Autovakuutus yritykselle

Kattava yrityksen autovakuutus, liikennevakuutus ja kaskovakuutus yrityksesi henkilöautoille. Myös yrityksen muille ajoneuvoille!

Useampi ajoneuvo kerralla? Pyydä tarjous
 • Nopeaa korvauspalvelua

  Käsittelemme korvaushakemukset nopeasti ja pidämme sinut ajan tasalla.

 • 24/7 tiepalvelu

  Hinaus- ja tiepalvelu on tukenasi tien päällä ympäri vuorokauden.

 • Autamme vakuutusyhtiön vaihdossa

  Halutessasi voimme päättää nykyisen ajoneuvovakuutuksesi toisessa yrityksessä.

Mitä yrityksen autovakuutus sisältää?

Autovakuutuksen sisältö Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon tai liikennevakuutukseen.

Lisäturvat Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Katso hinta ja osta vakuutus

Autovakuutus yrityksen henkilöautolle

Valitse yrityksellesi sopivin autovakuutus

Yrityksen autovakuutuksella vakuutamme yrityksen henkilöautot, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.

Valitse yrityksen autolle lähes kaiken kattava huippukasko tai edullinen osakasko liikennevakuutuksen kylkeen. Tarkista myös hinnat lisäturvillemme, kun haluat täydentää kaskoa.

Luvanvaraisessa käytössä oleville ajoneuvoille on erillinen vakuutus takseille ja lähettiautoille.

Yrityksen liikennevakuutus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus, joka korvaa kaikkien kolarissa olleiden (kuljettajan, kyydissä olevien sekä syyttömän osapuolen) henkilövahingot. Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot, mutta ei oman auton vahinkoja. Lue lisää Liikennevakuutuksesta.

Yrityksen kaskovakuutus

Liikennevakuutus ei korvaa oman yritysajoneuvon vahinkoja, jolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Voit valita Huippukaskon, Täyskaskon tai Osakaskon väiltä. Taulukosta näet eri kaskovakuutusten erot ja voit valita yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon. Halutessasi voit täydentää kaskoa lisäturvilla, niin saat juuri sinun autolle sopivan vakuutuksen.

Sähköauton vakuutus

Yrityksen sähköautovakuutus sopii sekä hybridi- että täyssähköisille henkilö- ja pakettiautoille. Vakuutus kattaa kaikki auton osat, myös akun ja latauskaapelin.

Etsitkö muita yrityksen ajoneuvovakuutuksia? Voit ostaa ajoneuvovakuutuksen myös pakettiautolle, taksille, kuorma-autolle tai esimerkiksi työkoneelle.

Autovakuutuksen hinta yritykselle

Mitkä tekijät vaikuttavat autovakuutuksen hintaan?

Toiset autot ovat ajossa vähemmän, toiset taas tien päällä aamusta iltaan. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi todennäköisyys on, että jotain sattuu. Siksi käytämme henkilöautojen vakuuttamisessa kilometrihinnoittelua. Hinnoittelemme autovakuutuksemme sen mukaan, paljonko ajat. Yrityksen autovakuutuksen hintaan vaikuttavat myös muut ominaisuudet:

 • Auton ominaisuudet ja tekniset tiedot kuten ikä, paino, leveys, pituus, korityyppi ja moottori
 • Auton käyttö, kuten ajokilometrit vuositasolla, mittarilukema, ja mihin käyttöön ajoneuvo on (leasing/vuokra/yksityinen)

Hinnan yrityksen omistamalle autolle saat kätevästi verkkokaupastamme, kun täytät Y-tunnuksen ja auton rekisternumeron. Laskemme hinnan automaattisesti auton ominaisuuksien mukaan. Laske hinta

Mihin autovakuutuksen kilometrihinnoittelu perustuu?

Käytämme yrityksen henkilöautojen vakuuttamisessa kilometrihinnoittelua. Voit aina päivittää kilometriluokan verkossa tai soittamalla asiakaspalveluun.

Autovakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Jos esimerkiksi arvioit ajavasi noin 16 000 km vuodessa, valitset luokan "Enintään 20 000 km". Sinun tarvitsee päivittää tieto uudestaan vasta, kun arvioit ajavasi alle 12 000 km tai yli 20 000 km vuodessa.

Autovakuutuksen luokat: enintään km/vuosi

 • 12 000 km
 • 20 000 km
 • 30 000 km
 • yli 30 000 km

Jos ajat alle 12 000 km vuodessa, maksat liikenne- ja täyskaskovakuutuksesta noin neljänneksen vähemmän kuin jos ajaisit yli 30 000 km vuodessa. Peräkkäisten kilometriluokkien hintaero on noin 6-15 %.

Kaskovakuutus

Minkä kaskon valitsen yritykseni autolle? Mitä kaskoon sisältyy?

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin, niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus ajoneuvovakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.

Valitse yrityksellesi sopivin kasko

Auton käyttötarkoitus ratkaisee usein, minkälainen autovakuutus sille kannattaa ottaa. Voit valita Huippu-, Täys- tai Osakaskon. Taulukosta näet helposti, mitä eri kaskovaihtoehtoja yritysauton vakuutukseen sisältyy. Lisämaksusta voit vielä täydentää jopa lähes kaiken kattavaa Huippukaskoa.

Hinaus- ja matkakulujen korvaaminen

Ifin yrityksen kaskovaihtoehtoihin kuuluu hinaus- ja matkakulujen korvaaminen. Hinautamme auton korjaamolle, jos matka keskeytyy vian, vaurioitumisen tai tieltä suistumisen seurauksena. Yrityksen autovakuutus korvaa hinaus- ja matkakulut ilman omavastuuta myös kun ajo keskeytyy teknisen vian vuoksi. Muuta korvattavaa vahinkoa ei tarvitse olla.

Vakuuttaessasi useampia ajoneuvoja vakuutusehdot määritellään juuri sinun yrityksesi tarpeiden mukaisesti ja voivat poiketa tällä sivulla esitetystä. Asiakkaana pääset tutustumaan tarkemmin omiin vakuutustietoihisi myös digipalvelujemme kautta.

Moottorin ja voimansiirron rikkoutuminen

Huippukaskoon sisältyy turva yritysauton moottorin ja voimansiirron rikkoutumisen varalta. Turva on tarkoitettu enintään 12 vuotta vanhoille ja alle 175 000 kilometriä ajetuille autoille.

Rahoittajan turvaksi

Ajoneuvon rahoittajan osuus on turvattu erityisehdoin tuottamuksellisissa tilanteissa, kun korvaaminen muuten evättäisiin. Tuottamuksellisia tilanteita ovat esimerkiksi päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta. 

Omavastuu

Vahingon sattuessa vahingot korvataan vakuutuksen laajuuden mukaan. Korvauksesta vähennetään vakuutuskirjalla mainittu turvakohtainen omavastuu. Omavastuu on korotettu, jos

 • Vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • Ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • Ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan
 • Törmäysvahinko sattuu kaivoksessa tai tunnelissa

Tilatessasi hinauspalvelun Ifin hinauspalvelun kautta saat hinauksen ilman omavastuuta.

24/7 tiepalvelu sisältyy vakuutukseen

Ifin hinaus- ja tiepalvelu on tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun moottori sammuu tai auton merkkivalo syttyy, me autamme. Saat palvelumme kautta välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja -malleille.

Tulosta työpaikallesi Ifin tiepalvelun yhteystiedot

Ifin hinaus- ja tiepalvelu

Mitä vakuutuksia yritys tarvitsee?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja yrityksellesi? Testaa vakuutusopasta ja selvitä parissa minuutissa, millaiset yritysvakuutukset parhaiten vastaavat tarpeisiisi.

Siirry pikaoppaaseen