Vakavan sairauden turva

Ifin vakavan sairauden turva tukee sinua tiukassa paikassa. Kun sairaus heittää arjen ympäri, saamasi korvaus helpottaa asioiden järjestämistä.


 • Edullinen ja kattava: korvaa 10 yleistä sairautta ja vammaa.

 • Saat korvauksen heti lääkärin diagnoosin jälkeen.

 • Verovapaa korvaus jopa 50 000 euroa.

Vakavan sairauden turva - miksi se kannattaa ottaa?

Vakavat sairaudet yleistyvät, mutta onneksi myös hoidot kehittyvät, niin että yhä useamman sairauden voi hoitaa tai sen kanssa voi sopeutua elämään. Vakavan sairauden turva auttaa sinua selviämään uudessa tilanteessa. Jos lääkäri toteaa sinulla esimerkiksi syövän, MS-taudin tai jonkin muun vakuutukseen sisältyvän sairauden, saat korvauksen heti diagnoosin jälkeen.

Voit käyttää verottoman kertakorvauksen haluamaasi tarkoitukseen – olipa se sitten julkisia palveluja täydentävä kuntoutus, arkisten menojen kattaminen pitkällä sairauslomalla tai vaikka unelmien lomamatka myöhemmin, sairauden selättämisen kunniaksi.

Vakavan sairauden turva kattaa nämä 10 sairautta ja vammaa:

 1. syöpä (pahanlaatuinen kasvain)
 2. sydäninfarkti
 3. aivoinfarkti tai aivoverenvuoto
 4. MS-tauti
 5. sydänleikkaus
 6. aivojen hyvälaatuinen kasvain
 7. motoneuronisairaus
 8. vakava palovamma
 9. aortta-aneurysma ja/tai aortan dissekoituma
 10. elinsiirto.

Huomioithan, että vakuutuksessa on karenssiaika koskien kasvaimia. Korvaus maksetaan kasvaimista, jotka todetaan tai diagnoosin johtavat tutkimukset aloitetaan aikaisintaan 90 päivää terveysselvityksen allekirjoittamisesta. Karenssiaika koskee vakuutuksia, joiden terveysselvitys on allekirjoitettu 1.10 jälkeen.

Osta vakavan sairauden turva helposti netistä

Voit hankkia vakavan sairauden turvan Ifin verkkokaupasta silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Vakuutuksen ostamisen jälkeen pyydämme sinua vastaamaan muutamaan terveyteesi liittyvään kysymykseen. Vastaa kysymyksiin Omilla sivuilla mahdollisimman pian, viimeistään 14 päivän kuluessa, sillä vakuutus ei tule voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Vakuutuksen myöntämisestä päätetään antamiesi tietojen perusteella.

Vakavan sairauden turva vai syöpävakuutus?

Vakuutus vakavan sairauden varalta on käytännössä syöpävakuutus, sydänkohtausvakuutus, MS-tauti-vakuutus ja monta muuta yksittäisen sairauden vakuutusta yhdessä. Vakuutus korvaa yhteensä 10 yleistä sairautta tai vammaa. Jos sairastut kahteen vakavaan sairauteen, saat kaksi korvausta. Voit ottaa vakavan sairauden turvan itsenäisenä tai täydentämään sairausvakuutusta tai tapaturmavakuutusta. Lue, miten eri vakuutukset auttavat syövän osuessa kohdalle. 

Ifiltä saat toki myös tapaturmavakuutuksen tai sairaskuluvakuutuksen.

Vakava sairastuminen vaikuttaa perheen talouteen

Ifin vuoden 2019 alussa teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että joka toista suomalaista huolestuttaa mahdollisesta vakavasta sairastumisesta aiheutuvat taloudelliset haasteet.

Suurella osalla suomalaisista ei kyselyn mukaan ole selvää kuvaa, miten palkka ja sairauspäiväraha määräytyvät pitkän (yli 6 kk) sairauslomien kohdalla. Kolmannes vastaajista myöntää, etteivät he tiedä tulojensa määräytymisestä – tarkasti asiaan on perehtynyt vain 11 %.

Arvioidessaan omaa toimeentuloaan pitkällä sairauslomalla puolet suomalaisista ennakoi oman tulotason tippuvan 50 % tai enemmän. Vain 6 % vastaajista uskoo, ettei pitkä sairausloma vaikuttaisi tuloihin mitenkään.

Lähde: Ifin kyselytutkimus 03/2019


Apua vakuutuksen valintaan

Oikean vakuutuksen valinta ei ole se helpoin juttu, kun puhutaan terveydestä. Vakuutustesti kertoo hetkessä, mitä vakuutuksia juuri sinun kannattaa harkita.

Tee vakuutustesti

Terveysvinkit ja kätevät palvelut käyttöösi

If Terveys tarkoittaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita ja vinkkejä sinulle. 

Tutustu ja ota käyttöön

Hyvää vointia jokaiseen päivään

Ifin henkilövakuutukset tuovat sinulle mielenrauhaa ja nopeaa hoitoa. Ja jos terveys mietityttää, sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden ympäri.

Miksi henkilövakuutus?

Tutustu vakuutusoppaaseen ja -ehtoihin

Minkä ikäisenä voin hankkia vakuutuksen?

Voit hankkia vakavan sairauden turvan 15–59-vuotiaana, ja se on voimassa 65-vuotiaaksi asti.