Mitä kaskovakuutus korvaa?

Kasko on vapaaehtoinen vakuutus, joka täydentää pakollista liikennevakuutusta ja korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Kaskovakuutus koostuu erilaisista turvista, joista voit itse valita haluamasi laajuuden.

Katso vastaukset yleisiin kysymyksiin ja vertaa laajaa ja suppeaa kaskovaihtoehtoamme toisiinsa.

Katso heti kaskojen hinnat

Kasko korvaa ajoneuvolle ja sen varusteille sattuneita vahinkoja

Ifin kaskovakuutuksissa on kaksi perusvaihtoehtoa: edullisempi osakasko sekä kattavampi täyskasko. Molempia voit halutessasi täydentää lasiturvalla ja täyskaskoa myös muilla lisäturvilla. Nostamalla omavastuun suuruutta törmäysturvassa, voit laskea kaskon hintaa.

Ifin kasko sisältää ainoana testin tuotteena henkilöturvan ja lemmikkiturvan.

Kuluttaja-lehden autovakuutusten vertailu, jossa If nousi testivoittajaksi
Mitä kasko korvaa? Täyskasko Osakasko
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Mitä lisäturvia voit valita? Täyskasko Osakasko
Sisältää Sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää

Korvaako kasko, jos sähköautosta loppuu virta?

Molemmat kaskomme korvaavat hinauksen lähimmälle latauspisteelle, jos täyssähköautosi ajoakut hyytyvät kesken matkan. Hinausturva on voimassa paitsi Suomessa myös muissa Pohjoismaissa sekä EU- ja ETA-alueella.

Olemme ottaneet sähköautoilijat huomioon myös siinä, että kaskot kattavat myös latausjohdon samoin kuin kaikki muutkin auton osat. Mikäli haluat vakuuttaa myös kotilatausasemasi, se onnistuu Ifin laajalla kotivakuutuksella.

Lue lisää sähköauton vakuutuksesta

Tarvitsenko kaskovakuutusta, kun olen huolellinen liikenteessä?

Vahinkotilastojemme mukaan kaskosta korvattavia vahinkoja sattuu selvästi tiheämmin kuin liikennevakuutuksesta korvattavia. Toisaalta autollesi voi sattua vahinkoja myös muualla kuin liikenteessä ja täysin sinusta riippumattomista syistä.

Mitä kaskosta korvattavat vahingot kustantavat?

Kalliista vahinkotyypeistä osakasko kattaa palovahingot ja eläinkolarit. Laajempi täyskasko korvaa myös törmäykset, joka on paitsi kallis myös hyvin yleinen vahinkotyyppi.

Lisäksi täyskasko korvaa luonnonilmiöiden, kuten raekuurojen tai oksan tippumisesta aiheutuneet vahingot.

Täyskaskoon sisältyy myös pysäköintiturva, joka korvaa tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoon. Tällöin auton korjaaminen ei myöskään alenna kaskovakuutuksen bonusta.

Pysäköintivahingoille ja ilkivaltavahingoille on kohtuullisen suuri riski erityisesti kaupungeissa.

Tarvitsenko kaskoa, kun haluan vakuuttaa vanhemman auton edullisesti?

Myös vanhempaan autoon kannattaa harkita kaskoa, sillä voit saada sen yllättävän edulliseen hintaan. Täyskaskoon saat myös heti täyden 80 % bonuksen, joka laskee hintaa entisestään. Voit vaikuttaa kaskon hintaan myös valitsemalla siihen korkeamman omavastuun.

Vielä halvempi vaihtoehto on osakasko, jolla saat kuitenkin paljon vastinetta rahoillesi. Osakaskon hintaan bonukset eivät vaikuta.

Lue lisää bonusten vaikutuksesta hintaan

Paljon kaskon bonukset tippuvat, kun tulee vahinko?

Kaskovakuutuksen bonus alenee vain silloin, kun vahinko korvataan törmäysturvasta. Tällöin bonus alenee 10 prosenttiyksikköä yhdestä vahingosta ja nousee takaisin 10 prosenttiyksikköä vuodessa.

Bonusesi eivät kuitenkaan laske ensimmäisestä vahingosta, mikäli sinulle on myönnetty bonusturva. Saat bonusturvan eli Loistokuskiedun automaattisesi, kun sinulla on takanasi vähintään viisi vuotta autoilua ilman liikennevakuutuksesta korvattavia vahinkoja.

Tutustu bonusturvaan

Kaikki vakuutukset kuntoon kerralla

Siirrä vakuutukset verkkokaupan ostoskoriin, ja näet oman keskittämisalennuksesi.