Hevosvakuutus

Tervetuloa tutustumaan uuteen If Hevosvakuutukseen! Lue alempaa, miksi hevosvakuutus kannattaa ottaa Ifistä. Saat hevosellesi sopivan vakuutuksen soittamalla meille (ma–pe 8–20, la–su 10–16). Kuulemisiin!

Hevosvakuutus tulee sairauden tai tapaturman sattuessa tarpeeseen, koska eläinlääkärin hoitoa tarvitaan nopeasti. If Hevosvakuutuksella turvaat hevosen, ponin tai varsan hyvän hoidon edullisesti.


 • Kaksi kattavaa vaihtoehtoa. Perustaso korvaa yleisimmät sairaudet, Laaja takaa parhaan hoidon.

 • Pieni ja helppo omavastuuu. Maksat vain 25 % kuluista itse.

 • Markkinoiden korkein sikiö- ja varsaturvan enimmäiskorvausmäärä 4000€

Mitä kuluja hevosvakuutus korvaa? Laajat eläinlääkärikulut Perustason eläinlääkärikulut Henkiturva
Eläinlääkärikulut

Laajat eläinlääkärikulut takaa hevosesi parhaan hoidon. Korvattavia sairauksia ei ole erikseen listattu, vaan korvaamme kuluja kaikenlaisten vaivojen tapauksessa, yleisten rajoitusehtojen​ puitteissa. Korvaamme kaiken sen minkä Perustason eläinlääkärikulutkin ja lisäksi monia muita sairauksia.

Esimerkiksi:

 • Oksa osuu hevosen silmään tarhassa ja sarveiskalvoon tulee syvä haava.
 • Hevosella todetaan hengitystietulehdus.
 • Hevoselle tulee ongelmia ihon kanssa.

Eläinlääkärikuluina korvaamme eläinlääkärin palkkion lisäksi lääkkeitä ja sidetarpeita. Korvaamme myös välttämättömät kulut laboratorio- ja ultraäänitutkimuksesta sekä röntgen- ja magneettikuvauksesta.

Korvaamme eläinlääkärikuluja enintään 2 000 €, 4 000 € tai 6 000 € vakuutuskauden aikana. Voit itse valita vakuutuskausikohtaisen enimmäiskorvausmäärän. Vakuutuskausi on vuoden mittainen ajanjakso. Henkiturva ei ole pakollinen osa vakuutusta.

Etäeläinlääkärin palvelut *

Etäeläinlääkäri neuvoo sinua hevosesi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan puhelimeesi, kun hevosen terveys huolestuttaa. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoidosta ja voit itse valita hoitopaikan. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 9–24.
* If toteuttaa etäeläinlääkäripalvelun yhdessä kumppaninsa FirstVetin kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Palvelun sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta.

Eläinlääkärikulut nimettyjen sairauksien tapauksessa

Perustason eläinlääkärikuluina korvaamme seuraavien sairauksien ja tapaturmien hoitokulut:

 • Akuutti haava
 • Raajan tapaturmainen luunmurtuma tai luun säröymä
 • Ruokatorven tukkeuma
 • Akuutti ähkyhoito ja ähkyleikkaus
 • Kaviokuume
 • Lannehalvaus

Eläinlääkärikuluina korvaamme eläinlääkärin palkkion lisäksi lääkkeitä ja sidetarpeita. Korvaamme myös välttämättömät kulut laboratorio- ja ultraäänitutkimuksesta sekä röntgen- ja magneettikuvauksesta.

Korvaamme eläinlääkärikuluja enintään 2 000 €, 4 000 € tai 6 000 € vakuutuskauden aikana. Voit itse valita vakuutuskausikohtaisen enimmäiskorvausmäärän. Vakuutuskausi on vuoden mittainen ajanjakso.

Voit halutessasi vakuuttaa hevosesi Perustason eläinlääkärikulujen varalta myös ilman Henkiturvaa.

Hevosen menehtyminen

Korvaamme tapaturman tai sairauden aiheuttaman hevosen kuoleman. Korvaamme myös eläinlääkärin määräämän eläinsuojelullisiin syihin perustuvan välittömän lopettamisen. Edellä mainituissa tapauksissa korvaamme Henkiturvaan valitsemasi summan, joka voi korkeintaan olla hevosen rahallinen arvo.

