Ifin digitaaliset palvelut

Digitaalisissa palveluissamme hoidat vakuutusasioitasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain. Tutustu ja ota käyttöön!

 • If Mobiili -sovellus tuo vakuutukset puhelimeesi

  Hoidat vakuutusasioitasi entistä helpommin, missä ikinä liikutkin. If Mobiilin saat Android- ja Apple -laitteille.

  Lataa If Mobiili
 • Omilla sivuilla hoidat vakuutusasioistasi 24/7

  Omat sivut on maksuton palvelu. Omilla sivuilla muutat mm. laskun eräpäivää ja osoitetietojasi sekä ilmoitat vahingoista. 

  Tutustu Omiin sivuihin
 • Verkkokaupasta useita vakuutuksia kerralla

  Verkkokaupasta saat hinnan nopeasti ja juuri sinulle sopivimman vakuutuksen. Voit ostaa myös useita vakuutuksia kerralla. 

  Tutustu ja osta
 • E-lasku helpottaa arkeasi

  Kun otat käyttöön e-laskun, saat laskusi suoraan verkkopankkiisi. Voit jakaa maksutta vakuutusmaksusi jopa 12-erään. 

  Lue lisää e-laskusta
 • Mies ja nainen istuvat terassilla läppärit sylissään

  Siirry sähköiseksi

  Sähköisellä vakuutuspostilla saat postisi Ifiltä suoraan Omille sivuillesi. Näin paperisi pysyvät aina tallessa, ja luonto kiittää. 

  Tutustu sähköiseen vakuutuspostiin
 • Usein kysytyt kysymykset

  Te kysytte, me vastaamme. Olemme koonneet vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. 

  Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Verkkopalveluiden tietoturva

Verkkopalveluitamme on turvallista käyttää

Vakuutusasioiden hoito verkkopalveluissamme on helppoa ja vaivatonta, mutta myös turvallista. Suojaamme sivujamme sekä meidän ja asiakkaidemme välistä viestintää erilaisilla salauksilla ja varmenteilla.


Vahva salaus käyttäjän selainohjelman ja palvelimen välillä

Sivujemme käyttö on suojattu TLS-salauksella, mikä mahdollistaa sen, että selainohjelmasi ja palvelimen välillä on vahva salaus. Salaus suojaa tietoliikenteen siten, etteivät ulkopuoliset pääse näkemään luottamuksellisia tietojasi yhteyttä seuraamalla.

Käytämme TLS-yhteyksiä aina, kun suojausta vaativia tietoja lähetetään internetyhteyden kautta. Käytämme TLS-yhteyksissä viimeisintä turvalliseksi todettua TLS-versiota ja 256-bittistä salausta.


Voit olla varma oikeasta yhtiöstä

Käytämme julkisissa sivustoissamme Extended Validation (EV) -varmennetta, jolloin voit olla varma, että asioit oikean yhtiön kanssa. Huomaat EV-varmenteen siitä, että selaimesi osoitekentässä oleva yrityksen nimi on vihreä. Sivuillamme asioidessasi varmennettu yhtiö on If Vahinkovakuutus Oyj. Tee tarkistus painamalla hiirellä selaimen osoitekentän vihreää yhtiönimeä, jolloin näet käytetyn varmenteen tekniset tiedot. Näin voit varmistua siitä, ettei kukaan yritä harhauttaa sinua Ifin nimissä.

Selaimesi osoitekentästä löydät myös turvalukon kuvan, joka kertoo siitä, että sivustomme on suojattu https-suojauksella. Https on yksi tapa siirtää tietoja turvallisesti verkossa.

Pidä huolta tietoturvastasi

Voit myös itse vaikuttaa turvalliseen asiointiin verkossa. Näin pidät tietoturvan ajan tasalla.

 • Päivitä käyttöjärjestelmä ja selain valmistajan uusimpaan versioon. Lisäksi ole tarkkana sähköpostin mukana tulevista päivityspyynnöistä tai tietoturvakorjausten asennuspyynnöistä.
 • Tarkista, että koneellasi on virustorjuntaohjelmistot.
 • Varmista, että virustorjunnan virustietokanta päivittyy säännöllisesti.
 • Ole tarkkana verkkohuijauksien kanssa. Hälytyskellojen tulisi soida esimerkiksi huonolla suomen- tai englannin kielellä kirjoitetuista arvontaviesteistä tai niistä, joissa luvataan rahaa.
 • Älä avaa sähköposteja, linkkejä tai liitetiedostoja, joiden lähettäjästä et ole varma.
 • Älä asenna epäilyttäviä tiedostoja tai ohjelmistoja.
 • Pankin käyttäjätunnus ja salasana kannattaa säilyttää eri paikoissa, eikä niitä ole syytä luovuttaa kenellekään ulkopuoliselle.
 • Noudata verkkopalveluiden käyttöohjeita.

Elämäsi vakuutusvinkit

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Me autamme sinua ja annamme vinkkejä eri elämäntilanteisiisi. Hyödynnä juttumme vaikkapa autoilusta, muuttamisesta, hyvinvoinnista ja työelämästä. 

Lue juttuja