Urheiluvakuutus

kilpaurheilua ja riskialttiita lajeja varten

If Urheiluturvalla laajennat henkilö- tai matkustajavakuutuksesi kattamaan myös urheillessa sattuneet vammat

Tarvitsenko urheiluvakuutuksen?

Tarvitset Ifin Urheiluturvan mikäli:

Et tarvitse Urheiluturvaa mikäli:

 • urheilet harrastetarkoituksessa ja lajisi ei ole riskialtis laji tai
 • vakuutettu on alle 12-vuotias ja hänellä on mikä tahansa henkilövakuutuksemme.

Mikäli sinulla on If Urheiluturva, et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

Huomaathan, että vakuutuksesi sisällössä voi olla eroja tällä hetkellä myynnissä oleviin vakuutuksiin. Palveluneuvojamme tarkistavat sinun vakuutuksesi ja mahdollisen Urheiluturvan tarpeesi.

Miten saan Urheiluturvan itselleni tai perheenjäsenelleni?

Saat otettua Urheiluturvan asiakaspalvelumme kautta. Urheiluturvan lisääminen vakuutukseesi ei edellytä terveysselvityksen täyttämistä.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Millainen on Ifin urheiluvakuutus?

If Urheiluturva on lisäturva, joka lisätään Ifin henkilövakuutukseesi. Sen lisääminen tarkoittaa, että urheilun parissa sattuneet sairastumiset ja tapaturmat katetaan vakuutuksesta*. Sinulla tulee olla joko Ifin Sairaus ja Tapaturma tai Tapaturma ja Liikkuja -vakuutuspaketti pohjalla. Pelkkään Tapaturma-vakuutuspakettiin Urheiluturvaa ei voi lisätä. Tämä koskee sekä lapsia että aikuisia. Sen lisäksi sinun tulee olla Ifin Etuasiakas.

If Urheiluturvan voi lisätä useimpia urheilulajeja varten. On olemassa muutamia lajeja, joihin ei myönnetä vakuutusta. If Urheiluturvaa ei myönnetä ammattiurheiluun.

Tutustu tarkemmin:

Urheilun voimassaolo matkustaessa

Mikäli matkustat ja kilpaurheilet (esim. kilpailumatkat) tai harrastat riskialtista urheilulajia (esim. laitesukellus) matkustaessasi, tarvitset Urheiluturvan matkavakuutukseesi lisäturvana.

Mikäli matkustat useamman kerran vuodessa, kätevintä on lisätä Urheiluturva jatkuvaan matkavakuutukseesi jatkuvana. Tällöin se on aina voimassa matkustaessasi.

Mikäli kyseessä ei ole säännöllinen tarve niin voit lisätä Urheiluturvan ostaessasi yksittäiselle matkalle tarkoitetun määräaikaisen matkavakuutuksen. Tällöin Urheiluturva lisätään joko koko matkan ajalle (esim. viikon Thaimaan matka) tai osalle matkasi ajasta (esim. olet kuukauden Thaimaassa ja tiedät jo etukäteen meneväsi sukeltamaan vain 3 päivän ajaksi).

Urheiluvakuutuksen hinta

If Urheiluturvan hinta on vuosikohtainen ja lisätään vakuutuksesi vuosimaksuun. Mikäli ostat Urheiluturvan määräaikaisen matkavakuutuksen yhteyteen, eli vain yhdelle matkalle, hinta on kertaluontoinen. Urheiluturvan hintaan vaikuttaa lajin riskialttius.

Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden mukaan. Kukin luokka kattaa siinä ja sitä alemmissa luokissa luetellut urheilulajit. Eli jos ostat vakuutuksen kattamaan riskiluokan 3 urheilulajia (esim. jalkapallo), vakuutus kattaa kaikki urheilulajit riskiluokissa 1, 2 ja 3, mutta ei luokan 4 lajeja. Mikäli kilpaurheilet siis useassa eri lajissa, tarvitset vakuutuksen vain yhden kerran ja niin, että se otetaan sille lajille, jolla on korkein riskiluokka.

Ota yhteyttä ja osta Urheiluturva

*Mikäli henkilövakuutuksesi korvaa kuoleman tai/ja pysyvän vamman, on vakuutus näiltä osin voimassa aina myös urheillessa.


Mitä tarkoitamme kilpaurheilulla?

Lähtökohtaisesti henkilövakuutus ja matkustajavakuutus eivät ole voimassa tapaturmien varalta, kun osallistut urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin, otteluihin tai niitä varten järjestettyihin harjoituksiin tai harjoittelet valmennusohjelman mukaisesti. Näissä tilanteissa tarvitset lisäturvaa jo olemassa olevan vakuutuksesi lisäksi, Urheiluturvan.

