Moottoripyörän vakuutus

Suomen nopeimmin nouseva bonus
 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Moottoripyörävakuutus

Suomen suosituin moottoripyörävakuutus on helppo ja joustava. Saat pyöräsi arvolle sopivan turvan, ja hinnoittelumme huomioi ajokautesi pituuden. Valitse mikä tahansa kaskoistamme, ja autamme sinua tien päällä 24/7.


 • Kaskoon 80 % lähtöbonus

 • Vakuutus ajokautesi mukaan

 • Kuukausilaskutus ilman lisäkuluja

Liikennevakuutus
Kaskovakuutus
Mitä moottoripyörän vakuutus korvaa? Huippu- kasko Täyskasko Etukasko Osakasko Liikenne
Pysäköityyn pyörään tullut vahinko

Korvaamme tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn pyörääsi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Sijaisauto tai korvaava päiväraha

Matka jatkuu, vaikka ajo keskeytyy kolarin, varkauden tai teknisen vian takia: saat käyttöösi C-kokoluokan sijaisauton (esim. VW Golf) tai 45 € päivärahan.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

Jos tarvitset ajokauden aikana pyörääsi päivittäin, sijaisauton avulla varmistat, että matkanteko jatkuu.

Ulkomailla sattuneesta vahingosta korvaamme hinaus- ja matkakuluturvasta:

 • pyörän hinauksen lähimmälle sopivalle korjaamolle
 • matkan jatkumisesta aiheutuneita kuluja
 • pyörän noudon korjaamolta.

Ulkomailla sattuneesta vahingosta ei makseta päivärahaa eikä sijaisautoa.

Korkeampi lunastuskorvaus

Saat paremman korvauksen moottoripyörän lunastustilanteessa. 

Saat korvauksena uuden moottoripyörän hinnan, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • pyörä on alle 3 vuotta vanha
 • olet sen ensimmäinen omistaja
 • sillä on ajettu alle 60 000 km

Muussa tapauksessa korotamme korvausta jopa 30 % yli markkinahinnan. Käytettynä hankitusta pyörästä korvataan enintään ostohetken markkinahinta eli se summa, jonka olet pyörästä aikanaan maksanut. Ilman lunastusturvaa korvaus perustuu vahinkohetken markkinahintaan.

Törmäys tai tieltäsuistuminen

Korvaamme pyöräsi vauriot, jotka aiheutuvat yhteentörmäyksestä, tieltäsuistumisesta tai pyörällä kaatumisesta. Törmäysturva kattaa myös muita vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen pyöräsi päälle.

Voit valita törmäysturvan omavastuuksi 200 tai 500 euroa. Korkeampi omavastuu alentaa vakuutusmaksua.

If Apu 24/7*

Maksuton If Apu -palvelu on turvanasi tien päällä vuorokauden ympäri. Saat välittömästi apua, jos joudut esimerkiksi kolariin tai moottoripyörääsi tulee tekninen vika. Autamme sinua missä tahansa moottoripyörään liittyvässä murheessa vuorokauden ympäri.

If Avun tavoitat kaikkina aikoina samasta numerosta kuin korvauspalvelumme: 010 19 19 19.  

*If toteuttaa If Avun yhdessä kumppaneidensa kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Niiden sisältö voi muuttua, eivätkä ne ole osa vakuutussopimusta.

Eläinkolari

Jos törmäät mihin tahansa eläimeen, korvaamme kolarista pyörällesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Hinaus (myös teknisen vian takia)

Hinautamme ajoneuvosi korjaamolle, jos matka keskeytyy törmäyksen tai teknisen vian takia.

Ifillä on 24 h hinauspalvelu ja hätäpäivystys, jotka auttavat sinua vahingon tapahduttua.

Maksamme myös matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja asumiskulut.

Ajoneuvon iällä ei ole vaikutusta korvaukseen eikä korvauksesta vähennetä omavastuuta.

Varkaus, ilkivalta tai tulipalo

Jos pyöräsi tai sen varusteita anastetaan tai sille tehdään ilkivaltaa esimerkiksi kaatamalla, korvaamme sen.

Korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Vastuu- ja oikeusturva

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on vastuussa ulkopuolisille. Omavastuusi on 500 euroa. Oikeusturva kattaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 8 500 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot:

 • Kuljettajan henkilövahingot
 • Kyydissä olevien henkilövahingot
 • Syyttömän osapuolen henkilövahingot

Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja. Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin.


Moottoripyörän vakuutuksen hinta ja kasko

Kasko vaikuttaa moottoripyörävakuutuksen hintaan, mutta pelkkä liikennevakuutus on harvalle motoristille riittävä turva. Myös edullisimpaan kaskoomme kuuluu 24/7 palveleva If Apu ja hinausturva: et ikinä jää rikkoutuneen pyöräsi kanssa yksin tien poskeen.


Kasko ei pääse suhteettomasti kasvattamaan vakuutuksen hintaa, sillä saat kaskovakuutukseesi heti täyden 80 % bonuksen, kun valitset huippu-, täys- tai etukaskon.

Näissä kaskoissa on törmäysturva, joka korvaa pyörän korjauksen, jos kaadut sillä tai ajat kolarin. Kolarissa lunastuskuntoon menneestä pyörästä korvataan pyörän käypä arvo.

 • Huippukasko tarjoaa pyörällesi huipputason turvaa. Se korvaa vahingot esimerkiksi tilanteessa, jossa tuntematon on kolhinut moottoripyörääsi parkkipaikalla.
 • Täyskasko korvaa lähes kaiken; se on sopiva ratkaisu, jos pyöräsi on uusi tai ajat paljon.
 • Etukasko on erinomainen ja edullinen käytetyn moottoripyörän vakuutus.

Osakasko on halvin kaskovakuutus moottoripyörälle ja sopii hyvin esimerkiksi käytetylle kevytmoottoripyörälle. Se jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi ja korvaa lähinnä sellaisia vahinkoja, joille huolellinenkaan kuski ei mahtaisi mitään, kuten pyörän varkauden. Osakaskossa ei ole bonuksia.

Saat verkkokaupastamme minuutissa hinnat eri kaskoille

Moottoripyörän vakuutuksen hintaan vaikuttaa ensisijaisesti oma vahinkohistoriasi. Sen perusteella määräytyy liikennevakuutuksen bonus.

 • Moottoripyörän liikennevakuutuksen bonus on 30–80 %, ja määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Uusille kuskeille lähtöbonus on 30 %.
 • Ifissä bonukset nousevat 10 % jokaisesta vahingottomasta vuodesta. Kun aloitat moottoripyöräilyn Ifin vakuutuksella, voit päästä jo 5 vuodessa liikennevakuutuksen maksimibonukseen.
 • Palkitsemme huolelliset kuljettajat, joille sattuu harvoin vahinkoja. Kun liikennevakuutuksesi on täydet 80 %, bonus ei laske ensimmäisestä vahingosta.
 • Moottoripyöräsi vahinkohistoria voidaan huomioida muihinkin omistamiisi pyöriin, joissa olet vakuutuksenottajana.

Tarkista bonuksesi verkkokaupan hintalaskurista

Vakuutuksen kattavuuden ja bonusten lisäksi moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttavat omavastuun suuruus sekä moottoripyöräsi ominaisuudet, oma ikäsi sekä kotipaikkasi.

Jos keskität Ifiin myös auto- ja kotivakuutuksesi, voit saada kaikkiin vakuutuksiisi vielä jopa 16 % alennuksen If Etuohjelman mukaisesti.

Moottoripyörän vakuutuksen hintaan vaikuttaa merkittävästi myös se, kuinka pitkä ajokautesi on. Jos ajokautesi on 6 kuukautta tai alle, seisonta-ajallinen vakuutus on sinulle ympärivuotista vakuutusta edullisempi vaihtoehto.

Voit ilman ostopakkoa siirtyä verkkokauppamme vakuutuslaskuriin vertaamaan eri vaihtoehtojen hintoja

Paras moottoripyörävakuutus on räätälöity sinun ajoharrastukseesi

Sinulle parhaiten sopiva vakuutus riippuu ajokautesi pituudesta. Vuodenaikahinnoiteltu eli vuoden ympäri voimassa oleva vakuutus on helpompi ja myös edullisempi vaihtoehto, jos otat pyörän tallista heti keväällä ja ajat pitkälle syksyyn. Jos taas ajat vain muutaman kuukauden kesällä, seisonta-ajallinen vakuutus on sinulle oikea valinta.

