Pakettiauton vakuutus

Pakettiautovakuutus yrityksesi tarpeen mukaan. Voit valita Huippu-, Täys- tai Osakaskon täydentämään liikennevakuutusta.

Useampi ajoneuvo kerralla? Pyydä tarjous
 • 24/7 tiepalvelu

  Hinaus- ja tiepalvelu on tukenasi tien päällä ympäri vuorokauden.

 • Hinaus kauttamme ilman omavastuuta

  Myös kun ajo keskeytyy teknisen vian vuoksi.

 • Autamme vakuutusyhtiön vaihdossa

  Halutessasi voimme päättää nykyisen ajoneuvovakuutuksesi toisessa yrityksessä.

Pakettiauton vakuutus yritykselle

Täydennä liikennevakuutusta sopivalla kaskolla.

Vakuutamme pakettiautoina tavaran kuljetukseen valmistetut ajoneuvot, jotka painavat korkeintaan 3 500 kiloa ja jotka eivät ole luvanvaraisessa käytössä. Kevyt kuorma-auto vakuutetaan myös pakettiautona, jos kilomäärä ei yllä yli 3 500 kiloa.

Voit ostaa yrityksen pakettiautolle vakuutuksen saman tien verkosta. Täytä pakettiauton rekisterinumero ja yrityksen Y-tunnus, niin saat hinnan eri kaskovaihtoehdoille. Laske hinta ja osta

Pakettiauton vakuutus koostuu myös liikennevakuutuksesta, joka on pakollinen vakuutus. Liikennevakuutus korvaa kaikkien kolarissa olleiden (kuljettajan, kyydissä olevien sekä syyttömän osapuolen) henkilövahingot. Se kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvon vahinkoja, sille saat turvaa kaskovakuutuksella. Liikennevakuutuksesta korvattavista vahingoista ei vähennetä omavastuuta. 

Yrityksen pakettiauton vakuutus Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon tai liikennevakuutukseen.

Lisäturvat Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Pakettiauton vakuutuksen hinta

Olemme siirtyneet kilometrihinnoitteluun yrityksen pakettiautojen vakuuttamisessa. Toiset autot ovat ajossa vähemmän, toiset taas vuorokauden ympäri viikosta toiseen. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi on todennäköisyys, että jotain sattuu. Siksi hinnoittelemme pakettiautovakuutuksemme sen mukaan, paljonko ajat. Laske pakettiautovakuutuksen hinta ajoneuvollesi.

Pakettiautovakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Voit päivittää kilometriluokan omassa If Yrityskansiossasi tai puhelinpalvelussamme.

Esimerkki:

Jos arvioit ajavasi noin 16 000 km vuodessa, valitset luokan "Enintään 20 000 km". Sinun tarvitsee päivittää tieto uudestaan vasta, kun arvioit ajavasi alle 12 000 km tai yli 20 000 km vuodessa.
Luokat: enintään km/vuosi

 • 12 000 km
 • 20 000 km
 • 30 000 km
 • yli 30 000 km

Jos ajat alle 12 000 km vuodessa, maksat liikenne- ja täyskaskovakuutuksesta noin neljänneksen vähemmän kuin jos ajaisit yli 30 000 km vuodessa. Peräkkäisten kilometriluokkien hintaero on noin 6-15 %.

Jos pakettiautosi on rekisteröity luvanvaraiseen käyttöön, se tarvitsee erilaisen vakuutuksen. Lue lisää luvanvaraisen pakettiauton vakuutuksesta

Kun sattuu vahinko, me autamme

Olemme tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun moottori sammuu, tuulilasi rikkoutuu tai auton merkkivalo syttyy, Ifin hinaus- ja tiepalvelu auttaa. Saat palvelun kautta välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja -malleille. Lue lisää

Tulosta työpaikallesi tiepalvelun ohjeet

Hinaus- ja matkakulujen korvaaminen

Korvaamme hinauksen ja matkakulut ilman omavastuuta myös kun ajo keskeytyy teknisen vian vuoksi, kun tilaat hinauksen Ifin kautta. Muuta korvattavaa vahinkoa ei tarvitse olla.

Moottorin ja voimansiirron rikkoutuminen

Huippukaskoon sisältyy turva moottorin ja voimansiirron rikkoutumisen varalta. Turva on tarkoitettu enintään 12 vuotta vanhoille ja alle 175 000 kilometriä ajetuille autoille.

Rahoittajan turvaksi

Ajoneuvon rahoittajan osuus on turvattu erityisehdoin tuottamuksellisissa tilanteissa, kun korvaaminen muuten evättäisiin. Tuottamuksellisia tilanteita ovat esimerkiksi päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta.

Omavastuu

Vahingon sattuessa vahingot korvataan vakuutuksen laajuuden mukaan. Korvauksesta vähennetään vakuutuskirjalla mainittu turvakohtainen omavastuu. Omavastuu on korotettu, jos

 • Vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • Ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • Ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan
 • Törmäysvahinko sattuu kaivoksessa tai tunnelissa

Itse kuljetettavat omat tavarat

Kuljetusvakuutus kattaa omalla autolla tapahtuvat oman omaisuuden kuljetukset sekä väliaikaiset säilytykset työmailla. Se soveltuu hyvin itsenäisille ammatinharjoittajille ja urakoitsijoille, jotka kuljettavat työkaluja tai laitteita omalla autolla.

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin. Niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus ajoneuvovakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.

Muita hyviä vakuutuksia

sekä yrityksen ajoneuvoille että niissä kuljetettavalle omaisuudelle