Vakuutuksen irtisanominen

Vakuutuksenottajana voit irtisanoa vapaaehtoisen vakuutuksen päättymään milloin tahansa. Irtisanominen on lain mukaan aina tehtävä kirjallisesti, joten helpoiten hoidat sen Omilla sivuilla. Valitse Omilla sivuilla aluksi vakuutus, jonka haluat irtisanoa. 

Irtisano vakuutus Omilla sivuilla

Näin irtisanot vakuutuksen

  1. Kirjaudu Omille sivuille.
  2. Mene Omilla sivuilla kohtaan Omat vakuutukset ja avaa irtisanottavan vakuutuksen tiedot.
  3. Pudotusvalikosta löydät Irtisano vakuutus -valinnan.
  4. Voit itse valita vakuutuksen päättymispäivän, jolloin irtisanominen tulee voimaan.
  5. Vakuutusmaksu peritään vakuutuksen voimassaoloajalta ja mahdollinen jo maksettu vakuutusmaksu hyvitetään.
    Jos irtisanot jatkuvan matkavakuutuksen päättyväksi ensimmäisellä vakuutuskaudella, peritään lisäksi 30 euron hoitokulu, kuitenkin enintään vakuutuksen vuosimaksu.

Omien sivujen kautta et voi suoraan irtisanoa liikennevakuutusta, kaskovakuutusta, jossa rahoitusyhtiö on ajoneuvon omistajana, If You ja Check-in-vakuutuksia tai liittovakuutuksia. Ota yhteyttä asiakaspalveluun lähettämällä viesti Omilla sivuilla.

Määräaikaista vakuutusta, jonka voimassaoloaika on enintään 30 vuorokautta, ei voi irtisanoa. Tällöin vakuutus on voimassa aina sovitun ajan.

Vakuutuksen voi irtisanoa vain vakuutuksenottaja tai hänen kuoltuaan kuolinpesän hoitaja. Katso kuolinpesän vakuutuksiin liittyvät ohjeet.

Liikennevakuutuksen irtisanominen

Rekisteröidyn ajoneuvon liikennevakuutus päättyy ilman irtisanomista, jos olet myynyt ajoneuvon ja tehnyt siitä luovutusilmoituksen, poistanut ajoneuvon lopullisesti rekisteristä esim. Suomen Autokierrätyksen kautta tai vaihtanut vakuutusyhtiötä.

Rekisteröimättömän tai liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon liikennevakuutuksen voit irtisanoa kirjallisesti lähettämällä viestin Omilla sivuilla. Aloita kohdasta Viestit ja yhteydenotto, niin autamme sinua eteenpäin.

Kun ajoneuvon liikennevakuutus irtisanotaan, päätämme myös mahdollisen kaskovakuutuksen.

Liikennekäytöstä poisto on vaihtoehto vakuutuksen irtisanomiselle

Vakuutusta ei tarvitse päättää, kun ajoneuvon käyttö jää tauolle. Voit säästää veroissa ja vakuutusmaksuissa ilmoittamalla ajoneuvon pois liikenteestä, mutta vakuuttaa seisovan ajoneuvon edelleen varkauden tai ilkivallan varalta. Poikkeuksena moottoripyörän ja moottorikelkan vuodenaikahinnoiteltu vakuutus, jossa ajoneuvon käyttämättömyys on jo valmiiksi huomioitu vakuutusmaksuissa.

Tiesithän, että Omilla sivuilla voit myös muokata vakuutustesi laajuutta ja omavastuun määrää.

Kysy vakuutusasioista Emmalta!

Emma on Ifin asiakaspalvelubotti, joka palvelee sinua vuorokauden ympäri. Aloita keskustelu!

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.