Mopovakuutus

Jokainen mopo ja skootteri tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen. Lisäksi vakuutusturvaa kannattaa täydentää kaskovakuutuksella.


Mitä mopovakuutus korvaa? Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää

Jos skootterisi on yli 50-kuutioinen tai se kulkee yli 45 km/h, sinun on hankittava moottoripyörävakuutus.

Mopon vakuutus turvaa sinut, moposi ja ajovarusteet

Liikennevakuutus kattaa kuljettajan ja kyydissä olevan henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot, mutta ei koskaan oman moposi vaurioita.

Kaskovakuutuksesta saat korvausta moposi tai sen varusteiden, kuten kypärän kärsimistä vahingoista.

 • Täyskasko antaa mopollesi kattavan kokonaisturvan. Täyskasko on hyvä valinta uudelle mopolle tai paljon ajavalle.
 • Osakasko on halvin mopovakuutus, joka korvaa mm. varkauden, mutta se jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi.

Mopovakuutuksen hinta

Reilut ja vakaat hinnat perustuvat taitoomme arvioida riskejä, joten voit unohtaa bonustaulukot.

Ifin mopovakuutus on seisonta-ajallinen, eli todellinen vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan, miten mopo on ilmoitettu olevan liikennekäytössä. Vakuutuksen vuosimaksu veloitetaan kokonaan vain, jos ajat vuoden jokaisena päivänä. Omilta sivuita näet mikä on vakuutuksen kuukausimaksu, kun mopo on liikennekäytössä tai pois liikennekäytöstä. Vakuutusmaksut voit maksaa Ifissä ilman lisäkuluja jopa 12 erässä.

Mopon seisontavakuutus

Jos olet ajamatta pidemmän aikaa, eli et aja mopolla esimerkiksi koko kesän aikana, voit poistaa mopon liikenteestä.

Kaskovakuutus on voimassa myös seisonta-aikoina turvaten mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalta. Liikennekäytöstäpoiston aikana liikennevakuutus ja kaskovakuutuksen törmäysturva eivät ole voimassa.

Muista ennen ajamaan lähtöä ilmoittaa liikennekäyttöönotosta. Jos ajoneuvoa käytetään ilmoitetun liikennekäytöstäpoiston aikana, vakuutusmaksu peritään takautuvasti kolminkertaisena liikennekäytöstäpoiston alkamispäivästä lukien.

Mopon liikennekäytöstäpoistot ja liikennekäyttöönotot​ voit tehdä helposti Omilla sivuilla.

Mopon rekisteröinti

Mopon rekisteröinti tarkoittaa ilmoitusta mopon omistajan vaihdoksesta. Aina kun mopo, skootteri tai muu ajoneuvo vaihtaa omistajaa, se pitää rekisteröidä, riippumatta siitä, onko kyseessä uusi vai käytetty ajoneuvo. Ajoneuvolla pitää olla vakuutus ennen kuin sen voi rekisteröidä. Voit ostaa vakuutuksen ja hoitaa rekisteröinnin samalla kertaa. Lue lisää ajoneuvojen rekisteröinnistä.

Aloita mopon rekisteröinti ostamalla vakuutus verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta.

Mopovakuutuksen vaihtaminen Ifiin on helppoa

Mopovakuutusten vertailu kannattaa! Kaskovaihtoehtomme tarjoavat mopolle erinomaista turvaa. Valitset sitten minkä tahansa vakuutuksen, lupaamme että korvauspalvelumme sujuu niin kuin pitääkin. Yli puolessa vahinkotapauksista asiakkaamme saavat korvauspäätöksen alle 24 tunnissa.

Vakuutusten siirtäminen Ifiin on yhtä helppoa kuin uuden mopon vakuuttaminen. Osta vakuutus verkkokaupastamme – me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.​​​​

Yrityksen omistaman mopon tai skootterin vakuutus

Lue lisää yritysajoneuvojen vakuutuksista, laske hinta ja osta saman tien!

 • Vakuutusehdot ja -oppaat

 • Myös usean vakuutuksen kilpailutus käy helposti

  Lisää vain vakuutukset yksi kerrallaan ostoskoriin, ja katso kokonaishinta etuineen. Tai jätä soittopyyntö, ja teemme sinulle tarjouksen.

  Pyydä tarjous
 • If Apu palvelee 24/7

  If Apu on nopea apu kaikkiin ajoneuvosi ongelmiin. Saat apua äkillisiin ja yllättäviin tapahtumiin ympäri vuorokauden kaikkialla Suomessa.

  Tutustu If Apuun

Jopa 15 % alennus kaikista vakuutuksistasi keskittämällä

Hanki Ifistä vakuutus myös autollesi ja kodillesi, ja saat If Etuohjelman kautta myös mopovakuutuksen reilusti edullisemmin.