Urheiluvakuutus

Urheiluvakuutus on suunniteltu vauhdikkaille yksilöille kattamaan urheilun parissa sattuvia vammoja.

Tarvitset urheiluvakuutuksen, jos harrastat riskialtista liikuntalajia tai kilpailuihin tähtäävää urheilua. Voit ottaa urheiluvakuutuksen lisenssivakuutuksen sijasta.


Mikä urheiluvakuutus on?

 • Urheiluvakuutus on vuorokauden ympäri voimassa oleva vakuutus, joka korvaa esimerkiksi tapaturmien ja yleisimpien rasitusvammojen hoito- ja tutkimuskulut yksityisellä puolella.
 • Lisäksi fysikaalinen hoito tukee toipumistasi.
 • Saat terveysneuvontaa 24/7.
 • Käytössäsi on If Suorakorvaus: asioidessasi Terveystalon ja Mehiläisen toimipisteissä lääkäriasema täyttää vahinkoilmoituksen puolestasi.
 • Urheiluvakuutus on voimassa aina – lisenssivakuutus on sen sijaan voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa.

Tarvitsenko urheiluvakuutuksen?

Tarvitset urheiluvakuutuksen, jos

Et tarvitse urheiluvakuutusta, jos

 • et harrasta kilpailuihin tähtäävää urheilua. Tällöin suosittelemme sinulle sairausvakuutusta tai laajaa tapaturmavakuutusta
 • liikuntalajisi ei kuulu riskialttiiden lajien joukkoon. Myös tässä tapauksessa suosittelemme sairausvakuutusta tai laajaa tapaturmavakuutusta
 • vakuutettu on alle 12-vuotias ja hänellä on Ifin vauvavakuutus, lapsivakuutus tai laaja tapaturmavakuutus
 • olet ammattiurheilija. Ammattilaisille on tarjolla omia ammattiurheilijoiden vakuutuksia.

Urheiluvakuutus korvaa lisenssivakuutuksen

Monet urheiluseurat vaativat jäseniltään lisenssivakuutusta. Jos olet ottanut urheiluvakuutuksen, et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta. Jos harrastat esimerkiksi jääkiekkoa tai salibandya ja otat urheiluvakuutuksen, et siis tarvitse lisenssivakuutusta.

Siinä missä lisenssivakuutus on voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa, urheiluvakuutus on voimassa vuorokauden ympäri. Toisin sanoen urheiluvakuutus korvaa lajisi parissa sattuneiden tapaturmien lisäksi myös muulla vapaa-ajalla ja töissä tai koulussa syntyneitä tapaturmia.

Urheiluvakuutus on kattavampi kuin lisenssivakuutus – se korvaa esimerkiksi urheilun tiimellyksessä syntyneiden hammasvammojen hoitoa.

Urheiluseuroille yleensä riittää, että kerrot seuralle urheiluvakuutuksesi numeron. Tarvittaessa saat erillisen vakuutustodistuksen Omien sivujen kautta.

Urheiluvakuutus alle 12-vuotiaalle lapselle

Jos lapsesi on alle 12-vuotias, hän ei tarvitse erillistä urheiluvakuutusta. Riittää, että lapsella on vauvavakuutus, lapsivakuutus tai laaja tapaturmavakuutus. Ne ovat voimassa kaikessa urheilussa siihen asti, kun lapsi täyttää 12 vuotta. Hanki alle 12-vuotiaalle vakuutus Ifin verkkokaupasta.

Urheiluvakuutus aikuiselle tai yli 12-vuotiaalle lapselle

Jätä meille soittopyyntö ja henkilövakuutusten asiantuntijamme palaa asiaan parin päivän sisällä.

Urheiluvakuutus matkalle

Matkavakuutus on riittävä turva matkalla, jos harrastat tavallisia liikuntalajeja matkallasi, kuten

 • laskettelua
 • pyöräilyä
 • juoksua
 • surffausta
 • joogaa.

Jos et entuudestaan harrasta, mutta aiot kokeilla seuraavia riskialttiita lajeja matkallasi, matkavakuutus riittää:

 • sukellus, kun osallistut ohjattuun kokeiluun tai sukelluskurssille (Esim. Open Water Diver -kurssi)
 • kiipeily tai jäätikkövaellus, kun kyseessä on ohjattu ja enintään 4 tunnin pituinen lajikokeilu
 • kuumailmapallolento, tandemhyppy laskuvarjolla tai tandemlento riippu- tai varjoliitimellä.

Tarvitset urheiluvakuutuksen vain, jos ennestään harrastat edellä listattuja tai muita riskialttiita lajeja. Jos haluat tarkistaa asian, soita tai jätä soittopyyntö, niin me olemme sinuun yhteydessä. Jos osallistut matkallasi kilpailuun tai harjoittelet kilpailua varten, tarvitset myös urheiluvakuutuksen matkalle.

Alle 18-vuotias lapsi ei tarvitse urheiluvakuutusta matkalle, sillä matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa täysi-ikäiseksi saakka. Lapsi ei edes tarvitse omaa matkavakuutusta, jos mukana matkustavan vanhemman tai isovanhemman matkavakuutus on Ifissä.

Urheiluvakuutus lyhyesti

Urheiluvakuutus täydentää vauvavakuutusta, lapsivakuutusta, laajaa tapaturmavakuutusta, sairausvakuutusta ja matkustajavakuutusta. Urheiluvakuutusta ei myydä yksinään, vaan se edellyttää jotain edellä mainituista vakuutuksista. Lisäksi sinun tulee olla Ifin Etuasiakas.

Alle 12-vuotias lapsi ei tarvitse urheiluvakuutusta, jos hänellä on Ifin lapsivakuutus, vauvavakuutus, laaja tapaturmavakuutus tai matkustajavakuutus. Tällöin tavallinen vakuutus on voimassa myös kilpaurheilussa ja riskialttiissa liikuntalajeissa. Jos lapsi on yli 12-vuotias, hän tarvitsee urheiluvakuutuksen riskialttiita liikuntalajeja ja kilpaurheilua varten.

Voit hankkia urheiluvakuutuksen useimpia lajeja varten. Urheiluvakuutusta ei myönnetä muutamiin lajeihin.