Urheiluvakuutus

 • Vakuutus aikuiselle - jätä soittopyyntö
 • Alle 12-vuotias - lapsivakuutus kattaa kaiken urheilun
 • Urheilua matkalla - jätä soittopyyntö

Mikä urheiluvakuutus on?

 • Urheiluvakuutus on vuorokauden ympäri voimassa oleva vakuutus, joka korvaa esimerkiksi tapaturmien ja yleisimpien rasitusvammojen hoito- ja tutkimuskulut yksityisellä puolella.
 • Urheiluvakuutus on voimassa aina – lisenssivakuutus on sen sijaan voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa.
 • Vakuutuksen kattama fysikaalinen hoito tukee toipumistasi.
 • Ifin terveysapu auttaa sinua jo ennen lääkärikäyntiä Omilla sivuilla ja If Mobiilissa.
 • Ifin kumppaneilla (Terveystalo, Mehiläinen Pikkujätti ja Aava) on käytössään Ifin suorakorvaus. Lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat lääkärikäynnistä yleensä pelkän omavastuun.

Urheiluvakuutus lyhyesti

Urheiluvakuutus täydentää vauvavakuutusta, lapsivakuutusta, laajaa tapaturmavakuutusta, sairausvakuutusta ja matkustajavakuutusta. Urheiluvakuutusta ei myydä yksinään, vaan se edellyttää jotain edellä mainituista vakuutuksista. Lisäksi sinun tulee olla Ifin Etuasiakas.

Voit hankkia urheiluvakuutuksen useimpia lajeja varten. Urheiluvakuutusta ei myönnetä muutamiin lajeihin.

Lapsen urheiluvakuutus

Alle 12-vuotias lapsi ei tarvitse urheiluvakuutusta, jos hänellä on Ifin lapsivakuutus/vauvavakuutus tai laaja tapaturmavakuutus, vaan tavallinen vakuutus on voimassa myös kilpaurheilussa ja riskialttiissa liikuntalajeissa. Jos lapsi on yli 12-vuotias, hän tarvitsee urheiluvakuutuksen riskialttiita liikuntalajeja ja kilpaurheilua varten.

Tarvitsenko urheiluvakuutuksen?

Tarvitset urheiluvakuutuksen, jos

Et tarvitse urheiluvakuutusta, jos

 • et harrasta kilpailuihin tähtäävää urheilua eikä liikuntalajisi kuulu riskialttiiden lajien joukkoon. Tällöin suosittelemme sinulle sairausvakuutusta tai laajaa tapaturmavakuutusta
 • vakuutettu on alle 12-vuotias ja hänellä on Ifin vauvavakuutus, lapsivakuutus tai laaja tapaturmavakuutus
 • olet ammattiurheilija. Ammattilaisille on tarjolla omia ammattiurheilijoiden vakuutuksia.
 • toimit erotuomarina tai valmentajana. Huomaa, että jos olet tällöin vakuutettuna lakisääteisen tapaturmavakuutuksen kautta, lakisääteinen vakuutus on aina ensisijainen itse hankittuihin vakuutuksiisi nähden.

Urheiluvakuutus korvaa lisenssivakuutuksen

Monet urheiluseurat vaativat jäseniltään lisenssivakuutusta. Jos olet ottanut urheiluvakuutuksen, et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta. Jos harrastat esimerkiksi jääkiekkoa tai salibandya ja otat urheiluvakuutuksen, et siis tarvitse lisenssivakuutusta.

Siinä missä lisenssivakuutus on voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa, urheiluvakuutus on voimassa vuorokauden ympäri. Toisin sanoen urheiluvakuutus korvaa lajisi parissa sattuneiden tapaturmien lisäksi myös muulla vapaa-ajalla ja töissä tai koulussa syntyneitä tapaturmia.

Urheiluvakuutus on kattavampi kuin lisenssivakuutus – se korvaa esimerkiksi urheilun tiimellyksessä syntyneiden hammasvammojen hoitoa.

Urheiluseuroille yleensä riittää, että kerrot seuralle urheiluvakuutuksesi numeron. Tarvittaessa saat erillisen vakuutustodistuksen Omien sivujen kautta.

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi?

Anna meidän auttaa. Tee nopea testi parissa minuutissa ja saat ehdotuksia, mitkä vakuutukset sopivat tarpeisiisi.

Aloita testi

Usein kysyttyä ja lisätietoja

Urheiluvakuutus matkalle

Matkavakuutus on riittävä turva matkalla, jos harrastat tavallisia liikuntalajeja matkallasi, kuten laskettelua, pyöräilyä, juoksua, surffausta tai joogaa.

Jos et entuudestaan harrasta, mutta aiot kokeilla seuraavia riskialttiita lajeja matkallasi, matkavakuutus riittää:

 • sukellus, kun osallistut ohjattuun kokeiluun tai sukelluskurssille (Esim. Open Water Diver -kurssi)
 • kiipeily tai jäätikkövaellus, kun kyseessä on ohjattu ja enintään 4 tunnin pituinen lajikokeilu
 • kuumailmapallolento, tandemhyppy laskuvarjolla tai tandemlento riippu- tai varjoliitimellä.

Tarvitset erillisen urheiluvakuutuksen matkalle, jos ennestään harrastat edellä listattuja tai muita riskialttiita lajeja. Jos haluat tarkistaa asian, soita tai jätä soittopyyntö, niin me olemme sinuun yhteydessä. Myös jos osallistut matkallasi kilpailuun tai harjoittelet kilpailua varten, tarvitset urheiluvakuutuksen matkalle.

Alle 18-vuotias lapsi ei tarvitse urheiluvakuutusta matkalle, sillä matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa täysi-ikäiseksi saakka. Lapsi ei edes tarvitse omaa matkavakuutusta, jos mukana matkustavan vanhemman tai isovanhemman matkavakuutus on Ifissä.

nainen kantaa surffilautaa päänsä päällä