Autovakuutus yritykselle

Kattava yrityksen autovakuutus, liikennevakuutus ja kaskovakuutus yrityksesi henkilöautolle. Laske hinta ja osta autovakuutus yritykselle kätevästi verkosta. Myös yrityksen muille ajoneuvoille!

Katso hinta ja osta verkossa!

Haluatko vakuuttaa useamman ajoneuvon kerralla? Pyydä tarjous

 • Edullinen vakuutus vähän ajavalle

  Mitä vähemmän ajat, sitä edullisempi hinta.

 • Nopeaa korvauspalvelua

  Käsittelemme korvaushakemukset nopeasti ja pidämme sinut ajan tasalla.

 • Autamme vakuutusyhtiön vaihdossa

  Halutessasi voimme päättää nykyisen ajoneuvovakuutuksesi toisessa yrityksessä.


Autovakuutus yrityksen henkilöautolle

Valitse yrityksellesi sopivin autovakuutus

Yrityksen autovakuutuksella vakuutamme yrityksen henkilöautot, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Luvanvaraisessa käytössä oleville ajoneuvoille on erillinen vakuutus takseille ja lähettiautoille.

Valitse yrityksen autolle lähes kaiken kattava huippukasko tai edullinen osakasko liikennevakuutuksen kylkeen. Tarkista myös hinnat lisäturvillemme, kun haluat täydentää kaskoa.

Yrityksen liikennevakuutus

Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus joka korvaa kaikkien kolarissa olleiden (kuljettajan, kyydissä olevien sekä syyttömän osapuolen) henkilövahingot. Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot mutta ei oman auton vahinkoja. Lue lisää Liikennevakuutuksesta.

Yrityksen kaskovakuutus

Liikennevakuutus ei korvaa oman yritysajoneuvon vahinkoja, sille saat turvaa kaskovakuutuksella. Voit valita Huippukaskon, Täyskaskon tai Osakaskon väiltä. Taulukosta näet eri kaskovakuutusten erot, josta voi valita yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon. Halutessasi voit täydentää kaskoa lisäturvilla, niin saat juuri sinun autolle sopivan vakuutuksen.

Etsitkö muita yrityksen ajoneuvovakuutuksia? Voit ostaa ajoneuvovakuutuksen myös pakettiautolle, taksille, kuorma-autolle tai esimerkiksi työkoneelle.

Mitä yrityksen autovakuutus sisältää?

Autovakuutuksen sisältö Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon tai liikennevakuutukseen.

Lisäturvat Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Autovakuutuksen hinta yritykselle

Mitkä tekijät vaikuttavat autovakuutuksen hintaan?

Toiset autot ovat ajossa vähemmän, toiset taas tien päällä aamusta iltaan. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi todennäköisyys on, että jotain sattuu. Siksi käytämme henkilöautojen vakuuttamisessa kilometrihinnoittelua. Hinnoittelemme autovakuutuksemme sen mukaan, paljonko ajat. Yrityksen autovakuutuksen hintaan vaikuttavat myös muut ominaisuudet:

 • Auton ominaisuudet ja tekniset tiedot kuten ikä, paino, leveys, pituus, korityyppi ja moottori.
 • Auton käyttö kuten ajokilometrit vuositasolla, mittarilukema, ja mihin käyttöön ajoneuvo on (lisensoitu/vuokra/yksityinen).
 • Auton omistajan tiedot kuten ikä ja aiempi vakuutus- ja vahinkohistoria.

Hinnan yrityksen omistamalle autolle saat kätevästi verkkokaupastamme kun täytät Y-tunnuksen ja auton rekisternumeron. Laskemme hinnan automaattisesti auton ominaisuuksien mukaan. Laske hinta

Mihin autovakuutuksen kilometrihinnoittelu perustuu?

Käytämme yrityksen henkilöautojen vakuuttamisessa kilometrihinnoittelua. Voit aina päivittää kilometriluokan omassa If Yrityskansiossasi tai soittamalla asiakaspalveluun. Autovakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Esimerkiksi jos arvioit ajavasi noin 16 000 km vuodessa, valitset luokan "Enintään 20 000 km". Sinun tarvitsee päivittää tieto uudestaan vasta, kun arvioit ajavasi alle 12 000 km tai yli 20 000 km vuodessa.

Autovakuutuksen luokat: enintään km/vuosi

 • 12 000 km
 • 20 000 km
 • 30 000 km
 • yli 30 000 km

Jos ajat alle 12 000 km vuodessa, maksat liikenne- ja täyskaskovakuutuksesta noin neljänneksen vähemmän kuin jos ajaisit yli 30 000 km vuodessa. Peräkkäisten kilometriluokkien hintaero on noin 6-15 %.

Yrityksen kaskovakuutus

Minkä kaskon valitsen yritykseni autolle? Mitä kaskoon sisältyy?

Valitse yrityksellesi sopivin kasko

Auton käyttötarkoitus ratkaisee usein, minkälainen autovakuutus sille kannattaa ottaa. Voit valita Huippu-, Täys- tai Osakaskon. Taulukosta näet helposti, mitä eri kaskovaihtoehtoja yritysauton vakuutukseen sisältyy. Lisämaksusta voit vielä täydentää jopa lähes kaiken kattavaa Huippukaskoa.

Hinaus- ja matkakulujen korvaaminen

Ifin yrityksen kaikkiin kaskovaihtoehtoihin kuuluu hinaus- ja matkakulujen korvaaminen. Hinautamme auton korjaamolle, jos matka keskeytyy vian, vaurioitumisen tai tieltä suistumisen seurauksena. Yrityksen autovakuutus korvaa hinaus- ja matkakulut ilman omavastuuta myös kun ajo keskeytyy teknisen vian vuoksi. Muuta korvattavaa vahinkoa ei tarvitse olla. 

Moottorin ja voimansiirron rikkoutuminen

Huippukaskoon sisältyy turva yritysauton moottorin ja voimansiirron rikkoutumisen varalta. Turva on tarkoitettu enintään 12 vuotta vanhoille ja alle 175 000 kilometriä ajetuille autoille.

Rahoittajan turva

Ajoneuvon rahoittajan osuus on turvattu erityisehdoin tuottamuksellisissa tilanteissa, kun korvaaminen muuten evättäisiin. Tuottamuksellisia tilanteita ovat esimerkiksi päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta. 

Omavastuu

Vahingon sattuessa vahingot korvataan vakuutuksen laajuuden mukaan. Korvauksesta vähennetään vakuutuskirjalla mainittu turvakohtainen omavastuu. Omavastuu on korotettu, jos

 • vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan.

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin. Niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus ajoneuvovakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.

24/7 tiepalvelu sisältyy vakuutukseen

If Apu tiepalvelu on tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun moottori sammuu, tuulilasi rikkoutuu tai auton merkkivalo syttyy, If Apu auttaa. Saat palvelumme kautta välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja –malleille. 

Tulosta työpaikallesi If Avun tiepalvelun ohjeet

Lue lisää If Avusta