Päävalikko Siirry sisältöön

Vakuutus yritykselle ja sen ihmisille

Yrittäjä tai työnantaja, me huolehdimme, että sinulla on oikeanlaiset yrityksen vakuutukset ja voit rauhassa keskittyä toimintasi kehittämiseen. Etkö ole vielä Ifin asiakas? Jätä yhteystietosi, niin olemme pian yhteydessä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Pienyrittäjän muistilista 2024

Kokosimme vuoden parhaat yritysvinkkimme yhteen muistilistaan. Lataa Pienyrittäjän muistilista ja pysy kärryillä pienyrityksiä koskevista aiheista.

Lataa muistilista

Yritysvakuutus lyhyesti

Mitä yritysvakuutus turvaa?

Yritysvakuutuksella turvaat esimerkiksi yrityksen omaisuutta, tuotteita, ideoita, asiakkaita ja henkilöstöä. Yrityksen vakuutukset auttavat varautumaan riskeihin, kuten sairastumisesta johtuviin poissaoloihin, omaisuusvahinkoihin, ajoneuvovahinkoihin tai esimerkiksi ulkopuolisille aiheutettuihin vahinkoihin.

Kenelle yritysvakuutus - onko yrittäjän vakuutus eri asia?

Kun perustat yrityksen, vakuutukset tulevat ajankohtaiseksi. Oletpa aloittava yrittäjä, kasvuyrityksen edustaja tai toimintaa jo laajentanut yritystoimija, tarvitset yritysvakuutuksen. Aloittavan yrittäjän vakuutukset ovat kuitenkin usein erilaisia kuin ne yritysvakuutukset, joita isompi ja pidempään jatkunut yritystoiminta vaatii. Iso tai pieni, autamme löytämään juuri sinun yrityksellesi sopivimman vakuutusratkaisun.

Yritysvakuutus koostuu käytännössä useammasta vakuutuksesta. Osa yrityksen vakuutuksista on niin sanotusti pakollisia, eli lakisääteisiä. Näiden lisäksi on olemassa erilaisia toimiala- ja toimintakohtaisia vakuutuksia, jotka auttavat suojaamaan yritystäsi ja sen taloutta.

Yrityksen pakolliset vakuutukset lyhyesti

 1. Henkilövakuutukset
  • Yrittäjän ja työntekijän eläkevakuutukset (YEL- ja TyEL)
  • Työntekijän työtapaturmavakuutus
  • Työttömyysvakuutusmaksut

 2. Liikennevakuutus yrityksen omistamille ajoneuvoille

 3. Toimialakohtaiset:
  • Potilasvakuutus
  • Ympäristövahinkovakuutus

 

Muista myös lakisääteinen työterveyshuolto ja ryhmähenkivakuutus.

Toiminimen vakuutukset

Aloittavan yrittäjän ensimmäinen vakuutus on usein yrittäjän eläkevakuutus eli YEL. Se onkin tärkeää hoitaa, koska se on yrittäjän sosiaaliturvan perusta.

Vaikka sinulla olisi toiminimi, vakuutustarve on alussa usein samankaltainen kuin uudella osakeyhtiöllä. Lue lisää toiminimen ja pienyrityksen vakuutuksista.

Paljonko vakuutus maksaa?

Kokosimme yhteen esimerkkejä yritysvakuutusten hinnoittelusta. Sivulta löydät hintaesimerkit mm. työ- ja yrittäjän tapaturmavakuutuksille sekä erilaisille vakuutuspaketeille.

Katso hintaesimerkit

Suojaa liiketoimintasi tietomurroilta

Joka päivä sekä pienet että suuret yritykset altistuvat hakkereille ja viruksille. Tietoturvavakuutuksen avulla yrityksesi ei tarvitse huolehtia mm. haittaohjelmien ja palvelunestohyökkäysten takia menetetyistä tuloista tai asiantuntijakuluista.

Lue lisää tietoturvavakuutuksesta

Muut tärkeät yritysvakuutukset

Lakisääteisten vakuutusten lisäksi on hyvä muistaa myös nämä yritystoimintaa turvaavat vakuutukset

Lisätietoa yrityksen ja yrittäjän vakuutuksista