Matkavakuutus kotimaassa

Haluatko päästä kylpylälomalta tarvittaessa nopeasti hoitoon lähimmälle yksityiselle lääkäriasemalle tai rahat takaisin, jos odotettu kesälomareissu peruuntuu? Kotimaanmatkat osana jatkuvaa matkavakuutusta tuo taloudellista turvaa Suomessa matkailuun.

Kun hankit Ifin jatkuvan matkavakuutuksen, kattava matkan peruuntumisturva koskee aina myös kotimaanmatkat.

Näin saat matkavakuutuksen korvaamaan lääkärikulut kotimaan matkalla

Jos haluat päästä nopeasti hoitoon kotimaanmatkoilla, voit laajentaa jatkuvaa matkavakuutustasi lisäturvalla. Esimerkiksi kolmekymppiselle kotimaanmatkojen sisällyttäminen vakuutukseen voi maksaa alle 20 euroa vuodessa.

Jos sinulla ei vielä ole jatkuvaa matkavakuutusta, saat sen hinnan heti Ifin verkkokaupasta. Voit valita kotimaanmatkat saman tien mukaan vakuutukseesi ja vertailla hintoja ilman ostopakkoa.

Jos sinulla on jo jatkuva matkavakuutus, joka ei sisällä matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja kotimaassa, saat lisäturvan hinnan nopeasti selville Omilta sivuilta.

Pääsee varmemmin tarpeen vaatiessa hoitoon. Ulkopaikkakuntalaista ei aina oteta terveyskeskuksessa vastaan.

Ifin asiakas

Koko perhe jonottamatta hoitoon

Lomasesonkien aikaan pienet terveyskeskukset voivat ruuhkautua, ja jos hoitoa ei arvioida kiireelliseksi, ulkopaikkakuntalaisia ei välttämättä edes oteta hoitoon. Vieraalla paikkakunnalla ja lomalla saatatkin arvostaa sitä, että saat yksityiseltä puolelta nopeaa ja sujuvaa hoitoa.

Tällöin sinun kannattaa sisällyttää jatkuvaan matkavakuutukseesi matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokulut kotimaanmatkoilla. Myös mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi pääsevät automaattisesti vakuutuksen piiriin. 

Tutustu myös muihin henkilövakuutuksiin

Myös kotimaanmatka voi olla hinnaltaan arvokas

Matkavakuutus tulee tarpeeseen, jos sinä tai joku perheestäsi sairastuu viime hetkellä ettekä pääsekään reissuun. Jatkuvasta matkavakuutuksesta saat rahat takaisin matkalipuista ja majoituksista sekä palveluista, kuten lipuista konsertteihin tai festivaaleille. Korvaamme kuluja aina 5000 euroon saakka.

Kotimaanmatkat kattava peruuntumisturva kuuluu jatkuvaan matkavakuutukseen, vaikka et sisällyttäisikään siihen matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja kotimaanmatkoilla.

Hanki jatkuva matkavakuutus verkosta

Viikon matka Lappiin on enemmän matka kuin päiväretki Tallinnaan.

Ifin asiakas

Milloin kotimaan matkavakuutus on voimassa?

Ifin matkavakuutuksen vakuutusehdoissa kotimaanmatkalla tarkoitetaan yli 150 kilometriä päivittäisen elinympäristön ulkopuolelle tehtävää vapaa-ajan matkaa, joka sisältää yöpymisen.

Etäisyys mitataan kulkuneuvosta riippumatta aina ajotietä pitkin, eli voit tarkistaa helpoiten digitaalisesta karttapalvelusta tai navigaattorista, onko matkakohteesi vakuutuksen piirissä.

Päivittäisellä elinympäristöllä tarkoitetaan niitä paikkakuntia, joissa on vakuutetun tai hänen puolisonsa koti tai vapaa-ajan asunto tai joissa hän työskentelee tai opiskelee.

Nainen juttelee miehelle joka istuu asuntoauton kyydissä

Esimerkki 1: Elli loukkaantuu rinteessä

Oululainen pariskunta Johanna ja Matias sekä lapset Roope ja Elli lähtevät autolla viikonlopuksi Kuusamon Rukalle laskettelemaan. Ellille sattuu laskettelurinteessä lievä onnettomuus, joka jää vaivaamaan vanhempia.

Oulusta Rukalle on reippaasti yli 200 kilometriä, ja perhe on hankkinut mökin kahdeksi yöksi. Koska Johannalla on Ifin jatkuva matkavakuutus ja siinä lisäturvana matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokulut kotimaassa, Elli kuuluu automaattisesti vakuutuksen piiriin.

Perhe päätyy käymään heti saman tien Kuusamossa paikallisella lastenlääkärillä varmistamassa, ettei mitään vakavampaa sattunut. Terveyskeskusajan Oulusta Elli olisi saanut vasta maanantaille.

Esimerkki 2: Erkki liukastuu mökin katolta

Vantaalainen Erkki kunnostaa vaimonsa Maijan juuri perimän mökin kattoa Heinolassa. Erkki liukastuu katolta ja loukkaa polvensa. Maija kyyditsee Erkin yksityiselle lääkäriasemalle Heinolaan.

Koska Maija on mökin uusi omistaja, se lukeutuu myös Erkin päivittäiseen elinympäristöön. Lisäksi mökki sijaitsee 120 kilometrin päässä Tikkurilasta, jossa Erkki ja Maija asuvat. Näin ollen lääkärikäyntiä ei korvata Erkin matkavakuutuksesta, vaikka siihen on sisällytetty kotimaanmatkat.

Erkki on kuitenkin ottanut Ifistä myös tapaturmavakuutuksen, ja siitä vahinko sitten korvataankin.

Milloin kannattaa harkita muita vakuutuksia?

Jos haluat olla vakuutettu myös omalla kesämökillä tai lyhyillä kodin lähettyville suuntautuvilla matkoilla, suosittelemme ensisijaisesti tapaturmavakuutusta ja sairausvakuutusta.

Lisäturva matkasairauksien ja -tapaturmien varalle kotimaanmatkoilla voi kuitenkin olla perusteltu valinta silloinkin, kun sinulla jo on tapaturma- ja sairausvakuutus.

Matkavakuutukseen sisältyy etuja, joita ei ole muissa vakuutuksissa. Tärkein niistä on se, että matkavakuutuksesta korvataan sairastumisen ja tapaturman hoitokulut aina ilman omavastuuta ja ylärajaa.

Saat kohtuullisen korvauksen oman auton käytöstä, kun joudut matkaamaan lääkäriin. Jos joudut hammassäryn vuoksi käymään matkakohteessa hammaslääkärissä, korvaamme hammaslääkärikuluja 200 euroon saakka.

Jatkuva matkavakuutus on ainoa vakuutus, josta saat turvaa matkan peruuntumisen tai keskeytymisen varalle myös kotimaassa. Saat korvausta, jos vaikka myöhästyt junasta tai lennolta liikenneonnettomuuden takia tai joudut kesken kaiken palaamaan lomalta vesivahingon tai omaisen sairastumisen vuoksi.

Matkavakuutukseen voi sisällyttää myös matkatavarat, mutta matkatavaravahinkoja korvataan myös Ifin kotivakuutuksesta. Lue lisää siitä, mitä eroa on matkatavaravakuutuksella ja kotivakuutuksella