Mitä kaskovakuutus korvaa?

Mitä kaskovakuutus korvaa ja mitä se ei korvaa? Kaskosta on hyötyä yllättävän monissa tilanteissa. Katso vastaukset yleisiin kysymyksiin ja vertaa laajaa ja suppeaa kaskovaihtoehtoamme toisiinsa.

Katso heti kaskojen hinnat

Mikä on kasko?

Kasko on vapaaehtoinen vakuutus, joka täydentää pakollista liikennevakuutusta ja korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Kasko koostuu erilaisista turvista, joista voit itse valita haluamasi vakuutusturvan laajuuden.

Kasko korvaa ajoneuvolle ja sen varusteille sattuneita vahinkoja

Ifin kaskovakuutuksissa on kaksi perusvaihtoehtoa: edullisempi osakasko sekä kattavampi täyskasko. Molempia voit halutessasi täydentää lasiturvalla ja täyskaskoa myös muilla lisäturvilla.

Ifin kasko sisältää ainoana testin tuotteena henkilöturvan ja lemmikkiturvan.

Kuluttaja-lehden autovakuutusten vertailu, jossa If nousi testivoittajaksi
Mitä kasko korvaa? Täyskasko Osakasko
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Mitä lisästurvia voit valita? Täyskasko Osakasko
Sisältää Sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää

Tarvitsenko kaskovakuutusta, kun olen huolellinen liikenteessä?

Vahinkotilastojemme mukaan kaskosta korvattavia vahinkoja sattuu selvästi tiheämmin kuin liikennevakuutuksesta korvattavia. Yksi selitys tälle ovat esimerkiksi autojen kasvanut koko yhdistettynä ahtaisiin pysäköintitiloihin.

Toisaalta autollesi voi sattua vahinkoja myös muualla kuin liikenteessä ja täysin sinusta riippumattomista syistä. Kaskosta on apua esimerkiksi silloin, kun joku muu kolhii autoasi parkkipaikalla tai öinen kulkija päättää haastaa autosi karateotteluun.

Tutustu vahinkojen tiheyteen ja keskihintoihin

Kuka korvaa autolle aiheutuneet vahingot, kun syyllistä ei saatu selville?

Laajempi kaskovakuutuksemme eli täyskasko korvaa autollesi syntyneet vahingot silloinkin, kun kolariin syyllinen kaahaa kiireellä pois paikalta, etkä ehdi ottaa rekisterinumeroa talteen.

Täyskaskoon sisältyvä pysäköintiturva korvaa myös tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi. Tällöin auton korjaaminen ei myöskään alenna kaskovakuutuksen bonusta.

Katso tarkemmat ohjeet vahinkotilanteisiin

Tarvitsenko kaskoa, kun haluan vakuuttaa vanhemman auton edullisesti?

Myös vanhempaan autoon kannattaa harkita kaskoa, sillä voit saada sen yllättävän edulliseen hintaan. Täyskaskoon saat myös heti täyden 80 % bonuksen, joka laskee hintaa entisestään. Voit vaikuttaa kaskon hintaan myös valitsemalla siihen korkeamman omavastuun.

Vielä halvempi vaihtoehto on osakasko, jolla saat kuitenkin paljon vastinetta rahoillesi. Osakaskon hintaan bonukset eivät vaikuta.

Lue lisää bonusten vaikutuksesta hintaan

Paljon kaskon bonukset tippuvat, kun tulee vahinko?

Kaskovakuutuksen bonus alenee vain silloin, kun vahinko korvataan törmäysturvasta. Tällöin bonus alenee 10 prosenttiyksikköä yhdestä vahingosta ja nousee takaisin 10 prosenttiyksikköä vuodessa.

Bonusesi eivät kuitenkaan laske ensimmäisestä vahingosta, mikäli sinulle on myönnetty bonusturva. Saat bonusturvan eli Loistokuskiedun automaattisesi, kun sinulla on takanasi vähintään viisi vuotta autoilua ilman liikennevakuutuksesta korvattavia vahinkoja.

Tutustu bonusturvaan