Henkiturvan myöntäminen yli 3 000 €:n korvaussummalla edellyttää eläinlääkärin täyttämää terveysselvitystä. Todistus voi olla korkeintaan 14 vrk vanha vakuutusta haettaessa.

Hevosen katoaminen tai varkaus

Jos hevonen varastetaan Suomessa tai se katoaa, korvaamme Henkiturvaan valitsemasi summan, joka voi korkeintaan olla hevosen rahallinen arvo.

Henkiturvan myöntäminen yli 3 000 €:n korvaussummalla edellyttää eläinlääkärin täyttämää terveysselvitystä. Todistus voi olla korkeintaan 14 vrk vanha vakuutusta haettaessa.


Valinnaiset lisäturvat

Näillä lisäturvilla voit täydentää hevosvakuutusta.


Kun emätammalla on vakuutus Ifissä, voit hankkia sille tiineyskuukausien 3–8 aikana kattavan sikiö- ja varsaturvan. Voit saada korvausta

 • luodusta sikiöstä
 • kuolleena syntyneestä varsasta
 • varsan eläinlääkärikuluista
 • varsan kuolemasta.

Valitset itse, minkä verran kuluja sikiö- ja varsaturva korvaa – voit valita enimmäiskorvausmääräksi jopa 4 000 euroa. Riittää, että sinulla on enintään 14 vuorokautta vanha, eläinlääkärin laatima todistus tiineydestä. Turvan saat helposti asiakaspalvelustamme.

Korvaamme hevosen aiheuttamia vahinkoja kotitalouden ulkopuolisille henkilöille tai heidän omaisuudelleen 85 000 euroon saakka. Omavastuu on 150 euroa per vahinkotapaus. Vakuutus on voimassa koko hevosen eliniän ajan.

Voit ostaa Vastuuturvan kun ostat myös Henkiturvan tai Eläinlääkärikulut.

​Hevosvakuutus on huolenpitoa

Ifin hevosvakuutuksen saat otettua niin harraste- kuin kilpahevoselle, siitostammalle ja syntyvälle varsalle.

Voit vakuuttaa vähintään kymmenen päivän ikäisen ja enintään 16-vuotiaan hevosesi. Lisäksi voit turvata tiineen tamman sikiön menettämisen ja varsan kuoleman varalta sikiöturvalla. Se kattaa myös syntyneen varsan hoidon ensimmäisen elinkuukauden ajan. Jos haluat varautua hevosesi muille aiheuttamiin vahinkoihin, kannattaa vakuutusta täydentää vastuuturvalla

Miksi hevosvakuutus ifistä?

Uudistimme hevosvakuutuksen asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Valinnanvaraa vakuutuksen laajuden suhteen on nyt enemmän, joten saat juuri sellaisen vakuutuksen kuin haluat. Ifin hevosvakuutus pähkinänkuoressa:

 • Yksinkertainen omavastuu — maksat itse vain 25 % korvattavista eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä.
 • Voit valita vakuutukseen eläinlääkärikulujen enimmäiskorvausmäärän: 2000 €, 4000 € tai 6000 € vakuutuskaudessa.
 • Kaksi vaihtoehtoa hevosesi turvaksi: Perustason eläinlääkärikulut korvaa yleisimpiä hevosen sairauksia ja tapaturmia. Laajat eläinlääkärikulut lisäksi lähes kaikki muutkin vaivat.
 • Ifin tunnetusti nopea ja sujuva korvauspalvelu, johon 90 % asiakkaistamme on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä.

Etäeläinlääkäri auttaa videopuhelun välityksellä

Kun hevosellasi on laajat eläinlääkärikulut kattava vakuutus, voit hoitaa eläinlääkärikäynnit tallilta käsin. Voit käyttää etäeläinlääkärin palveluita videopuhelun välityksellä, ja vakuutus kattaa kulut tavallisten eläinlääkärikäyntien tapaan. Eläinlääkäri palvelee sinua 15 tuntia vuorokaudessa, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Tutustu etäeläinlääkäriin.

Mitä hevosvakuutus korvaa?

Hevosen omistajana haluat ensisijaisesti varmistaa hevosen hyvän hoidon sairauden tai tapaturman sattuessa. Meillä Ifissä on tätä varten tarjolla kaksi vaihtoehtoa:

 • Perustason eläinlääkärikulut, joka kattaa nimettyjen sairauksien ja tapaturmien hoidosta koituvat eläinlääkärikulut.
 • Laajat eläinlääkärikulut, joka kattaa kaiken sen mitä Perustason eläinlääkärikulutkin ja lisäksi monia muita vaivoja.

Valitsitpa kumman vain, korvaamme eläinlääkärikuluina mm. eläinlääkärin palkkioita sekä eläinlääkärin määrämien lääkkeiden, sidetarpeiden ja vastaavien kustannuksia. Korvaamme myös välttämättömät laboratorio- ja röntgenkulut sekä magneettikuvauksen ja ultraäänitutkimuksen kulut. Vakuutus on voimassa sen vakuutuskauden loppuun asti, jonka aikana hevonen täyttää 22 vuotta. Sekä Perustason että Laajat eläinlääkärikulut​ on esitelty tarkemmin alempana tällä sivulla. ​

Voit vakuuttaa hevosesi myös seuraavilla turvilla:

 • Henkiturva, josta korvaamme hevosen kuollessa enintään hevosen rahallisen arvon tai muun valitsemasi summan. Henkiturva on saatavilla myös erikseen, jos et halua vakuutuksesi kattavan eläinlääkärikuluja.
 • Sikiö- ja varsaturva, josta korvaamme varsan hoitokuluja yhden kuukauden ikään asti. Turvaan sisältyy myös korvaus sikiön tai varsan menettämisen varalta. Vakuutuksen saa 3—18-vuotiaalle Ifissä vakuutetulle tammalle ja tiineyskuukausina 3—8.
 • Vastuuturva, joka korvaa hevosen aiheuttamia vahinkoja kotitalouden ulkopuolisille henkilöille tai heidän omaisuudelleen.

Henkiturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun asti, jonka aikana hevonen täyttää 22 vuotta. Vastuuturvalla ei ole päättymisikää eli se on voimassa hevosen koko eliniän.

Perustason eläinlääkärikulut

Perustason eläinlääkärikuluina korvaamme eläinlääkärin palkkioita sekä eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä ja tutkimuksia yleisimpien sairauksien ja tapaturmien tapauksessa. Eläinlääkärikulut korvataan kun kyseessä on:

 • Akuutti haava
 • Raajan tapaturmainen luunmurtuma tai luun säröymä
 • Ruokatorven tukkeuma
 • Akuutti ähkyhoito ja ähkyleikkaus
 • Kaviokuume
 • Lannehalvaus

Eläinlääkärikuluja korvataan valintasi mukaan vakuutuskaudessa 2000 €:n, 4000 €:n tai 6000 €:n verran. Vakuutuskausi on vuoden mittainen ajanjakso. Omavastuuna maksat vain 25 % kuluista — me korvaamme siis 75 % korvattavista lääkkeistä ja hoidoista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta EI tämän lisäksi ole, mikä takaa, että saat korvauksen pienemmästäkin eläinlääkärikäynnistä. Reilua, vai mitä?

Vakuutuksen perustason eläinlääkärikuluja varten saa hevoselle ilman eläinlääkärin täyttämää terveysselvitystä. Ota yhteyttä meihin niin keskustellaan lisää hevosvakuutuksesta.

