Toimeentulovakuutus sairauteen tai tapaturmaan

Turvaa taloutesi vakuutuksella, jos tulosi tippuvat sairausloman tai työkyvyttömyyden vuoksi.

Miksi toimeentulovakuutus?

  • Varaudut tulojen alenemiseen väliaikaisesti tai pysyvästi

    Pidemmällä sairauslomalla tulot laskevat puoleen. Hädän hetkellä saat turvasta riippuen kertakorvauksen tai tukea kuukausittain.

  • Saat turvaa vakavien sairauksien ja tapaturmien varalta

    Vakuutuksemme kattaa laajan listan yleisiä sairauksia.

  • Ikäviin yllätyksiin on parempi varautua hyvissä ajoin

    Vakuutuksen myöntämisikä on turvasta riippuen 15-59 vuotta tai 18-49 vuotta.


Sinulle räätälöity

Kokoa toimeentulovakuutuksesi yhdestä tai useammasta alla esittelemästämme turvasta. Saat valittua niihin myös sinulle sopivat korvaussummat.

Vakavan sairauden turva

Saat verovapaan korvauksen vakavan sairauden turvasta nopeasti lääkärin diagnoosin jälkeen. Keskimäärin korvaus maksetaan kahden viikon kuluessa. Korvaussummaksi voit verkkokaupassa valita 20 000 – 50 000 euroa.

Turva ei ole sidottu sairauslomaan tai työkyvyttömyyteen, ja korvauksen käytät haluamallasi tavalla. Turva ei myöskään pääty yhteen maksettuun korvaukseen. Jos sairastut kahteen eri vakavaan sairauteen, saat kaksi korvausta. 

Vaikka sinulla olisi jo aiempaa sairaushistoriaa, se ei tarkoita, ettetkö voisi saada meiltä vakavan sairauden turvaa. Vakuutuksia myönnetään myös rajoitusehdoin.

Mitkä sairaudet turva kattaa?

Päivärahaturva

Päivärahaturva kattaa ansiotulon menetyksiä joutuessasi sairauslomalle. Valitsemasi päiväkohtainen korvaus maksetaan kuukausittain tilillesi. Päivärahaturva on verotettavaa ansiotuloa.

Turva kattaa sekä sairauksista että tapaturmista johtavat sairauslomat ja on räätälöitävissä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivaksi.

Voit saada taloudellista apua lyhyellekin sairauslomalle tai pisimmillään 365 päiväksi. Lisäksi voit itse valita omavastuuajan ja korvausmäärän.

Mitä tapahtuu tuloillesi, jos sairastat pitkään?

Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Työkyvyttömyysvakuutuksesta saat verovapaan kertakorvauksen, joka auttaa korvaamaan ansionmenetyksiä jäädessäsi työkyvyttömyyseläkkeelle.

Korvaussummaksi voi valita 50 000 – 150 000 euroa. Huomioi kuitenkin, että korvaussumma alenee 50–55-vuotiailla.

Turva auttaa jo myös kuntoutustuen eli määräaikaisen työkyvyttömyyseläkkeen aikana. Silloin valitusta korvaussummasta maksetaan 10 prosenttia. 

Turva kattaa työikäisten yleisimpiä, äkillisiä pysyvän työkyvyttömyyden syitä.

Katso lista korvattavista sairauksista

Lisätietoa toimeentulovakuutuksen turvista

Asiakkaidemme kokemuksia toimeentulovakuutuksesta

Miten vakavan sairauden turva auttoi?

”En olisi voinut jäädä nykyiseen asuntooni ilman vakuutuskorvausta. Sairastuin MS-tautiin 40-vuotiaana ja jouduin pian pyörätuoliin.

Vakavan sairauden turvan ansiosta lapset saivat jatkaa harrastuksiaan ja saimme hoidettua lainanlyhennykset, vaikka tulotasoni tippui pitkän sairausloman aikana. Lisäksi kotiimme jouduttiin tekemään muutostöitä, kuten asentamaan hissi."

”Vakavan sairauden turva antoi vaihtoehtoja. Rintasyöpäni ilmeni joukkoseulonnan yhteydessä, ja se oli shokki koko perheelle. Kokemukseni julkisen puolen hoidosta oli vaihteleva, ja halusin päästä hoidattamaan syöpää mahdollisimman nopeasti.

Sain korvauksen vakavasta sairaudesta kahdeksan päivää diagnoosin jälkeen, ja päätin hakeutua hoitoon yksityiselle syöpäklinikalle.”

Miten päivärahaturva auttoi?

”Kun mieli pakotti pois oravanpyörästä, vakuutus oli turvanani. Olin vuosia tehnyt kovalla tahdilla töitä ja sinnitellyt univaikeuksien kanssa. Lisäksi tuli avioero ja lopulta ymmärsin hakea apua.

Masennuksen vuoksi tauko työelämästä oli lähes vuoden pituinen, ja eron jälkeen en olisi pärjännyt 50 % pienemmällä tulotasolla sairauslomani aikana. Onneksi olin varautunut päivärahaturvalla, ja sain kuukausittain vakuutuskorvausta 1600 euroa."

Miten pysyvän työkyvyttömyyden turva auttoi?

”Ilman vakuutuskorvauksen apua en olisi selvinnyt arjesta lasten kanssa. En ollut kuvitellut 30-vuotiaana asuntolainaa ottaessani, että kymmenen vuoden päästä olenkin työkyvyttömyyseläkkeellä.

Kun sain aivoinfarktin neljä vuotta sitten, alkoi pitkä sairausloma, kotiin tarvittiin lastenhoitoapua ja perheen tulotaso laski huomattavasti. Vuoden sairausloman jälkeen sain kuntoutustukipäätöksen ja 10 % vakuutusmäärästä.

En valitettavasti palautunut työkykyiseksi enää kuntoutustuen aikana, ja lopulta siirryin pysyvästi työkyvyttömyyseläkkeelle. Vakuutuskorvaus 55000 euroa pysyvästä työkyvyttömyydestä on auttanut huomattavasti lainanlyhennyksissä."

Ifin asiakkaan etuja

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Katso myös muut henkilövakuutuksemme ja tutustu If Etuohjelmaan. Saat alennusta kaikista Ifin myöntämistä vakuutuksista, kun sinulla on meiltä kotivakuutus, henkilöauton kaskovakuutus tai molemmat.