Kotivakuutus

Laske hinta ja osta

Millaisen kotivakuutuksen tarvitsen?

Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain irtaimistollesi. Omakotitalossa tarvitset vakuutuksen sekä rakennukselle että irtaimistollesi. Ifin verkkokaupasta saat juuri oikeanlaisen kotivakuutuksen asuntosi mukaan ja hinta on kohdallaan. Vakuutus on tärkeä, asuitpa sitten omassa asunnossa tai vuokralla. Useimmat vuokranantajat edellyttävät, että vuokralaisen kotivakuutus on kunnossa.

Valitse ylhäältä, millaiseen asuntoon tarvitset kotivakuutuksen. Laske sitten hinta ja vertaile vakuutusten sisältöjä verkkokaupassa. Muista, että halvin kotivakuutus ei ole aina järkevin vaihtoehto.

Korvaako kotivakuutus myös matkatavarat?

Kotivakuutus on voimassa myös matkoilla sen mukaan, millainen turvataso ja omavastuu vakuutuksessa on. Voit silti pienentää matkatavaravahinkojen omavastuuta ottamalla erillisen matkatavaravakuutuksen.

Olen muuttanut – muuttaako kotivakuutus mukana?

Kotivakuutus korvaa muuttohommissa sattuneet vahingot, mutta se ei siirry automaattisesti uuteen kotiin. Muista siis siirtää kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen joko ennakkoon tai viimeistään muuton jälkeen.

Omakotitaloni ei ole vielä valmis, pitääkö silti ottaa kotivakuutus?

Kattava kotivakuutus kannattaa ottaa heti, vaikka talo ei ole vielä valmis. Kotivakuutus on voimassa rakentamisen ja peruskorjauksen aikana. Rakennustyömaalla kotivakuutus kattaa rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, väliaikaiset työmaakopit sekä työntekijöiden omaisuuden, kuten vaatteet ja työkalut. Vakuutus on voimassa myös kuljetuksen aikana eli silloin, kun itse kuljetat rakennusmateriaaleja työmaalle.

Olen pienyrittäjä. Millaisen kotivakuutuksen tarvitsen?

Kotikonttorilla yritystoiminnassa käytettävä tietokone ei sisälly tavalliseen kotivakuutukseen. Lue lisää, minkälaisissa tilanteissa tarvitset yritysvakuutuksen.

Olen vuokrannut sijoitusasuntoni, millaisen vakuutuksen tarvitsen?

Ifistä saat kotivakuutuksen sijoitusasunnolle, joka korvaa esimerkiksi parkettien, keittiökalusteiden ja muiden huoneiston osien vahinkoja. Tutustu tarkemmin vuokranantajan vakuutukseen.

Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain.