Mopovakuutus

Laske minuutissa vakuutuksen hinta mopolle tai skootterille. Voit jakaa vakuutusmaksut jopa 12 erään.

  • Unohda bonustaulukot

    Reilut ja vakaat hintamme perustuvat taitoomme arvioida riskejä.

  • Seisonta-ajallinen vakuutus

    Hinta määräytyy ajokautesi pituuden mukaan, ja saat moposi myös seisontaan.

  • Sujuva omistajanvaihdos

    Mopon rekisteröinti onnistuu netissä vakuutuksen oston yhteydessä.

Ota myös mopolle tai skootterille vakuutus, jolla saat rahoillesi vastinetta

Mopovakuutusten vertailu kannattaa, ja kaskovaihtoehtomme tarjoavat mopollesi tai skootterillesi erinomaista turvaa. Vahingon hetkellä pääset hyödyntämään erinomaista korvauspalveluamme, joka hoitaa yli puolet  korvauspäätöksistä alle 24 tunnissa.

Jokainen mopo tai skootteri tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen, vaikka et edes ajelisi sillä yleisillä teillä. Oman ajoneuvosi suojaamiseksi liikennevakuutusta kannattaa täydentää sopivalla kaskovakuutuksella.

Jos skootterisi on yli 50-kuutioinen tai se kulkee yli 45 km/h, sinun on aika harkita moottoripyörävakuutusta.

Mopovakuutuksen hinta riippuu ajokautesi pituudesta

Ifin mopovakuutus on seisonta-ajallinen, eli todellinen vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan, miten ilmoitat moposi tai skootterisi olevan liikennekäytössä. Vakuutuksen vuosihinta veloitetaan siis kokonaan vain, jos ajat vuoden jokaisena päivänä, ja vakuutusmaksut voit maksaa Ifissä ilman lisäkuluja jopa 12 erässä.

Omilta sivuilta näet, mikä on vakuutuksen kuukausimaksu, kun mopo on liikennekäytössä tai poissa liikennekäytöstä. Jos olet ajamatta pidemmän aikaa, eli mopo jää vaikka talveksi talliin, voit poistaa mopon liikenteestä.

Kaskovakuutus on voimassa myös seisonta-aikoina turvaten mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahingot. Liikennekäytöstäpoiston aikana liikennevakuutus ja kaskovakuutuksen törmäysturva eivät ole voimassa, eikä mopolla tai skootterilla muutenkaan ole silloin laillista ajaa. Muista siis aina ennen ajokauden aloitusta ilmoittaa liikennekäyttöönotosta Omilla sivuilla!

Lue lisää liikennekäytöstäpoistosta

Mopon rekisteröinti hoituu vakuutuksen oston yhteydessä

Kun hankit mopon tai skootterin käytettynä, sinun tulee itse ilmoittaa asiasta ajoneuvorekisteriin, ja ajoneuvolla pitää olla aina ensin vakuutus ennen kuin sen voi rekisteröidä.

Helpoiten homma hoituukin, kun ostat mopollesi tai skootterillesi ensin vakuutuksen, jonka jälkeen me ohjaamme sinut verkkokaupasta suoraan ajoneuvon rekisteröintiin.

Mikäli sinulla on mopossasi jonkun toisen vakuutusyhtiön vakuutus, myös sen siirtäminen Ifiin hoituu käden käänteessä. Osta vain mopovakuutus verkkokaupastamme, ja me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta puolestasi ajoneuvorekisteriin.​​​​

Katso tarkemmat ohjeet rekisteröintiin

Valitse mopovakuutukseesi sopiva kasko

Täyskasko antaa mopollesi kattavan kokonaisturvan, kun taas osakasko on edullisempi vaihtoehto. Se korvaa mm. varkauden, mutta jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi.

Mitä mopovakuutus korvaa? Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Jopa 15 % alennus lähes kaikista vakuutuksistasi keskittämällä

Hanki Ifistä vakuutus myös autollesi tai kodillesi, ja saat etuohjelma-alennuksen myös mopovakuutuksestasi.