Ifin digitaaliset palvelut

Digitaalisissa palveluissamme hoidat vakuutusasioitasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain.

If Mobiili -sovellus tuo vakuutukset puhelimeesi

If Mobiilissa hoidat vakuutusasioitasi entistä helpommin, missä ikinä liikutkin. If Mobiilin saat sekä Android- että Apple -laitteille.

Lataa If Mobiili

Omilla sivuilla hoidat vakuutusasioistasi 24/7

Omilla sivuilla muutat mm. laskun eräpäivää, osoitetietojasi ja ilmoitat vahingoista. Lisäksi voit ostaa uusia turvia joillekin vakuutuksillesi. 

Tutustu Omiin sivuihin

Verkkokaupasta useita vakuutuksia kerralla

Verkkokaupasta saat juuri sinulle sopivimman vakuutuksen sekä hinnan nopeasti ja selkeästi. Voit ostaa useita vakuutuksia kerralla. 

Tutustu ja osta
Netissä asioiminen helppoa seniorillekin.

E-lasku helpottaa arkeasi

Kun otat käyttöösi sähköisen vakuutuslaskun, saat laskut kätevästi suoraan verkkopankkiisi. Laskulla on aina valmiiksi täytettynä kaikki tiedot maksamista varten.

Lue lisää e-laskusta

Tutustu Emma-robottiin

Asiakaspalvelurobottimme Emma ei nuku koskaan, vaan auttaa sinua vuorokauden ympäri. Emma neuvoo sinua vaikkapa Ifin verkkopalveluiden käytössä.

Tutustu robotti-Emmaan

Katso usein kysytyt kysymykset

Te kysytte, me vastaamme. Jos jokin asia jäi mietityttämään, vilkaise, löytyykö vastaus usein esitettyjen kysymysten joukosta! Päivitämme kysymyksiä säännöllisesti. 

Usein kysyttyihin kysymyksiin
Tosi helppoa laskea hinta vakuutukselleni alennuksineen, käytin chat-palvelua ja se on mainio apu, kun on kysyttävää, täysi kymppi.

Verkkopalveluiden tietoturva

Verkkopalveluitamme on turvallista käyttää

Vakuutusasioiden hoito verkkopalveluissamme on helppoa ja vaivatonta, mutta myös turvallista. Suojaamme sivujamme sekä meidän ja asiakkaidemme välistä viestintää erilaisilla salauksilla ja varmenteilla.


Vahva salaus käyttäjän selainohjelman ja palvelimen välillä

Sivujemme käyttö on suojattu TLS-salauksella, mikä mahdollistaa sen, että selainohjelmasi ja palvelimen välillä on vahva salaus. Salaus suojaa tietoliikenteen siten, etteivät ulkopuoliset pääse näkemään luottamuksellisia tietojasi yhteyttä seuraamalla.

Käytämme TLS-yhteyksiä aina, kun suojausta vaativia tietoja lähetetään internetyhteyden kautta. Käytämme TLS-yhteyksissä viimeisintä turvalliseksi todettua TLS-versiota ja 256-bittistä salausta.


Voit olla varma oikeasta yhtiöstä

Käytämme julkisissa sivustoissamme Extended Validation (EV) -varmennetta, jolloin voit olla varma, että asioit oikean yhtiön kanssa. Huomaat EV-varmenteen siitä, että selaimesi osoitekentässä oleva yrityksen nimi on vihreä. Sivuillamme asioidessasi varmennettu yhtiö on If Vahinkovakuutus Oyj. Tee tarkistus painamalla hiirellä selaimen osoitekentän vihreää yhtiönimeä, jolloin näet käytetyn varmenteen tekniset tiedot. Näin voit varmistua siitä, ettei kukaan yritä harhauttaa sinua Ifin nimissä.

Selaimesi osoitekentästä löydät myös turvalukon kuvan, joka kertoo siitä, että sivustomme on suojattu https-suojauksella. Https on yksi tapa siirtää tietoja turvallisesti verkossa.

Pidä huolta tietoturvastasi

Voit myös itse vaikuttaa turvalliseen asiointiin verkossa. Näin pidät tietoturvan ajan tasalla.

  • Päivitä käyttöjärjestelmä ja selain valmistajan uusimpaan versioon. Lisäksi ole tarkkana sähköpostin mukana tulevista päivityspyynnöistä tai tietoturvakorjausten asennuspyynnöistä.
  • Tarkista, että koneellasi on virustorjuntaohjelmistot.
  • Varmista, että virustorjunnan virustietokanta päivittyy säännöllisesti.
  • Ole tarkkana verkkohuijauksien kanssa. Hälytyskellojen tulisi soida esimerkiksi huonolla suomen- tai englannin kielellä kirjoitetuista arvontaviesteistä tai niistä, joissa luvataan rahaa.
  • Älä avaa sähköposteja, linkkejä tai liitetiedostoja, joiden lähettäjästä et ole varma.
  • Älä asenna epäilyttäviä tiedostoja tai ohjelmistoja.
  • Pankin käyttäjätunnus ja salasana kannattaa säilyttää eri paikoissa, eikä niitä ole syytä luovuttaa kenellekään ulkopuoliselle.
  • Noudata verkkopalveluiden käyttöohjeita.