Mitä kaskovakuutus korvaa?

Mitä kaskovakuutus korvaa ja mitä se ei korvaa? Kaskosta on hyötyä yllättävän monissa tilanteissa, katso esimerkit ja laske kaskosi hinta!

Mikä on kasko?

Kasko on vapaaehtoinen vakuutus, joka täydentää pakollista liikennevakuutusta ja korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Kasko koostuu erilaisista turvista, joista voit itse valita haluamasi vakuutusturvan laajuuden.

Kaskovakuutus korvaa ajoneuvolle ja sen varusteille sattuneet vahingot

Lisäksi kaskovakuutus korvaa esimerkiksi autosi hinauksen ja matkakulut, jos autosi jättää sinut tien päälle. 

Ifin kaskovakuutuksissa on kaksi vaihtoehtoa: suppeampi Osakasko ja kattava Täyskasko. Muista vakuutusyhtiöistä poiketen saat kaikkiin Ifin henkilöautojen kaskovakuutuksiin – myös Osakaskoon – hinausvakuutuksen, lasivakuutuksen ja ilkivaltavakuutuksen auton iästä riippumatta.

Laske autosi vakuutuksen hinta ja osta netistä 24/7

Ifin asiakkaana sinulla on oikeus muuttaa mieltäsi. Voit muokata uutta vakuutustasi Omilla sivuilla vuorokauden ympäri.

  • Lasivakuutus, ilkivaltavakuutus ja hinausvakuutus myös Osakaskoon

  • Valitse lisäturvaa lasin rikkoutumisen, lunastuksen ja sijaisauton tarpeen varalle

  • Kaikkiin Ifin kaskoihin sisältyy If Apu -palvelu, josta saat nopeasti apua 24/7

Mitä teen, kun vahinko on jo sattunut?

Jos sinulla on kaskovakuutus Ifissä, saat apua kellon ympäri If Avusta. Jatka If Apu -palveluun ja valitse sinulle sattunut vahinko.

Pitääkö minun maksaa omavastuu kaskovakuutuksesta, kun autolleni tehtiin ilkivaltaa?

Kaskovakuutus korvaa autosi korjauksen, jos sille on tehty ilkivaltaa. Ilkivaltavakuutus sisältyy automaattisesti kaikkiin Ifin henkilöautojen kaskovakuutuksiin. Korvauksesta vähennetään omavastuuosuus, joka on yleensä 200 euroa. Vahingottomilta vuosilta kertynyt Omavastuuraha voi kuitenkin pienentää omavastuutasi.

Kun kaskovakuutukseesi sisältyy sijaisautopalvelu, saat vuokra-auton käyttöön autosi korjausajaksi. Maksamme auton vuokran ilman että sinä joudut maksamaan omavastuuta.

Jos sinulla on pelkkä liikennevakuutus, se ei korvaa autollesi tehtyä ilkivaltaa, etkä saa sijaisautoa käyttöösi.

Katso, millainen riski autollasi on joutua ilkivallan kohteeksi

Kaskosta on apua, jos autoasi kolhitaan parkkipaikalla tai öinen kulkija päättää haastaa autosi karateotteluun.

Olin mukana kolarissa, johon syyllistä ei pystytty selvittämään. Kuka korvaa autolleni aiheutuneet vahingot?

Täyskaskovakuutus eli laaja kaskovakuutus korvaa autollesi syntyneet vahingot silloinkin, kun syyllistä ei pystytä selvittämään. Siksi Täyskaskoa kannattaa harkita vanhemmallekin autolle.

Korvauksesta vähennetään omavastuu, jonka olet valinnut vakuutusta hankkiessasi. Suosituimmat vaihtoehdot ovat 200 ja 500 euroa. Jos valitset korkeamman omavastuun, vakuutusmaksusi on pienempi.

Jos kaskovakuutukseesi sisältyy sijaisautopalvelu, saat vuokra-auton veloituksetta käyttöösi siksi ajaksi, kun autoasi korjataan.

Jos sinulla ei ole kaskovakuutusta ja kolariin syyllinen ei selviä, oman autosi korjauskulut jäävät sinun maksettaviksi.

Miten paljon bonukset tippuvat vahingon seurauksesta ja miten nopeasti bonukset kertyvät takaisin?

Kaskovakuutuksen bonus alenee, kun vahinko korvataan törmäysturvasta. Bonus alenee 20 prosenttiyksikköä yhdestä vahingosta ja nousee takaisin 10 prosenttiyksikköä vuodessa.

Ifin Loistokuskietu saattaa kuitenkin pelastaa bonuksesi. Jos liikennevakuutuksessasi on 80 % bonusta, liikenne- ja kaskovakuutuksesi bonukset eivät laske yhden vahingon johdosta.

Jos sinä olet syypää toiselle aiheutuneeseen vahinkoon, liikennevakuutuksesi bonus putoaa vahingon seurauksena.

Ajoin toisen auton perään, jonka puskuriin tuli pieni kolhu. Kannattaako pienet vahingot maksaa itse?

On järkevintä antaa vakuutuksen hoitaa korvaus. Puskurivaurio on usein suurempi kuin miltä se näyttää ulospäin. Korjauskulut ovat helposti 1 000 euroa, jos puskurin sisällä olevat osat ovat vaurioituneet.

Voit halutessasi maksaa liikennevakuutuksesta maksetun korvauksen takaisin Ifille vuoden kuluessa, niin saat pidettyä bonuksesi.

Älä missään tapauksessa sovi onnettomuuspaikalla käteiskorvauksesta vastapuolen kanssa. Vakuutus hoitaa asian puolestasi, ja sinä vältyt monelta murheelta.

Olen huolellinen liikenteessä, joten tarvitsenko kaskovakuutusta?

Autollesi voi sattua vahinko myös muualla kuin liikenteessä. Kaskovakuutuksesta on apua esimerkiksi silloin, jos autoasi kolhitaan parkkipaikalla tai öinen kulkija päättää haastaa autosi karateotteluun.

Ifin Täyskaskoon eli laajaan kaskovakuutukseen sisältyvä pysäköintiturva korvaa tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi. Tällöin auton korjaaminen ei alenna kaskovakuutuksen bonusta. Ilkivaltavahingot korvataan niin ikään kaskovakuutuksesta.

Ifin kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyy automaattisesti maksuton If Apu, joka palvelee sinua vuorokauden ympäri kaikissa autoosi liittyvissä ongelmissa. Jos esimerkiksi autosi jättää yllättäen tielle tai mittariston merkkivalo syttyy, saat välittömästi neuvoja sinne missä sinä olet.

Vilkaise tilastoista, millaisia vahinkoja suomalaisautoille sattuu – saatat yllättyä! Lue myös, mitä etuja saat Ifin asiakkaana.