Liikennevakuutus autolle

Loistokuskille jopa 75 % bonus.

Laske auton liikennevakuutuksen hinta vakuutuslaskurillamme ja osta. 9/10 suosittelee Ifiä.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille pakollinen vakuutus, joka korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot ja kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutus ei korvaa syyllisen omalle ajoneuvolle tapahtuvia vahinkoja. Liikennevakuutus vaaditaan myös, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä.

Ifin uusi lähtöbonus liikennevakuutukseen lyhentää matkaa loistokuskiksi

Uusi liikennevakuutuslaki antaa vakuutusyhtiöille entistä paremmat mahdollisuudet omien bonusmallien kehittämiseen. Nyt lyhensimme matkaa loistokuskiksi, ja toimme markkinoille 1.1.2017 liikennevakuutukseen vähintään 30 %:n lähtöbonuksen.

If on jo pitkään huomioinut useamman auton vakuuttajat liikennevakuutuksen moniautoedulla ja palkinnut pitkään huolellisesti ajaneita If Loistokuski- eduilla. Loistokuski saa jo nyt nuorena nopeamman bonuskertymän, vähän vanhempana 75 prosentin bonuksen ja turvan bonuksen säilymiseen vaikka yksi vahinko sattuisikin.

mitä liikennevakuutus korvaa ja mitä ei?

Liikennevakuutuksesta maksetaan syyttömän osapuolen omaisuusvahingot sekä kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutus on lakisääteinen, eli pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille. Liikennevakuutus ei anna turvaa omalle ajoneuvolle, johon saat turvaa kaskovakuutuksella. 

Liikennevakuutus korvaa:

Omaisuusvahingot

 • Vahingot ajoneuvoille, esineille ja rakennuksille
 • Korjauskustannukset
 • Lunastuksen käyvän hinnan mukaan, jos korjaus ei ole kannattavaa
 • Tilalle samanlainen tai vastaava omaisuus

Henkilövahingot

 • Kuljetuskulut lääkäriin
 • Sairaanhoitokulut
 • Ansion menetyskuluja
 • Kuntotuksesta ja uudelleen koulutuksesta muodostuneita kuluja. Kulut voivat aiheutua esimerkiksi pysyvästä viasta tai haitasta

Liikennevakuutus ei korvaa

 • Oman ajoneuvon vaurioita (Kaskovakuutus korvaa) 
 • Omistajan, haltijan tai kuljettajan vaatteita, matkatavaroita tai muuta omaisuutta
 • Tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamia esinevahinkoja

Ajoneuvosi tarvitsee liikennevakuutuksen

Jokainen auto, moottoripyörä tai muu liikennekäytössä oleva ajoneuvo tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen. Liikennevakuutus vaaditaan myös silloin, kun ajoneuvoa käytetään ainoasta​an yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä.

Pakollinen liikennevakuutus korvaa vahinkotilanteessa kaikki henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Kaskovakuutus puolestaan korvaa omalle autollesi sattuneet vahingot. Vakuutuslaskurillamme saat selville sekä liikenne- että kaskovakuutuksen hinnan samalla kertaa.

Ifistä saat edullisen liikennevakuutuksen autoon ja muihin ajoneuvoihin kätevästi verkosta. Siirry suoraan auton liikennevakuutuksen laskuriin ja saat alle minuutissa selville liikennevakuutuksen hinnan vuodessa. Muita ajoneuvoja varten siirry valitsemaan sopiva vakuutuslaskuri. Suosittelemme harkitsemaan myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen ottamista autollesi. Lue lisää Ifin autovakuutuksesta tai yritysten ajoneuvovakuutuksesta.​​

Kaskovakuutuksen henkilöturva antaa merkittävää lisäturvaa liikenneonnettomuuksissa.

Kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyvä henkilöturva täydentää lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Henkilöturvasta maksetaan lisäkorvaus tilapäisestä haitasta ja kuolemantapauskorvaus, kun vammautuminen tai kuolema aiheutuu liikenneonnettomuudesta.

