Ifin verkkopalvelut

tekevät vakuutusasioinnista vaivatonta

Omat sivut palveluksessasi 24/7

Omilla sivuilla hoidat kätevästi lähes kaikki vakuutusasiasi. Muokkaa vakuutuksiasi, lähetä meille viestejä, tutki asiakirjojasi ja laskujasi tai lataa todistuksia. Hoidat Omilla sivuilla helposti myös korvausasiat.

Pääset Omille sivuille turvallisesti oman pankkisi verkkotunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Siirry Omille sivuille

Verkkokaupassa vakuutukset kerralla kuntoon

Verkkokaupassamme päivität vakuutuksesi ajan tasalle helposti kotisohvalta. Voit ostaa uusia vakuutuksia tai päivittää nykyisiä vastaamaan paremmin tarpeitasi.

Verkkokaupassa voit laskea vakuutusten hinnat ja laittaa kerralla vaikka koko taloutesi vakuutukset kuntoon. 

Siirry verkkokauppaan

Autamme sinua vahingon satuttua

Ilmoita vahingosta ja hae korvausta helposti verkossa. Omilla sivuilla käytössäsi ovat valmiiksi esitäytetyt lomakkeet.

Ilmoita vahingosta

E-lasku helpottaa arkeasi

Kun otat käyttöösi sähköisen vakuutuslaskun, saat laskut kätevästi suoraan verkkopankkiisi. Laskulla on aina valmiiksi täytettynä kaikki tiedot maksamista varten.

Lue lisää e-laskusta

Tutustu Emma-robottiin

Asiakaspalvelurobottimme Emma ei nuku koskaan, vaan auttaa sinua vuorokauden ympäri. Emma neuvoo sinua vaikkapa Ifin verkkopalveluiden käytössä.

Tutustu robotti-Emmaan

Katso usein kysytyt kysymykset

Te kysytte, me vastaamme. Jos jokin asia jäi mietityttämään, vilkaise, löytyykö vastaus usein esitettyjen kysymysten joukosta! Päivitämme kysymyksiä säännöllisesti. 

Usein kysyttyihin kysymyksiin

Yli 90 % asiakkaista suosittelee Ifiä

Kysyimme verkkokaupan asiakkailta asteikolla 0-10, miten todennäköisesti hän suosittelisi Ifiä muille. Marraskuussa 2015 verkkokaupan kyselyyn vastasi 453 asiakasta, joista 91,3 % antoi meille arvosanaksi 7-10.

Verkkopalveluiden tietoturva

Verkkopalveluitamme on turvallista käyttää

Vakuutusasioiden hoito verkkopalveluissamme on helppoa ja vaivatonta, mutta myös turvallista. Suojaamme sivujamme sekä meidän ja asiakkaidemme välistä viestintää erilaisilla salauksilla ja varmenteilla.


Vahva salaus käyttäjän selainohjelman ja palvelimen välillä

Sivujemme käyttö on suojattu TLS-salauksella, mikä mahdollistaa sen, että selainohjelmasi ja palvelimen välillä on vahva salaus. Salaus suojaa tietoliikenteen siten, etteivät ulkopuoliset pääse näkemään luottamuksellisia tietojasi yhteyttä seuraamalla.

Käytämme TLS-yhteyksiä aina, kun suojausta vaativia tietoja lähetetään internetyhteyden kautta. Käytämme TLS-yhteyksissä viimeisintä turvalliseksi todettua TLS-versiota ja 256-bittistä salausta.


Voit olla varma oikeasta yhtiöstä

Käytämme julkisissa sivustoissamme Extended Validation (EV) -varmennetta, jolloin voit olla varma, että asioit oikean yhtiön kanssa. Huomaat EV-varmenteen siitä, että selaimesi osoitekentässä oleva yrityksen nimi on vihreä. Sivuillamme asioidessasi varmennettu yhtiö on If Vahinkovakuutus Oyj. Tee tarkistus painamalla hiirellä selaimen osoitekentän vihreää yhtiönimeä, jolloin näet käytetyn varmenteen tekniset tiedot. Näin voit varmistua siitä, ettei kukaan yritä harhauttaa sinua Ifin nimissä.

Selaimesi osoitekentästä löydät myös turvalukon kuvan, joka kertoo siitä, että sivustomme on suojattu https-suojauksella. Https on yksi tapa siirtää tietoja turvallisesti verkossa.

Pidä huolta tietoturvastasi

Voit myös itse vaikuttaa turvalliseen asiointiin verkossa. Näin pidät tietoturvan ajan tasalla.

  • Päivitä käyttöjärjestelmä ja selain valmistajan uusimpaan versioon. Lisäksi ole tarkkana sähköpostin mukana tulevista päivityspyynnöistä tai tietoturvakorjausten asennuspyynnöistä.
  • Tarkista, että koneellasi on virustorjuntaohjelmistot.
  • Varmista, että virustorjunnan virustietokanta päivittyy säännöllisesti.
  • Ole tarkkana verkkohuijauksien kanssa. Hälytyskellojen tulisi soida esimerkiksi huonolla suomen- tai englannin kielellä kirjoitetuista arvontaviesteistä tai niistä, joissa luvataan rahaa.
  • Älä avaa sähköposteja, linkkejä tai liitetiedostoja, joiden lähettäjästä et ole varma.
  • Älä asenna epäilyttäviä tiedostoja tai ohjelmistoja.
  • Pankin käyttäjätunnus ja salasana kannattaa säilyttää eri paikoissa, eikä niitä ole syytä luovuttaa kenellekään ulkopuoliselle.
  • Noudata verkkopalveluiden käyttöohjeita.