Moottoripyörän vakuutus

Jaa laskusi 12 erään ilman lisäkuluja
 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Moottoripyörävakuutus

Suomen suosituin moottoripyörävakuutus on helppo ja joustava. Saat pyöräsi arvolle sopivan turvan, ja hinnoittelumme huomioi ajokautesi pituuden. Valitse mikä tahansa kaskoistamme, ja autamme sinua tien päällä 24/7.

 • Kaskoon 80 % lähtöbonus

  Törmäysturva edullisesti kolmeen kattavimpaan kaskoon.

 • Vakuutus ajokautesi mukaan

  Tarjolla sekä seisontavakuutus että huoleton vuodenaikahinnoittelu.

 • Kätevä kuukausilaskutus

  Jaa laskusi halutessasi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.


Paras moottoripyörävakuutus on räätälöity sinun ajoharrastukseesi

Sinulle parhaiten sopiva vakuutus riippuu ajokautesi pituudesta. Vuodenaikahinnoiteltu eli jatkuva vakuutus on helpompi ja myös edullisempi vaihtoehto, jos otat pyörän tallista heti keväällä ja ajat pitkälle syksyyn. Jos taas ajat vain muutaman kuukauden kesällä, seisonta-ajallinen vakuutus on sinulle oikea valinta.

Verkkokaupan vakuutuslaskuri valitsee automaattisesti sinulle sopivimman vakuutuksen ajokautesi pituuden perusteella. Mikäli arvioit ajavasi yli puolet vuodesta, tarjoamme vuodenaikahinnoiteltua vakuutusta, ja vähemmän ajaville tarjoamme seisonta-ajallista vakuutusta.

Moottoripyörän vakuutuksen hinta ja bonukset

Ajokauden pituuden lisäksi moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttavat omavastuun suuruus, moottoripyöräsi ominaisuudet, ikäsi ja kotipaikkasi sekä ennen muuta Ifin reilut bonukset.

Moottoripyörän liikennevakuutuksen bonus määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella, ja se vaihtelee 30 % lähtöbonuksesta aina 80 % saakkaa. Kaskoon saat aina heti täyden 80 % lähtöbonuksen, kun valitset törmäysturvalla varustetun huippu-, täys- tai etukaskon.

Ifissä bonukset nousevat 10 % jokaisesta vahingottomasta vuodesta. Kun aloitat moottoripyöräilyn Ifin vakuutuksella, voit päästä jo 5 vuodessa maksimibonuksiin.

Palkitsemme huolelliset kuljettajat, joille sattuu harvoin vahinkoja. Kun liikennevakuutuksessasi on täysi 80 % bonus, se ei laske ensimmäisestä vahingosta. Lisäksi moottoripyöräsi vahinkohistoria voidaan huomioida muihinkin omistamiisi pyöriin, joissa olet vakuutuksenottajana.

Moottoripyörävakuutusten vertailu

Mitä moottoripyörän vakuutus korvaa? Huippukasko Täyskasko Etukasko Osakasko Liikenne
Pysäköityyn pyörään tullut vahinko

Korvaamme tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn pyörääsi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Sijaisauto tai korvaava päiväraha

Matka jatkuu, vaikka ajo keskeytyy kolarin, varkauden tai teknisen vian takia: saat käyttöösi C-kokoluokan sijaisauton (esim. VW Golf) tai 45 € päivärahan.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

Jos tarvitset ajokauden aikana pyörääsi päivittäin, sijaisauton avulla varmistat, että matkanteko jatkuu.

Ulkomailla sattuneesta vahingosta korvaamme hinaus- ja matkakuluturvasta:

 • pyörän hinauksen lähimmälle sopivalle korjaamolle
 • matkan jatkumisesta aiheutuneita kuluja
 • pyörän noudon korjaamolta.

Ulkomailla sattuneesta vahingosta ei makseta päivärahaa eikä sijaisautoa.

Korkeampi lunastuskorvaus

Saat paremman korvauksen moottoripyörän lunastustilanteessa. 

Saat korvauksena uuden moottoripyörän hinnan, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • pyörä on alle 3 vuotta vanha
 • olet sen ensimmäinen omistaja
 • sillä on ajettu alle 60 000 km

Muussa tapauksessa korotamme korvausta jopa 30 % yli markkinahinnan. Käytettynä hankitusta pyörästä korvataan enintään ostohetken markkinahinta eli se summa, jonka olet pyörästä aikanaan maksanut. Ilman lunastusturvaa korvaus perustuu vahinkohetken markkinahintaan.

Törmäys tai tieltäsuistuminen

Korvaamme pyöräsi vauriot, jotka aiheutuvat yhteentörmäyksestä, tieltäsuistumisesta tai pyörällä kaatumisesta. Törmäysturva kattaa myös muita vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen pyöräsi päälle.

Voit valita törmäysturvan omavastuuksi 200 tai 500 euroa. Korkeampi omavastuu alentaa vakuutusmaksua.

Eläinkolari

Jos törmäät mihin tahansa eläimeen, korvaamme kolarista pyörällesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Hinaus (myös teknisen vian takia)

Hinautamme ajoneuvosi korjaamolle, jos matka keskeytyy törmäyksen tai teknisen vian takia.

Ifillä on 24 h hinauspalvelu ja hätäpäivystys, jotka auttavat sinua vahingon tapahduttua.

