Yrityksen vakuutukset

Valitse yrityksesi vakuuttamiseen kokenut kumppani. Me tunnemme toimialasi riskit ja saat käyttöösi parhaat asiantuntijat. Tutustu yritysvakuutuksiin ja pyydä tarjous!

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Yrityksen Vakuutukset

Keskeytysvakuutus

Riskienhallinta

​Usein kysyttyä yritysvakuutuksista

Jos yrityksesi työntekijä loukkaantuu, auto joutuu kolariin, tuotantolaitoksellasi syttyy tulipalo tai tapahtuu jokin muu vahinko, mikä haittaa yrityksesi toimintaa, vakuutusyhtiö korvaa vahinkojen aiheuttamat kulut.
Yllättäviä vahinkoja tai tapaturmia on vaikea ennakoida, vaikka oma toimintasi olisi kuinka huolellista. Ikävät yllätykset tarkoittavat yritykselle yleensä aina äkillistä omaisuuden menetystä. Oikeudenkäyntikulut riitatilanteessa saattavat horjuttaa erityisesti pienen yrityksen taloutta. Oikeusturvavakuutus tuo turvaa mahdollisten riita- ja rikostilanteiden varalta. Pahimmassa tapauksessa koko elinkeino voi olla vaakalaudalla. Yritysvakuutus varmistaa sen, että yrityksen toiminta pysyy mahdollisimman normaalina vahingosta huolimatta.

Miksi yritykselleni pitäisi ottaa vakuutuksia?

Vakuutuksia pitää ottaa, koska laki määrää niin, tai koska vakuutukset helpottavat yritystoiminnan suunnittelua: yllättävässäkin tilanteessa toiminta voi jatkua.
Tietyn kokoisessa yrityksessä yrittäjän on lain mukaan otettava eläkevakuutus. Jos yritys työllistää yrittäjän lisäksi muita ihmisiä, henkilöstölle on otettava työntekijöiden eläkevakuutus ja tapaturmavakuutus. Lisäksi yleissitovat työehtosopimukset edellyttävät, että yrittäjä ottaa työntekijöilleen henkivakuutuksen.
Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voit parantaa yrityksesi toiminnan ennustettavuutta. Liiketoiminnan kannattava kasvattaminen on helpompaa, jos vahinkojen sattuessa on mahdollista saada vakuutuskorvausta ja jatkaa toimintaa mahdollisimman nopeasti.

Milloin pitää ottaa vakuutus?

Se, milloin yrittäjän on pakko ottaa vakuutuksia, riippuu monista eri tekijöistä. Niitä ovat esimerkiksi

  • ​työskenteletkö itse yrityksessäsi
  • yritystoiminnan kesto
  • yritystoiminnasta saatavat tulot
  • yrityksen palkkaamien työntekijöiden määrä
  • yrittäjän ikä.

Vapaaehtoisten vakuutusten kohdalla kysymys on enemmän omasta riskinottohalustasi ja yrityksen riskienhallinnasta. Kun mietit yrityksesi toimintaan liittyviä erilaisia vaiheita, voit arvioida, millaisiin tilanteisiin sisältyy riskejä. Saat tarvittaessa apua Ifin asiantuntijoilta. Autamme sinua tekemään kartoituksen, jonka jälkeen tiedät, mitä vakuutuksia kannattaa ottaa, etkä maksa turhasta.

Yrityksen vakuutusten hinta määräytyy sen perusteella, mitä asioita halutaan vakuuttaa, ja minkä arvoisina. Siksi sopivien vakuutusten suunnittelu yhdessä vakuutusyhtiön kanssa on tärkeää. Vakuutusmaksut maksetaan vuosittain, ja voit itse valita, kuinka monessa erässä.

Onko sinulla konttori kotona?

Sinun on pienyrittäjänä tärkeää tietää, että kotivakuutuksesi ei kata yrityksesi toimintaan liittyviä riskejä. Jos käytät kotikonttorilla esimerkiksi yrityksesi tietokonetta, kotivakuutuksesi ei korvaa tietokoneelle sattuneita vahinkoja. Tarvitset yritystoimintasi turvaksi yritysvakuutukset.

Miten yritykseni voi hakea vahingonkorvausta?

Jos vahinko huolellisesta toiminnasta huolimatta sattuu, ota ensimmäiseksi yhteyttä yleiseen hätänumeroon tai poliisiin, jos tilanteen vakavauus sitä vaatii. Jos heitä ei tarvita, ota seuraavaksi yhteyttä vakuutusyhtiöösi eli meihin ifläisiin.
Ilmoita vahingosta netin kautta If Yrityskansiossa kirjautumalla sisään kansiotunnuksilla tai omilla pankkitunnuksillasi. Kun saat ilmoituksen tehtyä, otamme asian nopeasti hoitoomme, Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja, kuten kuitteja.

Miksi yritykseni kannattaa ryhtyä Ifin asiakkaaksi?

Ifillä on pitkä kokemus yritysten vakuuttamisesta. Sen vuoksi tunnemme hyvin eri toimialojen riskit, ja osaamme suositella yrityksesi toimintaan sopivia vakuutuksia. Kun otat yrityksesi vakuutukset meiltä, voit rauhassa keskittyä siihen mikä on työssäsi tärkeintä: yrityksesi kehittämiseen ja kasvattamiseen, asiakkaidesi hoitamiseen.
Nopea korvauspalvelumme tarkoittaa, että yli puolet asiakkaistamme saa korvauspäätöksen vuorokauden kuluessa. Meillä on myös tutkitusti vakuutusalan paras korvauspalvelu.
Ifin asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluumme. "Sähköinen korvauspalvelu on nopeaa ja se pelaa hyvin", iloitsee pitkäaikaisen asiakkaamme Keskikuljetuksen toimitusjohtaja Jukka Horkka. 
Lue lisää asiakkaidemme kokemuksista​ ​ ​​​​​​​​

Asiantuntijamme bloggaavat

Tutustu blogiimme. Omat asiantuntijamme pohtivat yritysvakuuttamista, riskienhallintaa ja niihin liittyviä ajankohtaisia uutisia.