Verkkokaupan vakuutuslaskuri valitsee automaattisesti sinulle sopivimman vakuutuksen ajokautesi pituuden perusteella. Mikäli arvioit ajavasi 6 kuukautta tai vähemmän, tarjoamme sinulle seisonta-ajallista vakuutusta, ja pitempään ajaville tarjoamme jatkuvaa vakuutusta.

Jos kaipaat neuvoa oikean vakuutusturvan valinnassa, vakuutustestimme kartoittaa tarpeesi parissa minuutissa. Saat testin tuloksena suosituksen sinulle parhaiten sopivasta ratkaisusta moottoripyöräsi vakuuttamiseen.

Tee moottoripyörän vakuutustesti

Moottoripyörän vakuutuslaskuri antaa automaattisesti suosituksen sopivasta vakuutuksesta ajokautesi pituuden perusteella.

Vuodenaikahinnoiteltu eli jatkuva vakuutus

Jos ajat vuodessa 7 kuukautta tai enemmän, suosittelemme vaivatonta vuodenaikahinnoiteltua vakuutusta. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittaa, milloin pyöräsi on liikennekäytössä, eivätkä liikennekäytöstäpoistot vaikuta vakuutusmaksuun.

Moottoripyörävakuutuksen hinta kertyy suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin pyörä on aktiivisessa käytössä. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden.

[taulukko]

Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen, jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Seisontavakuutus ja liikennekäytöstäpoisto

Moottoripyörän seisontavakuutus eli seisonta-ajallinen vakuutus on edullisempi, jos ajat 1–6 kuukautta vuodessa. Tällöin sinun on tehtävä moottoripyörällesi liikennekäytöistäpoisto ajokautesi lopussa ja vastaavasti liikennekäyttöönotto seuraavan ajokauden alussa. Näin sinun ei tarvitse koskaan maksaa vakuutuksen vuosihintaa kokonaisuudessaan.

Vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan, miten pitkään pyöräsi on liikennekäytössä. Saat liikennevakuutuksesta ja törmäysturvasta hyvitystä liikennekäytöstäpoistojen ajalta, ja hyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavalla laskulla. Hyvityksen saat nopeimmin, kun valitset kätevän 12 erän laskutuksen.

Kaskovakuutus on voimassa myös seisonta-aikoina turvaten mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalta, kun taas kaskon törmäysturva ei ole seisonta-aikana voimassa.


 • Mies autotallissa moottoripyörän kanssa

  Liikennekäytöstäpoisto hoituu Ifissä käden käänteessä

  Jos sinulla on seisonta-ajallinen vakuutus, ja on aika tehdä moottoripyörällesi liikennekäytöstäpoisto tai liikennekäyttöönotto, homma hoituu helposti ja nopeasti Omilla sivuilla. Välitämme tiedon myös Traficomiin puolestasi.

  Liikennekäytöstäpoisto
 • Moottoripyörä ajaa tiellä

  Millainen moottoripyörän vakuutus sopii sinulle?

  If on Suomen suurin moottoripyörien vakuuttaja, jonka valikoimasta löytyy tarpeeseen kuin tarpeeseen soveltuva vakuutus. Vakuutustesimme auttaa sinua hetkessä valitsemaan juuri sinulle sopivimman.

  Tee testi
 • Moottoripyöräiljä ajaa kesäisissä maisemissa

  Moottoripyörällä Eurooppaan ja Green Card

  Suunnitteilla ikimuistoinen reissu ulkomaille? Lue hyödylliset vinkkimme Euroopan kiertueelle, ja muista tilata Omilta sivuilta ajoissa Green Card, mikäli matkasi varrelle sattuu esimerkiksi Iso-Britannia tai Venäjä.

  Prätkällä ulkomaille

Jopa 16 % alennus kaikista vakuutuksistasi keskittämällä

Hanki Ifistä vakuutus myös autollesi ja kodillesi, ja saat If Etuohjelman kautta myös moottoripyörän vakuutuksen reilusti edullisemmin.

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Moottoripyörävakuutus