Yrittäjän vakuutukset

Yrittäjä, hanki sopivat vakuutukset toimintasi turvaksi - muistathan vakuuttaa myös itsesi. Katsotaan yhdessä, mitkä yrittäjän vakuutukset tarvitset, jotta sinä ja taloutesi pysytte suojassa ilman ylivakuuttamista.

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Vakuutus yrittäjälle - mitä velvoitteita yrittäjällä on?

Yrittäjän pakollisia vakuutuksia on neljää eri tyyppiä:

  • Yrittäjän eläkevakuutus
  • Työntekijöiden eläkevakuutus
  • Työtapaturmavakuutus
  • Työntekijöiden ryhmähenkivakuutus

Näiden lisäksi pitää maksaa työttömyysvakuutusmaksu. Vakuuttamisvelvollisuus perustuu lakeihin ja työehtosopimuksiin. Mihin näistä sinä kuulut, riippuu omistussuhteistasi yrityksessä.

Yrittäjän vapaaehtoisia vakuutuksia on kolmen tyyppisiä:

  • Henkilövakuutuksia yrittäjälle tai työntekijöille
  • Vastuuvakuutuksia
  • Omaisuusvakuutuksia

Monet vapaaehtoisista vakuutuksista ovat henkilöstölle tärkeitä ja tukevat hyvää työnantajamielikuvaa. Ne voivat myös auttaa yrittäjää kulujen ennakoimisessa ja hallinnassa.

Pienyrittäjän muistilista 2024

Kokosimme vuoden parhaat yritysvinkkimme yhteen muistilistaan. Lataa Pienyrittäjän muistilista ja pysy kärryillä pienyrityksiä koskevista aiheista.

Lataa muistilista

Yrittäjän riskit

Miten korkea taloudellinen riskisi on? Tee yrittäjän pikatesti, niin saat tietää toimintasi riskitason.

Yrittäjän riskitasotesti

Vakuutus pienyrittäjälle, aloittavalle tai jo asemansa vakiinnuttaneelle

Olemme vakuuttaneet yrittäjiä lähes jokaiselta alalta ja tunnemme riskit hyvin.

Autamme oikeanlaisen vakuutuksen löytämisessä ja sparraamme halutessasi mielellämme myös yrityksen liiketoiminnan kasvattamisessa.

Yrittäjälle on tarjolla paljon erilaisia vakuutuksia, joiden vertailu ei ole aina kokeneellekaan yrittäjälle se mieluisin tehtävä. Järkevän mutta silti riittävän vakuutuspaketin rakentaminen vaatii perehtymistä.

Suunnittelemme jokaisen vakuutusratkaisun tarkkaan yrityksen yksilöllisiin tarpeisiin. Näin olet suojassa esimerkiksi silloin, jos loukkaat itsesi, kilpailijasi haastaa sinut oikeuteen tai työntekijäsi tekee kalliin virheen.

Yritystoiminnan vakuuttaminen

Startup-yritys, kasvuritys, toimintaansa aloitteleva yrittäjä, pienyrittäjä tai ammatinharjoittaja, yrittäjyyttä on monenlaista. Yhteistä kaikille on oikeanlaisen vakuutusturvan merkitys mm. henkilöstön kasvaessa.

Juttele asiantuntijamme kanssa yrityksesi vakuutustarpeesta. Saat neuvoja ja ehdotuksen juuri sinun tilanteeseesi sopivasta yrittäjn vakuutusturvasta.

Mitä vakuutuksia yritys tarvitsee?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja yrityksellesi? Testaa vakuutusopasta ja selvitä parissa minuutissa, millaiset yritysvakuutukset parhaiten vastaavat tarpeisiisi.

Siirry pikaoppaaseen

Lisätietoa yrittäjän vakuutuksista

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua