Valitse vakuutus ja laske hinta

Vakuutukset ovat tapa varautua pieniin ja suurempiin arjen vahinkoihin. Vakuutuksen avulla rahatilanteesi pysyy mahdollisimman normaalina yllättävästä vahingosta huolimatta.

Kaikki vakuutukset

Vakuutuksesta on hyötyä erityisesti silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu – ajat kolarin, matkatavarasi varastetaan reissussa tai tiskikoneesi päästää vedet lattialle. Yleisimpiä vakuutuksia ovat autovakuutus, kotivakuutus ja matkavakuutus. Voit hankkia vakuutukset vuorokauden ympäri netin kautta, Ifin verkkokaupasta. 

Miksi minun pitäisi ottaa vakuutus?

Periaatteessa jokainen tarvitsee vakuutuksen. Jotkut vakuutukset ovat pakollisia. Esimerkiksi autonomistajien on hankittava lakisääteinen liikennevakuutus. Toisaalta on mahdollista hankkia useita vapaaehtoisia vakuutuksia. Sellainen voi olla vaikka lemmikkieläimen vakuutus.

Pakolliset vakuutukset tarjoavat välttämätöntä turvaa esimerkiksi liikenneonnettomuuksien yhteydessä. Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voit suojata itsesi, lähimmäisesi ja omaisuutesi.

Vakuutukset on siis tarkoitettu elämän ikäviin yllätyksiin, tilanteisiin, joihin ei ole voinut varautua, ja joiden paikkaamiseen tarvitaan rahaa. Jos esimerkiksi lapsesi sairastuu ulkomaanmatkalla, sairaalakulut voivat olla todella korkeat ilman matkavakuutusta.

Milloin pitää ottaa vakuutus?

Vakuutusasioita ei tarvitse ajatella onneksi kovin usein. Uusia vakuutuksia tarvitset yleensä silloin, kun tapahtuu jokin elämänmuutos: muutto, matka, uuden auton hankinta tai lapsen syntymä. Vakuutusmaksut pitää maksaa vuosittain, ja voit itse valita, kuinka monessa erässä.

Kun olet hankkinut sopivat vakuutukset, ei tarvitse olla niin monista asioista huolissaan. Pienet vahingot hoituvat kuntoon nopeasti ja vaivattomasti.

Miten vakuutuskorvauksen sitten saa?

Vaikka olet hankkinut elämäntilanteeseesi sopivat vakuutukset, ei silti kannata lähteä vuorikiipeilemään ilman turvaköysiä tai jättää uutta autoa lukitsematta parkkipaikalle. Sinun tulee siis toimia huolellisesti ja pitää huolta omaisuudestasi terveen maalaisjärjen mukaan, jotta vahinkoja ei sattuisi.

Jos vahinko kuitenkin tapahtuu, ensimmäiseksi tulee ottaa yhteyttä - tilanteen vakavuudesta riippuen - yleiseen hätänumeroon tai poliisiin. Jos heitä ei tarvita, seuraava askel on yhteydenotto vakuutusyhtiöösi eli meille Ifiin.

Voit ilmoittaa vahingosta kätevimmin netissä kirjautumalla Omille sivuille verkkopankkitunnuksillasi. Kun saat ilmoituksen tehtyä, käsittelemme sen viipymättä. Jos tarvitsemme joitakin lisätietoja, kuten kuitteja, otamme sinuun yhteyttä. Sinun tarvitsee odotella korvauspäätöstä vain hetki - korvauspalvelumme on nopea.

Miksi kannattaa ryhtyä Ifin asiakkaaksi?

Meillä on kattavat turvat, joita muilla yhtiöillä ei ole, kuten kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyvä henkilöturva sekä Suomen kattavin lapsivakuutus. Nopea korvauspalvelumme tarkoittaa sitä, että jopa yli puolet asiakkaistamme saa korvauspäätöksen vuorokauden kuluessa. Korvausrahat voivat olla tililläsi jo seuraavana päivänä. Meillä on myös tutkitusti vakuutusalan paras korvauspalvelu*.

Kun otat vakuutukset meiltä, voit olla oikeasti huoletta. Tunnuslauseemme "Ole huoletta. Me autamme." toteutuu jo vakuutuksen otettuasi, koska tiedät, että vakuutukset ovat kunnossa. Ja jos jotain sattuu, niin meiltä löytyy apu.

* Vertailututkimus asiakkaiden tyytyväisyydestä vakuutusyhtiönsä korvauspalveluun: Kuinka tyytyväinen olit vahinkojesi käsittelyyn. Nettipaneeli, n=2613, joista Ifin asiakkaita 165. 12/2016–01/2017, Kantar TNS.