Kotivakuutus paritaloon

Onko paritalosi asunto-osakeyhtiö- vai kiinteistömuotoinen? Ifistä saat vakuutuksen näihin kumpaankin.

 • Reilu ja toimiva korvauspalvelu

  88 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutusten korvauspalveluumme.​

 • Jaa laskusi jopa 12 erään

  Voit maksaa vakuutusmaksusi 1—12 erässä. Hintasi on sama riippumatta eräisyydestä.​

 • Rahat nopeasti tilille

  ​Käsittelemme 73 % irtaimistovahingoista alle vuorokaudessa.​


Asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa vakuutat vain oman irtaimistosi, ja yhtiö vakuuttaa rakennuksen kiinteistövakuutuksella. Asunto-osakemuotoiseen paritaloon saat vakuutuksen nopeasti ja helposti verkkokaupastamme. 
Jos paritalosi on kiinteistömuotoinen paritalo, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Saat juuri teille sopivan paritalon vakuutuksen. Mitä asunto-osakeyhtiömuotoisen paritalon vakuutus korvaa?

Mitä vakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
Saat vähintään yhtä hyvän korvauksen kuin vanhasta yhtiöstäsi

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska LaajaPlus-kotivakuutus on ehdoiltaan ensiluokkainen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos LaajaPlus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin LaajaPlus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Esineidesi arvo säilyy pidempään

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-turvatasolla esineiden iän vaikutus on pienin, joten saat lähes aina isomman korvauksen kuin Laaja-turvatasolla.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-turvatasolla saat mm. läppäreille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden ikä vaikuttaa korvaukseesi. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2018 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2020. Ensisijaisesti korvataan laitteen korjauskulut. Jos laite ei ole korjattavissa, LaajaPlus-kotivakuutus korvaa vastaavan puhelimen ilman ikävähennyksiä.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän korvauksena sinulle maksetaan 91 % uuden vastaavan pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Saat yli 5 000 € arvoisesta esineestä paremman korvauksen

LaajaPlus-turvatasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Alemmilla tasoilla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €. 

Näiden rajojen sisällä olevat esineet kuuluvat automaattisesti kotivakuutukseen, eikä niitä tarvitse erikseen luetella tai kirjata. Jos sinulla on vielä arvokkaampia esineitä, voit vakuuttaa ne erikseen asiakaspalvelussamme.

Poikkeuksena on polkupyörä ja sähköpyörä, jotka korvataan LaajaPlus-turvatasolla 5 000 € asti. Muilla tasoilla pyörän maksimikorvaus on 2 500 €.

Rikkoutumiset ja muut yllättävät vahingot

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty
Tulipalo, vuotovahinko tai sähkövahinko

Korvaamme tulen ja savun tai esimerkiksi suoran salamaniskun irtaimistollesi aiheuttamat vahingot.

LVI-putkiston tai esimerkiksi pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot.

Jos esimerkiksi oikosulku rikkoo sähkölaitteen kotonasi, korvaamme rikkoutuneen laitteen.

Varkaus tai ilkivalta

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.
Luonnonilmiövahinko

Luonnonilmiöt myrskyistä rakeisiin tai tulviin voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Korvaamme ne luonnonilmiöturvasta

Tilapäisasunto

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta syntyviä ylimääräisiä kustannuksia enintään 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme ylimääräisistä asumiskustannuksista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Kiinteän sisustuksen vahinko

Kotivakuutus turvaa huoneiston kiinteän sisustuksen, kuten parketit ja keittiön kalusteet, valitsemaasi turvatasoon kuuluvissa vahinkotilanteissa.

Esimerkki: Astianpesukone päästää yllättäen vedet kesken ohjelman keittiön laminaattilattialle. Korvaamme laminaattilattian ja keittiökaapiston rungon uusimisen. Rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen korvataan irtaimistovahinkona Laaja- ja LaajaPlus-kotivakuutuksesta (kts. Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot). Perus-kotivakuutuksesta ei korvata astianpesukoneen korjausta tai uusimista.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Kiinteän sisustuksen enimmäiskorvausmäärä on 10 000 euroa ostaessasi vakuutuksen verkkokaupasta. Jos tarvitset tätä suurempaa määrää, soita asiakaspalveluumme, jossa laskemme sinulle tarjouksen. 

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneita tavaroita.

