Matkavakuutus lapselle ilman lisämaksua – koko perhe lomalle

Ifin matkavakuutus on reilu lapsille ja perheille, sillä lapset ja lapsenlapset sisältyvät hintaan. Lue matkavinkkimme lapsen kanssa matkustamiseen: lennolle, hotelliin ja sairastumisen varalle.

On monta syytä valita matkavakuutus perheelle Ifistä

Kun reissaat lasten kanssa ulkomailla, matkavakuutus on tärkein mukaan pakattava asia. Sen avulla varmistat, että matkasairauden tai tapaturman kohdatessa sekä lapset että heille tärkeät aikuiset saavat parhaan mahdollisen avun. Ifillä olemme monella tapaa huomioineet lapsiperheiden erityistarpeet. Tässä niistä muutama:

 1. Eivät pelkästään lapset vaan myös lapsenlapset kuuluvat matkavakuutuksen hintaan
  Ifin matkavakuutus kattaa paitsi sinut itsesi myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi. Mitä isompi perhe tai serkkukatras lomalle lähtee, sen isommat säästöt lasten vakuutuksissa. Onko 19-vuotias enää lapsi? No, mummolle ja vaarille tietenkin aina vähän.

 2. Koko perhe tarvitsee vain yhden matkatavaravakuutuksen
  Ifin matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat, joten suurperhekin tarvitsee vain yhden matkatavaravakuutuksen. Lue lisää matkatavaravakuutuksesta ja sen tarpeesta, mikäli perheellä on jo Ifin kotivakuutus.

 3. Korvaamme myös raskaudenaikaisia kuluja
  Toisin kuin monet muut vakuutusyhtiöt, If korvaa matkavakuutuksesta myös raskausviikoilla 1-28 syntyneet ensiapuluontoiset hoitokulut. Lue lisää matkavakuutuksesta ja raskaudesta.

 4. Lasten loma on aina aktiiviloma
  Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa alle 18-vuotiailla. Jos kilpailutat vakuutuksia, tämä on seikka, joka kannattaa tarkistaa kilpailijoiden vakuutusehdoista.

 5. Ifin peruuntumisturva ei käytännössä voi loppua kesken
  Älä enää stressaa päiväkodissa kiertävistä pöpöistä  ennen lomakautta! Jos joku perheestä sairastuu juuri ennen matkaa, korvaamme peruuntuneen matkan lennot ja ennakkoon maksetut hotellit koko porukalle.  Ifin peruuntumisturvan yläraja on 5000 euroa matkustajaa kohden, eli neljähenkisessä perheessä se tekee enimmillään 20 000 euroa. Aika hulppeat hotellivaraukset saa tehdä, jos ei tästä saa rahojaan takaisin!

Ifin verkkokaupasta tarkistat kätevästi matkavakuutuksen eri vaihtoehtojen hinnat ilman ostopakkoa ja pääset hankkimaan vakuutukset kerralla koko perheelle.

Kriisiturvan kanssa uskallat kokeilla uusia matkakohteita

Onko perinteiset lapsiperheiden lomakohteet jo koluttu läpi ja kaipaatte vaihtelua? Tässä kohtaa moni vanhempi miettii tarkkaan, mihin maahan uskaltaa lasten kanssa matkustaa. Ifin matkavakuutukseen sisältyvä kriisiturva saattaa auttaa valintaa tehdessä.

Mikäli kohdemaassa sattuu ennen matkaa luonnonkatastrofi tai terrori-isku, perhe voi huoletta perua matkan ja saada rahansa takaisin lennoista ja majoituksista. Jos kriisi iskee matkan aikana, koko perhe lennätetään pikimmiten takaisin Suomeen, ja If maksaa kulut.

Lue myös turvallisuusvinkkimme suosittuihin matkailumaihin.

