Vuokranantajan vakuutus

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen vakuutukseesi.
Näin se toimii

Lumo

Lumo-asiakkaana uusi kotivakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton.
Katso miten

Turvaa sijoitusasuntosi vakuutuksella, sillä vuokralaisen ja taloyhtiön vakuutukset eivät korvaa kaikkia mahdollisia vahinkoja.

Tutustu edulliseen vakuutukseen, joka on yleensä verovähennyskelpoinen.

 • Autamme riitatilanteissa

  Vastuu- ja oikeusturvat kuuluvat aina vakuutukseen.

 • Valitse kahdesta laajuudesta

  Vakuutuksen saat sekä kalustamattomalle että kalustetulle asunnolle.

 • Ainutlaatuiset lisäturvat

  Vuokralaisen tahalliset vahingot ja vuokratulojen keskeytys.

Mitä vuokranantajan vakuutus korvaa? Suppea - kalustamaton huoneisto Laaja - kalustettu huoneisto
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää

Vuokranantajan vakuutuksesta apua myös pieniin vahinkoihin. Omavastuun päätät itse, pienimmillään se on vain 150 euroa.

Valinnaiset lisäturvat

Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että sijoitusasuntosi on kattavasti ja pysyvästi turvattu. Vuokralaisen oma kotivakuutus voi päättyä tietämättäsi.

Sijoitusasunnon vakuutus sopii kaikille yksityisille vuokranantajille eli asunnon tulee olla yksityisessä omistuksessa ja vuokrattu asumiskäyttöön.

Lue lisää, jos haluat vakuuttaa vuokralle annetun omakotitalon.

Jos puolestaan haluat vakuuttaa oman kotisi, tutustu kotivakuutusvaihtoehtoihimme.

Jos asuntosijoittamisesi on ammattimaista ja sinulla on y-tunnus, Ifin yritysvakuutuspalvelu tarjoaa sinulle oikean vakuutusratkaisun. 

Vakuutuksemme on testivoittaja!

Ifin vuokrantajan vakuutus arvioitiin kolmatta kertaa parhaaksi Suomen vuokranantajien tekemässä vertailussa. 

Vakuutuksemme erottui erityisesti edukseen laajuudellaan, ostamisen helppoudella ja kohtuullisella omavastuulla. Vertailussa sen todettiin olevan asiakkaalle monipuolisin eikä siinä nähty mitään varsinaisia puutteita.

Lue lisää vuoden 2021 vertailusta (vaatii kirjautumisen).

Sijoitusasunnon vakuutus voimaan vaikka heti

Syötä hintalaskuriin asuntosi pinta-ala ja henkilötunnuksesi, niin pääset verkkokauppaan. Saat juuri sinun asunnollesi tarkan hinnan ja lisätietoa vakuutuksesta. Verkkokauppaan siirtyminen ei sido sinua ostoon vaan voit rauhassa miettiä vakuutustarjousta.

Huomioithan, että oikeusturvavakuutuksen voimassaoloon riitatilanteissa vaikuttaa onko vakuutus ollut voimassa sopimuksia allekirjoitettaessa.

Vuokranantajan vakuutus on asuntokohtainen eli kattaa varsinaisen vuokrasopimuksen lisäksi myös mahdollisen alivuokrasopimuksen. 

Laske hinta

Miksi sijoitusasunnon vakuuttaminen kannattaa?

 • Oikeusturvavakuutus riitatilanteisiin

  Vuokranantajan vakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus kattaa sijoitusasuntoosi kohdistuvia riita-asioita, kuten vuokrariidat.

 • Sijoitusasunto on aina oikein vakuutettu
  Laki ei velvoita vuokralaista ottamaan kotivakuutusta eikä pitämään sitä voimassa vuokrasopimuksen ajan. Vuokranantaja ei voi velvoittaa vuokralaista käyttämään omaa vakuutustaan.
   
 • Kattaa vuokranantajan omistaman irtaimiston

  Vakuutus korvaa esimerkiksi sijoitusasunnossa olevan jääkaapin ja astianpesukoneen rikkoontumisen. Vuokralaista ei voi vaatia käyttämään omaa kotivakuutustaan niiden vahingoittuessa.

 • Vahingot, joita kiinteistövakuutus ei korvaa

  Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti talon valmistumisvuoden tai peruskorjauksen varustelutasoon asti. Jos olet itse asentanut huoneistoon esim. uuden kalliin parketin ja taloyhtiössä tapahtuu vesivahinko, yhtiön kiinteistövakuutus ei välttämättä riitä vastaavan parketin uusimiseen.

 • Turvaa vuokralaisen raivokohtausten varalta
  Voit laajentaa Ifin vuokranantajan vakuutustasi lisäturvalla, joka korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 • Vuokratulon menetys vahinkotilanteissa
  Vuokratulon keskeytysturva korvaa menetettyä vuokratuloa, kun sijoitusasuntoon on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko. Tämän takia vuokralainen on lain mukaan osittain tai kokonaan vapautettu vuokran maksamisesta eikä vuokranantaja voi periä vuokraa. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 • Huoneiston omistajan aiheuttamat vahingot
  Asunnon omistaja voi toiminnallaan aiheuttaa vahinkoa vuokralaiselle tai taloyhtiölle, mistä hän on lain mukaan korvausvastuussa vahingon kärsijälle. Vuokranantajan oman kotivakuutuksen vastuuturva ei yleensä korvaa sijoitusasuntoihin liittyviä vahinkoja.

Usein kysyttyä ja lisätietoja