Kotivakuutus on tärkeä, asuitpa omassa asunnossa tai vuokralla. Sijoitusasunnolle suosittelemme vuokranantajan vakuutusta. Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain irtaimistolle. Omakotitalossa asuessasi vakuutat irtaimiston lisäksi rakennuksen. Kotivakuutuksen hinnan saat nopeasti verkkokaupasta. 

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa

  • kuinka laajan vakuutuksen valitset,
  • mikä on asunnon pinta-ala ja
  • missä asunto sijaitsee.

Hinnan kotivakuutukselle voit laskea verkkokaupassamme, jonne pääset yltä valitsemalla ensiksi asuntotyypin (kerros- ja rivitalo, omakotitalo, paritalo, mökki tai sijoitusasunto). 

Täytä asuntosi tiedot, laske hinta ja tutki vakuutusten sisältöjä. Tämän jälkeen kotivakuutuksen laskuri laskee sinulle lopullisen hinnan eli kotivakuutuksen tarjouksen. Ifin kotivakuutuksen hinta ei nouse yllättäen, vaan on vakaa vuodesta toiseen. 

Mistä sinulle sopiva kotivakuutus eri tilanteisiin? 

Kotivakuutuksia kannattaa aina vertailla, jolloin löydät juuri sinulle oikean kotivakuutuksen, ja tarjouksen hyväksyminen on helpompaa. Kun olet muuttamassa isompaan tai pienempään asuntoon, varmista, että kotivakuutuksesi on ajan tasalla. Muista tehdä muuttoilmoitus.

Jos sinulla on yritys, tarvitset useimmiten vakuutuksen esimerkiksi kotikonttorilla käytettävälle tietokoneelle. Lue, minkälaisissa tilanteissa tarvitset yritysvakuutuksen.

Kodin vahinkojen sattuessa saat avun nopeasti

Ifin asiakkaana saat tutkitusti Suomen parasta korvauspalvelua. Vertailututkimuksen mukaan asiakkaamme arvioivat korvauspalvelumme maan parhaaksi (12/2016–01/2017, Kantar TNS). Jos olet jo Ifin asiakas, voit tehdä vahinkoilmoituksen Omilla sivuilla. Ilmoita kodille ja omaisuudelle sattuneista vahingoista.