Asiakkaiden kokemuksia If-vakuutusyhtiöstä

Sikaa ei kannata ostaa säkissä eikä vakuutusta vertailematta. Löydät tältä sivulta säännöllisesti päivittyvää tietoa siitä, millaisia kokemuksia Ifin asiakkailla on vakuutusyhtiöstään. Lue myös asiakkaiden arvostelut!

If on paras asiakaskokemuksessa 2021

Asiakkaamme nostivat meidät vakuutus- ja pankkialan ykköseksi asiakaskokemusta tarkastelevassa tutkimuksessa 2021.

If oli paras kaikista tutkimuksessa olleista vakuutusyhtiöistä asiakaskokemuksessa. Ifin ero seuraavaksi parhaaseen vakuutusyhtiöön oli yli neljä prosenttiyksikköä. Asiakasuskollisuudessa If oli paras vakuutusyhtiö ja ylsi kakkossijalle, kun vertailuun otettiin mukaan myös pankkiala.  

Mukana kärkikahinoissa kaikkien suomalaisyritysten vertailussa

If nousi huimasti asiakasuskollisuudessa ja loikkasikin sijalle neljä, kun kaikkia mukana olleita suomalaisyrityksia vertailtiin. Ifin asiakasuskollisuusindeksi oli 71,6. 

If nousi merkittävästi myös asiakaskokemuksessa verrattuna viime vuoden tuloksiin ja olikin yksi kovimmista nousijoista, kun kaikkia tutkimuksessa mukana olleita suomalaisyrityksiä vertailtiin. Kaikista toimialoista If ylsi kuudenneksi ja paransi tulostaan jopa 3,5% viime vuodesta. Ifin asiakaskokemusindeksi oli 79,1. 

Tutkimukseen vastasi tänä vuonna 3 764 kuluttajaa.  Asiakkuusindeksi-tutkimus on Suomen kattavin vuosittainen tutkimus yritysten asiakaskokemuksesta.

Lue lisää asiakkuusindeksi-tutkimuksesta

Muita tutkimuksia: Ifin asiakastyytyväisyyskyselyt

Ifissä asiakas on tärkein. Siksi kysymme palautetta ja mittaamme asiakkaiden tyytyväisyyttä useilla eri tavoilla. Otamme kokemuksistanne opiksemme, sillä tavoitteemme on yksinkertainen: haluamme olla asiakkaiden mielestä Suomen paras vakuutusyhtiö.

Vahingon kohdanneilta asiakkailta kysymme, miten asioiden hoito sujui. Tuoreimmassa kyselyissä he antoivat meille keskimäärin arvosanan 9,0 (arvosteluasteikolla 1-10), kun pyysimme arviota avun laadusta vahingon tapahduttua.

Teemme myös jatkuvasti töitä sen eteen, että ylipäätään asiointi kanssamme olisi mahdollismman sujuvaa ja vaivatonta. Esimerkiksi verkkokaupassa ostoksilla käyneiltä tiedustelemme, oliko vakuutuksen ostaminen helppoa, ja avoimia palautteita keräämme asiakastyytyväisyyskyselyissä ja Trustpilot-sivustolla.

Tyytyväisyys Ifiä kohtaan on korkealla asiakkaidemme keskuudessa, sillä keskimäärin saimme tätä kysyessämme arvosanan 8,6.

Näin asiakkaamme vastasivat:

 • 78 % antoi Ifille arvosanaksi 9 tai 10.  
 • 4 % antoi arvosanan 0–2.
 • 83 % antoi arvosanan 9 tai 10, kun kysyttiin, miten vahingon hoito sujui. 
 • 73 % sanoi suosittelevansa Ifiä muille hyvin todennäköisesti.


Ifin asiakastyytyväisyyskyselyt 1.12.2020. 

Suomen luotetuin vakuutusyhtiö

If on Suomen luotetuin vakuutusyhtiö, selviää Valittujen palojen teettämästä tuoreimmasta vuoden 2021 Luotetuin merkki -tutkimuksesta. Perinteisen kyselytutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mihin merkkeihin suomalaiset luottavat eri tuoteryhmistä eniten. If keräsi vakuutusyhtiöistä eniten kuluttajien luottamusta jo viidettä kertaa.

Valitut Palat teetätti tutkimuksensa nettikyselynä, jossa vastaajille ei annettu merkeistä valmista listaa, vaan he kertoivat itse, mihin merkkiin he kussakin tuoteryhmässä eniten luottavat.

2 072 vastaajan otos on peräisin Valitujen Palojen asiakasrekisteristä, ja tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan koko Suomen yli 20-vuotiasta väestöä vastaavaksi.

Lue lisää tutkimuksesta

Asiakkaiden arvosteluja ja kommentteja Ifistä

Ifin arvostelut Trustpilot-sivustolla osoittavat, että asiakkaat ovat meihin varsin tyytyväisiä. Toki joukossa on kaikenlaisia, myös niitä vähemmän tyytyväisiä asiakkaita. Ja hyvä niin, sillä niiden avulla pystymme virittämään toimintaamme entistä paremmaksi.

Alla näkyvät palautteet päivittyvät sivulle automaattisesti. Palautteet koskevat Ifin palvelua, ja arvostelijoina on osa Ifin kanssa asioineista asiakkaista.

Lue arvosteluja Trustpilotin sivustolla

Suosittelemme sinulle

 • Nuori nainen katsoo kaukaisuuteen

  Rinnallasi elämäsi hetkissä

  Olipa sitten marraskuun hämärä tai toukokuun huuma, täällä me olemme, turvanasi joka päivä. Lue, miksi sinun kannattaa valita If!

  Ifin edut lyhyesti
 • poika lukee taskulampun valossa

  Kilpailuta vakuutuksesi helposti

  Kun haluat laittaa vakuutukset halki, poikki ja pinoon, anna meidän auttaa.

  Näin kilpailutat vakuutuksesi
 • Mies ja nainen rapsuttavat koiraa

  Vakuutus hakusessa?

  Tutustu vakuutuksiin kaikessa rauhassa tai osta heti. Verkkokauppa on avoinna 24/7. 

  Katso kaikki vakuutukset