 • Kun sinun tai läheistesi arki keskeytyy vakavan liikennevahingon seurauksena, saavat kaikki ajoneuvossa vahinkohetkellä olleet henkilöt jopa 15 000 euroa korvausta.
 • Henkilöturva kattaa ajoneuvon kuljettajan ja matkustajat.
 • Henkilöturvasta ei vähennetä omavastuuta, eikä se alenna bonusta.
 • 16.5.2015 alkaen autojen kaikki uudet kaskot sisältävät Henkilöturvan

​Liikennevakuutuksen bonukset ja hinta

Liikennevakuutusmaksun suuruus riippuu mm. kertyneistä bonuksista ja ajoneuvon ominaisuuksista kuten moottorin tehokkuudesta. Liikennevakuutusbonuksen siirtäminen toisesta yhtiöstä tai autosta onnistuu ostamisen yhteydessä syöttämällä laskuriin tiedot ajoneuvosta, jossa bonuksesi ovat viimeksi olleet. Bonuksien siirtäminen ajoneuvotyyppien välillä ei onnistu, esim. moottoripyörävakuutuksen bonukset voi siirtää vain toiseen moottoripyörään.

Jos sinulla ei aiemmin ole ollut liikennevakuutusta, aloitusbonuksesi lähtee kertymään 30 %:sta. Jos olet alle 27-vuotias, katso kuinka Nuoren Loistokuskietu kerryttää liikennevakuutuksen bonuksesi nopeammin.

Liikennevakuutuksen bonusten kertyminen on kuvattu tarkasti liikennevakuutusehtojemme sivun 2 bonustaulukossa.

Vaihda vakuutuksesi Ifiin helposti

Liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin toisesta vakuutusyhtiöstä on helppoa, hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.​​​​ Osta vakuutus Ifin verkkokaupasta – me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.


Ohjeet auton vakuuttamiseen

Liikennevakuutus on otettava heti uuden ajoneuvon hankinnan jälkeen ennen sen rekisteröintiä, tai heti ajoneuvon haltijamuutoksen jälkeen. Jos ostit ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa uuden liikennevakuutuksen tekemiseen.

Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa ulkopuolisten henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Myös oman ajoneuvosi kuljettaja ja matkustajat saavat korvauksen vahingoistaan. Liikennevakuutus ei koskaan korvaa oman autosi vaurioita tai sen varusteita, laitteita tai kuormaa. Siksi liikennevakuutusta kannattaa täydentää vapaaehtoisella kaskovakuutuksella.

Vakuutuksen hinnoittelu

Liikennevakuutuksen bonusvaikutukset

Liikennevakuutuksesi hintaan vaikuttaa autosi bonus eli vahinkohistoria. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä ajoneuvosi ominaisuudet ja haltijan ikä ja kotiosoite.

Uusi tai vahinkohistoriaton liikennevakuutuksen lähtöbonus on 30 %. Vahingottomien vuosien myötä bonus voi kasvaa 75 % saakka. Vahinkohistorian siirtyessä Ifin liikennevakuutuksesta toiseen bonus ei muutu. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Vakuutusehdot

Mitä eroa on liikenne- ja kaskovakuutuksella

Pakollinen liikennevakuutus korvaa vahinkotilanteessa kaikki henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Kaskovakuutus puolestaan korvaa omalle autollesi sattuneet vahingot.

Jos esimerkiksi peruutat epähuomiossa toiseen autoon aiheuttaen samalla vahingon omalle autollesi, syyttömälle osapuolelle koituneet vahingot korvataan liikennevakuutuksestasi ja kaskovakuutus korvaa oman autosi korjauksen. Mikäli sinulla on Loistokuskietu käytössäsi, tällaisen tapauksen jälkeen bonuksesi säilyvät — sekä liikenne- että kaskovakuutuksen osalta — eikä vakuutusmaksu tästä johtuen nouse.

Minkälaisia vahinkoja ihmisille sattuu liikenteessä?

Vuosien varrella olemme korvanneet asiakkaillemme tuhansia autovahinkoja ja siksi meillä on erinomainen käsitys erilaisten riskien todennäköisyyksistä ja hinnoista. Halusimme jakaa tietomme kanssasi ja kertoa avoimesti ja selkeästi, kuinka usein pelti rytisee ja miten kalliiksi vahinko voi ilman kaskovakuutusta tulla. Tilastosta huomaat, että taitavankin kuskin on syytä varautua kaskovakuutuksella, sillä monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Tutustu autovahinkotilastoon.