Vauvavakuutus syntymättömälle lapselle

Vakuutus turvaa vauvasi heti ensiparkaisusta alkaen läpi elämän. Laske hinta alle minuutissa. Hinnanlasku ei sido ostoon. 

Saat apua jo raskausaikana – sairaanhoitajat auttavat huolissasi puhelimitse ympäri vuorokauden. Voit keskittyä rauhassa odotukseen, kun tiedät vauvasi olevan turvattu syntymästä lähtien.

Vauvavakuutus kaikille ensimmäiseksi vuodeksi etuasiakashintaan

 • Vauvan turvana ilman rajoituksia

  Raskausaikana otettuun vakuutukseen ei tule rajoitusehtoja.

 • Vauvavakuutus turvaa myös odottavaa äitiä

  Korvaamme, jos äiti joutuu pitkäaikaiseen sairaalahoitoon.

 • Lääkäriin ilman kuittirumbaa

  Suorakorvaus helpottaa ja nopeuttaa käyntejä lapsen sairastaessa.


Tältä sivulta voit ostaa vakuutuksen 11 raskausviikon jälkeen (12+0) ja vielä kaksi kuukautta ennen vauvan laskettua aikaa. Jos etsit vakuutusta jo syntyneelle lapsellesi, tutustu lapsivakuutukseen.

Mitä vauvavakuutus korvaa? Syntymättömän lapsen vakuutus

Äidin pitkäaikainen sairaalahoito – saat 2 000 euron kertakorvauksen raskausaikana tai synnytyksen jälkeen.

Sisältää

Vauvan pitkäaikainen sairaalahoito – saat 2 000 euron kertakorvauksen esim. keskoselle.

Sisältää

Vastasyntyneen sairaus tai vamma – saat 10 000 euron kertakorvauksen, jos lapsella on vakava synnynnäinen sairaus tai vamma.

Sisältää

Tapaturman ja sairauden hoitokulut – saat korvauksen lapsesi hoitokuluista (mm. käynnit yksityislääkärillä).

Sisältää

Vakuutus korvaa reseptilääkkeet - myös perusvoiteet sisältyvät vakuutukseen.

Sisältää

Pysyvä vammautuminen – saat verottoman korvauksen, jos lapsesi vammautuu pysyvästi tapaturman takia.

Sisältää

Fysikaalinen hoito – lapsesi saa tukea tapaturmista ja sairauksista toipumiseen.

Sisältää

Voimassa 12-vuotiaaksi asti kaikissa harrastuksissa – et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

Sisältää

If Terveys – saat käyttöösi elämää helpottavat terveysneuvonta-, suorakorvaus- ja etälääkäripalvelut.

Sisältää

Korvaako vakuutus koronatestin?

Sairausvakuutuksistamme korvataan yksityisellä teetetty koronavirustesti, jos kyseessä on THL:n kriteerien mukaisesti lääkärin lähetteellä suoritettu testi.

Emme korvaa testaushetkellä oireettomille tehtyjä testejä. Testiä ei myöskään korvata, jos sinulla on vakuutusta ottaessasi jo oireita. Sairausvakuutuksen voimaantulo edellyttää terveysselvityksen täyttämistä.

Korvaamme normaalisti myös koronaviruksen aiheuttaman sairastumisen kulut, kuten lääkärinpalkkiot, reseptilääkkeet ja sairaalan hoitopäivämaksut omavastuun jälkeen. Vasta-ainetestiä ei korvata vakuutuksesta.

Lue lisää sairausvakuutuksesta ja koronaviruksesta

Miksi vauvavakuutus Ifistä?

