Kodin vahingot ja omaisuusvahingot

Omaisuusvahinkoja on monenlaisia.​​​​​ Katso tarkemmat ohjeet tiettyihin vahinkotapauksiin. Muissa kodin vahinkotapauksissa noudata tällä sivulla olevia ohjeita.

Ohjeet vahinkoilmoituksen tekoon

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

  1. Vahinkoilmoituksen käsittely sujuu nopeimmin, kun sinulla on antaa mahdollisimman tarkat tiedot vahingoittuneen omaisuuden merkistä, mallista, iästä ja hinnasta.
  2. Korjausarviota esineen rikkoutuessa ei yleensä tarvita. Pyydämme sen tarvittaessa, jos laitteen korjaaminen saattaisi olla edullisin vaihtoehto. Silloin maksamme myös korjausarviosta aiheutuvat kulut.
  3. Älä hävitä vahingoittunutta tavaraa ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

Käsittelemme vahinkoasiasi niin pian kuin mahdollista. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä.​

Varkaustapauksissa tee myös rikosilmoitus poliisille. Vahinkoasian hoitamiseen toisen henkilön puolesta tarvitaan valtakirja.

Yleisin koti-irtaimistovakuutuksen omavastuu on 150 euroa. Saat lisätietoa kotivakuutuksen omavastuusta kotivakuutusten vertailusivultamme. 

Löydät tarkemmat tiedot kotivakuutuksestasi Omilta sivuilta tai vakuutuskirjastasi. 

Vahingottomilta vuosilta kerryttämälläsi Omavastuurahalla voit pienentää omavastuun määrää. Omavastuurahaa karttuu vain sellaisilta vakuutuskausilta, joiden aikana ei ole maksettu korvauksia omaisuus-, ajoneuvo- tai venevakuutuksesta.

Omaisuuden iän vaikutus korvaukseen

​Esineen tai omaisuuden ikä vaikuttaa korvauksen suuruuteen. Vanhasta esineestä ei useinkaan jää paljoa korvattavaa, vaikka käyttöarvoa sillä vielä olisikin.

Tarvitaanko ostokuitti tai takuutodistus?

Esineiden ostotositteita on hyvä säilyttää, jos esineelle tapahtuu esimerkiksi takuuaikana jotakin sellaista, josta voit hakea korvausta esineen valmistajalta. Kuitin säilyttäminen kannattaa myös kotivakuutukseen liittyvää vahinkotilannetta varten, vaikka sitä aina ei meille pyydetäkään.