Vahinkojen omavastuu eri turvatasoilla:

LaajaPlus: 50 € / vahinkotapahtuma 3 500 euroon asti
Laaja ja Perus: valitsemasi irtaimiston omavastuu eli 150 €, 250 € tai 450 € / vahinkotapahtuma

Esimerkki: Uusi 500 euron arvoinen järjestelmäkamera varastetaan tarvikkeineen etelänlomalla. Sinulla on Laaja-tason kotivakuutus ja irtaimistovahingon omavastuu on 150 €. Korvauksesta vähennetään 150 euron omavastuu ja vakuutuksesta tehdään 350 euron suuruinen korvaus

LaajaPlus-turvataso korvaa myös ulkomailla mukanasi olevaa käteistä rahaa 500 € asti, joten olet hyvässä turvassa taskuvarkailta. Muilla tasoilla käteisen yläraja on 100 €.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön

 • ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 200 000 € asti, kun vakuutettu on korvausvastuussa aiheuttamastaan äkillisestä vahingosta. Omavastuu on sama kuin irtaimistolla.
 • yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 10 000 € asti. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.
Lakimiesapu identiteettivarkauksissa

Jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, saat apua tilanteen ratkaisemiseen. Voit hakea korvauksia, jos joudut turvautumaan lakimiesapuun esimerkiksi tutkintailmoituksen laatimisessa, esitutkinnassa avustamisessa tai virheellisten vaateiden hylkäämisessä. Näitä lakimieskuluja korvataan 2 000 euroon asti ilman omavastuuta.

Vakuutus ei korvaa identiteettivarkaudesta aiheutuneita mahdollisia taloudellisia tappioita tai kuluja, eikä kustannuksia, jotka liittyvät muun muassa ansiotoimintaan tai toisen perheenjäsenen tekemään rikokseen.

Identiteettivarkausturva on määräaikainen ja voimassa 1.6.2020-31.5.2022.

Esimerkki: Olet identiteettivarkauden seurauksena saanut aiheettomia laskuja, joista olet tehnyt rikosilmoituksen poliisille. Laskuttaja ei ole kuitenkaan luopunut vaateistaan, minkä seurauksena voit turvautua suomalaisen lakimiehen apuun vaateiden hylkäämiseksi.

Lue lisää identiteettivarkausturvasta

Ifin laaja kotivakuutus on testivoittaja!

If Laaja kotivakuutus voitti Kuluttaja-lehdessä (07/20) julkaistun testin, jossa vertailtiin kahdeksan vakuutusyhtiön laajoja kotivakuutuksia.

Testin parhaaksi valittu vakuutuksemme pärjäsi loistavasti hintaa, ehtoja sekä asiakastyytyväisyyttä vertailevassa testissä kaikilla osa-alueilla.

Kiinteistömuotoisen paritalon vakuutus

Vakuutus kiinteistömuotoiselle paritalolle kattaa esimerkiksi

 • kotisi irtaimiston, kuten huonekalut, kodinkoneet ja -elektroniikan, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineesi, kuten korut, taulut ja soittimet
 • rakennukselle aiheutuneita vahinkoja, kuten vesi- tai myrskyvahinko tai tulipalo
 • LVI-laitteiden, kuten maalämpöpumpun, lämminvesivaraajan ja ilmalämpöpumpun rikkoutumiset 
 • rakennuksen pintamateriaalit, kuten kaapistot
 • muille aiheutetut vahingot, joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa
 • oikeusturvan yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden lakimieskulujen varalle
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut
 • pihapiirisi ja sen rakennelmat: leikkimökit, koirankopit, kylpypaljut, ruusupuskat ja grillikatokset.

Kiinteistömuotoisen paritalon vakuutuksen saat helposti asiakaspalvelustamme. 

Paritalovakuutuksen omavastuu

Vakuutuksen omavastuu on valintasi mukaan vähintään 150 ja enintään 1 700 euroa, oli kyseessä sitten asunto-osakeyhtiö- tai kiinteistömuotoinen paritalo.  

Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti.

 • Kesäetuna apua kodin remonttihuoliin

  Kotivakuutusasiakkaanamme saat maksutonta videoneuvontaa kotisi kunnossa- ja ylläpitoon yhteistyökumppaniltamme, Anticimexiltä. Kysy vaikka talosi turvallisuudesta tai remonteista. 

   

  Lue lisää edusta
 • Oletko jo omakotivakuutusasiakkaamme?

  Muistathan hyödyntää maksuttoman Kunnon koti -palvelun, jossa asiantuntija auttaa kotisi kunnossapidossa ja arjen riskien ehkäisyssä. 

  Kutsu asiantuntija
 • If Etuohjelma

  Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä omakotivakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–16 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös autovakuutuksella. 

  Lue autovakuutuksesta

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sivuista