Vauvavakuutus syntymättömälle lapselle

Syntymättömän lapsen vakuutus eli vauvavakuutus tuo mielenrauhaa. Saatte nopeasti hoitoa, kun sitä tarvitsette.


 • If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen

 • Vakuutus on voimassa läpi elämän 80- vuotiaaksi asti

 • Raskausaikana otettu vakuutus turvaa vauvan lisäksi äidin

Mitä syntymättömän lapsen vakuutus eli vauvavakuutus korvaa? Syntymättömän lapsen vakuutus
Äidin pitkäaikainen sairaalahoito

Perheen elämä tai talous voi mullistua, jos äiti joutuu pidemmäksi ajaksi sairaalahoitoon esimerkiksi raskausmyrkytyksen tai synnytystä seuranneiden komplikaatioiden takia. Vakuutuksesta maksetaan 2 000 euron verovapaa kertakorvaus lapsen äidille ja korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla esimerkiksi kattamaan sairaalahoitopäiviä.

Korvaus maksetaan jos äiti on raskausaikana tai kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä yhteensä vähintään 30 vuorokautta sairaalahoidossa.

Vastasyntyneen pitkäaikainen sairaalahoito

Maksamme 2 000 euron verottoman kertakorvauksen, jos lapsi on ympärivuorokautisessa sairaalahoidossa vähintään 30 päivää kolmen ensimmäisen elinkuukautensa aikana. Esimerkkinä tällaisesta tilanteesta voi olla keskosena syntynyt lapsi.

Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan vanhemmille aiheutuvia taloudellisia menetyksiä, kuten matkakuluja kodin ja sairaalan välillä.

Vastasyntyneen synnynnäinen sairaus tai vamma

Maksamme 10 000 euron verottoman kertakorvauksen, jos lapsella todetaan 6 kuukauden kuluessa syntymästä vakuutusehdoissa mainittu synnynnäinen sairaus tai vamma, esimerkiksi:

 • vaikea kehitysvammaisuus
 • vaikea CP-vamma
 • Downin oireyhtymä
 • sokeus

Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, vaikka kattamaan kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet lapsen sairaalassaolon vuoksi (esimerkiksi tilapäinen asunto, ansionmenetykset, matkakustannukset).

Lapsen sairauden hoitokulut

Sairausvakuutus takaa nopean hoidon silloin kun lapsi sairastuu. Yksityisellä lääkäriasemalla lapsi pääsee lääkärin vastaanotolle jonottamatta myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Ifillä on Mehiläisen ja Terveystalon kanssa Suorakorvauspalvelu. Näillä lääkäriasemilla sinun ei tarvitse itse maksaa hoidosta usein kuin omavastuu. Mikäli suorakorvauspalvelua ei löydy omalta paikkakunnaltasi, teet vahinkoilmoituksen helposti Omilla sivuilla. Saat rahat nopeasti tilillesi. Maksamme korvauksen yli 90 % korvaushakemuksista samana päivänä.

Omavastuu maksetaan kerran vakuutuskaudessa. Turva on voimassa 80 –vuotiaaksi saakka.</p>

Yleisimpiä korvattavia hoitokuluja ovat

 • korvatulehduksesta
 • poskiontelontulehduksesta
 • allergiasta ja atooppisesta ihosta
 • ihottumasta johtuneet lääkärikäynnit.

Vakuutuksesta korvataan myös lääkärin määräämät reseptilääkkeet, perusvoiteet sekä laboratorio- ja röntgenkustannuksia. 

Sairaudesta muodostuu helposti paljon kuluja, esim. korvatulehduskierre voi aiheuttaa korvien putkituksen ja lääkärikäyntien seurauksena noin 2000 euron kulut yksityisellä puolella.

Lapsen sairauden ja tapaturman fysikaalinen hoito

Monet vammat ja kiputilat pystytään hoitamaan fysioterapialla leikkaushoidon sijaan. Lapsen fysikaalisen hoidon tarve liittyy tyypillisesti lapsen nopeaan kasvuun. Tyypillisiä fysioterapialla hoidettavia sairauksia ja vammoja ovat penikkatauti, selkäkivut, polven erilaiset kiputilat, akillesjänteen vammat ja kipeytyminen, jalan rakenteelliset viat sekä niska-hartiaseudun kiputilat.

Sairaudesta ja tapaturmasta aiheutuvan fysikaalisen hoidon kustannuksia korvataan enintään viideltä käyntikerralta sairautta tai tapaturmaa kohden. Vakuutuskaudessa korvataan enintään 10 käyntiä (vakuutuskauden pituus on vuosi).