Kilpaurheilulla tarkoitetaan siis tässä tilanteessa esimerkiksi tilanteita, jossa:

 • sinulta edellytetään lisenssivakuutusta tai muuta vastaavaa vakuutusturvaa
 • kyseessä on seuran järjestämät harjoitukset ja harjoittelulla tähdätään kilpailuihin tai otteluihin osallistumiseen
 • sinulla on harjoitus- tai valmennusohjelma, jota noudatat harjoittelussasi
 • sinulla on valmentaja, joka ohjaa ja valvoo harjoitteluasi
 • osallistut liiton tai seuran järjestämään kilpailuun tai otteluun.
 • kyseessä on puulaakiurheilu (esim. kaupunkien/kuntien sisäiset sarjat, firmaliigat, halliliigat), johon osallistuminen edellyttää lisenssivakuutusta tai vastaavan vakuutuksen voimassaoloa
 • tapahtumat, joissa osallistut kilpailijoille erikseen tarkoitettuun kilpasarjaan (esim. Sulkavan soudussa tai Pirkan hiihdossa)
 • tapahtumat joissa on osallistujille vain yksi sarja (esim. Tukholman maraton, Finlandia-hiihto, Helsinki City Maraton ja Helsinki City Run) ja kuulut urheiluseuraan.

Urheilulajit riskialttiuden mukaan

Luokka 1:

Ampumahiihto, Ampumaurheilu, Baseball, Curling, Golf, Hiihtourheilu, Hiihtosuunnistus, Jousiammunta, Juoksu-urheilu, Keilailu, Kriketti, Kyykkä, Kävelyurheilu, Lainelautailu, Liitokiekkoilu (Ultimate), Maalipallo, Melonta, Nykyaikainen 5-ottelu, Pesäpallo, Pikaluistelu, Purjehdus, Purjelautailu (ei sis. siipi- ja leijapurjehdus), Pyöräily, Pöytätennis, Raviurheilu, Softball, Soutu, Sulkapallo, Suunnistus, Tanssiurheilu, Tennis, Triathlon, Uintiurheilu (sis. uimahypyt), Uppopallo, Vesipallo

Luokka 2:

Aerobic, Cheerleading, Fitness-urheilu, Kahvakuulailu, Kelkkailu, Kilpapaintball, Kädenvääntö, Lippupallo, Miekkailu (sis. historiallinen miekkailu), Mäkihyppy, Potkulautailu, Ringette, Rullalautailu, Rullaluistelu, Squash, Taitoluistelu, Valjakkourheilu, Vesihiihto, Voimistelu, Yleisurheilu

Luokka 3:

Aikido, Beach volley, Capoera, Futsal, Haavipallo (lacrosse), Hockey (sis. hockey, sisähockey ja maahockey), Ilmaurheilu (sis. myös esim. laskuvarjohyppy, ultrakevyt ilmailu, benjihyppy, purjelento, kuumailmapallolento, varjo- ja riippuliito (myös moottoroitu)), Jalkapallo, Judo, Jujutsu, Jääkiekko (ei sis. alamäkiluistelu), Jääpallo, Karate, Kaukalopallo, Kendo, Kiipeilyurheilu, Koripallo, Käsipallo, Lentopallo, Maastopyöräily (sis. alamäkipyöräily), Nyrkkeily, Paini (sis. painin eri muodot ml. lukkopaini), Potkunyrkkeily, Ratsastus, Rullakiekko, Salibandy, Seikkailu-urheilu, Taekwondo, Taido, Taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustusurheilu (ei sis. vapaaottelu), Thainyrkkeily, Urheilu- ja laitesukellus

Luokka 4:

Alppihiihto (ei sis. nopeus-, syöksy- ja off-pistelasku eikä freestyle), Crossfit, Jäätikkövaellus, Lumilautailu, Moottoriurheilu (sis. mm. autourheilu, moottoripyöräurheilu ja moottoriveneurheilu), Painonnosto, Pujottelu, Voimamiesurheilu, Voimanosto

Riskialttiit lajit, joita varten tarvitset Urheiluturvan

Alla olevat lajit ovat riskialttiita lajeja, joita varten tarvitset Urheiluturvan oli kyseessä kilpaurheilu tai harrastaminen:

 • kiipeilylajit (esim. vuori-, seinä-, kallio- ja jääkiipeily, huom. rajoitus ei koske seinäkiipeilyä silloin, kun käytetään suoja- tai turvavarusteita)
 • jäätikkövaellus
 • taistelu- kamppailu tai itsepuolustuslajit (ei kuitenkaan vapaaottelu, jota varten ei myönnetä Urheiluturvaa lainkaan)
 • moottoriurheilu
 • urheilu- tai laitesukellus
 • ilmailulajit (esim. laskuvarjohyppy, riippuliito, purjelento, benjihyppy)
 • voimailulajit (esim. painonnosto, voimanosto ja voimamiesurheilu)

Urheilulajit, joita varten Urheiluturvaa ei voida myöntää

Alla olevat lajit ovat lajeja, joita varten Urheiluturvaa ei voida myöntää (oli kyseessä kilpaurheilu tai harrastaminen):

 • alamäkiluistelu
 • amerikkalainen jalkapallo
 • australialainen jalkapallo
 • freestyle
 • kehonrakennus
 • nopeuslasku
 • off-pistelasku
 • roller derby
 • rugby
 • siipi- ja leijapurjehdus
 • syöksylasku
 • vapaaottelu