Maksamme myös matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja asumiskulut.

Ajoneuvon iällä ei ole vaikutusta korvaukseen eikä korvauksesta vähennetä omavastuuta.

Varkaus, ilkivalta tai tulipalo

Jos pyöräsi tai sen varusteita anastetaan tai sille tehdään ilkivaltaa esimerkiksi kaatamalla, korvaamme sen.

Korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Vastuu- ja oikeusturva

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on vastuussa ulkopuolisille. Omavastuusi on 500 euroa. Oikeusturva kattaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 8 500 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

If Apu 24/7

Maksuton If Apu -palvelu on turvanasi tien päällä vuorokauden ympäri. Saat välittömästi apua, jos joudut esimerkiksi kolariin tai moottoripyörääsi tulee tekninen vika. Autamme sinua missä tahansa moottoripyörään liittyvässä murheessa vuorokauden ympäri.

If Apuun saat yhteyden nopeasti verkossa tai puhelimitse. Puhelu maksaa tavallisen puhelumaksun verran, ja saat varttitunnissa tiedon siitä, kuinka ratkaisemme tilanteen. 

Kun olemme antaneet sinulle tarvitsemasi neuvot ja ohjeet, lähetämme tarpeesi mukaan alan ammattilaiset apuun. Neuvomme ja opastamme kaikkia Ifin ajoneuvovakuutettuja. Vakuutuksesi sisällöstä riippuu, kuinka laajasti voimme korvata sinulle aiheutuneita vahinkoja.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot:

 • Kuljettajan henkilövahingot
 • Kyydissä olevien henkilövahingot
 • Syyttömän osapuolen henkilövahingot

Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja. Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin.

Vuodenaikahinnoiteltu eli jatkuva vakuutus

Jos ajat vuodessa 7 kuukautta tai enemmän, suosittelemme vaivatonta vuodenaikahinnoiteltua vakuutusta. Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittaa, milloin pyöräsi on liikennekäytössä, eivätkä liikennekäytöstäpoistot vaikuta vakuutusmaksuun.

Moottoripyörävakuutuksen hinta kertyy suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin pyörä on aktiivisessa käytössä.

Vakuutusmaksut laskutetaan joka tapauksessa tasaisesti ympäri vuoden. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen, jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Hinnan kertyminen eri kuukausille

Pylväsgrafiikka liikennevakuutuksen ja kaskon hinnan jakautumisesta eri kuukausille. Molempien osalta suurin osa kustannuksista kertyy huhtikuulta syyskuulle. Marraskuulta maaliskuulle liikennevakuutuksesta ei kerry kustannuksia ollenkaan ja kaskostakin vain minimaaliset kustannukset.

Grafiikan luvut ovat suuntaa antavia.

Seisontavakuutus ja liikennekäytöstäpoisto

Moottoripyörän seisontavakuutus eli seisonta-ajallinen vakuutus on edullisempi, jos ajat 1–6 kuukautta vuodessa. Tällöin sinun on tehtävä moottoripyörällesi liikennekäytöstäpoisto ajokautesi lopussa ja vastaavasti liikennekäyttöönotto seuraavan ajokauden alussa.

Näin sinun ei tarvitse koskaan maksaa vakuutuksen vuosihintaa kokonaisuudessaan. Vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan, miten pitkään pyöräsi on liikennekäytössä.

Saat liikennevakuutuksesta ja törmäysturvasta hyvitystä liikennekäytöstäpoistojen ajalta, ja hyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavalla laskulla. Hyvityksen saat nopeimmin, kun valitset kätevän 12 erän laskutuksen.

Kaskovakuutus on voimassa myös seisonta-aikoina turvaten mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalta, kun taas kaskon törmäysturva ei ole seisonta-aikana voimassa.

 • Moottoripyörä ajaa tiellä

  Millainen moottoripyörän vakuutus sopii sinulle?

  Suomen suurimman moottoripyörien vakuuttajan valikoimassa on vakuutuksia eri tarpeisiin. Vakuutustesimme auttaa sinua hetkessä valitsemaan juuri sinulle sopivimman.

  Tee testi
 • Kaksi moottoripyöräilijää ajaa rinnakkain

  Näin hoituu moottoripyörän keväthuolto

  Kun moottoripyöräsi on seissyt talvella pitempään käyttämättä, sille kannattaa tehdä perusteellinen keväthuolto ennen liikkeelle lähtöä. Näillä vinkeillä sormi ei mene suuhun, vaikka kone ei meinaisikaan käynnistyä.

  Huoltovinkit
 • Sattuiko vahinko?

  If Apu palvelee myös moottoripyöräilijöitä 24/7 tien päällä kaikkialla Suomessa, kun sinulla on mikä tahansa kaskoistamme. Huolehdimme pyöräsi korjaamoon ja sinut määränpäähäsi.

  Ilmoita vahingosta
 • Usein kysyttyä

  Mietityttääkö vielä jokin moottoripyörän vakuutukseen liittyvä asia? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin esimerkiksi vakuutuksen hankkimista ja irtisanomista koskien.

  Usein kysytyt kysymykset

Jopa 16 % alennus kaikista vakuutuksistasi keskittämällä

Hanki Ifistä vakuutus myös autollesi ja kodillesi, ja saat If Etuohjelman kautta myös moottoripyörän vakuutuksen reilusti edullisemmin.

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Moottoripyörävakuutus