Yrityksen autovakuutus

Kattava yrityksen autovakuutus, liikennevakuutus ja kaskovakuutus yrityksesi kaikille autoille ja ajoneuvoille. Osta vakuutus riippumatta siitä, onko kyse henkilöautosta, taksista, pakettiautosta tai muusta yrityksen ajoneuvosta.

Katso hinta ja osta verkossa!

Haluatko vakuuttaa useamman ajoneuvon kerralla? Pyydä tarjous

 • Edullinen vakuutus vähän ajavalle

  Mitä vähemmän ajat, sitä edullisempi hinta.

 • Nopeaa korvauspalvelua

  Käsittelemme korvaushakemukset nopeasti ja pidämme sinut ajan tasalla.

 • Autamme vakuutusyhtiön vaihdossa

  Halutessasi voimme päättää nykyisen ajoneuvovakuutuksesi toisessa yrityksessä.


Autovakuutus yritykselle

Yrityksen autovakuutuksella vakuutamme yrityksen henkilöautot, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, ja jotka eivät ole luvanvaraisessa käytössä. Luvanvaraisessa käytössä oleville ajoneuvoille on erillinen vakuutus takseille ja lähettiautoille.

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus joka korvaa kaikkien kolarissa olleiden (kuljettajan, kyydissä olevien sekä syyttömän osapuolen) henkilövahingot. Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Liikennevakuutuksesta korvattavista vahingoista ei vähennetä omavastuuta. Lue lisää Liikennevakuutuksesta.

Liikennevakuutus ei korvaa oman yritysajoneuvon vahinkoja, sille saat turvaa kaskovakuutuksella. Voit valita Huippu-, Täys-, ja Osakaskon väiltä. Taulukosta näet eri kaskovakuutusten erot, josta voi valita yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon.

Voit ostaa ajoneuvovakuutuksen myös pakettiautolle, taksille, kuorma-autolle tai esimerkiksi työkoneelle.

Yritysauton vakuutus Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon tai liikennevakuutukseen.

Valinnaiset turvat Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Yrityksen autovakuutuksen hinta

Vakuutuksen kilometrihinnoittelu

Käytämme yrityksen henkilöautojen vakuuttamisessa kilometrihinnoittelua. Toiset autot ovat ajossa vähemmän, toiset taas tien päällä aamusta iltaan. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi on todennäköisyys on, että jotain sattuu. Siksi hinnoittelemme autovakuutuksemme sen mukaan, paljonko ajat.

Autovakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Voit päivittää kilometriluokan omassa If Yrityskansiossasi tai puhelinpalvelussamme.

Autovakuutuksen hinta:

Jos arvioit ajavasi noin 16 000 km vuodessa, valitset luokan "Enintään 20 000 km". Sinun tarvitsee päivittää tieto uudestaan vasta, kun arvioit ajavasi alle 12 000 km tai yli 20 000 km vuodessa.
Luokat: enintään km/vuosi

 • 12 000 km
 • 20 000 km
 • 30 000 km
 • yli 30 000 km

Jos ajat alle 12 000 km vuodessa, maksat liikenne- ja täyskaskovakuutuksesta noin neljänneksen vähemmän kuin jos ajaisit yli 30 000 km vuodessa. Peräkkäisten kilometriluokkien hintaero on noin 6-15 %.

Yrityksen kaskovakuutus

Valitse yrityksellesi sopivin kasko

Auton käyttötarkoitus ratkaisee usein, minkälainen autovakuutus sille kannattaa ottaa. Voit valita Huippu-, Täys- tai Osakaskon. Taulukosta näet helposti, mitä eri kaskovaihtoehtoja yritysauton vakuutukseen sisältyy. Lisämaksusta voit vielä täydentää jopa lähes kaiken kattavaa Huippukaskoa.

Hinaus- ja matkakulujen korvaaminen

Yrityksen autovakuutus korvaa hinaus- ja matkakulut ilman omavastuuta myös kun ajo keskeytyy teknisen vian vuoksi. Muuta korvattavaa vahinkoa ei tarvitse olla.

Moottorin ja voimansiirron rikkoutuminen

Huippukaskoon sisältyy turva yritysauton moottorin ja voimansiirron rikkoutumisen varalta. Turva on tarkoitettu enintään 12 vuotta vanhoille ja alle 175 000 kilometriä ajetuille autoille.

Rahoittajan turva

Ajoneuvon rahoittajan osuus on turvattu erityisehdoin tuottamuksellisissa tilanteissa, kun korvaaminen muuten evättäisiin. Tuottamuksellisia tilanteita ovat esimerkiksi päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta. 

Omavastuu

Vahingon sattuessa vahingot korvataan vakuutuksen laajuuden mukaan. Korvauksesta vähennetään vakuutuskirjalla mainittu turvakohtainen omavastuu. Omavastuu on korotettu, jos

 • vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan.

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin. Niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus ajoneuvovakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.

If Apu auttaa, kun yrityksen ajoneuvolle sattuu vahinko

Uusi If Apu on tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun yritysajoneuvon moottori sammuu, tuulilasi rikkoutuu tai auton merkkivalo syttyy, If Apu auttaa. Saat palvelumme kautta välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja –malleille. Lue lisää If Avusta

Tulosta työpaikallesi If Avun tiepalvelun ohjeet