 • Turvaa odottavalle äidille
  • Jos odottava äiti joutuu raskausaikana tai kolme kuukautta synnytyksen jälkeen sairaalahoitoon, saa vakuutuksesta arkea helpottavan korvauksen. Äidin sairaalahoidon syyn ei tarvitse liittyä raskauteen – useimmiten raskausaikana pitkäaikaisen sairaalahoidon tarve liittyy kuitenkin ennenaikaisen synnytyksen riskiin tai raskausajan diabetekseen. 
 • Kun lapsi sairastaa, saat apua 24/7
  • Lapsiperheessä hoidon tarve syntyy usein yllättäen. Ifin asiakkaana saat apua ympäri vuorokauden maksuttomasta If Terveysneuvonnasta, jossa sinulle vastaa sairaanhoitaja.
 • Lääkärikäynnit ilman kuittirumbaa? 
  • If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Vuosittaisen omavastuun maksettuasi sinun ei yleensä tarvitse maksaa käyntejä itse vaan If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle.
  • Myös etälääkärikäynnit ovat korvattavia. 
 • Suoraan erikoislääkärille ilman lähetettä
  • Kun sinulla on lapsivakuutus lapsellesi, voit itse valita, hoitoajan  ja -paikan sekä lääkärin. Voit mennä vaikka suoraan korvalääkärille etkä tarvise lähetettä yleislääkäriltä.

Raskausaikana otettuun vakuutukseen ei tule rajoituksia

Vakuutus kannattaa ottaa hyvissä ajoin, koska äidin terveydentila vaikuttaa vakuutuksen myöntämiseen. Joskus raskauden etenemisen myötä ilmenevät vaivat (esim. kohonnut verenpaine tai sokeriarvot) johtavat siihen, että syntyvän lapsen vakuutusta ei voida myöntää – siksi vakuutus kannattaa hankkia mahdollisimman pian raskausviikon 11 jälkeen.

Vakuutuksen ottaminen raskausaikana on hyväksi myös vauvalle, sillä näin vastasyntyneen vakuutukseen ei tule rajoituksia. Jos otat vakuutuksen vasta vauvan syntymän jälkeen, vakuutus ei tyypillisesti kata niitä sairauksia tai vammoja, jotka on huomattu ennen vakuutuksen ottamista.

Raskausaikana otettu vakuutus kattaa esimerkiksi keskokuudesta mahdollisesti johtuvia vammoja, joita syntymän jälkeen otetut vakuutukset eivät korvaa. 

Vauvavakuutuksen hinta – ensimmäinen vuosi kaikille etuasiakashintaan

Syntymättömän lapsen vakuutuksen hinta määräytyy lapsen äidin iän, asuinpaikan, vakuutusmäärän sekä omavastuun suuruuden ja lisäturvien mukaan. Lisäksi vuosimaksuun vaikuttaa oletko oikeutettu If Etuohjelman mukaiseen hintaan.

Uusia pieniä varpaita juhlistaaksemme haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme vauvavakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi etuasiakkaan hinnalla. Näet etuasiakkaan hinnan suoraan verkkokaupassamme hinnanlaskun yhteydessä.

Mikäli ensimmäisen vuoden jälkeen vakuutus ei kuulu If Etuohjelmaan, korotamme vuosimaksua tavalliselle hintatasolle. Etuohjelmahinnan säilymisen varmistat ottamalla Ifistä koti- tai kaskovakuutuksen, jolloin vauvavakuutuksen hinta alenee etuohjelman alennusten mukaisesti.

Lue lisää If Etuohjelmasta!

Henkivakuutus äidille vuodeksi maksutta

Kun otat vakuutuksen jo raskausaikana, saat halutessasi kaupan päälle äidin henkivakuutuksen vuodeksi maksutta.

Ensimmäisen vuoden jälkeen vakuutus jatkuu automaattisesti maksullisena, saat tästä ilmoituksen hyvissä ajoin ja voit päättää vakuutuksen halutessasi.

Henkivakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Mandatum Henkivakuutusyhtiö.

Miten ostan vauvavakuutuksen?

Saat ostettua syntymättömän lapsen vakuutuksen eli vauvavakuutuksen kätevästi verkkokaupasta. 

Jos haluat mielummin keskustella asiantuntijamme kanssa, voit myös jättää meille soittopyynnön

Vakuutuksen voit ostaa aikaisintaan raskausviikon 11 jälkeen (12+0), viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Huomioithan, että sinun tulee olla vakuutusta hakiessasi käynyt kunnan tarjoamassa varhaisraskauden yleisessä ultraäänitutkimuksessa.

Oston jälkeen pyydämme äitiä täyttämään helpon terveysselvityksen.
Lapsesi henkilötiedot ilmoitat syntymän jälkeen meille helposti Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalveluun.