Valitse vakuutus ja laske hinta

Vakuutukset ovat tapa varautua pieniin ja suurempiin arjen vahinkoihin. Vakuutuksen avulla rahatilanteesi pysyy mahdollisimman normaalina yllättävästä vahingosta huolimatta.

Kaikki vakuutukset

Vakuutuksesta on hyötyä erityisesti silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu – ajat kolarin, matkatavarasi varastetaan reissussa tai tiskikoneesi päästää vedet lattialle. Yleisimpiä vakuutuksia ovat autovakuutus, kotivakuutus ja matkavakuutus. Voit hankkia vakuutukset vuorokauden ympäri netin kautta, Ifin verkkokaupasta. 

Miksi minun pitäisi ottaa vakuutus?

Periaatteessa jokainen tarvitsee vakuutuksen. Jotkut vakuutukset ovat pakollisia. Esimerkiksi autonomistajien on hankittava lakisääteinen liikennevakuutus. Toisaalta on mahdollista hankkia useita vapaaehtoisia vakuutuksia. Sellainen voi olla vaikka eläinvakuutus.

Pakolliset vakuutukset tarjoavat välttämätöntä turvaa esimerkiksi liikenneonnettomuuksien yhteydessä. Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voit suojata itsesi, lähimmäisesi ja omaisuutesi.

Vakuutukset on siis tarkoitettu elämän ikäviin yllätyksiin, tilanteisiin, joihin ei ole voinut varautua, ja joiden paikkaamiseen tarvitaan rahaa. Jos esimerkiksi lapsesi sairastuu ulkomaanmatkalla, sairaalakulut voivat olla todella korkeat ilman matkavakuutusta.

Milloin pitää ottaa vakuutus?

Vakuutusasioita ei tarvitse ajatella onneksi kovin usein. Uusia vakuutuksia tarvitset yleensä silloin, kun tapahtuu jokin elämänmuutos: muutto, matka, uuden auton hankinta tai lapsen syntymä. Vakuutusmaksut pitää maksaa vuosittain, ja voit itse valita, kuinka monessa erässä.

Miten vakuutuskorvauksen sitten saa?

Vaikka olet hankkinut elämäntilanteeseesi sopivat vakuutukset, ei silti kannata lähteä vuorikiipeilemään ilman turvaköysiä tai jättää uutta pyörää lukitsematta. Sinun tulee siis toimia huolellisesti ja pitää huolta omaisuudestasi terveen maalaisjärjen mukaan, jotta vahinkoja ei sattuisi.

Voit ilmoittaa vahingosta kätevimmin netissä kirjautumalla Omille sivuille verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kun saat ilmoituksen tehtyä, käsittelemme sen viipymättä. Jos tarvitsemme joitakin lisätietoja, kuten kuitteja, otamme sinuun yhteyttä. Sinun tarvitsee odotella korvauspäätöstä vain hetki – käsittelemme 77 % tapauksista vuorokauden aikana.

Miksi kannattaa ryhtyä Ifin asiakkaaksi?

Ifin vakuutuksissa on kattavat turvat ja toimivat palvelut, kuten kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyvä If Apu -palvelu sekä Suomen kattavin lapsivakuutus. Meillä on myös tutkitusti vakuutusalan paras korvauspalvelu*.

Kun otat vakuutukset meiltä, voit olla oikeasti huoletta. Tunnuslauseemme "Ole huoletta. Me autamme" toteutuu jo vakuutuksen otettuasi, koska tiedät, että vakuutukset ovat kunnossa. Ja jos jotain sattuu, niin meiltä löytyy apu.

* Vertailututkimus asiakkaiden tyytyväisyydestä vakuutusyhtiönsä korvauspalveluun: Kuinka tyytyväinen olit vahinkojesi käsittelyyn. Nettipaneeli, n=2613, joista Ifin asiakkaita 165. 12/2016–01/2017, Kantar TNS.