Liikennevakuutus autolle

Jopa 80 % bonus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus, joka korvaa vahinkotilanteessa vastapuolelle sattuneet vahingot. Ifin liikennevakuutuksessa on Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja aina edulliset hinnat.


 • Pysyvästi edulliset hinnat

 • Sama reilu bonus kaikkiin autoihisi

 • Bonusturva huolellisille kuskeille

Suomen nopeimmin kertyvät bonukset ja 80 % maksimibonus

Tässä muutamia hyviä syitä hankkia liikennevakuutus Ifistä:

 1. Vähintään 30 % lähtöbonus
  Saat uuteen vakuutukseen vähintään 30 % lähtöbonuksen, joka nousee viidessä vuodessa 80 prosenttiin.

 2. Nopeasti kertyvät bonukset
  Ifin bonukset kertyvät nopeimmin Suomessa.

 3. Bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen
  80 % maksimibonuksen saavutettuasi sinusta tulee välittömästi Loistokuski. Tällöin liikenne- ja kaskovakuutusten bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen.

 4. Sama bonus kaikkiin autoihin
  Sama bonus koskee kaikkia autoja, pakettiautoja ja matkailuautoja, joissa olet vakuutuksenottajana.

 5. Pysyvästi edulliset vakuutushinnat
  Ifin hinnat ovat vakaat ja edulliset. Lisäksi voit jakaa laskusi jopa 12 erään ilman lisämaksuja.

Tarkista liikennevakuutuksesi bonus

Haussa halpa liikennevakuutus? Näin liikennevakuutuksen hinta muodostuu

Liikennevakuutuksen hinta riippuu esimerkiksi bonuksista ja autosi ominaisuuksista kuten moottorin tehokkuudesta. Bonukset ovat nykyään henkilökohtaisia, joten bonuksia ei enää siirretä autosta toiseen kuten aiemmin.

Jos sinulla ei ole ennen ollut liikennevakuutusta, bonuksesi lähtee kertymään 30 prosentista ja nousee 10 prosenttiyksikköä vuodessa. Saat täydet 80 % bonusta, kun olet ajanut 5 vuotta ilman vahinkoja.

Liikennevakuutuksen bonusten kertyminen on kuvattu tarkasti liikennevakuutusehtojen sivun 2 bonustaulukossa.

Laske liikennevakuutuksesi hinta

Mitä pakollinen liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on ajoneuvosi perusvakuutus. Se korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot, kuten auton rutut, ja kaikki henkilövahingot. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa syyllisen omalle ajoneuvolle tapahtuvia vahinkoja, vaan niihin täytyy ottaa erillinen kaskovakuutus. Autovakuutus taas sisältää sekä liikennevakuutuksen että kaskovakuutuksen.

Tarvitset liikennevakuutuksen myös siinä tilanteessa, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä. Liikennevakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Liikennevakuutus korvaa

 • ajoneuvoille, esineille ja rakennuksille aiheutuvat vahingot
 • korjauskustannukset
 • lunastuksen käyvän hinnan mukaan, jos korjaus ei ole kannattavaa
 • kuljetuskulut lääkäriin
 • sairaanhoitokulut
 • ansionmenetyskuluja
 • kuntoutuksesta ja uudelleenkoulutuksesta syntyneitä kuluja. Kulut voivat aiheutua esimerkiksi pysyvästä vammautumisesta.

Liikennevakuutus ei korvaa

 • oman ajoneuvon vaurioita
 • omistajan, haltijan tai kuljettajan vaatteita, matkatavaroita tai muuta omaisuutta
 • tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamia omaisuusvahinkoja, kuten sivupeilin rikkomista.

Kaskovakuutuksella lisäturvaa

Kaikkiin Ifin kaskovakuutuksiin sisältyvä Henkilöturva täydentää lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Korvausmäärä on suurempi, jos vammaudut tilapäisesti tai menehdyt liikenneonnettomuudessa.

 • Kun sinun tai läheistesi arki vaikeutuu vakavan liikennevahingon seurauksena, kaikki ajoneuvossa vahinkohetkellä olleet saavat jopa 15 000 euroa korvausta.
 • Henkilöturva kattaa ajoneuvon kuljettajan ja matkustajat.
 • Henkilöturvasta ei vähennetä omavastuuta eikä se alenna bonusta.

Se helpompi vakuutusyhtiön vaihto

Jo olemassa olevan liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin on helppoa. Hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.

Kun ostat vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin. Sinun ei siis tarvitse tehdä muuta kuin hankkia vakuutus – me hoidamme loput.

Laske hinta liikennevakuutuksellesi


Pakollinen liikennevakuutus, auton vakuuttaminen

Liikennevakuutus on otettava heti uuden ajoneuvon hankinnan jälkeen ennen sen rekisteröintiä tai heti ajoneuvon haltijamuutoksen jälkeen. Jos ostit ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa tehdä uusi liikennevakuutus.

Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa ulkopuolisten henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Myös oman ajoneuvosi kuljettaja ja matkustajat saavat korvauksen vahingoistaan. Liikennevakuutus ei koskaan korvaa oman autosi vaurioita tai sen varusteita, laitteita tai kuormaa. Siksi liikennevakuutusta kannattaa täydentää vapaaehtoisella kaskovakuutuksella.

Liikennevakuutuksen hinta ja bonusvaikutukset

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttaa autosi bonus eli vahinkohistoria. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä ajoneuvosi ominaisuudet, vuosittaiset ajokilometrit, vakuutuksenottajan ikä ja kotiosoite.

Uuden tai vahinkohistoriattoman liikennevakuutuksen lähtöbonus on 30 %. Vahingottomien vuosien myötä bonus kasvaa Ifissä 80 % saakka. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Vakuutusehdot

Mitä eroa on liikenne- ja kaskovakuutuksella

Pakollinen liikennevakuutus korvaa vahinkotilanteessa kaikki henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Kaskovakuutus puolestaan korvaa omalle autollesi sattuneet vahingot.

Jos esimerkiksi peruutat epähuomiossa toiseen autoon aiheuttaen samalla vahingon omalle autollesi, syyttömälle osapuolelle koituneet vahingot korvataan liikennevakuutuksestasi ja kaskovakuutus korvaa oman autosi korjauksen. Mikäli sinulla on Loistokuskietu käytössäsi, tällaisen tapauksen jälkeen bonuksesi säilyvät — sekä liikenne- että kaskovakuutuksen osalta — eikä vakuutusmaksu tästä johtuen nouse.

Minkälaisia vahinkoja ihmisille sattuu liikenteessä?

Vuosien varrella olemme korvanneet asiakkaillemme tuhansia autovahinkoja ja siksi meillä on erinomainen käsitys erilaisten riskien todennäköisyyksistä ja hinnoista. Halusimme jakaa tietomme kanssasi ja kertoa avoimesti ja selkeästi, kuinka usein pelti rytisee ja miten kalliiksi vahinko voi ilman kaskovakuutusta tulla. Tilastosta huomaat, että taitavankin kuskin on syytä varautua kaskovakuutuksella, sillä monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Tutustu autovahinkotilastoon.