Työtapaturma-vakuutus

Yrityksen lakisääteinen vakuutus, jolla työntekijä vakuutetaan töissä ja työmatkalla sattuneiden tapaturmien ja työn aiheuttamien ammattitautien varalta. Täytä Y-tunnus ja pyydä tarjous niin otamme sinuun yhteyttä.

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Teemme työtapaturmavakuuttamisesta läpinäkyvää

If Osuva on huoleton työtapaturmavakuutus, jossa saat juuri sinun yrityksesi riskinkantokyvylle sopivan ratkaisun. Ifin vakuutuksella työntekijäsi saavat hoitoa nopeasti ja kattavasti, eikä sinulle koidu yllättäviä kuluja. Olemme tukenasi myös työturvallisuuden parantamisessa.

  • Nopeasti ja helposti apua

    Työntekijäsi pääsevät hoitoon jonottamatta ja leikkaukseen alle viikossa.

  • Kattaa kustannukset

    Vakuutus korvaa mm. sairaanhoitokulut ja tutkimuskulut, päivärahan, kuntoutusrahan ja kuntoutuksen.

  • Ei yllättäviä kuluja

    Vakuutusratkaisu, jossa maksut näkyvät reaaliajassa ja niiden seuraaminen Yrityskansion kautta on helppoa.

Työtapaturmavakuutus turvaa työntekijäsi onnettomuuksien ja ammattitautien varalta

Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen avulla varmistat yrityksesi liiketoiminnan jatkuvuuden.

Työtapaturma on usein odottamaton ja äkillinen, ulkoisten tekijöiden aiheuttama vahinko, joka johtaa työntekijän loukkaantumiseen. Työtapaturma voi sattua omalla työpaikalla tai siihen kuuluvalla alueella, matkalla töihin tai töistä kotiin, tai esimerkiksi työ- ja asiointimatkoilla.

Työtapaturmavakuutuksella työntekijäsi ovat turvattu myös ammattitautien varalta. Ammattitaudilla tarkoitetaan sairautta, jonka pääasiallinen aiheuttaja on työssä esiintyvä fysikaalinen, kemiallinen tai biologinen tekijä. Tyypillisiä ammattitauteja aiheuttavia tekijöitä ovat muun muassa melu, tärinä, pölyt, kemialliset aineet tai kaasut.

Mitä työtapaturmavakuutus korvaa?

Työtapaturmavakuutuksella leikkaukseen alle viikossa

Ifin laaja paikallinen sairaanhoitoverkosto varmistaa sen, että työntekijäsi saavat nopeasti tarvittavaa hoitoa. Hyvän hoidon avulla varmistat liiketoimintasi jatkuvuuden, kun työntekijäsi voi palata töihin ja työelämään mahdollisimman nopeasti. Kun työ- ja toimintakyky heikentyy, työtapaturmavakuutuksen tarjoamat kuntoutusetuudet edistävät työntekijän palautumista. Sairaanhoitokulujen ja tutkimuskulujen lisäksi työtapaturmavakuutuksesta maksetaan esimerkiksi päivärahakorvausta työkyvyttömyyden ajalta ja pysyvissä työkyvyttömyyksissä tapaturmaeläkettä. 

Kun otat työtapaturmavakuutuksen meiltä, et joudu jonon jatkoksi. Yhteistyökumppaniemme palvelulupaus Ifin asiakkaille takaa, että henkilöstösi pääsee erikoislääkärille saman tien ja leikkaukseen yleensä 1-5 päivässä.

Miten työtapaturmavakuutus hinnoitellaan?

Yritysasiakasneuvojamme Vesa Wikström vastaa videolla kysymyksiin työtapaturmavakuutuksen hinnoitteluun liittyen.

Katso video

Työtapaturmavakuutuksen hinta ja hinnoittelu

If Osuva työtapaturmavakuutuksen hinnoittelu kaikenkokoisille yrityksille.

Yrityksesi mukainen työtapaturmavakuutus

If Osuva työtapaturmavakuutus Pieni yritys Iso yritys
Onko vakuutus muokattavissa valintojeni mukaisesti?
Ei. Vakuutus on kiinteä kokonaisuus, jota ei voi muokata omien valintojen perusteella. Kyllä. Yrityksellä on mahdollisuus muokata vakuutus oman riskinkantokyvyn mukaiseksi valitsemalla sopiva omakustannusraja.
Vaikuttavatko omat vahingot maksuun?
Eivät. Tämä on oiva vaihtoehto, kun et halua että yrityksen omat vahingot vaikuttavat maksuun. Kyllä. Yrityksen omat vahingot vaikuttavat omakustannusosuuteen.
Onko vakuutuskauden lopullinen maksu hyvin ennustettavissa?
Kyllä. Vakuutuskauden lopullinen maksu eroaa ennakkomaksusta vain jos teet muutoksia palkkoihin tai ammattiluokkiin. Kyllä. Vakuutuskauden lopullinen maksu eroaa ennakkomaksusta vain jos teet muutoksia palkkoihin tai ammattiluokkiin. 
Huomioidaanko työturvallisuustyö maksussa?
Kyllä, työturvallisuuskysymykseen annetun vastauksen perusteella. Kyllä, pääasiassa yritysten omien vahinkotilastojen perusteella.
Mitä If Osuva työtapaturmavakuutukseen kuuluu?
Sisältää
Sisältää
Sisältää
Sisältää
Sisältää
Sisältää

Työtapaturmavakuutus ylläpitää työturvallisuutta

Olethan huolehtinut työturvallisuudesta?

Ennaltaehkäisevä työturvallisuustyö on paras keino ehkäistä työtapaturmien syntymistä.  Työtapaturmavakuutusta hankkiessa esitämme asiakkaillemme työturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Työturvallisuuskysymykset auttavat yritystäsi täyttämään työturvallisuuslain ja -asetusten minimivaatimuksia ja niillä on vaikutusta vakuutusmaksuun. Pienten yritysten työturvallisuuskysymyksessä tiedustellaan, onko esimerkiksi työsuojelun toimintaohjelma tehty. 

Investointitukea työturvallisuusvälineiden hankintaan

Asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus saada meiltä investointitukea työturvallisuus-välineiden hankintaan jopa 500 euron edestä. Investointituki hyvitetään kertaluonteisena alennuksena vakuutusmaksusta. Investointituen piiriin kuuluvat työturvallisuusvälineet hankitaan aina If Turvakaupasta. Tuen voi saada, kun olemme hyväksyneet hakemuksen ennen hankintojen tekemistä.

Työtapaturmavakuutuksen kysymyksiä ja vastauksia

Täydennä työtapaturmavakuutusta muilla henkilövakuutuksilla