Toiminnan vastuuvakuutus

Toiminnan vastuuvakuutus on yrityksen ja yrittäjän perusvakuutus. Se korvaa vakuutetun yrityksen toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot.

Anna meille muutama tieto yrityksestäsi. Otamme sinuun yhteyttä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa: Sisältyy Toimialan mukaan Valittavissa
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Toiminnan vastuuvakuutus on yrityksen perusvakuutus

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot ja niihin suoraan liittyviä varallisuusvahinkoja. Jos aiheutat toiselle vahinkoa, olet velvollinen korvaamaan sen. Yrityksellesi voi syntyä korvausvelvollisuus, joka aiheuttaa ylimää­räisiä ja ennalta arvaamattomia kustannuksia. 

Me selvitämme puolestasi, onko vahingonkorvausvelvollisuutta syntynyt. Vakuutus kattaa myös vahingon määrää tai korvausvelvollisuutta koskevan oikeudenkäynnin kustannukset. Vakuutus ei kata varallisuusvahinkoja, jotka eivät välittömästi liity henkilö- tai esinevahinkoon. 

Kuljetusvastuuvakuutus sisältyy nyt toiminnan vastuuvakuutukseen

Et tarvitse enää erillistä kuljetusvastuuvakuutusta, sillä se sisältyy Ifin toiminnanvastuuvakuutukseen. Lue lisää kuljetusvastuuvakuutuksesta

Näin toiminnan vastuuvakuutus korvaa

Esimerkkejä korvattavista vahingoista

Kaupanalan vastuuvahinko

Kenkäkaupan kattoon kiinnitetty (ei sprinkleriputkeen) ALE-juliste irtosi kiinnityksestään ja putosi liikkeessä asioineen asiakkaan päälle. Julisteen terävä reuna viilsi asiakkaan kämmeneen verta vuotavan haavan. Veri tahri asiakkaan vaatteet.

Kenkäkaupan toiminnan vastuuvakuutuksesta korvattiin haavan puhdistus ja sidonta sekä asiakkaan vaatteiden puhdistus. Asiakas työskenteli elintarvikealalla ja hygieniavaatimuksiin perustuen asiakkaalle määrättiin 5 viikon työkyvyttömyys. Myös ansionmenetykset työkyvyttömyysajalta korvattiin.

Siivousliikkeen vastuuvahinko

Siivousliikkeen työntekijä pudotti siivousmopin varrella kopiokoneen varaosan lattialle ja osa särkyi käyttökelvottomaksi. Varaosaa olisi tarvittu heti seuraavana aamuna. Uusi ehjä osa saatiin pikatilauksena vasta kahden päivän kuluttua, jonka ajan kopiot oli teetettävä samassa rakennuksessa sijaitsevassa monistuspalvelussa.

Siivousliikkeen toiminnan vastuuvakuutuksesta korvattiin kopiokoneen särkynyt osa.

Kampaamon vastuuvahinko

Jos asiakkaan päänahkaan joutuu vahingossa sellaista ainetta, joka esimerkiksi syövyttää ihoa, korvaamme vahingosta aiheutuvat hoitokulut ja tilapäisen haitan.

Jos asiakkaan vaatteille joutuu ainetta, joka pilaa vaatteet, toiminnan vastuuvakuutus korvaa pilalle menneet vaatteet.

Korvaamme myös toimitiloissa tapahtuvat liukastumiset/kaatumiset.

Kauneushoitolan vastuuvahinko

Kasvohoidon yhteydessä ihohoitoampullista valui tippa asiakkaan vasempaan silmään. Valunut aine poistettiin heti silmästä desinfioidulla kasvosienellä. Asiakkaalla todettiin tulehdusoireita molemmissa silmissä, joihin määrättiin lääkkeitä.

Korvaus maksettiin tilapäisestä haitasta, lääkärikuluista ja lääkkeistä.

Lisää vastuuvakuutuksia yrityksellesi