Näkymä Kiinan muurista

Lentomatka lapsen kanssa

Ensimmäinen lentomatka jännittää yleensä enemmän vanhempia kuin lasta. Huolellisella etukäteisvalmistelulla matka onnistuu yleensä hyvin. Tässä helpot vinkkimme mukavaan matkaan:

 • Pakkaa käsimatkatavaroihin pientä purtavaa, muutama lelu, vaippoja ja kosteuspyyhkeitä sekä vaihtovaatteet.
 • Anna lapsen juoda tutti- tai vesipullosta nousun ja laskun aikana, niin paine korvissa helpottaa.
 • Ota mukaan riittävästi ruokaa koko matkalle ja huomioi myös mahdolliset viivytykset. Varmista etukäteen, voitko ottaa lennolle lastenruokaa yli 100 ml:n pakkauksissa.
 • Varaudu lennolle sopivilla vaatteilla, sillä lämpötila lentokoneessa voi vaihdella. Pidä mukana sekä lämpimiä että vilpoisia vaatteita lapsille.
 • Ota mukaan viihdykettä pienimmille: satu- ja askartelukirjoja, pehmoeläin ja jokin pienempi lelu, niin lapsella riittää puuhaa lentomatkan ajaksi.
 • Joillain lennoilla vauva voi nukkua vauvankopassa. Kysy lentoyhtiöltä etukäteen, onko sellainen saatavilla. Kysy myös, voitko ottaa oman turvakaukalon mukaan lennolle.

Turvallinen hotellihuone lapselle

Loma-asunto tai hotellihuone ei useimmiten ole sisustettu pieniä lapsia ajatellen. Voit kuitenkin yksinkertaisin keinoin itse lisätä lapsen turvallisuutta matkakohteessa.

 • Suojaa pistokesuojilla pistorasiat, jos lapsesi on tutkivaa sorttia. Piilota sähköjohdot tarpeen mukaan.
 • Varmista, että ikkunat ovat lukittuina ja parvekkeen ovet salvassa. Älä jätä pikkulasta parvekkeelle yksin. 
 • Siirrä tai poista sellaiset huonekalut, joihin lapsi ylettää ja jotka voivat kaatua.
 • Jos huone on maan tasalla, varmista, että mahdollisen terassin ympärillä on aita.
 • Vieraassa ympäristössä, etenkin uima-altaalla, on erityisen tärkeää pitää lasta silmällä.

Lapsen sairastuminen ulkomailla

Matkan aikana joku perheestä voi myös sairastua. Toisinaan muutaman päivän lepo riittää toipumiseen lievän vatsataudin tai nuhakuumeen jälkeen, mutta kun on kyse pienistä lapsista, voi hoito matkakohteessa olla tarpeen. Oma matka-apteekki on joka tapauksessa hyvä pitää mukana.

Matka-apteekin perustarpeita ovat

 • lasten aurinkosuojavoide
 • kuumemittari
 • kuumetta alentava lääke
 • maitohappobakteereita
 • suolaliuos ja nenäsumute
 • ripulijuomajauhe
 • käsidesi
 • laastareita
 • lapsille sopiva hyttysmyrkky. 

Muistathan selvittää kohteessa tarvittavat rokotukset 1,5 kuukautta ennen matkaa ja ottaa lapsen eurooppalaisen sairaanhoitokortin mukaan. Kortilla todistat oikeutesi lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä lomasi aikana. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kuitenkaan kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta Suomeen. Sitä varten tarvitset matkavakuutuksen.

Ifin matkavakuutuksen avulla lapsi pääsee nopeasti luotettavalle lääkärille, ja korvaamme lääkärikulut ilman ylärajaa ja omavastuuta. Tarkista laaja sopimuslääkäriverkostomme, jonka kanssa asioidessa sinun ei tarvitse edes käyttää vastaanotolla omaa rahaa, vaan lääkärilasku menee suoraan Ifille.

Ifin matkavakuutusasiakkaana saat meiltä apua vuorokauden ympäri, joko puhelimitse tai kätevän HelpMe-sovelluksen kautta. Lue täältä tarkemmat ohjeet, mikäli sinä tai lapsesi sairastuu tai loukkaantuu matkalla.

Tutustu Ifin matkavakuutukseen

Laske matkavakuutuksen hinta netissä vuorokauden ympäri. Vertaa eri vaihtoehtoja ja osta vakuutus, kun sinulle parhaiten sopii – hinnan laskeminen ei sido sinua mihinkään. Tarvittaessa voit ottaa vakuutuksen vaikka juuri ennen reissuun lähtöä.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä