Liikennevakuutus

Ifistä edullinen liikennevakuutus ja sujuva palvelu.

 • Hinta ajokilometrien mukaan
 • 80 % maksimibonus
 • If päivystää 24/7
Laske hinta henkilöautolle Liikennevakuutuksen hinta muulle ajoneuvolle
 • Hinta ajokilometrien mukaan

  Jos ajat vähän, se näkyy henkilöauton liikennevakuutuksen hinnassa.

 • Maksuton neuvonta tien päällä

  If palvelee 24/7 kaikkia ajoneuvovakuutettuja.

 • Samat bonukset kaikkiin autoihin

  Sama bonus toiseen henkilöautoon tai vaikka matkailuautoon.

Liikennevakuutus autolle ja muille ajoneuvoille

Liikennevakuutus on moottoriajoneuvon omistajan minimiturva. Se varmistaa hoidon kaikille liikenneonnettomuuteen joutuneille ja korvaa omaisuusvahingot syyttömälle osapuolelle.

Ifin liikennevakuutusasiakkaana hyödyt nopeasti kertyvistä bonuksista ja pääset nauttimaan laadukkaista palveluistamme.

Tarjoamme vuorokauden ympäri päivystävän Ifin neuvontapalvelun myös pelkän liikennevakuutuksen valitseville, ja asiakkaanamme saat 25 % alennuksen hinauksesta, kun tilaat sen Ifin hinauspalvelun kautta.

Liikennevakuutuksen hinta ajamisen mukaan

Henkilöauton liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat paitsi autosi ominaisuudet myös ajokilometrit.

Vähän vuodessa ajavilla liikennevakuutuksen hinta on siis alhaisempi kuin enemmän ajaville. Hintaan vaikuttavat myös ikäsi, kotiosoitteesi sekä ennen muuta vakuutus- ja vahinkohistoriastasi määräytyvät bonukset.

Tiesitkö muuten, että Ifissä voit maksaa vakuutuslaskusi kuukausierissä ilman lisäkuluja?

Näin säästät e-laskulla

Nopeasti kertyvät bonukset

Saat uuteen liikennevakuutukseen vähintään 30 % lähtöbonuksen, ja alennuksesi voi olla myös korkeampi, mikäli sinulle on kertynyt vahingottomia vuosia toisessa vakuutusyhtiössä.

Meillä bonukset kertyvät nopeasti, ja siksi voit uutenakin kuskina päästä jo viidessä vuodessa 80 prosentin maksimibonukseen ja bonusturvaan, jolloin bonuksesi eivät laske yhdestä vahingosta.

Sama bonusjärjestelmä on käytössä myös moottoripyörän vakuutuksessa sekä pakettiauton, matkailuauton ja kuorma-auton vakuutuksessa.

Lue lisää liikennevakuutuksen bonuksesta

Halvin liikennevakuutus keskittäjille

Liikennevakuutus tulee keskittämisetujemme ansiosta halvemmaksi, kun täydennät sitä kaskovakuutuksella. Liikennevakuutuksen vakuutusmaksu vakuutuskaudelta on vähintään 25 €. 

Meiltä saat myös edullisen osakaskon, joka ei kata törmäyksiä, mutta josta korvataan esimerkiksi hinaukset, ilkivalta ja varkaudet sekä kaikki eläinkolarit.

Autovahinkotilastomme kertovat, että monet yleiset vahingot johtuvat muusta kuin kuljettajan huolimattomuudesta. Siksi taitavankin kuskin on syytä harkita liikennevakuutuksen täydentämistä kaskolla.

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvollesi tapahtuvia vahinkoja, jos olet itse kolariin syyllinen, tai jos esimerkiksi pysäköidessäsi vahingossa kolhaiset tolppaan.

10 % etu kaskoasiakkaille

Kun otat henkilöautoosi tai pakettiautoosi kumman tahansa kaskoistamme, pääset heti Ifin etuohjelman piiriin ja saat 10 % alennuksen liikennevakuutuksestasi sekä myös muista vakuutuksista.

Mikäli otat meiltä myös kotivakuutuksen, keskittämisalennuksesi on peräti 15 %.

Näin liikennevakuutuslaki velvoittaa ottamaan vakuutuksen

Kaikille liikennekäytössä oleville ajoneuvoille on liikennevakuutuslain mukaan oltava liikennevakuutus. Ilman sitä ajoneuvoa ei voi rekisteröidä, eikä sitä voi myöskään katsastaa. Onneksi vakuutuksen ottaminen on helppo tehdä verkossa, ja samalla istumalla hoituu myös ajoneuvon rekisteröinti.

Liikennevakuutus on pakollinen myös silloin, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla, pellolla, maastossa tai jäällä, sillä vahingot ovat tällöinkin mahdollisia. Ainoa poikkeus on edellisen omistajan liikennekäytöstä poistama ajoneuvo, jota ei ole tarkoitus ottaa heti käyttöön.

Liikennevakuutus tulee ottaa myös useille sellaisille ajoneuvoille, joita ei tarvitse rekisteröidä. Vakuutusvelvollisuus saattaa koskea esimerkiksi työkoneita tai sähköpyöriä, jos niissä on riittävän suuri nopeus tai moottoriteho.

Ajoneuvon huono kunto, ajokortin puuttuminen tai ajokielto ei ole riittävä syy laiminlyödä vakuutusvelvollisuutta. Mikäli ajoneuvoa ei käytä lainkaan, sille voi tehdä liikennekäytöstäpoiston, jolloin liikennevakuutuksesta ei peritä maksua.

Muista kuitenkin, että liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisesta voi seurata vähintään 1000 euron lisävero sekä vakuuttamattomuusmaksu.

 • Kun ostat ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa tehdä sille uusi liikennevakuutus. 
 • Jos et osta ajoneuvoa suoraan rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa välittömästi.
 • Huomaa, että vakuutusvelvollisuus alkaa ostohetkestä, eikä siitä kohtaa, kun saat ajoneuvon haltuusi.
 • Useimmat ajoneuvovakuutukset voi hankkia verkkokaupastamme, jonka jälkeen ohjaamme sinut ajoneuvon rekisteröintiin verkossa.
 • Myös vakuutusyhtiön vaihto sujuu verkossa. Hoidamme puolestasi vanhan vakuutusen irtisanomisen ja ilmoituksen ajoneovorekisteriin.

Ifistä liikennevakuutus useimpiin ajoneuvoihin verkosta

Liikennevakuutus on Suomessa määrätty pakolliseksi miltei kaikkiin liikennekäytössä oleviin moottoriajoneuvoihin. Siirry verkkokauppaan ja hanki liikennevakuutus sekä halutessasi myös vapaaehtoinen kaskovakuutus.