Vakavan sairauden turva

Ifin vakavan sairauden turva tukee sinua tiukassa paikassa. Kun sairaus heittää arjen ympäri, saamasi korvaus helpottaa asioiden järjestämistä.

Vakuutuksen voit maksaa 12 erässä ilman lisäkuluja

 • Edullinen ja kattava turva

  Vakuutus kattaa 10 yleistä sairautta ja vammaa.

 • Saat korvauksen heti lääkärin diagnoosin jälkeen.

  Kun taloudellinen toimeentulosi on varmistettu, voit keskittyä paranemiseen.

 • Verovapaa korvaus jopa 50 000 euroa.

  Voit käyttää summan haluamaasi tarkoitukseen.

Vakavan sairauden turva kattaa nämä 10 sairautta ja vammaa:

 1. syöpä (pahanlaatuinen kasvain, kts. karenssi)
 2. sydäninfarkti
 3. aivoinfarkti tai aivoverenvuoto
 4. MS-tauti
 5. sydänleikkaus
 6. aivojen hyvälaatuinen kasvain
 7. motoneuronisairaus
 8. vakava palovamma
 9. aortta-aneurysma ja/tai aortan dissekoituma
 10. elinsiirto.

Vakavan sairauden turva - miksi se kannattaa ottaa?

Vakavat sairaudet yleistyvät, mutta onneksi myös hoidot kehittyvät, niin että yhä useamman sairauden voi hoitaa tai sen kanssa voi sopeutua elämään. Vakavan sairauden turva auttaa sinua selviämään uudessa tilanteessa. Jos lääkäri toteaa sinulla esimerkiksi syövän, MS-taudin tai jonkin muun vakuutukseen sisältyvän sairauden, saat korvauksen heti diagnoosin jälkeen.

Voit käyttää verottoman kertakorvauksen haluamaasi tarkoitukseen – olipa se sitten julkisia palveluja täydentävä kuntoutus, arkisten menojen kattaminen pitkällä sairauslomalla tai vaikka unelmien lomamatka myöhemmin, sairauden selättämisen kunniaksi.

Ifin Vakavan sairauden turva on ainutlaatuinen Suomessa siinä mielessä, että vakuutus ei pääty yhteen korvaukseen. Yleensä vakavia sairauksia kattavat vakuutukset päättyvät yhden kertakorvauksen jälkeen, muta Ifillä voit saada useamman verovapaan kertakorvauksen, jos sairastut eri sairauksiin esimerkiksi syöpään ja sydäninfarktiin.

Osta vakavan sairauden turva helposti netistä

Voit hankkia vakavan sairauden turvan Ifin verkkokaupasta silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Vakuutuksen ostamisen jälkeen pyydämme sinua vastaamaan muutamaan terveyteesi liittyvään kysymykseen. Vastaa kysymyksiin Omilla sivuilla mahdollisimman pian, viimeistään 14 päivän kuluessa, sillä vakuutus ei tule voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Vakuutuksen myöntämisestä päätetään antamiesi tietojen perusteella.

Vakavan sairauden turva vai syöpävakuutus?

Vakuutus vakavan sairauden varalta on käytännössä syöpävakuutus, sydänkohtausvakuutus, MS-tauti-vakuutus ja monta muuta yksittäisen sairauden vakuutusta yhdessä. Vakuutus korvaa yhteensä 10 yleistä sairautta tai vammaa.

Jos sairastut kahteen vakavaan sairauteen, saat kaksi korvausta. Voit ottaa vakavan sairauden turvan itsenäisenä tai täydentämään sairausvakuutusta tai tapaturmavakuutusta. Lue, miten eri vakuutukset auttavat syövän osuessa kohdalle. 

Ifiltä saat toki myös tapaturmavakuutuksen tai sairaskuluvakuutuksen.

Vakava sairastuminen vaikuttaa perheen talouteen

Ifin vuoden 2019 alussa teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että joka toista suomalaista huolestuttaa mahdollisesta vakavasta sairastumisesta aiheutuvat taloudelliset haasteet.

Suurella osalla suomalaisista ei kyselyn mukaan ole selvää kuvaa, miten palkka ja sairauspäiväraha määräytyvät pitkän (yli 6 kk) sairauslomien kohdalla. Kolmannes vastaajista myöntää, etteivät he tiedä tulojensa määräytymisestä – tarkasti asiaan on perehtynyt vain 11 %.

Arvioidessaan omaa toimeentuloaan pitkällä sairauslomalla puolet suomalaisista ennakoi oman tulotason tippuvan 50 % tai enemmän. Vain 6 % vastaajista uskoo, ettei pitkä sairausloma vaikuttaisi tuloihin mitenkään.

Lähde: Ifin kyselytutkimus 03/2019

 • "Murehtiminen on turhaa, mutta arjen turvaaminen ei"

  Lue Satu Rämön ja muiden bloggaajien ajatuksista vakaviin sairauksiin liittyen.

  Bloggaajien kokemuksia
 • Apua vakuutuksen valintaan

  Oikean vakuutuksen valinta ei ole helppoa. Vakuutustesti kertoo, mitä vakuutuksia sinun kannattaa harkita.

  Tee vakuutustesti
 • Hyvää vointia jokaiseen päivään

  Ifin henkilövakuutukset tuovat sinulle mielenrauhaa ja nopeaa hoitoa. Ja jos terveys mietityttää, sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden ympäri.

  Miksi henkilövakuutus?