Matkavakuutus lapselle ilman lisämaksua

Ifin matkavakuutus on reilu perheille, sillä lapset ja lapsenlapset sisältyvät hintaan. Katso, mitä kaikkea etua kattavasta matkavakuutuksesta on lasten kanssa matkustaville.

Lue myös vinkit lennolle, hotelliin ja sairastumisen varalle.

Alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset sisältyvät vakuutukseesi

Kun reissaat lasten kanssa, matkavakuutus on tärkein mukaan pakattava asia. Sen avulla varmistat, että matkasairauden tai -tapaturman kohdatessa sekä lapset että heille tärkeät aikuiset saavat parhaan mahdollisen avun.

Ifin matkavakuutus kattaa sinut itsesi ja mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi. Etu koskee myös lapsenlapsien kanssa matkustavia isovanhempia.

Lisäksi Ifin matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat, joten suurperhekin tarvitsee vain yhden matkatavaravakuutuksen tai kotivakuutuksen.

Matkatavaravakuutus vai kotivakuutus?

Ifin matkavakuutus kattaa lasten harrastukset ja myös raskaudenaikaisia hoitokuluja

Lasten loma on aina enemmän tai vähemmän aktiiviloma. Siksi Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa alle 18-vuotiailla. Jos kilpailutat vakuutuksia, tämä kannattaa tarkistaa myös muiden vakuutusyhtiöiden vakuutusehdoista.

Toisin kuin monet muut vakuutusyhtiöt, If korvaa matkavakuutuksesta myös raskausviikoilla 1-28 aiheutuneet ensiapuluontoiset hoitokulut.

Lue matkustamisesta raskaana

Älä enää stressaa päiväkodissa kiertävistä pöpöistä ennen lomakautta

Jos joku perheestä sairastuu ennen matkaa, korvaamme peruuntuneen matkan lennot ja ennakkoon maksetut hotellit koko porukalle. Korvauksen yläraja on 5000 euroa jokaista lasta ja aikuista kohden.

Kun tutut matkakohteet on koluttu, moni vanhempi saattaa myös miettiä, mihin uusiin maihin uskaltaisi lasten kanssa matkustaa. Ifin matkavakuutukseen sisältyvä kriisiturva saattaa auttaa valintaa tehdessä.

Mikäli kohdemaassa sattuu ennen matkaa luonnonkatastrofi tai terrori-isku, perhe voi huoletta perua matkan ja saada rahansa takaisin lennoista ja majoituksista. Jos kriisi iskee matkan aikana, koko perhe lennätetään pikimmiten takaisin Suomeen, ja If maksaa kulut.

Lue lisää kriisiturvasta

Lentomatka lapsen kanssa

Ensimmäinen lentomatka jännittää yleensä enemmän vanhempia kuin lasta. Huolellisella etukäteisvalmistelulla matka onnistuu yleensä hyvin. Poimi helpot vinkit mukavaan matkaan:

1. Pakkaa käsimatkatavaroihin vaippoja, kosteuspyyhkeitä sekä vaihtovaatteet. Muista myös viihdykkeet: satu- ja askartelukirjat, pehmoeläin tai jokin pienempi lelu varmistavat, että lapsella riittää puuhaa lentomatkan ajaksi.

2. Ota mukaan riittävästi ruokaa koko matkalle ja huomioi myös mahdolliset viivytykset. Varmista etukäteen, voitko ottaa lennolle lastenruokaa yli 100 ml:n pakkauksissa.

3. Anna lapsen juoda tutti- tai vesipullosta nousun ja laskun aikana, niin paine korvissa helpottaa.

4. Varaudu lennolle sopivilla vaatteilla, sillä lämpötila lentokoneessa voi vaihdella. Pidä mukana sekä lämpimiä että vilpoisia vaatteita lapsille.

5. Joillain lennoilla vauva voi nukkua vauvankopassa. Kysy lentoyhtiöltä etukäteen, onko sellainen saatavilla. Kysy myös, voitko ottaa oman turvakaukalon mukaan lennolle.

Näin teet hotellihuoneesta turvallisen lapselle

Loma-asunto tai hotellihuone ei useimmiten ole sisustettu pieniä lapsia ajatellen. Voit kuitenkin yksinkertaisin keinoin lisätä lapsen turvallisuutta matkakohteessa.

Siirrä tai poista sellaiset huonekalut, joihin lapsi ylettää ja jotka voivat kaatua, ja suojaa pistokesuojilla pistorasiat, jos lapsesi on tutkivaa sorttia. Piilota sähköjohdot tarpeen mukaan. 

Varmista myös, että ikkunat ovat lukittuina ja parvekkeen ovet salvassa. Älä jätä pikkulasta parvekkeelle yksin. Jos huone on maan tasalla, varmista, että mahdollisen terassin ympärillä on aita. 

  Lapset leikkivät palikoilla hotellihuoneen lattialla.

  Lapsen sairastuminen ulkomailla

  Ifin matkavakuutuksen avulla lapsi pääsee nopeasti luotettavalle lääkärille, ja korvaamme lääkärikulut ilman ylärajaa ja omavastuuta. Tarkista laaja sopimuslääkäriverkostomme, jonka kanssa asioidessa sinun ei tarvitse edes käyttää vastaanotolla omaa rahaa, vaan lääkärilasku menee suoraan Ifille.

  Ifin matkavakuutusasiakkaana saat meiltä apua vuorokauden ympäri. Lue täältä tarkemmat ohjeet, mikäli sinä tai lapsesi sairastuu tai loukkaantuu matkalla.

  1,5 kuukautta ennen matkaa kannattaa selvittää kohteessa tarvittavat rokotukset ja ottaa eurooppalainen sairaanhoitokortti myös lapselle. Kortilla todistat oikeutesi lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU- ja Eta-maissa, Isossa-Britanniassa sekä Sveitsissä.

  Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kuitenkaan kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta Suomeen. Sitä varten tarvitset matkavakuutuksen.

  Matka-apteekin perustarpeet

  • lasten aurinkosuojavoide
  • kuumemittari
  • kuumetta alentava lääke
  • maitohappobakteereita
  • suolaliuos ja nenäsumute
  • ripulijuomajauhe
  • käsidesi
  • laastareita
  • lapsille sopiva hyttysmyrkky. 

  Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä