Kuorma-auton vakuutus

Yrityksen kuorma-auto kannattaa vakuuttaa kattavalla Täyskaskolla, jolloin korvaamme hinauskuluja 5 000 euroon asti. Saat kuorma-auton vakuutuksen kätevästi verkosta.

Useampi ajoneuvo kerralla? Pyydä tarjous
 • If auttaa tien päällä 24/7

  Tiepalvelumme auttaa, jos tien päällä sattuu jotain.

 • Vaivaton hinauspalvelu

  Hinaus hoituu vaivattomasti yhteistyökumppaneidemme kautta - myös kun ajo keskeytyy teknisen vian vuoksi.

 • Nopeasti korjaamolle

  Raskaaseen kalustoon erikoistuneet vahinkotarkastajamme sekä laaja korjausverkosto takaavat nopean korjaukseen pääsyn.

Kuorma-auton vakuutus yritykselle

Vakuutus kuorma-autolle ja kevyelle kuorma-autolle kätevästi verkosta.

Kuorma-autoksi lasketaan tavaran kuljetukseen valmistetut ajoneuvot, joiden kokonaismassa on suurempi kuin 3,5 tonnia. Kokonaismassaltaan alle 3 500 kiloa painavan kevyen kuorma-auton voit vakuuttaa Ifissä pakettiautona. Meiltä saat vakuutukset verkosta myös yrityksen raskaalle kuorma-autolle perävaunulle tai muulle ajoneuvolle.

Kuorma-autolle kannattaa ottaa aina pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus täydentämään vakuutusturvaa. Kuorma-auton vaurioiden korjaaminen tulee kalliiksi, siksi vahinkoihin kannattaa varautua. Yrityksen kuorma-auto kannattaa vakuuttaa kattavalla Täyskaskolla, jolloin korvaamme hinauskuluja 5 000 euroon asti vahinkotapahtumaa kohti. Lisäksi korvaamme kuljetettavan tavaran siirtämisen vahinkopaikalla toiseen ajoneuvoon. Alla olevasta taulukosta näet, mitä Täys- ja Osakasko korvaavat. 

Mitä kuorma-auton vakuutus sisältää?

Yrityksen kuorma-auton vakuutus Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon.

Valinnaiset turvat Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Kuorma-auton vakuutuksen hinta

Toiset kuorma-autot ovat ajossa vähemmän, toiset pidempää päivää. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi on todennäköisyys, että jotain sattuu. Siksi hinnoittelemme kuorma-autovakuutuksemme sen mukaan, paljonko ajat. Kuorma-auton vakuutushintaan vaikuttavat myös kuorma-auton merkki, malli ja ikä.

Esimerkki kilometrihinnoittelusta:

Jos arvioit ajavasi noin 80 000 km vuodessa, valitset luokan "Enintään 100 000 km". Sinun tarvitsee päivittää tieto uudestaan vasta, kun arvioit ajavasi alle 50 000 km tai yli 100 000 km vuodessa.

Luokat: enintään km/vuosi

 • 20 000 km
 • 50 000 km
 • 100 000 km
 • 150 000 km
 • yli 150 000 km

Jos ajat alle 50 000 km vuodessa, maksat liikenne- ja täyskaskovakuutuksesta noin viidenneksen vähemmän kuin jos ajaisit yli 150 000 km vuodessa. Peräkkäisten kilometriluokkien hintaero on noin 5 – 10%. Kuorma-autovakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Voit päivittää kilometriluokan omassa If Yrityskansiossasi tai ottamalla yhteyttä meidän asiakaspalveluun.

Törmäysturva

Kuorma-auton törmäysturvasta korvataan kuormaus- tai kuorman purkutilanteessa

 • kuorma-auton rungolle,
 • lavalle,
 • nosto- tai kuorman purkulaitteistolle tai
 • ohjaamolle aiheutuneet vahingot.

Erityisturvat kuorma-auton ammattikuskeille

Kriisiapu. Kriisiavulla vakuutetun kuorma-auton kuljettajalla ja hänen puolisollaan on oikeus saada kriisiapua, jos kuljettaja on ollut osallisena vakavassa, henkilövahinkoja aiheuttaneessa liikenneonnettomuudessa tai hän on joutunut ryöstön, sen yrityksen tai pahoinpitelyn uhriksi.

Omaisuuden ryöstö. Vakuutuksesta korvataan ryöstöstä, sen yrityksestä tai pahoinpitelystä johtuva kuljettajan ja vakuutuksenottajan omaisuudelle aiheutunut vahingoittuminen tai katoaminen.

Kuorma-autovakuutuksen omavastuu

Tyypillisesti kaskovakuutuksissa on omavastuu, joka on vakuutuksenottajan osuus korvattavasta vahingosta. Vahingon sattuessa noudatetaan vahinkohetkellä voimassaollutta omavastuuta ja se vähennetään maksettavasta korvauksesta. Vakuutuksen omavastuu voi olla korotettu tietyissä vahinkotilanteissa tai esimerkiksi ulkomailla. Tiedot korotetusta omavastuusta löydät aina vakuutuksen ehdoissa.

Omavastuu on korotettu, jos

 • Vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • Ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • Ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan
 • Törmäysvahinko sattuu kaivoksessa tai tunnelissa

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin. Niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus ajoneuvovakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.

Ajoneuvon rahoittajan osuus

Kaskovakuutukset sisältävät turvan rahoittajille, jolloin vakuutus on voimassa erityisehdoin osamaksu-, leasing- ja rahoitussopimuksen velkojan hyväksi. Ajoneuvon rahoittajan osuus on turvattu erityisehdoin tuottamuksellisissa tilanteissa, kun korvaaminen muuten evättäisiin. Tuottamuksellisia tilanteita ovat esimerkiksi päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta.

Kuorma-autoihin erikoistuneet vahinkotarkastajat

Meillä on viisi raskaaseen kalustoon keskittynyttä vahinkotarkastajaa. Heille on kokemuksen kautta kertynyt erittäin hyvä käsitys sekä toimialasta että korjausverkostosta.

Vahingon tapahduttua tarkastaja soittaa asiakkaalle välittömästi tarkastuspyynnön saatuaan, ja sopii tarvittavat toimenpiteet asiakkaan kanssa. Näitä voivat olla esimerkiksi

 • kuorman purku
 • noston suunnittelu
 • korjaamon valinta tai hinaus varastolle.

Tarkastaja käy tarvittaessa paikan päällä vahinkopaikalla.

Meillä on tarkastajakollegat sekä Baltiassa että Skandinaviassa. Sen lisäksi meillä on erillinen ulkomaanosasto. Voimme näin taata nopean vahinkokäsittelyn myös ulkomailla.

24/7 tiepalvelu

Ifin tiepalvelu on tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun moottori sammuu, tuulilasi rikkoutuu tai auton merkkivalo syttyy, tiepalvelu. Saat palvelun kautta välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja -malleille. 

Tulosta työpaikallesi hinaus- ja tiepalvelun ohjeet

Lue lisää palvelusta