Lapselle tapaturman aiheuttama pysyvä haitta tai kuolema

Jos lapsellesi sattuu tapaturma, josta jää pysyvä vamma, saat enintään 100 000 euron kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Korvauksen tarkoitus on auttaa sopeutumaan uudenlaiseen arkeen – saatatte tarvita esimerkiksi apuvälineitä tai muutoksia kotiin.

Tapaturman aiheuttamia pysyviä vammoja ovat esimerkiksi

 • sokeutuminen
 • palovamma
 • peukalon menetys.

Turva tapaturman aiheuttaman kuoleman varalta

Korvaus tuo perheellesi taloudellista turvaa yllättävässä tilanteessa. Tapaturman aiheuttamasta kuolemasta maksetaan 5 000 euron kertakorvaus vakuutetun omaisille. Voit muuttaa edunsaajan Omilla sivuilla.

If Suorakorvaus *

Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa, kun käyt lääkärissä. Jos sinulla on lapsivakuutus, lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun.

* If Suorakorvaus toimii kaikissa yhteistyökumppaneidemme toimipisteissä. Palvelut ovat Ifin asiakasetuja, jotka eivät tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä. 

24/7 If Terveysneuvonta *

Saat käyttöösi If Terveysneuvonnan, joka tuo sinulle avun nopeasti, kun terveysasiat pohdituttavat. Voit käyttää If Terveysneuvonnan verkkopalvelua vai keskustella puhelimitse sairaanhoitajan kanssa.

If Terveysneuvonnan verkkopalvelusta löydät helposti tietoa erilaisista oireista ja sairauksista. Saat myös ohjeet hoitotarpeeseesi ja voit varata kätevästi ajan suosittelemastamme hoitopaikasta. Sisältö on suomalaisten lääkäreiden ylläpitämä.

If Terveysneuvonnan puhelinpalvelussa sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi ja varaa tarvittaessa myös ajan lääkärille. Puhelusta ei peritä erillistä lisämaksua. Maksat siis vain paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.

* If toteuttaa If Terveysneuvonnan yhdessä kumppaneidensa kanssa. Verkkopalvelun sisältö on laadittu lääkärien ja muiden terveyden asiantuntijoiden yhteistyönä. Palvelut ovat Ifin asiakasetuja, jotka eivät tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä. Vakuutusmäärä on summa, jonka verran voit saada enintään korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana.

Sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan valintasi mukaan 50 000 tai 100 000 euroon asti vakuutuksen voimassaolon aikana.

Pysyvän haitan korvaus on 100 000. Maksettava korvaus määräytyy sen perusteella, miten vakava vamma on.

Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

Jos haluat suurempia korvaussummia, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Olemassaolevien vakuutusten korvaussummat voi tarkistaa helposti Omilta Sivuiltasi.

Voit itse valita vakuutukseen omavastuun, joka on 100–500 euroa vakuutuskaudessa. Maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden (12 kk) aikana.

Valitsemalla suuremman omavastuun säästät vakuutuksen hinnassa. Jos julkinen terveydenhuolto toimii paikkakunnallasi hyvin ja haluat varautua vakuutuksella vain isompiin hoitokuluihin, kannattaa harkita isompaa omavastuuta.​

Syntymättömän lapsen vakuutus eli vauvavakuutus lyhyesti

Ennen lapsen syntymää otettu lapsivakuutus eli syntymättömän lapsen vakuutus (tunnetaan myös nimellä vauvavakuutus) kattaa sairauksista ja tapaturmista aiheutuvia hoitokuluja läpi lapsen elämän 80-vuotiaaksi asti. Syntymättömän lapsen vakuutus tuo lisäksi turvaa lapselle synnynnäisten vammojen varalta, ja se korvaa, jos lapsesi joutuu pitkäksi ajaksi sairaalahoitoon. Uudistunut vakuutus turvaa myös äidin pidemmän sairaalahoidon raskausaikana ja kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.

Vakuutus kannattaa ottaa jo ennen syntymää, jolloin vauvan vakuutukseen ei tule rajoituksia. Jos otat vakuutuksen vasta vauvan syntymän  jälkeen, vakuutus ei tyypillisesti kata niitä sairauksia tai vammoja, jotka on huomattu ennen vakuutuksen ottamista. 

vakuutuksen avulla sujuvampi arki

Suomessa julkiselta puolelta saa hyvää ja laadukasta hoitoa, mutta vakuutuksen avulla asiat järjestyvät usein helpommin ja nopeammin. Voit mennä jonottamatta suoraan yksityiselle lääkäriasemalle ja pääset erikoislääkärille ilman lähetettä. Myös korvausasiat sujuvat vaivattomasti. Kun käyt Ifin yhteistyölääkärillä, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat yleensä vain omavastuun.