Laajat eläinlääkärikulut

Jos haluat varmistaa hevosesi parhaan mahdollisen hoidon, valitse hevosvakuutukseksi Laajat eläinlääkärikulut. Se on hieman arvokkaampi kuin Perustason eläinlääkärikulut, mutta korvaa huomattavasti laajemmin hevosen vaivoja. Laajan eläinlääkärikuluturvan korvattavia sairauksia ei ole erikseen listattu, vaan korvaamme kuluja kaikenlaisten vaivojen tapauksessa, yleisten rajoitusehtojen​ puitteissa. Seuraavassa muutama esimerkkitapaus sairauksista ja tapaturmista, joita Laaja korvaa:

 • Oksa osuu hevosen silmään tarhassa ja sarveiskalvoon tulee syvä haava. Korvaamme kustannuksia tutkimuksista, lääkityksestä, klinikan hoitopäivämaksuista ja mahdollisista jälkitarkastuksista.
 • Hevonen on apea ja sillä on kuumetta. Eläinlääkäri ottaa verikokeet ja tähystää hengitystiet. Hevosella todetaan hengitystietulehdus ja sille määrätään lääkkeitä ja lepoa. Samat tutkimukset toistetaan hevoselle kahden viikon kuluttua. Korvaamme kustannuksia lääkkeistä ja kummastakin käynnistä eläinlääkärillä.
 • Hevoselle tulee ongelmia ihon kanssa. Eläinlääkäri ottaa verikokeita ja näytteitä ihosta. Hevosella todetaan bakteerin aiheuttama ihotulehdus, ja sille määrätään lääkkeitä ja lääkeshampoota. Maksamme korvauksia eläinlääkärikäynneistä, lääkkeistä ja tutkimuksista.

Kuten Perustason eläinlääkärikuluissakin, voit valita kuinka suuresta summasta eläinlääkärikuluja, lääkkeitä ja muita kustannuksia vakuutuskaudessa enintään korvataan. Vaihtoehdot ovat 2000, 4000 tai 6000 euroa. Omavastuuna maksat ainoastaan 25 % kuluista eli me korvaamme 75 % kaikista korvattavista lääkkeistä ja hoidosta.

Laajan eläinlääkärikuluturvan myöntäminen edellyttää eläinlääkärin täyttämää terveysselvitystä​, jos hevonen on yli 6 kk vanha. Todistus voi olla korkeintaan 14 vrk vanha vakuutusta haettaessa. Ota yhteyttä​ meihin niin saat lisätietoja hevosvakuutuksesta.

Henkiturva

Henkiturvasta korvaamme tapaturman tai sairauden aiheuttaman hevosen kuoleman, katoamisen tai varkauden, jos hevonen varastetaan Suomessa. Korvaamme myös eläinlääkärin määräämän eläinsuojelullisiin syihin perustuvan välittömän lopettamisen. Edellä mainituissa tapauksissa korvaamme henkiturvaan valitsemasi summan, joka voi korkeintaan olla hevosen rahallinen arvo.

Henkiturvan myöntäminen yli 3 000 €:n korvaussummalla edellyttää eläinlääkärin täyttämää terveysselvitystä. Todistus voi olla korkeintaan 14 vrk vanha vakuutusta haettaessa.

​Mitä ei korvata hevosvakuutuksesta?

Kaikkia kuluja ei korvata hevosvakuutuksesta, vaikka hevoselle olisi valittu Laajat eläinlääkärikulut. Mm. seuraaviin tapauksiin liittyviä kustannuksia ei korvata:

 • ennen vakuutuksen ottamista alkaneet sairaudet tai vammat
 • sairausvahingot, jotka ovat syntyneet 14 vuorokauden aikana vakuutuksen alkamisesta
 • sairauden ennaltaehkäiseminen, kuten rokotukset ja terveystarkastus
 • ravintovalmisteet, rehut, vitamiinit ja muut tuotteet, joita ei ole hyväksytty lääkkeiksi
 • hammas- tai ienhoito, ellei kyseessä ole tapaturman hoito
 • jännevaurio, nivelen sisäinen tai ulkopuolinen muutos tai luumuutos. Kuitenkin korvaamme luun murtuman aiheuttaman vaurion tai jänteeseen ulottuvan haavan hoitokulut
 • nivelten ja luuston kasvuhäiriöt
 • sairaskengitys
 • kastraatio, sterilisaatio tai piilokiveksisyys.

Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain.


Hevosvakuutuksen ehdot ja oppaat

Lue hevosen ostotarkastuksesta ja syksyisistä hoitovinkeistä