Yrittäjän vakuutukset

Yrittäjänä tarvitset vakuutuksia turvaamaan yrityksesi kasvua ja tulevaisuutta. Selvitetään yhdessä, mitä yrittäjän vakuutuksia yrityksesi tarvitsee. Sparraamme sinua myös yrityksen liiketoiminnan kasvattamisessa. 

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Mitä vakuutuksia yrittäjä tarvitsee?

Startup-yritys, kasvuritys, toimintaansa aloitteleva yrittäjä, pienyrittäjä tai ammatinharjoittaja. Yritysmuotoja ja yrittäjyyttä on monenlaista mutta yhteistä kaikille on vakuutusturvan merkitys liiketoiminnan, liikevaihdon ja henkilökunnan lisääntyessä. Usein yrittäjä saa paljon neuvoja ja ohjeita, joista monet koskevat tarvittavia vakuutuksia. Aluksi pakollisten ja vapaaehtoisten vakuutusten viidakkoon voi helposti eksyä, mutta toiminnan vakiintuessa ymmärrys yleensä kasvaa.

Vakuutus pienyrittäjälle, aloittavalle yrittäjälle tai jo monta vuotta toimineelle yrittäjälle

Yrittäjälle on tarjolla paljon erilaisia vakuutuksia, joiden valinta ja vertailu ei ole aina kokeneellekaan yrittäjälle se mieluisin tehtävä. Järkevän, mutta silti riittävän vakuutuspaketin rakentaminen vaatii perehtymistä.

Jos vakuutusasiat tuntuvat epäselviltä ja kaipaat lisää ohjeistusta niiden seassa samoamiseen, voit olla meihin yhteydessä. Jokainen toimiva vakuutusratkaisu räätälöidään tarkkaan asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin. Näin olet suojassa, vaikka loukkaisit itsesi, kilpailijasi haastaisi sinut oikeuteen tai työntekijäsi tekisi kalliin virheen. Juttele asiantuntijamme kanssa yrityksesi vakuutustarpeista. Saat ehdotuksen tilanteeseesi sopivista yrittäjän vakuutuksista kilpailukykyiseen hintaan.

Vakuutus yrittäjälle - mitä vakuutusvelvoitteita yrittäjällä on?

Yrittäjän pakollisia vakuutuksia on neljää eri tyyppiä:

  • yrittäjän eläkevakuutus,
  • työntekijöiden eläkevakuutus,
  • työtapaturmavakuutus ja
  • työntekijäin ryhmähenkivakuutus.

Näiden lisäksi pitää maksaa työttömyysvakuutusmaksu. Vakuuttamisvelvollisuus näissä perustuu lakeihin ja työehtosopimuksiin. Mihin näistä sinä kuulut, riippuu omistussuhteistasi yrityksessä.

Yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset auttavat varautumaan yritystoiminnan riskeihin. Vapaaehtoisia vakuutuksia on kolmen tyyppisiä:

  • henkilövakuutuksia yrittäjälle tai työntekijöille,
  • vastuuvakuutuksia ja
  • omaisuusvakuutuksia.

Yrittäjän vakuutusten hinta

Saamme usein vakuutusten hintoja koskevia kyselyjä niin yrityksen perustamista suunnittelevilta kuin opiskelutarkoituksiin laskelmia kaipaavilta henkilöiltä. Olemme näitä kyselyjä varten tehneet muutaman esimerkin, jossa keromme tarkemmin yrittäjän vakuutusten hinnoista.

Jos vakuutustarjous juuri sinun yrityksellesi on ajankohtainen, täytä yrityksesi Y-tunnus ja pyydä tarjous.