Usein kysyttyä - korvausasiat

Alla vastauksia korvauspalveluun liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten hoidan vahinkoasiani?

Ifissä vahinkoasioiden hoito on keskitetty asiantuntijoille, jotka ovat erikoistuneet hoitamaan vahinkoasiat nopeasti ja joustavasti. Vahinkoilmoituksen voit täyttää kätevästi netissä. Käyttämällä Omia sivuja​ voit hyödyntää esitäytettyjä vahinkoilmoituslomakkeita ja korvausasiat hoituvat sähköisesti suojatussa ympäristössä.

Kuinka paljon aikaa menee korvauskäsittelyssä?

Kun ilmoitat vahingosta/sairaudesta netin kautta, asiasi otetaan kä​sittelyyn heti, iltaisin tai viikonloppuisin ilmoittamasi vahinko viimeistään seuraavana arkipäivänä. Myös puhelimitse saat asian vireille heti.

Useimmissa tapauksissa korvauspäätöksen saa heti! Vaikeimmat tai lisäselvityksiä vaativat vahingot hoidamme välittömästi, kun kaikki asiaan liittyvät tositteet ovat saatavillamme. Pidemmän käsittelyajan tarvitsevat esimerkiksi sellaiset rakennusvahingot, joissa selvitetään vahingon syytä.

Mihin voin toimittaa vahinkoasiaan liittyvät tositteet/kuitit?

Asiantuntija harkitsee tositteiden tarpeellisuuden tapauskohtaisesti. Säilytä tositteet itselläsi, otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä, jolloin saat toimintaohjeet. Säilytä tositteet itselläsi ainakin siihen asti, kunnes olet saanut korvauspäätöksen tai maksun tilillesi.

Mistä tiedän, korvaako If minulle tapahtuneen vahingon/sairauden?

Jokainen vahinkotapaus on yksilöllinen. Vasta kun vahinko on tapahtunut ja vahinkotapahtumaan liittyvät olosuhteet ovat tiedossa, voimme ottaa kantaa vahingon korvattavuuteen.

Mitä tarkoitetaan omavastuulla?

Omavastuu on se summa, joka jää vahingosta omalle vastuullesi.

Mitä tarkoitetaan Omavastuurahalla?

If Omavastuuraha on Ifin rahanarvoinen etu. Sitä voi käyttää omavastuun pienentämiseen, kun vahingon määrä ylittää omavastuun kasko-, esine- tai venevahingossa. Omavastuurahalla voit kattaa vahingonkorvauksen omavastuuosuuden jopa kokonaan.

If Omavastuurahaa kertyy If Etuohjelmaan kuuluville asiakkaille 20 - 40 euroa jokaisesta vahingottomasta vakuutuskaudesta 200 euroon saakka. Nordeasta Ifin vakuutuksia ostettaessa maksimimäärä on 230 euroa.

​Lisäksi Omavastuurahalla voidaan palkita asiakkaita esimerkiksi markkinointikampanjoissa.

Omavastuurahaa ei voi käyttää liikenne-, henkilö-, seuraeläin-, metsä-, vastuu- ja oikeusturvavahingoissa eikä kaskovakuutuksen lasiturvavahingoissa.

Omavastuurahan ja vakuutuksen, josta korvaus maksetaan, on oltava samassa If Sopimuksessa. Kertynyt Omavastuuraha alentaa omavastuuta automaattisesti riippumatta siitä, kenelle korvaus maksetaan tai kuka on vakuutettu.

Kertynyt Omavastuuraha ei vanhene. Se kuitenkin poistuu, jos asiakkuutesi Ifissä päättyy. Käytännössä se poistuu seitsemän kuukauden kuluttua siitä, kun viimeinenkin If Sopimuksesi vakuutus Ifissä on päättynyt.

Miten tarkistan Omavastuurahani määrän?

Miksi Omilla sivuilla oleviin vahinkoilmoituksiin pitää täyttää asiakastiedot joka kerta?

Tällä hetkellä vain osa vahinkoilmoituslomakkeista on esitäytettyjä. Kehitämme jatkuvasti Omien sivujen toiminnallisuuksia asiakasystävällisemmiksi.

Mikä on lentoyhtiön vastuu matkatavaroistani?

Jos lähtöselvitetyt matkatavarasi tuhoutuvat, vahingoittuvat, viivästyvät tai katoavat kokonaan ja vastuussa on EU-maan lentoyhtiö, hae korvausta ensisijaisesti lentoyhtiöltä

Siltä osin kuin lentoyhtiö ei maksa korvausta, voit hakea korvausta koti- tai matkavakuutuksestasi.

Katso myös muut usein kysytyt kysymykset