Henkivakuutus

Pysyvästi edullinen - laske oma hintasi, se ei sido ostoon. 

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen vakuutukseesi.
Näin se toimii

Lumo

Lumo-asiakkaana uusi kotivakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton.
Katso miten

Henkivakuutuksen avulla läheisesi eivät jää tyhjän päälle, jos kuolet.

 • Sopiva korvaussumma

  Voit valita vakuutuksen korvaussumman elämäntilanteeseesi sopivaksi.

 • Säästä jopa satasia

  Ammattiliiton jäsenenä saat puolisosi kanssa henkivakuutuksen jopa -65 % edullisemmin.

 • Yllättävän edullinen

  Esim. 30-vuotias ammattiliiton jäsen saa 100 000 euron henkivakuutuksen alkaen 6 eurolla kuussa.

Henkilövakuutustesti parissa minuutissa

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset? Anna meidän auttaa. Tee nopea testi parissa minuutissa ja saat ehdotuksia, mitkä vakuutukset sopivat tarpeisiisi.

Miksi ottaa henkivakuutus?

Olet rohkea miettiessäsi henkivakuutusta, sillä se turvaa rakkaidesi arkea, jos sinä menehdyt. 

Henkivakuutuksen korvaus auttaa läheisiäsi hetkellä, jolloin huolia riittää muutenkin tarpeeksi. Korvaussumma maksetaan nopeasti ja se antaa mahdollisuuden keskittyä suruun sekä aikaa järjestellä taloutta uusiksi. He voivat käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen.

Henkivakuutuksen korvaussumman päätät itse ja vakuutuksen voit maksaa kuukausilaskulla.

Lue myös, miksi henkivakuutus kannattaa hankkia jo nuorena, jotta olet varautunut elämän yllättäviin tilanteisiin.

Laske hinta henkivakuutuksellesi

Henkivakuutuksen hinta - mitä henkivakuutus maksaa?

Katso alta esimerkit, mitä henkivakuutus maksaisi erilaisissa tilanteissa. Korvaussumman voit valita oman tilanteesi mukaan. Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa valittavan korvaussumman suuruus sekä vakuutettavan ikä. Huomioithan, että tietyn ammattiliiton jäsenenä voit saada jopa 65 % alennuksen henkivakuutuksen hinnasta.

Laske oma hintasi

Edullinen henkivakuutus yhteistyöliittojen jäsenille

 • Henkivakuutuksen jäsenedulla on vakuutettu jo 200 000 ammattiliiton jäsentä.
 • Saat merkittävästi edullisemman henkivakuutuksen ammattiliiton jäsenenä. Jäsenetu voi olla jopa - 65 % ja säästö jopa 650 euroa vuodessa.
 • Voit vakuuttaa myös puolisosi yhteisellä vieläkin edullisemmalla pariturvalla – riittää, että toinen teistä on jonkun yhteistyöliittomme jäsen.
 • Oman ammattiliittoetusi näet laskemalla hinnan. Ammattiliittoasi kysytään seuraavassa vaiheessa.
Laske jäsenetuhintasi

Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus korvaa sekä sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman. Henkivakuutuksesta maksetaan korvaussumma valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Korvaussumma maksetaan valitsemallesi edunsaajalle nopeasti. Kertakorvauksen saaja voi käyttää korvaussumman parhaaksi katsomallaan tavalla.​ Lue lisää siitä, mitä kuolema maksaa.

Pariturva

Pariturva on kahden henkilön yhteinen henkivakuutus. Pariturva on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on vastuu perheen taloudesta yhdessä puolisosi kanssa ja haluat turvata puolisosi taloudellisen tilanteen toisen menehtyessä. Kahden hengen vakuuttaminen on edullisinta pariturvana.

Pariturva on yksi vakuutus yhteisellä korvaussummalla. Vakuutuksessa on kaksi vakuutettua ja molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. Korvaussumma maksetaan kokonaisuudessaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut menehtyvät samanaikaisesti, korvaussumma maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille.

Henkivakuutuksen pariturva

Kuinka suuren henkivakuutuksen tarvitsen?

Sinun kannattaa valita henkivakuutuksen korvaussumma elämäntilanteesi mukaan. Saat hyvän arvion vakuutuksen tarpeestasi, kun lasket yhteen 

 • kotitaloutesi velat
 • kotitalouden vuosiansiot
 • 20 000 euroa jokaista lastasi kohden.

Yhteenlaskettu summa on meidän suosituksemme henkivakuutuksen korvaussummaksi. Myös tätä pienempi korvaussumma auttaa läheisiäsi vaikealla hetkellä ja esimerkiksi hautajaiskustannuksissa.

Voit valita korvaussummaksi 50 000 – 300 000 euroa. Jos olet järjestö- tai liittoasiakas, voit valita korvaussumman järjestökohtaiseen enimmäismäärään saakka.

Miten ostan henkivakuutuksen?

Henkilökohtaisen hinnan henkivakuutukselle näet heti hintalaskurissamme.

Henkilötunnuksen syöttämisen jälkeen voit rauhassa vertailla eri korvaussummien vaikutusta vakuutuksen hintaan, tämä ei sido sinua ostoon.  

Kun olet tehnyt valinnan ja ostanut vakuutuksen, saat Omille sivuille lyhyen terveysselvityksen, joka on helppo ja nopea täyttää. Vakuutus astuu voimaan, kun terveysselvitys on hyväksytty. 

Jos tarvitset apua sopivan henkilövakuutuksen valintaan, kokeile nopeaa testiä ja saat ehdotuksia tarpeisiisi sopivista vakuutuksista.

Usein kysyttyä henkivakuutuksesta