Ota e-lasku käyttöön - Saat laskun halutessasi 12 erässä

E-laskun käyttö on vaivatonta - saat vakuutuslaskusi suoraan verkkopankkiisi. Voit myös jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

E-lasku on se vaivattomampi tapa hoitaa laskuasiat. Kun tilaat e-laskun, vakuutuslaskut tulevat valmiiksi täytettyinä suoraan verkkopankkiisi – voit unohtaa laskun tietojen näpyttelyn ja viivakoodien skannaamisen. Verkkopankissa laskusi pysyvät tallessa, ja voit palata niihin tarpeen tullen vaikka maailman toiselta laidalta.

Kun käytät e-laskua, voit halutessasi maksaa vakuutuslaskusi kuukausittain ilman lisäkuluja. Talouden suunnittelu sujuu piirun verran kätevämmin, kun laskut tulevat tasaisesti ympäri vuoden.

Ota e-lasku käyttöön verkkopankissasi

Saat e-laskun nopeimmin käyttöön omassa verkkopankissasi. Kätevimmin otat e-laskun käyttöösi samalla kun maksat vakuutuslaskusi tietokoneella (ei mobiilipankissa).

E-laskun tilausta varten tarvitset viitenumeron edellisestä laskustasi. Jos vakuutuslasku ei ole lähettyvillä, näet viimeisimmät omat laskusi Omilla sivuilla kohdassa Laskutus -> Laskuarkisto.

Laskun maksun yhteydessä useimmat pankit tarjoavat mahdollisuutta tilata jatkossa e-laskun. Jos näin ei ole, toimi seuraavalla tavalla:

 1. Mene verkkopankkiisi tietokoneella (ei mobiilipankkiin) ja etsi e-laskut.
 2. Kirjoita verkkopankissa laskuttajan nimeksi If Vakuutus.
 3. Kirjoita viimeisimmän vakuutuslaskusi viitenumero.
Kun tilaat e-laskun, katso omasta vakuutuslaskustasi viitenumero ja ilmoita laskuttajaksi "If Vakuutus".

Näin otat e-laskun käyttöön Omilla sivuilla

Voit ottaa e-laskun käyttöön myös Omilla sivuilla ja If Mobiilissa.

 1. Kirjaudu Omille sivulle ja mene "Laskut"-välilehdelle. Avaa "Laskutustiedot - muuta maksuerien lukumäärää tai tilaa e-lasku"-niminen valikko ja valitse "Tilaa e-lasku".
 2. Valitse listalta oma pankkisi ja klikkaa lopuksi vielä "Tilaa".
 3. Hyväksy e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Näet hyväksyttävän sopimuksen omassa verkkopankissasi muutaman päivän kuluessa. Sinun pitää hyväksyä e-laskusopimus omassa verkkopankissasi viimeistään 30 vuorokauden kuluessa siitä, kun olet tilannut e-laskun Omien sivujen kautta. Saatat saada vielä seuraavan laskun perinteisenä laskuna, mutta sen jälkeen saat automaattisesti e-laskun.

Lue lisää laskutuksesta

Näin tilaat kerran kuukaudessa tulevan vakuutuslaskun 

Ifin asiakkaana voit maksaa vakuutuslaskusi taloutesi kannalta sopivan kokoisissa erissä. Voit maksaa laskusi 1, 2, 4 tai 12 erässä ilman laskutuslisiä. Voit muuttaa laskutuserien määrää Omilla sivuilla.

 1. Kirjaudu Omille sivulle ja mene "Laskut"-välilehdelle. Avaa "Laskutustiedot - muuta maksuerien lukumäärää tai tilaa e-lasku" -niminen valikko, valitse "Muuta erien lukumäärää" ja valitse listasta "12".
 2. Jos sinulla on avoin lasku näkyvissä Omilla sivuilla, saat avoimen laskusi tilalle uuden laskun muutamassa päivässä.
 3. Mahdolliset muutokset laskutukseen huomioimme heti seuraavassa laskussa. 12-eräinen lasku on nopein ja helpoin tapa pitää laskutus ajan tasalla.
 4. Huomaathan, että voit ottaa 12-eräisen laskutuksen käyttöön ainoastaan e-laskulla. Ennen kuin tilaat laskusi 12 erässä, sinulla on oltava käytössäsi e-lasku. Lue yltä ohjeet, miten otat e-laskun käyttöön.

Näin käytät e-laskua

 1. E-lasku tulee verkkopankkiisi valmiiksi täytettynä. Tarkista lasku, tee tarvittaessa muutoksia ja hyväksy maksu. Löydät laskuerittelyn sekä verkkopankistasi että Omilta sivuilta.
 2. Jos otat käyttöösi lisäksi automaattisen maksamisen, e-lasku toimii vieläkin helpommin – entisen suoraveloituksen tapaan.
 3. Voit halutessasi laittaa päälle ilmoituspalvelun verkkopankissasi, jolloin saat ilmoituksen sinulle saapuneesta uudesta e-laskusta.
 4. Laskut tallentuvat automaattisesti verkkopankkiisi sekä Omille sivuille. Voit toki tallentaa laskut myös koneellesi.

Vilkaise myös nämä

 • Ifin edut ja palvelut

  Mielestämme vakuutusasioiden hoidon pitää olla helppoa. Lue, miten sinä hyödyt mutkattomista palveluistamme. 

  Tutustu asiakasetuihisi
 • Vakuutus hakusessa?

  Tutustu vakuutuksiimme ja laske hinta helposti. Verkkokauppa on avoinna 24/7. 

  Katso kaikki vakuutukset
 • Keskustele Emman kanssa

  Emma on asiakaspalvelurobotti, joka auttaa sinua vakuutusasioissa vuorokauden ympäri. 

  Tutustu Chatbot Emmaan