 • Ennen lapsen syntymää otettu vakuutus eli vauvavakuutus tuo turvaa vauvan lisäksi äidille. Vakuutus korvaa äidin pidemmän sairaalahoidon raskausaikana ja kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.
 • Syntymän jälkeen vakuutus korvaa lapsen vakavan sairauden ja tuo taloudellista turvaa synnynnäisen vamman varalta.
 • Vakuutus korvaa esimerkiksi lääkäri- ja lääkekuluja, jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu.
 • Vakuutus kattaa lääkärin määräämät lääkkeet ja reseptillä määrätyt perusvoiteet.
 • Suomen paras korvauspalvelu takaa sen, että saat rahat nopeasti tilillesi. Maksamme yli 90 % korvauksista saman vuorokauden sisällä, ja korvauksen hakeminen hoituu kätevästi Omilla sivuilla.
 • If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen ja maksat useimmiten vain omavastuun.
 • If Terveysneuvonta auttaa 24/7 terveyteen liittyvissä huolissa . Voit soittaa sairaanhoitajalle tai käyttää verkkopalvelua vaikka keskellä yötä.
 • Vakuutus on voimassa 80- vuotiaaksi asti.

Miten ostan vauvavakuutuksen?

 1. Saat ostettua syntymättömän lapsen vakuutuksen eli vauvavakuutuksen kätevästi verkkokaupasta aikaisintaan raskausviikon 11 jälkeen, viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa
 2. Oston jälkeen pyydämme äitiä täyttämään helpon terveysselvityksen.
 3. Ilmoita lapsesi henkilötiedot syntymän jälkeen Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalveluun.

Syntymättömän lapsen vakuutus ensimmäiseksi vuodeksi etuasiakkaan hinnalla

Vauvan vakuutuksen vuosimaksu määräytyy If Etuasiakkuuden perusteella. Tarjoamme kuitenkin vakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi kaikille asiakkaillemme etuasiakkaan hinnalla. Mikäli vakuutus ei ole ensimmäisen vuoden jälkeen If Etuohjelmassa, korotamme vuosimaksua 30 %. Pääset If Etuohjelmaan kotivakuutuksella tai auton kaskovakuutuksella.


Milloin ostan syntymättömän lapsen vakuutuksen eli vauvavakuutuksen?

Syntymättömän lapsen vakuutusta eli vauvavakuutusta voit hakea jo raskausviikon 11 jälkeen, mutta viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Hakeminen edellyttää 9. raskausviikon jälkeen tehtyä ultraäänitutkimusta.

Jos etsit vakuutusta jo syntyneelle lapsellesi, tutustuthan lapsivakuutukseen. Sen voi ottaa, kun vauva on vähintään 7 päivään vanha. 

Vakuutuksen voimassaolo

Vakuutus on voimassa, kunnes lapsesi täyttää 80 vuotta. Vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa (mukaan lukien kilpaurheilu ja riskialttiit lajit), kunnes lapsesi täyttää 12 vuotta. Tämän jälkeen vakuutuksen voi laajentaa kattamaan kilpaurheilun ja riskialttiit lajit.

Terveysselvitys oston jälkeen

Vakuutuksen oston jälkeen tulevan äidin tulee vielä täyttää helppo selvitys terveydentilastaan. Terveysselvitys täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Terveysselvitystä varten ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoa.

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen tekemistä. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan, kun vakuutus astuu voimaan. Useimmiten päätös vakuutuksen myöntämisestä tulee vuorokauden sisällä.

Odotatko kaksosia?

Koska kotiinne on tulossa kaksi pienokaista, tarvitsette myös kaksi syntymättömän lapsen vakuutusta. Vakuutuksista on apua esimerkiksi silloin, jos vauvasi joutuvat pitkäaikaiseen sairaalahoitoon keskosuuden takia tai jos vauvoilla on synnynnäinen vamma.

Lisäksi saatte korvauksen, jos vauvojen äiti joutuu raskauden aikana tai kolmen kuukauden sisällä sairaalahoitoon pitkäksi ajaksi. Äiti saa sairaalahoidosta käytännössä tuplakorvauksen, koska vakuutuksia on kaksin kappalein.

Vakuutusehdot ja -oppaat