Moottoripyörän vakuutus

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Moottoripyörävakuutus

Saat ajokautesi pituuden perusteella meiltä suosituksen sinulle edullisemmasta moottoripyörän vakuutuksesta.​​​ Ja kaskoon heti täyden 80 % bonuksen.

* Edulliset hinnat ja kattavat turvat ovat Ifin moottoripyörävakuutuksen suosion tärkeimpiä syitä. Ota sinäkin mp-vakuutuksesi Ifistä ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon.


 • Suomen korkeimman kaskon lähtöbonuksen, 80 %, saat moottoripyörävakuutukseesi Ifistä!

 • Ifistä myös seisonta-ajallinen vakuutus, joka säästää lompakkoasi, jos ajat vain muutaman kuukauden vuodessa.

 • Yli 90 % asiakkaistamme koki verkosta ostamisen ​helpoksi ja suositteli Ifiä vuonna 2017. ​

Mitä moottoripyörän vakuutus korvaa? Huippu- kasko Täyskasko Etukasko Osakasko Liikenne
Pysäköityyn pyörään tullut vahinko

Korvaamme tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn pyörääsi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Sijaisauto tai korvaava päiväraha

Matka jatkuu, vaikka ajo keskeytyy kolarin, varkauden tai teknisen vian takia: saat käyttöösi C-kokoluokan sijaisauton (esim. VW Golf) tai 45 € päivärahan.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

Jos tarvitset ajokauden aikana pyörääsi päivittäin, sijaisauton avulla varmistat, että matkanteko jatkuu.

Ulkomailla sattuneesta vahingosta korvaamme hinaus- ja matkakuluturvasta:

 • pyörän hinauksen lähimmälle sopivalle korjaamolle
 • matkan jatkumisesta aiheutuneita kuluja
 • pyörän noudon korjaamolta.

Ulkomailla sattuneesta vahingosta ei makseta päivärahaa eikä sijaisautoa.

Korkeampi lunastuskorvaus

Saat paremman korvauksen moottoripyörän lunastustilanteessa. 

Saat korvauksena uuden moottoripyörän hinnan, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • pyörä on alle 3 vuotta vanha
 • olet sen ensimmäinen omistaja
 • sillä on ajettu alle 60 000 km

Muussa tapauksessa korotamme korvausta jopa 30 % yli markkinahinnan. Käytettynä hankitusta pyörästä korvataan enintään ostohetken markkinahinta eli se summa, jonka olet pyörästä aikanaan maksanut. Ilman lunastusturvaa korvaus perustuu vahinkohetken markkinahintaan.

Törmäys tai tieltäsuistuminen

Korvaamme pyöräsi vauriot, jotka aiheutuvat yhteentörmäyksestä, tieltäsuistumisesta tai pyörällä kaatumisesta. Törmäysturva kattaa myös muita vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen pyöräsi päälle.

Voit valita törmäysturvan omavastuuksi 200 tai 500 euroa. Korkeampi omavastuu alentaa vakuutusmaksua.

If Apu 24/7*

Maksuton If Apu -palvelu on turvanasi tien päällä vuorokauden ympäri. Saat välittömästi apua, jos joudut esimerkiksi kolariin tai moottoripyörääsi tulee tekninen vika. Autamme sinua missä tahansa moottoripyörään liittyvässä murheessa vuorokauden ympäri.

If Avun tavoitat kaikkina aikoina samasta numerosta kuin korvauspalvelumme: 010 19 19 19.  

*If toteuttaa If Avun yhdessä kumppaneidensa kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Niiden sisältö voi muuttua, eivätkä ne ole osa vakuutussopimusta.

Eläinkolari

Jos törmäät mihin tahansa eläimeen, korvaamme kolarista pyörällesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Hinaus (myös teknisen vian takia)

Hinautamme ajoneuvosi korjaamolle, jos matka keskeytyy törmäyksen tai teknisen vian takia.

Ifillä on 24 h hinauspalvelu ja hätäpäivystys, jotka auttavat sinua vahingon tapahduttua.

Maksamme myös matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja asumiskulut.

