Kotimaan matkavakuutus

Haluatko päästä kylpylälomalta tarvittaessa nopeasti hoitoon lähimmälle yksityiselle lääkäriasemalle tai rahat takaisin, jos odotettu kesälomareissu peruuntuu? Kotimaanmatkat osana jatkuvaa matkavakuutusta tuo taloudellista turvaa Suomessa matkailuun.

Koko perhe jonottamatta hoitoon

Vieraalla paikkakunnalla saatat arvostaa sitä, että saat yksityiseltä puolelta nopeaa ja sujuvaa hoitoa, vaikka olisitkin kotipaikkakunnalla tyytyväinen julkiseen terveydenhuoltoon. Myös mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi kuuluvat automaattisesti vakuutuksen piiriin. 

Lomasesonkien ja kesätapahtumien aikaan pienet terveyskeskukset voivat ruuhkautua, ja jos terveyskeskuksessa ei arvioida hoitoa kiireelliseksi, ulkopaikkakuntalaisia ei välttämättä edes oteta hoitoon. 

Kotimaanmatkat on edullista sisällyttää jatkuvaan matkavakuutukseen

Esimerkiksi kolmekymppisellä pääkaupunkiseudulla asuvalla kotimaanmatkojen lisääminen jatkuvaan matkavakuutukseen saattaa maksaa alle 20 euroa vuodessa. Saat nopeasti selville oman tarkan hintasi verkkokauppamme vakuutuslaskurista tai Omilta sivuilta, jos sinulla on jo Ifin jatkuva matkavakuutus.

Myös kotimaanmatka voi olla hinnaltaan arvokas

Matkavakuutus tulee tarpeeseen, jos sinä tai joku perheestäsi sairastuu viime hetkellä ettekä pääsekään reissuun. Jatkuvasta matkavakuutuksesta saat rahat takaisin paitsi matkalipuista ja majoituksista myös palveluista, kuten lipuista konsertteihin tai festivaaleille. Kotimaanmatkat kattava peruuntumisturva sisältyy jatkuvaan matkavakuutukseen, vaikka et sisällyttäisikään siihen matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja kotimaanmatkoilla.

Viikon matka Lappiin on enemmän matka kuin päiväretki Tallinnaan.

Ifin asiakas

Näin laajennat jatkuvan matkavakuutuksen kotimaanmatkoihin

Kun sinulla on Ifin jatkuva matkavakuutus, se on Omien sivujen kautta helppoa ja nopeaa laajentaa koskemaan myös kotimaanmatkoja.

 1. Kirjaudu Omille sivuille, siirry omiin vakuutuksiin ja avaa If Matkavakuutus.
 2. Avaa edelleen kohta Matkustajaturva, jossa näet tekstin "Lisäturva saatavilla".
 3. Pääset nyt näkemään, mitä lisäturva sinulle maksaisi. Jos hinta on kohdallaan, valitse Hanki lisäturvaa.
 4. Lopuksi saavut vahvistussivulle, jossa voit hyväksyä ehdot ja lisäturvan oston.
 5. Muutos astuu voimaan heti, ja näet siitä vahvistuksen kohdassa Matkustajaturva.
 • Puuttuuko sinulta jatkuva matkavakuutus?

  Jos sinulla ei vielä ole jatkuvaa matkavakuutusta, saat sen heti verkkokaupastamme. Voit valita kotimaanmatkat saman tien mukaan ja vertailla hintoja ilman ostopakkoa!

  Hanki jatkuva matkavakuutus
 • If Mobiilin avulla varmistat, että olet aina oiken vakuutettu

  Tiesitkö, että uuden sovelluksemme If Mobiilin kautta käytät Omia sivuja puhelimessasi vielä astetta sujuvammin? Voit esimerkiksi kirjautua sisään kasvo- tai sormenjälkitunnistuksen kautta.

  Lataa If Mobiili

Milloin matkavakuutus kotimaassa on voimassa?

Ifin matkavakuutuksen vakuutusehdoissa kotimaanmatkalla tarkoitetaan yli 150 kilometriä päivittäisen elinympäristön ulkopuolelle tehtävää vapaa-ajan matkaa, joka sisältää yöpymisen.

 • Etäisyys mitataan kulkuneuvosta riippumatta aina ajotietä pitkin, eli voit tarkistaa helpoiten digitaalisesta karttapalvelusta tai navigaattorista, onko matkakohteesi vakuutuksen piirissä.
 • Päivittäisellä elinympäristöllä tarkoitetaan niitä paikkakuntia, joissa on vakuutetun tai hänen puolisonsa koti tai vapaa-ajanasunto tai joissa hän työskentelee tai opiskelee.
 • Elli loukkaantuu laskettelurinteessä

  Oululainen pariskunta Johanna ja Matias sekä lapset Roope, 9, ja Elli, 6, lähtevät autolla viikonlopuksi Kuusamon Rukalle laskettelemaan. Ellille sattuu laskettelurinteessä lievä onnettomuus, joka jää vaivaamaan vanhempia.

