet, kuten moottorin tehokkuus, vuosittaiset ajokilometrit, vakuutuksenottajan ikä sekä kotiosoite.

Lisäksi hintaa säätelevät pitkälti bonukset, jotka ovat sidoksissa vakuutuksenottajan vahinkohistoriaan. Bonukset ovat nykyään henkilökohtaisia, joten niitä ei enää siirretä autosta toiseen kuten aiemmin. Mikäli sinulla on useampi auto, saat meiltä samat bonukset niihin kaikkiin.

Jos sinulla ei ole ennen ollut liikennevakuutusta, bonuksesi lähtee kertymään 30 prosentista ja nousee 10 prosenttiyksikköä vuodessa. Saat täydet 80 % bonusta, kun olet ajanut 5 vuotta ilman vahinkoja.

Laske liikennevakuutuksesi hinta

Se helpompi vakuutusyhtiön vaihto

Jo olemassa olevan liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin on helppoa. Hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.

Kun ostat vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin hankkia vakuutus – me hoidamme loput.

Mitä pakollinen liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on ajoneuvosi perusvakuutus ja minimiturva, ja se on Suomessa määrätty pakolliseksi autoihin ja miltei kaikkiin muihinkin liikennekäytössä oleviin moottoriajoneuvoihin.

Kolari- tai tieltä suistumisen tilanteissa liikennevakuutus korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot, kuten kolhut toisissa autoissa tai rakennuksissa. Lisäksi se korvaa kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Mitä liikennevakuutus ei korvaa?

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvollesi tapahtuvia vahinkoja, jos olet itse kolariin syyllinen tai jos esimerkiksi pysäköidessäsi vahingossa kolhaiset tolppaan. Myös moniin muihin vahinkoihin kannattaa varautua Ifin täyskaskolla tai osakaskolla.

Liikennevakuutus ei korvaa:

 • oman ajoneuvon vaurioita, varusteita, laitteita tai kuormaa
 • omistajan, haltijan tai kuljettajan vaatteita, matkatavaroita tai muuta omaisuutta
 • tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamia omaisuusvahinkoja, kuten sivupeilin rikkomista
 • autovarkautta tai autoon kohdistuvaa ilkivaltaa. Näitä varten suojautuaksesi tarvitset vähintään osakaskon.
 • auton hinausta. Myös tähän voit halutessasi varautua osakaskolla.

Ifin autovahinkotilastot kertovat, että monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Siksi taitavankin kuskin on syytä harkita liikennevakuutuksen täydentämistä kaskolla.


 • Auto ylhäältä kuvattuna mutkaisella tiellä

  Kasko täydentää liikennevakuutusta

  Ifin autovakuutus sisältää sekä liikennevakuutuksen että sitä täydentävän täyskaskon tai osakaskon. Ifin autovakuutussivulla voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja. Kun siirryt vekkokauppaan, voit myös vertailla hintoja ilman ostopakkoa.

  Vertaile ja osta
 • Mies autotallissa moottoripyörän ja autojen kanssa

  Säästä liikennevakuutuksen maksuissa

  Mikäli autosi on pidempään poissa käytöstä, voit säästää vakuutusmaksuissa ja veroissa tekemällä liikennekäytöstäpoiston. Ifin asiakkaana se on helppo tehdä Omilla sivuilla, kuten myös auton ilmoittaminen takaisin liikenteeseen.

  Liikennekäytöstäpoisto
 • Mies katsoo älypuhelinta sähköautoa ladattaessa

  Hoida vakuutusasiasi missä ja milloin vain

  If Mobiili -sovellus tuo vakuutukset käden ulottuville. Voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta tai päivittää autovakuutuksesi ajan tasalle – lisää vaikka kaskoon lasiturvamme. Kun olet tien päällä, käytät Omia sivuja kätevimmin If Mobiilin kautta.

  Lataa If Mobiili