Henkivakuutus

Kuoleman ennakointi on mahdotonta, mutta läheisten toimeentulon varmistaminen helppoa.

Henkivakuutus otetaan rakkaille.

  • Turvaa perheesi taloudellinen tasapaino, jos menehdyt
  • Pariturva on edullinen ratkaisu pariskunnille
  • Erikoishintaan yhteistyöjärjestöille ja -liitoille

Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa?

Henkivakuutuksen ottaminen on rohkea teko, joka turvaa rakkaidesi arkea, jos sinä menehdyt. 

Taloudellinen turva antaa läheisillesi mahdollisuuden keskittyä suruun. He voivat käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen.

Jos perheeseesi kuuluu lapsia tai jaat puolisosi kanssa asuntolainan, on henkivakuutus erityisen tärkeä. Edullisen vakuutuksen saat halutessasi kuukausilaskutuksella ja voit päättää vakuutussumman itse.

Kuinka suuren henkivakuutuksen tarvitsen?

Valitse henkivakuutuksen vakuutusmäärä eli korvauksen määrä elämäntilanteesi mukaan. Saat hyvän arvion vakuutuksen tarpeestasi, kun lasket yhteen 

  • kotitaloutesi velat
  • kotitalouden vuosiansiot
  • 20 000 euroa jokaista lastasi kohden.

Yhteenlaskettu summa on meidän suosituksemme henkivakuutuksen vakuutusmääräksi.

Voit valita vakuutusmääräksi 50 000 – 300 000 euroa. Jos olet järjestö- tai liittoasiakas, voit valita vakuutusmäärän järjestökohtaiseen enimmäismäärään saakka. 

Yhteinen pariturva on edullinen ratkaisu

Pariturva on kahden hengen henkivakuutus esimerkiksi pariskunnille tai aviopareille. Pariturva on yksi vakuutus yhteisellä vakuutusmäärällä, jossa on kaksi vakuutettua ja molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. 

Toisen kuollessa vakuutusmäärä maksetaan kokonaisuudessaan kuolleen osapuolen edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille.

Kuka on edunsaaja?

Kuolemantapauskorvaus maksetaan omaisillesi, ellet ole kirjallisesti ilmoittanut muuta edunsaajaa.

Omaisia ovat ensisijaisesti aviopuolisosi ja lapsesi. Avopuoliso ei ole omainen, hänet tulee nimetä edunsaajaksi erikseen.

Jos sinulla ei ole aviopuolisoa tai lapsia, edunsaajasi ovat vanhempasi. Jos vanhemmista toinen tai molemmat ovat kuolleet, omaisia ovat myös sisaruksesi.

Tarkista henkivakuutuksesi edunsaaja säännöllisin väliajoin ja muuta edunsaajaa tarvittaessa. Voit muuttaa edunsaajaa Omilla sivuilla​, kun vakuutus on voimassa. Jos tarvitset apua edunsajaan määrittelyyn, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. 

 

Suomen edullisin henkivakuutus yhteistyöjärjestöille ja -liitoille

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan henkivakuutuksen Suomen edullisimpaan hintaan.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n viimeisimmän hintavertailun* mukaan Ifin tarjoama Primus on Suomen edullisin henkivakuutus. 

  • Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme, jolloin olet perheinesi oikeutettu näihin järjestösi neuvottelemiin etuihin.
  • Saat kaikkiin uusiin Primus-henkivakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan, joka on tarkoitettu kattamaan esimerkiksi hautajaiskustannuksia.**
  • Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

*) Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä viimeisin hintavertailu 9/2016.

**) Selviytymisturva koskee aikuisten Primus-henki- ja tapaturmavakuutuksia ja lasten Primus-tapaturmavakuutuksia. Se ei koske Primus-jatkovakuutuksia eikä myöskään konvertoituneita Primus-vakuutuksia.