Moottoripyörän vakuutus

Suomen suosituin moottoripyörävakuutus on tuunattavissa sinun ajoharrastukseesi sopivaksi.

  • Vakuutus ajokautesi mukaan

    Tarjolla sekä seisonta-ajallinen vakuutus että huoleton vuodenaikahinnoittelu.

  • Kaskoon 80 % lähtöbonus

    Törmäysturva edullisesti täyskaskoon.

  • Kätevä kuukausilaskutus

    Jaa laskusi halutessasi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Valitse Suomen suosituin moottoripyörävakuutus

Moottoripyörävakuutuksemme joustaa motoristien yksilöllisiin tarpeisiin. Valittavanasi on kaksi perusvaihtoehtoa: edullinen osakasko sekä törmäykset korvaava täyskasko, jota voit myös vapaasti täydentää sinulle sopivilla lisäturvilla.

Minkä tahansa turvatason valitset, olemme rinnallasi vahingon sattuessa. Kaikkiin moottoripyörävakuutuksiimme sisältyy 24/7 päivystävä neuvonta. Sen kautta saat nopeasti hätiin Ifin hinaus- ja tiepalvelun, joka tuntee moottoripyörien oikeaoppisen käsittelyn.

Mikä olisi sinulle paras moottoripyörävakuutus?

Moottoripyörävakuutustestimme kertoo hetkessä, riittäisikö sinulle pelkkä liikennevakuutus, edullinen osakasko vaiko mahdollisesti täyskasko kaikilla herkuilla ja lisäturvilla.

Samalle saat selville, istuuko ajokautesi pituuteen paremmin huoleton vuodenaikahinnoiteltu vakuutus vai vähemmän ajaville suunnattu seisonta-ajallinen vakuutus.

Kokeile moottoripyörävakuutustestiä

Moottoripyörän vakuutuksen hinta ja bonukset verkosta

Vakuutuslaskurimme valitsee automaattisesti sinulle sopivimman hinnoittelun ajokautesi pituuden perusteella. Samalla huomioimme moottoripyörävakuutuksen hinnassa bonuksesi ja keskittämisetusi.

Mikäli vakuutat Ifissä myös autosi tai kotisi, sinun on mahdollista saada Ifin etuohjelman mukaista keskittämisalennusta myös moottoripyöräsi vakuutuksesta.

Moottoripyörävakuutusten vertailu

Mitä moottoripyörän vakuutus sisältää? Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Täyskaskoa voit täydentää myös lisäturvilla

Valinnaiset lisäturvat Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Vuodenaikahinnoiteltu eli jatkuva vakuutus

Vuodenaikahinnoiteltu eli jatkuva vakuutus on helpompi ja myös edullisempi vaihtoehto, jos otat pyörän tallista heti keväällä ja ajat pitkälle syksyyn. Jos ilmoitat verkkokaupassamme ajavasi vuodessa 7 kuukautta tai enemmän, tarjoamme sinulle vuodenaikahinnoiteltua vakuutusta.

Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittaa, milloin pyöräsi on liikennekäytössä, eivätkä liikennekäytöstäpoistot vaikuta vakuutusmaksuun.

Moottoripyörävakuutuksen hinta kertyy suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin pyörä on aktiivisessa käytössä.

Vakuutusmaksut laskutetaan joka tapauksessa tasaisesti ympäri vuoden. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen, jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Grafiikan luvut ovat suuntaa antavia.

Seisonta-ajallinen vakuutus ja liikennekäytöstäpoisto

Moottoripyörän seisonta-ajallinen vakuutus on fiksu valinta, jos ajat vain muutaman kuukauden kesäisin. Jos siis ilmoitat verkkokaupassamme ajavasi 6 kuukautta tai vähemmän, tarjoamme sinulle tätä vaihtoehtoa.

Tällöin sinun on muistettava tehdä moottoripyörällesi liikennekäytöstäpoisto ajokautesi lopussa ja vastaavasti liikennekäyttöönotto seuraavan ajokauden alussa, jotta sinun ei tarvitse maksaa vakuutuksen vuosihintaa kokonaisuudessaan.

Seisonta-ajallisen vakuutuksen hinta on sama ympäri vuoden, ja vakuutusmaksu määräytyy sen mukaan, miten pitkään pyöräsi on liikennekäytössä.

Laskutus perustuu aina 12 kuukauden vuosihintaan ja katkeaa heti, kun olet ilmoittanut liikennekäytöstäpoistosta, jolloin ajokauden päättyminen huomioidaan seuraavan laskun yhteydessä.

Saat liikennevakuutuksesta ja törmäysturvasta hyvitystä liikennekäytöstäpoistojen ajalta, ja hyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavalla tai viimeistään sitä seuraavalla laskulla. Hyvityksen saat nopeimmin, kun valitset 12 erän laskutuksen.

Kaskovakuutus on voimassa myös seisonta-aikoina turvaten mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalta, kun taas kaskon törmäysturva ei ole seisonta-aikana voimassa.

Jopa 15 % alennus lähes kaikista vakuutuksistasi keskittämällä

Hanki Ifistä vakuutus myös autollesi tai kodillesi, ja saat Ifin etuohjelman kautta myös moottoripyörän vakuutuksen reilusti edullisemmin.