Mitä kaskovakuutus korvaa?

Kaskovakuutuksesta korvataan ajoneuvolle ja sen varusteille sattuneet vahingot

Lisäksi korvataan ajon keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kustannuksia sekä oikeudenkäyntikuluja. Kaskovakuutuksessa on neljä vaihtoehtoa: Huippukasko, Täyskasko, Etukasko ja Osakasko. 

  • Kaskoissamme on tärkeimmät turvat: Henkilö-, hinaus-, varkaus-, ja tulipaloturva.​

  • Kaskovakuutuksella jatkuva 10 % alennus If Etuohjelmasta.

Tarvitseeko minun maksaa vakuutuksen omavastuuta, kun autolleni tehtiin ilkivaltaa, eikä syy ollut minun?

Kaskovakuutuksessa on maksettava omavastuu aina, kun autoa korjataan. Vahingottomina vuosina kertynyt omavastuuraha pienentää omavastuuta. Ainoastaan vapaaehtoinen kaskovakuutus korvaa oman auton vahinkoja.

Jos kaskovakuutukseesi sisältyy sijaisautopalvelu, saat omasta vakuutuksestasi vuokra-auton käyttöön koko korjausajaksi.

Jos sinulla on pelkkä liikennevakuutus, se ei korvaa oman autosi vaurioita tai sen varusteita. Maksat korjauksen kokonaan itse. Et myöskään saa sijaisautoa.

Jos tekijä saadaan kiinni, tältä voi oikeusteitse hakea itselle aiheutuneita kustannuksia.

Olin mukana kolarissa, jossa syyllistä ei pystytty selvittämään. Korvaako jokin yleinen taho vahingot?

Pelkkä liikennevakuutus korvaa tilanteessa vain mahdolliset henkilövahingot, eli oman autosi korjauskulut tulevat sinulle maksettaviksi. Lisäksi, jos tarvitset autoa työhösi, voit saada liikennevakuutuksesta 94 % korvauksen sijaisautosta sille ajalle, kun oma autosi on korjaamolla.

Vapaaehtoinen kaskovakuutus korvaa myös tilanteet, jossa syyllistä ei pystytä selvittämään. Kaskoja on eritasoisia, ja kaikissa muissa paitsi edullisimmassa niistä on törmäysturva. Kaskovakuutuksen omavastuu on normaalisti 200 euroa. Omavastuuta voi halutessaan nostaa 200–1 000 euroon, jolloin vakuutusmaksu pienenee. Omavastuun jälkeen kaskovakuutus korvaa autosi korjauskulut. Jos kaskovakuutukseesi sisältyy sijaisautopalvelu, saat omasta vakuutuksestasi vuokra-auton käyttöön koko korjausajaksi.

Lähteekö liikenne- ja kaskovakuutuksen bonuksista aina 20 % jo ensimmäisestä vahingosta?

Liikennevakuutuksen bonus putoaa pääsääntöisesti 20 prosenttiyksikköä yhdestä vahingosta, ja nousee takaisin 5 prosenttiyksikköä vuodessa. Pudotus ja nousuvauhti riippuvat bonusluokasta.

Kaskon bonus tippuu pääsääntöisesti 20 prosenttiyksikköä yhdestä vahingosta, ja nousee takaisin 10 prosenttiyksikköä vuodessa.

Loistokuski pelastaa bonuksesi! Ifin Loistokuskin bonukset eivät laske yhdestä vahingosta – ei liikenne- eikä kaskovahingoissa. 

Kun olet ajanut neljä vuotta vahingoitta täydellä 70 % liikennevakuutusbonuksilla, olet oikeutettu Loistokuskietuun. Ifin Loistokuskina liikennevakuutuksesi bonus nostetaan 75 %:iin.

Loistokuskiedun saa missä tahansa yhtiössä kertyneiden vahingottomien vuosien perusteella, ja se määräytyy Ifin bonustaulukon mukaisesti.

Ajoin perään, ja molempien autojen puskureihin tuli pieni kolhu. Kannattaako näin pienet vahingot maksaa itse?

On järkevintä antaa vakuutuksen hoitaa aiheutetun vahingon korvaus. Puskurivaurio on usein suurempi kuin miltä se näyttää ulospäin. Monesti korjauskulut ovat reilun 1 000 euron luokkaa, jos puskurin sisällä olevat osat ovat vaurioituneet.

Jos korjauksen vaatima summa on hyvin pieni, voit maksaa sen takaisin vuoden kuluessa korvauksen maksamisesta, niin saat pidettyä bonuksesi.

Älä missään tapauksessa sovi onnettomuuspaikalla käteiskorvauksesta vastapuolen kanssa.

Olen huolellinen liikenteessä, joten tarvitsenko kaskovakuutusta mihinkään? Naapurinikin auton päälle kaatui puu, eikä sitä kyllä vakuutus korvannut.

Autollesi voi sattua vahinko myös muualla kuin liikenteessä. Nykyisin vahinkoja sattuu yhä enemmän ilman kuskia oleviin, paikallaan seisoviin autoihin.

Naapurillasi ei ollut kaskovakuutusta, joka korvaisi myös arvaamattomia, luonnonilmiöiden aiheuttamia vahinkoja, kuten puun kaatumisen tai lumen putoamisen ajoneuvon päälle. Omavastuun jälkeen kaskovakuutus olisi korvannut kaikki korjauskulut. Kaskon omavastuu on normaalisti 200 euroa. Omavastuuta voi halutessaan nostaa 200–1 000 euroon, jolloin vakuutusmaksu pienenee.

Ifin kaskoissa on myös mm. pysäköintiturva, joka korvaa tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi bonusta alentamatta.