Henkivakuutus

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi pahimman sattuessa

Jos etsit vakuutusta, joka korvaa esimerkiksi lääkärikäyntejä, tutustu tapaturmavakuutukseen ja sairausvakuutukseen.


 • Henkivakuutus on huolenpitoa

  Vakuutus varmistaa perheesi taloudellisen tasapainon, jos sinä menehdyt.

 • Yhteistyöjärjestöjen ja -liittojen jäsenille edullisesti

  Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi saatte Primus-henkivakuutuksen Suomen edullisimpaan hintaan.

 • Saat Ifistä perheellesi sopivan henkivakuutuksen

  Voit valita omaan elämäntilanteeseesi sopivan kokoisen henkivakuutuksen.​

MIKSI MINUN KANNATTAA OTTAA HENKIVAKUUTUS?

Oletko koskaan pohtinut, miten puolisosi ja lapsesi pärjäisivät taloudellisesti, jos sinä menehtyisit yllättäen? Henkivakuutus varmistaa perheen arjen jatkumisen mahdollisimman ennallaan kriisin keskellä. 

Kun talous on turvattu ja esimerkiksi lainojen maksaminen jatkuu normaalisti, perheesi voi keskittyä surun kohdatessa olennaisiin asioihin. 

Jos perheessäsi on lapsia tai asuntolainaa, on erityisen tärkeää hankkia henkivakuutus. Muista, että voit päättää vakuutusmäärän itse – suppeakin vakuutus on parempi suoja kuin ei vakuutusta lainkaan! 

KUINKA SUUREN HENKIVAKUUTUKSEN TARVITSEN?

Valitse henkivakuutuksen vakuutusmäärä eli korvauksen määrä perheesi elämäntilanteen mukaan. Saat hyvän arvion vakuutuksen tarpeestasi, kun lasket yhteen 

 • kotitaloutesi velat
 • kotitalouden vuosiansiot
 • 20 000 euroa jokaista lastasi kohden.

Yhteenlaskettu summa on meidän suosituksemme henkivakuutuksen vakuutusmääräksi. Vakuutusmäärä on se summa, joka maksetaan perheellesi, jos sinä menehdyt yllättäen. 

Voit valita vakuutusmääräksi 50 000–300 000 euroa. Jos olet järjestö- tai liittoasiakas, voit valita vakuutusmäärän järjestökohtaiseen enimmäismäärään saakka. 

MITÄ HENKIVAKUUTUS KORVAA?

Henkivakuutus korvaa​

 • sairauden aiheuttaman kuoleman
 • tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Henkivakuutus antaa taloudellista turvaa läheisillesi. Perheesi voi käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen. 

Korvaus maksetaan vakuutetun omaisille. Voit halutessasi muuttaa edunsaajaa Omilla sivuilla​

Yhteinen pariturva on edullinen ratkaisu

Pariturva on kahden hengen henkivakuutus esimerkiksi pariskunnille tai aviopareille. Pariturva on yksi vakuutus yhteisellä vakuutusmäärällä, jossa on kaksi vakuutettua ja molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. 

Toisen kuollessa vakuutusmäärä maksetaan kokonaisuudessaan kuolleen osapuolen edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille.

Pariturva henkivakuutus on hyvä vaihtoehto kahdelle yksilölliselle henkivakuutukselle, koska se on yleensä yksittäin otettuja turvia edullisempi.

SUOMEN EDULLISIN HENKIVAKUUTUS YHTEISTYÖJÄRJESTÖJEN JA
-LIITTOJEN JÄSENILLE

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan henkivakuutuksen Suomen edullisimpaan hintaan. Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n viimeisimmän hintavertailun* mukaan Ifin tarjoama Primus on Suomen edullisin henkivakuutus. Esimerkiksi 50 000 euron henkivakuutusturva maksaa 6 euroa kuukaudessa**.

 • Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme, jolloin olet perheinesi oikeutettu näihin järjestösi neuvottelemiin etuihin.
 • Saat kaikkiin uusiin Primus-henkivakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.
 • Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

*) Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä viimeisin hintavertailu 9/2016.
**) Kuuden euron esimerkkihinta on laskettu 50 000 euron turvalla 40-vuotiaalle henkilölle, joka on Veronmaksajain Keskusliiton jäsen.

Ilmainen lisäetu: Selviytymisturva

Selviytymisturva on suunniteltu kattamaan osa kuolemaan liittyvistä kuluista, kuten hautajaiskulut, perunkirjoitukset tai kuolinilmoituksen. Saat kaikkiin uusiin Primus-vakuutuksiin veloituksettomana lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Selviytymisturva maksetaan vakuutetun kuolinpesälle, ellei vakuutuksessa ole voimassaolevaa kuolemantapausturvan edunsaajamääräystä.

Selviytymisturva koskee aikuisten Primus-henki- ja tapaturmavakuutuksia ja lasten Primus-tapaturmavakuutuksia. Se ei koske Primus-jatkovakuutuksia eikä myöskään konvertoituneita Primus-vakuutuksia.

VARAUDU AJOISSA

Mitä kuolema maksaa? Miksi tekisit testamentin? Kuinka vältät virheet perintösuunnittelussa? Katso asiantuntijan vinkit. ​​​ ​