Reseförsäkring

Reser du utomlands eller närmast i Finland? Reser du ofta eller bara en gång om året? Behöver du bagageförsäkring? Hos oss får du en lämplig reseförsäkring som passar just dina behov.

Sinnesfrid på resor ute i världen och i hemlandet

 • Få vård på privata läkarstationer utan att köa, även på resor i hemlandet.
 • Du får ersättning för flygbiljetter och hotell, om resan blir avbokad.
 • Omfattar dina barn och barnbarn under 20 år, även på resor i hemlandet.

Vad ersätter reseförsäkringen? Reseförsäkring

Läkarbesök, om du blir sjuk eller skadar dig på resan

Ingår

Flygbiljetter och på förhand betald inkvartering, om du insjuknar före resan

Ingår

Nya flygbiljetter, om du försenar dig från flyget utan egen skuld eller resan avbryts

Ingår

Ambulansflyg till Finland i nödfall

Ingår

Hjälp dygnet runt via telefon och mobilappen, t.ex. om du blir sjuk

Ingår

Liikuntavamman hoito (voimassa myös lasketellessa ja sukelluskurssilla)

Ingår

Barnens och barnbarnens läkarbesök som ingår i förälderns, mor- eller farförälderns försäkring 

Ingår

Vi frågar efter din personbeteckning i samband med prisräkningen så att du ska få ett exakt pris och de rabatter som hör till dig. Med att uppge personbeteckningen binder du dig inte till något.

Valbara tilläggsskydd

Du kan till reseförsäkringen också foga skydd som gäller resgods och resor i hemlandet

Reseförsäkring för enskild resa eller fortlöpande reseförsäkring?

Om du i samband med prisräkningen väljer reseförsäkring för en enskild resa ser du i webbutiken också priset på en fortlöpande reseförsäkring. Du kan enkelt jämföra pris och oftast är prisskillnaden inte särskilt stor.

En omfattande reseförsäkring är hemligheten bakom en bekymmersfri semester

Det är onödigt att oroa sig för allt som kunde gå fel på resan – det här kan du gott överlåta till oss. Det spelar ingen roll om det är fråga om saker, hälsa, avbokning av eller avbrott i resa, eftersom vår omfattande reseförsäkring kommer till din hjälp i besvärliga situationer.

Om du köper en försäkring tre dagar innan avresan kan du också säkerställa att du får en ersättning om resan blir inställd eller om du blir sjuk. Om du väljer en fortlöpande reseförsäkring behöver du inte heller oroa dig över tidsgränser. Med ett tilläggsskydd som omfattar resor i hemlandet får du också ersättning för inställda resor som företas inom Finland.

Vi vill erbjuda alla våra kunder en tillräckligt omfattande reseförsäkring och vi snålar därför inte med vad vi ersätter. Försäkringens pris spränger inte ens den sparsammaste resebudget, men utan försäkring kan hela din ekonomi raseras.

Kom ihåg reseförsäkringen också i Europa

Finlands utrikesministerium rekommenderar en reseförsäkring som också gäller inom EU-området, eftersom det europeiska sjukvårdskortet inte täcker kostnader för specialiserad sjukvård eller sjuktransporter från utlandet hem till Finland.

Du kan också ha nytta av reseförsäkringen i Europa i händelse av kris eller vid avbokning av resa.

Reseförsäkringens pris

På reseförsäkringens pris inverkar för det mesta dess omfattning och på grund av hälsomässiga skäl också försäkringstagarens ålder.

När du jämför pris mellan försäkringar lönar det sig att beakta vad som ersätts och hurdan hjälp som erbjuds.

Varför reseförsäkring från If?

Hos If sköter du dina försäkringsärenden snabbt och smidigt och ersättningen betalas in på ditt konto utan onödigt dröjsmål. Här följer fem goda skäl att välja If:

 1. Rejält skydd om resan avbokas
  Vi ersätter flyg och hotell som du betalat i förskott upp till 5 000 euro, om din resa avbokas på grund av att du har blivit sjuk. Annulleringsskyddet är i kraft, om försäkringen köpts minst tre dygn före avresan. Du kan naturligtvis ta Ifs reseförsäkring i sista minuten på flygfältet, men då gäller inte annulleringsskyddet.

 2. Reseförsäkring för barnen eller barnbarnen ingår i priset
  När du tar en reseförsäkring från If åt dig själv, omfattar den automatiskt också dina barn eller barnbarn under 20 år som följer med på resan. Också resgodsförsäkringen omfattar bagaget för alla som bor i samma hem.

 3. Krisskydd ingår i baspaketet
  Vad händer om resmålet drabbas av ett vulkanutbrott eller en orkan? Eller om en bomb exploderar på torget och du inte vågar resa? Du kan ta det lugnt! Hos If ingår krisskydd i alla reseförsäkringar, vilket innebär att vi ersätter en resa som avbokats på grund av t.ex. naturkatastrof eller terror-attack. Du får också ersättning om resan avbryts och vid behov för psykoterapibesök.

 4. Läkarkostnader utan övre gräns
  If ersätter dina läkarkostnader på resan, och din självrisk är noll euro. Du behöver alltså inte betala något själv för de vårdkostnader som ersätts. Dessutom kommer du genom vårt omfattande samarbetsnätverk snabbt till en pålitlig läkare när du behöver vård. Fakturan för läkarbesöket skickas direkt till If när du visar upp ditt reseförsäkringskort eller reseförsäkringsintyg, t.ex. på mobilen.

 5. Låt barnen idrotta och prova själv på nya grenar
  För försäkrade under 18 år är Ifs reseförsäkring i kraft vid all idrott. Också för vuxna ingår möjligheten att prova på vissa nya grenar i skyddet. Du kan t.ex. delta i en grundkurs i dykning, ledd klättring eller glaciärvandring och prova på varmluftsballongflygning eller bungyhopp. Om du utövar krävande grenar mer regelbundet, kom ihåg att slopa idrottsbegränsningarna mot tilläggspremie!

Vad ska jag göra om jag blir sjuk eller skadar mig på resan?

I nödfall, ring det lokala nödnumret. Om du inte är i akut behov av hjälp, når du oss dygnet runt per telefon eller via den behändiga HelpMe-appen. Se anvisningar och kontaktuppgifter.

 • HelpMe för smartmobil

  Behändig hjälp utomlands

  Via HelpMe-appen får du kostnadsfritt råd och hjälp av en finländsk läkare, och via If Mobil får du alltid ett reseförsäkringsintyg.

  Hämta HelpMe
 • En man med sin mobiltelefon på en tågstation utomlands

  Sök vård hos en läkare – egna pengar är inte alltid ens nödvändigt att ha med sig

  Om du behöver läkarvård under resan kan du först kontrollera var du hittar Ifs närmaste avtalsläkare.

  Hitta närmaste avtalsläkare