Vuokranantajan vakuutus

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Kotivakuutus
 4. Vuokranantajan vakuutus

Vuokranantajan vakuutus on kannattava sijoitus, sillä vuokralaisen ja taloyhtiön vakuutukset eivät korvaa kaikkia sijoitusasunnon mahdollisia vahinkoja. Valitse kahdesta laajuudesta.

Tutustu edulliseen vakuutukseen, joka on yleensä verovähennyskelpoinen.

 • Autamme riitatilanteissa esim. vuokralaisen, taloyhtiön tai urakoitsijan kanssa
 • Ainutlaatuiset lisäturvat – vuokralaisen tahalliset vahingot ja vuokratulojen keskeytys
 • Suomen vuokranantajien vertailun testimenestyjä*
Mitä vuokranantajan vakuutus korvaa? Suppea - kalustamaton huoneisto Laaja - kalustettu huoneisto
Vesi- tai palovahinko huoneistolle

Korvaamme osakkaan kunnossapitovastuulla oleville huoneiston pinnoille ja kiinteille kalusteille, kuten parketille, seinäpinnoille sekä keittiön ja kylpyhuoneen kaapistoille vesi- tai palovahingon seurauksena sattuneita vahinkoja. Ei ole merkitystä, onko vahinko lähtöisin huoneiston sisältä tai esim. naapurihuoneistosta. Katso tarkemmin, miten taloyhtiön ja osakkaan vastuut jakaantuvat huoneiston osien suhteen.

Esimerkkivahinkoja, jotka korvasimme:

 • Vuokralainen sammui suihkuun tukkien lattiakaivon. Vesi vahingoitti yön aikana huoneiston parkettia, keittiön kaapistoja ja kasteli rakenteita. Korvasimme lattialle ja kaapistoille aiheutuneita vahinkoja. Rakenteille, muille huoneistoille tai vuokralaisen irtaimistolle aiheutuneet vahingot eivät kuulu vuokranantajan vastuulle, eikä niitä myöskään korvata vuokranantajan vakuutuksesta.
 • Vuokralainen paistoi munkkeja, minkä seurauksena keittiössä roihahti pieni rasvapalo. Korvasimme keittiölle aiheutuneita vahinkoja.
 • Vuokranantaja oli teettänyt remontin huoneistoon, jossa alkuperäinen muovimatto oli vaihdettu kalliiseen parkettiin. Taloyhtiössä tapahtui vesivahinko ja kiinteistövakuutus olisi korvannut huoneistoon vain yhtiön perustason mukaisen muovimaton. Korvasimme parketin ja muovimaton välisen hinnan erotuksen.

Parketin, seinäpintojen, kaappien ym. vahingot

Korvaamme osakkaan kunnossapitovastuulla oleville huoneiston osille ja omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Näitä ovat esimerkiksi pinnat, kuten parketit, tapetoinnit ja kaakelit sekä kiinteät kalusteet, kuten keittiön kaapistot ja kylpyhuoneen kalusteet. Katso tarkemmin, miten taloyhtiön ja osakkaan vastuut jakaantuvat huoneiston osien suhteen. 

Korvaamme vahinkoja 10 000 euroon saakka per vahinkotapaus. Vakuutus korvaa myös remonttien tulokset. Jos sijoitusasunnossasi on talon valmistumisen jälkeen tehty parannustöitä esim. sisäpinnoille tai kiinteille kalusteille, saat tarvittaessa korkeamman korvausmäärän asiakaspalvelusta.

Esimerkkivahinkoja, jotka korvasimme:

 • Vuokralaisen hajuvesipullo putoaa lavuaariin, joka halkeaa. Vuokralainen oli lopettanut kotivakuutuksensa, eikä korvausta voinut hakea siitä. Korvasimme lavuaarin uusimisen.
 • Asunnon jääkaapin kylmäaineputki rikkoutui ja keittiön lattiapinnoite jouduttiin uusimaan. Korvasimme lattian korjauksen ja jääkaapin.

Mitä vakuutuksesta ei korvata?

 • Vuokralaisen tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttamia vahinkoja. Pitkäaikaisesti vuokrattuun huoneistoon voit ottaa lisäturvan, joka korvaa vuokralaisen tahallaan aiheuttamia vahinkoja.
Vastuuvakuutus sijoitusasuntoon

Vakuutuksesta korvataan toiselle aiheutettu vahinko, jos omistajalla on lain mukainen korvausvelvollisuus aiheuttamaansa vahinkoon. Tämä voi tarkoittaa huolimattomuutta, laiminlyöntiä tai varomattomuutta.

Esimerkkivahinkoja, jotka korvasimme:

 • Vuokralaisen vaihtuessa huoneiston omistaja teki itse remonttia asunnon kylpyhuoneessa. Pora osui vesiputkeen ja tästä aiheutui vesivahinko. Huoneiston omistajan vastuuvakuutus korvasi taloyhtiön rakenteille sekä naapureille aiheutuneet vahingot.
 • Huoneiston omistaja poisti huoneistosta astianpesukoneen tulppaamatta tulovesiputkea. Putkesta valui vettä vuokrahuoneiston lattialle, joka aiheutti vahinkoa sekä taloyhtiölle että vuokralaisen huonekaluille. Vastuuvakuutuksesta korvattiin sekä taloyhtiölle että vuokralaiselle aiheutuneet vahingot.
 • Vuokranantaja oli vaihtamassa vuokratun asunnon jääkaappia ja tiputti epähuomiossa vuokralaisen kannettavan tietokoneen alas keittiön pöydältä. Huoneiston omistajan vastuuvakuutuksesta korvatiin vuokralaisen tietokoneen rikkoutuminen.
Oikeudenkäyntikuluja ja asianajajan palkkioita riitatilanteissa

Oman kotisi kotivakuutus voi sisältää oikeusturvavakuutuksen, mutta se ei kata sijoitusasuntoosi liittyviä riitatilanteita. Vuokranantajan vakuutuksesta korvaamme oikeudenkäyntikuluja 10 000 euroon asti. Voit ottaa oikeusturvavakuutuksen halutessasi laajennettuna, jolloin se korvaa myös vastapuolelle maksettavaksi tuomittuja oikeudenkäyntikuluja. Oikeudenkäyntikuluja korvataan vain vuokrattavaan asuntoon liittyvissä riidoissa.

Vakuutuksesta korvataan riitoja esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Riita vuokralaisen kanssa, jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen:

 • Vuokran maksusta tai määrästä
 • Vuokrasopimuksen ehdoista
 • Vuokrasuhteen purkamisesta

Riitoja taloyhtiön tai urakoitsijan kanssa jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen esimerkiksi:

 • Asunnon vaurioiden korjaamisesta
 • Asuntoon teetetystä remontista

Esimerkki korvaamastamme vahingosta:

 • Vuokralainen aiheutti häiriöitä taloyhtiössä eikä maksanut vuokriaan vuokranantajalle. Vuokralainen ei kuitenkaan suostunut muuttamaan pois asunnosta vuokrasopimuksen irtisanomisesta huolimatta. Oikeusturvavakuutus korvasi asianajokuluja häätöä koskevassa riita-asiassa.

Jos sijoitusasunto myydään, oikeusturvavakuutuksen voi edelleen säilyttää voimassa. Näin pystyt suojautumaan mahdollisia ostajan korvausvaatimuksia vastaan.

Omavastuu oikeusturvatapauksissa on 20% kuluista, kuitenkin vähintään 170€.

Kodinkoneiden ja huonekalujen palovahingot

Korvaamme omistamallesi irtaimistolle, kuten kodinkoneille ja huonekaluille sattuneet palovahingot.

Vakuutukseen sisältyvät mm. seuraavat vuokranantajan omistamat tavarat:

 • Kodinkoneet, esim. jääkaappi ja astianpesukone
 • Huonekalut, esim. sohva ja keittiön pöytä
 • Elektroniikka, esim. televisio

Esimerkkivahinko:

 • Liesipalo leviää keittiössä ja se aiheuttaa kodinkoneiden rikkoutumisen. 
Kodinkoneiden ja huonekalujen rikkoontumiset ja muut vahingot

Korvaamme omistamallesi irtaimistolle sattuneiden palovahinkojen lisäksi kastumis-, varkaus-, ilkivalta- ja muut äkilliset rikkoutumisvahingot.

Vakuutukseen sisältyvät mm. seuraavat vuokranantajan omistamat tavarat:

 • Kodinkoneet, esim. jääkaappi ja astianpesukone
 • Huonekalut, esim. sohva ja keittiön pöytä
 • Elektroniikka, esim. televisio

Esimerkkivahinkoja:

 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Jääkaappi rikkoutuu oikosulun takia
 • Huonekalut kastuvat vesivahingon takia
 • Murron yhteydessä viedään tai rikotaan vuokranantajan omaisuutta (Huom! Vuokralaisen itse huoneistosta varastama vuokranantajan irtaimisto ei ole vakuutuksesta korvattavaa, koska kyseessä on kavallus)

Valinnaiset lisäturvat

Vakuuttamalla sijoitusasuntosi varmistat, että se on aina kattavasti vakuutettu. Vuokralaisen oma kotivakuutus voi päättyä tietämättäsi ja sen voimassaoloa on vaikea vahtia. Vuokranantajan vakuutus sopii kaikille yksityisille vuokranantajille eli asunnon tulee olla yksityisessä omistuksessa ja vuokrattu asumiskäyttöön.

Lue lisää täältä, jos haluat vakuuttaa vuokralle annetun omakotitalon.

Jos haluat vakuuttaa oman kotisi, tutustu kotivakuutusvaihtoehtoihimme

Miksi vuokranantajan vakuutus huoneistoon?

Saat vuokranantajan vakuutuksen helposti voimaan vaikka heti. Syötä sivun yläösaan asuntosi pinta-ala ja henkilötunnuksesi, niin pääset verkkokauppaan. Saat juuri sinun asunnollesi tarkan hinnan ja lisätietoa vakuutuksesta. Verkkokaupasta saamasi tarjous ei sido sinua vielä mihinkään. Vuokranantajan vakuutus on asuntokohtainen eli kattaa varsinaisen vuokrasopimuksen lisäksi myös mahdollisen alivuokrasopimuksen. 

Lue, miksi vakuutus sijoitusasunnolle kannattaa ottaa.

 1. Oikeusturvavakuutus riitatilanteisiin

  Vuokranantajan vakuutukseen sisältyy oikeusturvavakuutus, joka kattaa sijoitusasuntoosi kohdistuvia riita-asioita, kuten vuokrariidat. Oman kotisi kotivakuutus ei yleensä kata sijoitusasunnon riitatilanteita.

 2. Sijoitusasunto on aina asianmukaisesti vakuutettu
  Laki ei velvoita vuokralaista ottamaan kotivakuutusta eikä pitämään sitä voimassa vuokrasopimuksen ajan. Vahinkotilanteessa vuokranantaja ei voi myöskään velvoittaa vuokralaista käyttämään vakuutustaan vahinkojen kattamiseksi. 
   
 3. Kattaa myös vuokranantajan omistaman irtaimiston asunnossa

  Vakuutus korvaa esim. jääkaapin ja astianpesukoneen rikkoontumisen. Vuokralaista ei voi vaatia käyttämään omaa kotivakuutustaan niiden vahingoittuessa.

 4. Korvaa vahinkoja, jotka kiinteistövakuutuksesta jäisivät korvaamatta

  Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti talon valmistumisvuoden tai peruskorjauksen varustelutasoon asti. Jos olet itse asentanut huoneistoon esim. uuden kalliin parketin ja taloyhtiössä tapahtuu vesivahinko, yhtiön kiinteistövakuutus ei välttämättä riitä vastaavan parketin uusimiseen.

 5. Saat turvaa myös vuokralaisen raivokohtausten varalta
  Voit laajentaa Ifin vuokranantajan vakuutustasi lisäturvalla, joka korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 6. Korvaa vuokratulon menetystä jopa 12 kk ajalta vahinkotilanteissa
  Vuokratulon keskeytysturva korvaa menetettyä vuokratuloa, kun sijoitusasuntoon on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko. Tämän takia vuokralainen on lain mukaan osittain tai kokonaan vapautettu vuokran maksamisesta eikä vuokranantaja voi periä vuokraa. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 7. Kattaa myös huoneiston omistajan aiheuttamia vahinkoja
  Asunnon omistaja voi toiminnallaan aiheuttaa vahinkoa vuokralaiselle tai taloyhtiölle, mistä hän on lain mukaan korvausvastuussa vahingon kärsijälle. Vuokranantajan oman kotivakuutuksen vastuuturva ei yleensä korvaa sijoitusasuntoihin liittyviä vahinkoja.

 • Onko sinulla jo vuokranantajan vakuutus?

  Jos haluat laajentaa nykyistä Vuokranantajan vakuutustasi, jätä meille viesti Omilla sivuilla tai soita asiakaspalveluumme. 

  Lähetä viesti Omilla sivuilla
 • Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä vuokranantajan vakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–16 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös kotisi vakuutuksella. 

  Tutustu kaikkiin kotivakuutuksiimme
 • Tee vahinkoilmoitus kätevästi Omilla sivuila

  Ifissä on Suomen tyytyväisimmät korvausasiakkaat (EPSI Rating kyselytutkimus 2019). Voit tehdä vahinkoilmoituksen Omilla sivuilla, joita käytät helpoiten If Mobiililla. 

  Toimi näin vahingon sattuessa
 • Ammattimainen asuntosijoittaminen

  Jos asuntosijoittamisesi on ammattimaista ja sinulla on y-tunnus, Ifin yritysvakuutuspalvelu tarjoaa sinulle oikean vakuutusratkaisun. 

 • Vinkkejä asunnon vuokraukseen

  Oletko laittamassa sijoitusasuntoasi vuokralle? Käytä riittävästi aikaa asunnon vuokraukseen ja tee vuokrasopimus huolellisesti. Lue vuokranantajan muistilista!

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Kotivakuutus
 4. Vuokranantajan vakuutus