  Oulusta Rukalle on reippaasti yli 200 kilometriä, ja perhe on hankkinut mökin kahdeksi yöksi. Koska Johannalla on Ifin jatkuva matkavakuutus ja siinä kotimaanmatkat lisäturvana, Elli kuuluu automaattisesti vakuutuksen piiriin.

  Perhe päätyy käymään heti saman tien Kuusamossa paikallisella lastenlääkärillä varmistamassa, ettei mitään vakavampaa sattunut. Terveyskeskusajan Oulusta Elli olisi saanut vasta maanantaille.

 • Erkki liukastuu mökin katolta

  Vantaalainen Erkki kunnostaa vaimonsa Maijan juuri perimän mökin kattoa Heinolassa. Erkki liukastuu katolta ja loukkaa polvensa. Maija kyyditsee Erkin yksityiselle lääkäriasemalle Heinolaan.

  Koska Maija on mökin uusi omistaja, se lukeutuu myös Erkin päivittäiseen elinympäristöön. Lisäksi mökki sijaitsee 120 kilometrin päässä Tikkurilasta, jossa Erkki ja Maija asuvat. Näin ollen lääkärikäyntiä ei korvata Erkin matkavakuutuksesta, vaikka siihen on sisällytetty kotimaanmatkat.

  Erkki on kuitenkin ottanut Ifistä myös tapaturmavakuutuksen, ja siitä vahinko sitten korvataankin.

Pääsee varmemmin tarpeen vaatiessa hoitoon. Ulkopaikkakuntalaista ei aina oteta terveyskeskuksessa vastaan.

Ifin asiakas

Milloin kannattaa harkita muita vakuutuksia?

 • Mikäli haluat olla vakuutettu myös päivittäisessä elinympäristössä, kuten omalla kesämökillä tai lyhyillä kodin lähettyville suuntautuvilla matkoilla, suosittelemme ensisijaisesti tapaturmavakuutusta ja sairausvakuutusta.
 • Vaikka sinulla olisi jo tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus, matkavakuutus kotimaassa voi silti olla järkevä valinta, sillä siitä korvataan sairastumisen ja tapaturman hoitokulut aina ilman omavastuuta ja ylärajaa.
 • Matkavakuutus on ainoa vakuutus, josta saat turvaa matkan peruuntumisen tai keskeytymisen varalle. Saat korvausta, jos vaikka myöhästyt junasta tai lennolta liikenneonnettomuuden takia tai joudut kesken kaiken palaamaan lomalta vesivahingon tai omaisen sairastumisen vuoksi.
 • Matkavakuutukseen sisältyy etuja, joita ei ole muissa vakuutuksissa. Saat kohtuullisen korvauksen oman auton käytöstä, kun joudut matkaamaan lääkäriin. Korvaamme myös 200 euroon saakka hammaslääkärikuluja, mikäli hammassärky pääsee yllättämään ja joudut käymään matkakohteessa hammaslääkärissä. 
 • Matkavakuutukseen voi sisällyttää myös matkatavarat, mutta matkatavaravahinkoja korvataan myös Ifin kotivakuutuksesta. Lue lisää siitä, mitä eroa on matkatavaravakuutuksella ja kotivakuutuksella
 • Pariskunta puistossa kaupunkilomalla

  Valitse tarpeisiisi sopiva matkavakuutus

  Verkkokaupassamme voit vertailla, mitä maksaa matkavakuutus kotimaanmatkojen kanssa tai ilman. Saat myös heti hinnan siitä, mitä matkatavaroiden vakuuttaminen kustantaisi.

  Matkavakuutuksen hinta
 • Nainen ja kaksi poikaa laiturilla lomailemassa

  If on edullinen valinta lapsiperheelle

  Kun hankit matkavakuutuksen Ifistä, sinun ei tarvitse huolehtia lapsellesi erillistä vakuutusta. Alle 18-vuotiailla Ifin matkavakuutus on myös voimassa kaikessa urheilussa. Lue vinkkimme lapsiperheille.

  Lomalle lapsen kanssa
 • Sairastumisen kustannukset ulkomailla

  Sairastumisen kustannukset ulkomailla

  Kotimaan matkailun yhteydessä tapahtuvan sairastumisen kulut ovat kaikkialla lähes samat, mutta ulkomailla tilanne on täysin erilainen riippuen kohteesta. Katso karttapalvelustamme, mitä sairastuminen ulkomailla voi maksaa!

  Katso kartta