E-lasku säästää aikaa ja vaivaa

Ota e-lasku käyttöön

Oletko jo kokeillut e-laskua? Kun otat e-laskun käyttöön, saat vakuutuslaskusi suoraan verkkopankkiisi. E-laskun käyttäjänä voit jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

E-lasku on se vaivattomampi tapa hoitaa laskuasiat. Kun tilaat e-laskun, vakuutuslaskut tulevat valmiiksi täytettyinä suoraan verkkopankkiisi – voit unohtaa laskun tietojen näpyttelyn ja viivakoodien skannaamisen. Verkkopankissa laskusi pysyvät tallessa, ja voit palata niihin tarpeen tullen vaikka maailman toiselta laidalta.

Kun käytät e-laskua, voit halutessasi maksaa vakuutuslaskusi kuukausittain ilman lisäkuluja. Talouden suunnittelu sujuu piirun verran kätevämmin, kun laskut tulevat tasaisesti ympäri vuoden.

Näin otat e-laskun käyttöön Omilla sivuilla

  1. Kirjaudu Omille sivulle ja mene "Laskut"-välilehdelle. Avaa "Sopimuksen laskutustiedot"-niminen valikko ja valitse "Tilaa e-lasku".
  2. Valitse listalta oma pankkisi ja klikkaa lopuksi vielä "Tilaa".
  3. Hyväksy e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Näet hyväksyttävän sopimuksen omassa verkkopankissasi muutaman päivän kuluessa. Sinun pitää hyväksyä e-laskusopimus omassa verkkopankissasi viimeistään 30 vuorokauden kuluessa siitä, kun olet tilannut e-laskun Omien sivujen kautta. Saatat saada vielä seuraavan laskun perinteisenä laskuna, mutta sen jälkeen saat automaattisesti e-laskun.

Jos olet Aktian tai OP:n asiakas, et toistaiseksi voi aktivoida e-laskua Omilla sivuillasi. Voit kuitenkin ottaa e-laskun käyttöön pankkisi ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää laskutuksesta

Näin tilaat kerran kuukaudessa tulevan vakuutuslaskun 

Ifin asiakkaana voit maksaa vakuutuslaskusi taloutesi kannalta sopivan kokoisissa erissä. Voit maksaa laskusi 1, 2, 4 tai 12 erässä ilman laskutuslisiä. Voit muuttaa laskutuserien määrää Omilla sivuilla.

  1. Kirjaudu Omille sivulle ja mene "Laskut"-välilehdelle. Avaa "Sopimuksen laskutustiedot" -niminen valikko, valitse "Muuta erien lukumäärää" ja valitse listasta "12". 
  2. Jos sinulla on avoin lasku näkyvissä Omilla sivuilla, kuukausittainen laskutus alkaa tämän laskun jälkeen – maksathan laskun siis sellaisenaan. Jos valitset jonkun muun kuin 12-eräisyyden, saat avoimen laskusi tilalle uuden laskun muutamassa päivässä.
  3. Huomaathan, että voit ottaa 12-eräisen laskutuksen käyttöön ainoastaan e-laskulla. Ennen kuin tilaat laskusi 12 erässä, sinulla on oltava käytössäsi e-lasku. Lue yltä ohjeet, miten otat e-laskun käyttöön.

Jos ostat vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, voit tällä hetkellä valita korkeintaan 4-eräisen laskutuksen. 12-eräinen laskutusvaihtoehto on tulossa myös verkkokauppaan pian. 

Näin käytät e-laskua

  1. E-lasku tulee verkkopankkiisi valmiiksi täytettynä. Tarkista lasku, tee tarvittaessa muutoksia ja hyväksy maksu. Löydät laskuerittelyn sekä verkkopankistasi että Omilta sivuilta.
  2. Jos otat käyttöösi lisäksi automaattisen maksamisen, e-lasku toimii vieläkin helpommin – entisen suoraveloituksen tapaan.
  3. Voit halutessasi laittaa päälle ilmoituspalvelun verkkopankissasi, jolloin saat ilmoituksen sinulle saapuneesta uudesta e-laskusta.
  4. Laskut tallentuvat automaattisesti verkkopankkiisi sekä Omille sivuille. Voit toki tallentaa laskut myös koneellesi.