Ajoneuvon iällä ei ole vaikutusta korvaukseen eikä korvauksesta vähennetä omavastuuta.

Varkaus, ilkivalta tai tulipalo

Jos pyöräsi tai sen varusteita anastetaan tai sille tehdään ilkivaltaa esimerkiksi kaatamalla, korvaamme sen.

Korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Vastuu- ja oikeusturva

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on vastuussa ulkopuolisille. Omavastuusi on 500 euroa. Oikeusturva kattaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 8 500 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot:

 • Kuljettajan henkilövahingot
 • Kyydissä olevien henkilövahingot
 • Syyttömän osapuolen henkilövahingot

Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja. Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin.

Liikennevakuutus
Kaskovakuutus

Moottoripyörävakuutus turvaa sinut, pyöräsi ja ajovarusteet

Ifistä saat sopivan moottoripyörävakuutuksen kaikkiin tarpeisiin. Sinulle parhaiten sopiva vakuutusratkaisu riippuu ajokautesi pituudesta: Vuodenaikahinnoiteltu eli vuoden ympäri voimassa oleva vakuutus on edullisempi ja helpompi vaihtoehto, jos otat pyörän tallista heti keväällä ja ajat pitkälle syksyyn. Jos taas ajat vain muutaman kuukauden kesällä, seisonta-ajallinen vakuutus on sinulle oikea valinta. Moottoripyörän vakuutuslaskuri antaa automaattisesti suosituksen sopivasta vakuutuksesta ajokautesi pituuden perusteella.

Sopivaa moottoripyörävakuutusta valitessa tulee lisäksi miettiä, millaiset riskit haluat itse kantaa ja mistä haluat meidän pitävän huolen sinun puolestasi. Valittavissasi on neljä erilaista kaskovakuutusta moottoripyörälle. Halvin moottoripyörän vakuutus eli pelkkä liikennevakuutus voi vaikuttaa houkuttelevalta, mutta se jättää useat vahingot omalle kontollesi. Vakuutuslaskurin avulla voit tehdä helposti vertailua eri kaskojen välillä.

Tutustu moottoripyörävakuutuksen sisältöön, vertaile ja valitse sopivin vaihtoehto ja osta vakuutus helposti verkkokaupasta.

Vuodenaikahinnoiteltu eli ympärivuotinen vakuutus — aina voimassa

 • Sopii sinulle, joka arvostat vapautta ja vaivattomuutta.
 • Moottoripyörällä voi ajaa milloin haluaa, ja vakuutusturva on voimassa ympäri vuoden.
 • Vakuutusmaksut kertyvät suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin pyörä on aktiivisessa käytössä. Katso tarkemmat tiedot vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen laskutuksesta.
 • Kun valitset verkkokaupassa ​vuotuiseksi ajokaudeksesi 7kk tai enemmän, vakuutuslaskuri näyttää kiinteän vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen hinnan.
 • Tilapäiset liikenteestä poistot eivät vaikuta vakuutusmaksuun.

Seisonta-ajallinen vakuutus — lyhyemmälle ajokaudelle

 • Moottoripyörän seisontavakuutus eli seisonta-ajallinen vakuutus on edullisempi, jos ajat vain muutaman kuukauden vuodessa.
 • Seisonta-ajallisen vakuutuksen maksusta saat hyvitystä ajalta, jolloin pyörä on ilmoitettu poistetuksi liikennekäytöstä.
 • Jos arvioit verkkokaupassa vuotuisen ajokautesi pituudeksi 1-6 kk, saat tarjouksen seisonta-ajallisesta vakuutuksesta. Hinta on arvio vakuutusmaksusta, joka kertyisi arvioimaltasi ajoajalta.
 • Todellinen vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan, miten pyörän on ilmoitettu olevan liikennekäytössä. Arviosi ei siis määritä ajokautesi pituutta. Jos esim. arvioit ajokautesi pituudeksi 6 kk, mutta ajatkin vain 5 kk, todellinen vuosimaksusi on pienempi kuin vakuutuslaskurin antama hinta moottoripyörällesi.
 • Muutokset pyörän käyttötietoihin tehdään rekisteri-ilmoituksella. Liikennekäytöstä poisto tulee voimaan ilmoituspäivästä. Ottaessasi pyörän jälleen liikennekäyttöön on muutos voimassa heti ilmoituspäivästä alkaen.
 • Helpoimmin ja edullisimmin teet rekisteri-ilmoituksen Omilla sivuilla​.
 • Kaskovakuutus on voimassa myös seisonta-aikoina turvaten mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalta. Kolareiden varalta et toki maksa tällöin maksua.​
 • Katso tarkemmat tiedot seisonta-ajallisen vakuutuksen laskutuksesta​.

HUOM! Jos sinulla on jo moottoripyörän seisonta-ajallinen vakuutus Ifissä, katso ohjeet moottoripyörän liikennekäyttöön ottoon​.

Moottoripyörä kesäksi liikenteeseen?

Seisonta-ajallinen moottoripyörävakuutus

Moottoripyörän liikennekäyttöönoton teet helpoiten Omilla sivuilla. Valitse Omat vakuutukset -valikossa moottoripyöräsi liikennevakuutus ja sen alta Rekisteri-ilmoitukset. Välitämme tiedon käyttöönotosta Trafiin ja voit lähteä ajamaan vaikka heti. Voit tehdä liikennekäyttöönottoon myös soittamalla asiakaspalveluumme. Ilmoituksen tekemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset. Katso tarkemmat ohjeet liikennekäyttöönotosta ilmoittamiseen​. 

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia tai moottoripyörässä ei ole kilpiä, voit tehdä liikennekäyttöönoton katsastusasemalla.

Vuodenaikahinnoiteltu moottoripyörävakuutus

Mikäli sinulla on vuodenaikahinnoiteltu moottoripyörävakuutus, sinun ei tarvitse ilmoittaa tilapäisistä poistoista meille. Voit ajaa moottoripyörällä ympäri vuoden. Vuodenaikahinnoitellussa vakuutuksessa tilapäiset poistot eivät vaikuta vakuutusmaksuun. ​

Kaskovakuutuksen turvatasot

​Sekä vuodenaikahinnoiteltu että seisonta-ajallinen moottoripyörävakuutus on saatavissa neljällä eri turvalaajuudella:

 • Huippukasko tarjoaa pyörällesi huipputason turvaa, myös erikoistilanteissa tai matkan keskeytyessä.
 • Täyskasko korvaa lähes kaiken; se on sopiva ratkaisu, jos pyöräsi on uusi tai ajat paljon.
 • Etukasko on erinomainen, mutta edullinen käytetyn moottoripyörän vakuutus.
 • Osakasko on halvin vakuutus moottoripyörälle ja se jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi.

Valitset sitten minkä tahansa vakuutuksen, lupaamme että korvauspalvelumme sujuu niin kuin pitääkin. Yli puolessa vahinkotapauksista asiakkaamme saavat korvauspäätöksen alle 24 tunnissa. Kaikkiin kaskoihimme sisältyy lisäksi uusi If Apu -palvelu, joka on tukenasi kaikissa moottoripyöräilyyn liittyvissä kysymyksissä kellon ympäri. Kun moottori sammuu, moottoripyörän merkkivalo syttyy tai ajat kolarin, ota yhteys If Apu -palveluun. Jos sinulla on Ifin kaskovakuutus, If Apu on heti käytössäsi.

Tarvitsetko apua oikean vakuutusturvan valinnassa? Ei hätää, näppärä vakuutustestimme kartoittaa tarpeesi nopeasti. Saat testin tuloksena suosituksen sinulle parhaiten sopivasta moottoripyörän kaskovakuutuksesta. Tee moottoripyörän vakuutustesti​.

Vaihda vakuutuksesi helposti Ifiin

Moottoripyörävakuutusten vertailu kannattaa! Kaskovaihtoehtomme tarjoavat moottoripyörällesi erinomaisia turvia, jotka voit saada vain Ifistä. Vakuutusten siirtäminen Ifiin on yhtä helppoa kuin uuden pyörän vakuuttaminen. Osta vakuutus verkkokaupastamme – me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.​​​​ Vakuutusmaksut voit maksaa Ifissä ilman lisäkuluja jopa 12 erässä.

Tarvitsetko vakuutuksen yrityksesi omistamalle moottoripyörälle? Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä tarjous!

Käytetyn moottoripyörän rekisteröinti ja vakuutuksen osto

Moottoripyörän rekisteröinti netissä on nyt mahdollista. Ostaessasi käytetylle moottoripyörälle vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, voit samalla hoitaa rekisteröinnin ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja rahaa.

Aloita moottoripyörän rekisteröinti ostamalla vakuutus verkkokaupasta. Ohjaamme oston jälkeen sinut verkkopalveluumme suorittamaan rekisteröinnin. Tarvitset vain moottoripyörän edelliseltä omistajalta saatavan sähköisen varmenteen.​​​​

Vinkkejä liikenneturvallisuuteen ja vakuuttamiseen

Kokosimme sinulle vinkkejä liikenneturvallisuudesta ja moottoripyörän vakuuttamisesta. ​

Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti.


Moottoripyörävakuutuksen bonukset ja hinnoittelu

​Moottoripyöräsi vakuutuksen hintaan vaikuttaa oma vahinkohistoriasi. Sen perusteella määräytyy sekä liikenne- että kaskovakuutuksen bonus. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä pyöräsi ominaisuudet ja haltijan ikä ja kotipaikka.

Miten bonus määräytyy?

Saat moottoripyöräsi uuteen Huippu-, Täys- ja Etukaskovakuutuksen 80 % bonuksen. Liikennevakuutuksen bonus puolestaan määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Moottoripyörille annamme liikennevakuutukseen 30 % lähtöbonuksen, joka voi kasvaa vahingottomien vuosien myötä Loistokuskilla 80 % asti.

Moottoripyöräsi vahinkohistoria voidaan huomioida muihinkin omistamiisi pyöriin, joissa olet vakuutuksenottajana. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Laskiessasi hintaa verkkokaupassa moottoripyöräsi vakuutukselle, vakuutuslaskuri löytää automaattisesti parhaan mahdollisen sinun nimissäsi olevan bonuksen, vaikka edellinen vakuutuksesi olisi toisessa yhtiössä. Liikennevakuutuksen ei tarvitse olla voimassa, vaan verkkokauppa löytää jo päättyneenkin vakuutuksen bonuksen.

Bonuksen voi siirtää ainoastaan toisesta moottoripyörän vakuutuksesta. Siirrot muista ajoneuvotyypeistä eivät onnistu.​

Vuodenaikahinnoitellun moottoripyörävakuutuksen laskutus

Vuodenaikahinnoitellun moottoripyörävakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, If Sopimuksesi eräisyyden mukaisesti. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki moottoripyörän vuodenaikahinnoitellun vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausina. Luvut ovat suuntaa antavia, eivät lopullisia.

[taulukko]

Esimerkkitapaus: Jos ostat vuodenaikahinnoitellun moottoripyörävakuutuksen 1.5. ja myyt moottoripyörän 31.8., vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 75 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000 euroa, vakuutuksen hinta voimassaoloajalta on noin 750 euroa. Laskutamme kuitenkin vakuutusta tasaisesti ympäri vuoden (neljässä erässä yksi erä = 250 euroa) ja vakuutuksen päättyessä maksat maksamattoman osan vakuutuksesta.

Vuodenaikahinnoitellussa vakuutuksessa sinun ei tarvitse ilmoittaa, milloin pyöräsi on liikennekäytössä tai se on liikenteestä poistettu. Vakuutusturvasi on koko ajan voimassa, eli voit ajaa pyörälläsi milloin haluat. Vuodenaikahinnoitellusta vakuutuksesta emme anna hyvitystä vaikka tekisit liikennekäytöstä poiston Trafille. Jos siis ajokautesi pituus lyhenee selkeästi tai et aja seuraavan kauden aikana lainkaan, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme muuttaaksesi vakuutusturvasi sopivaksi.

Kaskovakuutusta ei kannata katkaista talvikaudeksi, sillä se korvaa säilytyksessä olevan moottoripyörän palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Seisonta-ajallisen moottoripyörävakuutuksen laskutus

Kun arvioit vuotuisen ajokautesi pituudeksi kuusi kuukautta tai vähemmän, saat tarjouksen seisonta-ajallisesta mp-vakuutuksesta. Verkkokaupan antama hinta on summa, joka sinulta veloitettaisiin, jos pyöräsi on liikennekäytössä täsmälleen arvioimasi ajokauden verran, esim. 4 kk vuodessa. Seisonta-ajallisessa vakuutuksessa veloitettava summa muodostuu kuitenkin todellisten ajopäivien perusteella eli ajalta, jolloin olet pitänyt pyörää liikennekäytössä. Näin ollen veloitettava summa todennäköisesti eroaa verkkokaupan antamasta hinnasta. Vakuutuskirjalla puolestaan näet vakuutuksen vuosimaksun ilman seisonta-aikoja, joka veloitetaan kokonaan vain, jos ajat vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi vakuutuskirjalla kerrotaan mikä on vakuutuksen kuukausimaksu, kun pyörä on liikennekäytössä tai pois liikennekäytöstä.

Huomaa, että jos arvioit ajokaudeksesi 7 kk tai enemmän, verkkokauppa antaa vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen hinnan.

Seisonta-ajallisen moottoripyörävakuutuksen maksusta saat hyvitystä ajalta, jolloin olet ilmoittanut pyöräsi pois liikennekäytöstä. Maksuhyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavassa erässä. Jos sinulla on avoin, maksamaton lasku, saat sen tilalle tarvittaessa korjatun laskun lähettämällä viestin Omien sivujen kautta.

Kaskovakuutusta ei kannata katkaista liikennekäytöstä poiston ajaksi, sillä se korvaa säilytyksessä olevan moottoripyörän palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Kaskovakuutuksen törmäysturva ei ole poiston aikana voimassa. Törmäysturvasta korvataan kuitenkin liikennekäytöstä poiston aikana luonnonilmiöstä ulkoapäin äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti aiheutuneet vahingot

Muutokset pyörän käyttötietoihin tehdään rekisteri-ilmoituksella. Helpoimmin ja edullisimmin teet ilmoituksen Omilla sivuilla pyöräsi vakuutustietojen alta. Omilla sivuilla tehdystä sähköisestä liikennekäytöstä poistosta Trafi perii 5 euron maksun, joka veloitetaan sinulta vakuutuslaskusi yhteydessä. Kun pyörä ilmoitetaan takaisin liikennekäyttöön, ilmoittaminen on ilmaista. Muutokset käyttötietoihin voi tehdä myös asiakaspalvelussamme tai konttorissamme. Näissä kanavissa liikennekäytöstä poistosta veloitetaan 16 euroa. Kaikkien rekisteröintitapahtumien hinnat.

Esimerkkitapaus: Ostat vakuutuksen verkkokaupasta ja arvioit ajokauden pituudeksi 4 kk, jolloin hinnaksi ilmoitetaan 400 euroa. Tämä hinta on arvioimasi ajokauden mukainen vuosihinta. Vakuutuskirjalla mainitaan kuitenkin vakuutuksen koko vuosihinta ilman seisonta-aikaa, esimerkissä 1200 euroa. Vuosihinta veloitetaan vain jos pyöräsi on liikennekäytössä vuoden jokaisena päivänä. Lopullinen hinta määräytyy todellisten ajopäivien mukaan ja se on siis enintään vakuutuskirjalla mainitun vuosimaksun suuruinen.

Vakuutusta veloitetaan vuosimaksun (1200 euroa) eikä arvioidun ajokauden hinnan perusteella, valitsemasi laskueräisyyden mukaisesti. Esimerkiksi 4-eräisessä If Sopimuksessa vakuutusta veloitetaan 1200/4 = 300 euroa jokaisella laskuerällä. Mahdolliset liikennekäytöstä poiston myötä syntyneet hyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavassa laskuttamattomassa erässä.

Usein kysyttyä moottoripyörävakuutuksesta

Minkälainen vakuutus moottoripyörälle kannattaa ottaa?

Moottoripyörävakuutuksen valintaa kannattaa lähestyä kahdelta kannalta: minkä pituisen ajokauden ajan vuosittain ja minkälainen on riskinkantokykyni. Ajokauden pituudesta riippuen kannattaa joko valita vuodenaikahinnoiteltu tai seisonta-ajallinen vakuutus. Se, minkälaiset riskit pystyy ja haluaa kantaa määrittelee puolestaan sopivan laajuuden vakuutukselle — riittääkö suppeampi Osakasko vai tulisiko ottaa törmäysturvan sisältävä laajempi vaihtoehto.

​Mitä eroa on vuodenaikahinnoitellulla ja seisonta-ajallisella vakuutuksella?

Jos ajat vuosittain vähintään kuusi kuukautta pyörälläsi, kannattaa ehdottomasti harkita vuodenaikahinnoiteltua vakuutusta. Se tulee seisonta-ajallista vakuutusta edullisemmaksi mikäli vuotuinen ajokausi kestää yli puoli vuotta, esimerkiksi huhtikuun alusta lokakuun puoliväliin. Valitsemalla verkkokaupassa ajokauden pituudeksi "7 kk tai enemmän", saat vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen hinnan. Jos et ole varma, ajatko vuosittain aivan näin pitkään, kokeile vaihtaa ajokautesi pituudeksi 6 kk ja vertaile hintoja. Jos haluat ennen kaikkea joustavuutta vakuutukseltasi, suosittelemme vuodenaikahinnoiteltua vakuutusta, jonka avulla voit tarvittaessa venyttää ajokauttasi syksyllä tai aloittaa kautesi aikaisin säiden salliessa ilman, että maksat jokaisesta lisäpäivästä aina enemmän.

Jos ajokautesi jää lyhyemmäksi kuin kuusi kuukautta, on valintasi seisonta-ajallinen vakuutus. Muista, että seisonta-ajallisessa vakuutuksessa ajokauden pituus ja sitä kautta vakuutuksen hinta riippuu siitä, kuinka suuren osan vuodesta pidät moottoripyörääsi liikenteessä. Ilmoitukset käyttöönotoista ja käytöstä poistoista teet kätevästi Omilla sivuilla. Pyörän voi myös poistaa käytöstä kesken kauden, esimerkiksi lomamatkan ajaksi. Hyvitykset saat jokaiselta päivältä, joina pyörä on poistettu liikenteestä, mutta huomioi, että poisto-ilmoitus maksaa 5 euroa.

Riippumatta siitä, kumman vakuutustyypin valitset, voit aina vaihtaa valintaasi myöhemmin — vaikka kesken vakuutuskauden.

​Minkälainen kasko moottoripyörälle kannattaa valita?

Kaskoa valittaessa on syytä pohtia, minkälaiset riskit pystyt itse kantamaan ja mistä haluat meidän pitävän huolen. Huippu-, Täys- ja Etukasko sisältävät törmäysturvan, joka korvaa pyörän korjauksen, mikäli kaatuisit sillä tai ajaisit kolarin. Jos pyöräsi on arvokas tai haluat vain varmistaa, että mahdollisten kolhujen korjaus hoituu vakuutuksen lukuun ilman yllättäviä maksuja, valitse jokin edellä mainituista vaihtoehdoista. Jos pyörä menisi lunastuskuntoon kolarin seurauksena, törmäysturvan sisältävistä vakuutuksista korvataan pyörän käypä arvo.

Osakasko on sopiva valinta silloin, kun pyörällä ei ole enää merkittävää taloudellista arvoa sinulle. Osakasko korvaa lähinnä sellaisia vahinkoja, joille huolellinen kuskikaan ei mahtaisi mitään, kuten ilkivalta- ja varkausvahingot. Kolarin seurauksena syntyneitä vahinkoja ja siitä johtuvaa lunastustilannetta Osakasko ei korvaa.

Lue lisää moottoripyöräilyyn liittyvistä aiheista

Ajoneuvolla ulkomaille

Auton vaihtoon liittyvät vinkit​ soveltuvat myös moottoripyörän myyntiin ja vaihtoon.

Vakuutusehdot ja -oppaat

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Moottoripyörävakuutus