Henkivakuutus

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi pahimman sattuessa

Jos etsit vakuutusta, joka korvaa esimerkiksi lääkärikäyntejä, tutustu tapaturmavakuutukseen ja sairausvakuutukseen.


 • Henkivakuutus on huolenpitoa

  Vakuutus varmistaa perheesi taloudellisen tasapainon, jos sinä menehdyt.

 • Yhteistyöjärjestöjen ja -liittojen jäsenille jopa 50 % edullisemmin

  Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi saatte Primus-henkivakuutuksen jopa 50 % edullisemmin.​

 • Saat Ifistä perheellesi sopivan henkivakuutuksen

  Voit valita omaan elämäntilanteeseesi sopivan kokoisen henkivakuutuksen.​

MIKSI MINUN KANNATTAA OTTAA HENKIVAKUUTUS?

Oletko koskaan pohtinut, miten puolisosi ja lapsesi pärjäisivät taloudellisesti, jos sinä menehtyisit yllättäen? Henkivakuutus varmistaa perheen arjen jatkumisen mahdollisimman ennallaan kriisin keskellä. 

Kun talous on turvattu ja esimerkiksi lainojen maksaminen jatkuu normaalisti, perheesi voi keskittyä surun kohdatessa olennaisiin asioihin. 

Jos perheessäsi on lapsia tai asuntolainaa, on erityisen tärkeää hankkia henkivakuutus. Muista, että voit päättää vakuutusmäärän itse – suppeakin vakuutus on parempi suoja kuin ei vakuutusta lainkaan! 

KUINKA SUUREN HENKIVAKUUTUKSEN TARVITSEN?

Valitse henkivakuutuksen vakuutusmäärä eli korvauksen määrä perheesi elämäntilanteen mukaan. Saat hyvän arvion henkivakuutuksen tarpeestasi, kun lasket yhteen 

 • kotitaloutesi velat
 • kotitalouden vuosiansiot
 • 20 000 euroa jokaista lastasi kohden.

Yhteenlaskettu summa on meidän suosituksemme henkivakuutuksen vakuutusmääräksi. Vakuutusmäärä on se summa, joka maksetaan perheellesi, jos sinä menehdyt yllättäen. 

Voit valita henkivakuutuksesi vakuutusmääräksi 50 000–300 000 €. Jos olet järjestö- tai liittoasiakas, voit valita vakuutusmäärän järjestökohtaiseen enimmäismäärään saakka. 

MITÄ HENKIVAKUUTUS KORVAA?

Henkivakuutus korvaa​

 • sairauden aiheuttaman kuoleman
 • tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Henkivakuutus antaa taloudellista turvaa läheisillesi. Perheesi voi käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen. 

Korvaus maksetaan vakuutetun omaisille. Voit halutessasi muuttaa edunsaajaa Omilla sivuilla​

SUOMEN EDULLISIN HENKIVAKUUTUS YHTEISTYÖJÄRJESTÖJEN JA
-LIITTOJEN JÄSENILLE

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan henkivakuutuksen jopa 50 % edullisemmin. Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n tekemän hintavertailun* mukaan Ifin tarjoama Primus on Suomen edullisin henkivakuutus. Esimerkiksi 50 000 euron henkivakuutusturva maksaa 6 euroa kuukaudessa**.

*) Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä hintavertailu 9/2016.
**) Kuuden euron esimerkkihinta on laskettu 50 000 euron turvalla 40-vuotiaalle henkilölle, joka on Veronmaksajain Keskusliiton jäsen.

VARAUDU AJOISSA

Mitä kuolema maksaa? Miksi tekisit testamentin? Kuinka vältät virheet perintösuunnittelussa? Katso asiantuntijan vinkit. ​​​ ​