Mitä kaskovakuutus korvaa?

Kaskovakuutus korvaa ajoneuvolle ja sen varusteille sattuneet vahingot

Lisäksi kaskovakuutuksesta korvataan ajon keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kustannuksia sekä oikeudenkäyntikuluja. Ifin kaskovakuutuksessa on kaksi vaihtoehtoa: kompakti Osakasko ja kattava Täyskasko. Voit täydentää Täyskaskoa useammalla lisäturvalla ja Osakaskoa Lasiturvalla.

  • Kaskoissa tärkeimmät turvat: törmäys-, hinaus-, varkaus- ja tulipaloturvat

  • Valitse lisäturvaa tuulilasin rikkoutumisen, lunastuksen ja sijaisauton tarpeen varalle

  • Kaikkiin kaskoihin sisältyy If Apu –palvelu, josta saat apua 24/7

Tarvitseeko minun maksaa vakuutuksen omavastuuta, kun autolleni tehtiin ilkivaltaa, eikä syy ollut minun?

Kaskovakuutuksessa joudut maksamaan omavastuun aina, kun autoa korjataan. Vahingottomilta vuosilta kertynyt Omavastuuraha saattaa kuitenkin pienentää kuitenkin omavastuutasi.Jos kaskovakuutukseesi sisältyy sijaisautopalvelu, saat omasta vakuutuksestasi vuokra-auton käyttöön koko korjausajaksi.

Ainoastaan vapaaehtoinen kaskovakuutus korvaa omalle autolle syntyneitä vahinkoja. Jos sinulla on pelkkä liikennevakuutus, se ei korvaa oman auton vaurioita tai auton varusteita. Maksat korjauksen kokonaan itse. Et myöskään saa sijaisautoa käyttöösi.
Jos ilkivallan tekijä saadaan kiinni, voit hakea häneltä oikeusteitse korvauksia sinulle aiheutuneista kustannuksista.

Olin mukana kolarissa, jossa syyllistä ei pystytty selvittämään. Korvaako jokin yleinen taho vahingot?

Pelkkä liikennevakuutus korvaa tilanteessa vain mahdolliset henkilövahingot, eli oman autosi korjauskulut tulevat sinulle maksettaviksi. Jos tarvitset autoa työhösi, voit saada liikennevakuutuksesta 94 % korvauksen sijaisautosta sille ajalle, kun oma autosi on korjaamolla.

Vapaaehtoinen kaskovakuutus korvaa myös tilanteet, jossa syyllistä ei pystytä selvittämään. If tarjoaa kahdenlaisia kaskovakuutuksia, joista laajemmassa eli Täyskaskossa on törmäysturva. Kaskovakuutuksen omavastuu on normaalisti 200 euroa.

Omavastuuta voi halutessaan nostaa jopa 1 000 euroon, jolloin vakuutusmaksusi pienenee. Kaskovakuutus korvaa autosi korjauskulut omavastuun perimisen jälkeen. Jos kaskovakuutukseesi sisältyy Sijaisautopalvelu, saat omasta vakuutuksestasi vuokra-auton käyttöön koko korjausajaksi.

Miten paljon bonukset tippuvat vahingon seurauksesta ja miten nopeasti bonukset kertyvät takaisin?

Liikennevakuutuksen bonus putoaa vahingon seurauksena 10, 15 tai 20 prosenttiyksikköä riippuen bonusluokasta vahinkohetkellä. Liikennevakuutuksen bonus nousee takaisin 5 prosenttiyksikköä ensimmäisenä vuonna. Sen jälkeen bonus nousee normaaliin tapaan 10 prosenttiyksikköä per vuosi.

Kaskovakuutuksen bonus tippuu pääsääntöisesti 20 prosenttiyksikköä yhdestä vahingosta ja nousee takaisin 10 prosenttiyksikköä vuodessa.

Ifin ainutlaatuinen Loistokuskietu saattaa kuitenkin pelastaa bonuksesi, jos liikenteessä sattuu vahinko. Loistokuskin bonukset eivät laske yhdestä vahingosta – ei liikenne- eikä kaskovahingoissa. Vahinko liikenteessä vaikuttaa bonuksiin vasta silloin, kun vaihdat autoa.

Jos sinulla on ennen 20.5.2017 alkanut liikennevakuutus, pääset Loistokuskiksi, kun olet ajanut neljä vuotta vahingoitta täydellä 70 % liikennevakuutuksen bonuksella. Samalla saat liikennevakuutukseesi 75 % bonuksen.

Jos olet hankkinut liikennevakuutuksen 20.5.2017 jälkeen, pääset Loistokuskiksi heti, kun liikennevakuutuksessasi on 80 % bonus.

Ajoin toisen auton perään, jonka puskuriin tuli pieni kolhu. Kannattaako pienet vahingot maksaa itse?

On järkevintä antaa vakuutuksen hoitaa korvaus. Puskurivaurio on usein suurempi kuin miltä se näyttää ulospäin. Usein korjauskulut ovat reilun 1 000 euron luokkaa, jos puskurin sisällä olevat osat ovat vaurioituneet.

Jos korjauksen vaatima summa on hyvin pieni, voit maksaa sen takaisin vuoden kuluessa korvauksen maksamisesta, niin saat pidettyä bonuksesi.

Älä missään tapauksessa sovi onnettomuuspaikalla käteiskorvauksesta vastapuolen kanssa.

Olen huolellinen liikenteessä, joten tarvitsenko kaskovakuutusta? Naapurinikin auton päälle kaatui puu, eikä vakuutus korvannut.

Autollesi voi sattua vahinko myös muualla kuin liikenteessä. Nykyisin vahinkoja sattuu yhä enemmän parkissa oleviin autoihin.

Naapurillasi ei todennäköisesti ollut kaskovakuutusta, joka korvaa myös arvaamattomia, luonnonilmiöiden aiheuttamia vahinkoja, kuten puun kaatumisen tai lumen putoamisen ajoneuvon päälle. Omavastuun jälkeen kaskovakuutus olisi korvannut kaikki korjauskulut. Kaskon omavastuu on normaalisti 200 euroa. Omavastuuta voi halutessaan nostaa jopa 1000 euroon, jolloin vakuutusmaksu pienenee.

Ifin Täyskaskoon sisältyy lisäksi Pysäköintiturva, joka korvaa tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi. Tällöin auton korjaaminen ei alenna kaskovakuutuksen bonusta. Vilkaise tilastoista, millaisia vahinkoja suomalaisautoille sattuu eniten – saatat yllättyä!