Kissavakuutus

Kolme maksutonta Etäeläin- lääkärikäyntiä

Kissavakuutus turvaa lemmikkiäsi läpi elämän sairauksien ja tapaturmien varalta. Osta kissallesi vakuutus, niin voit olla huoletta tulevaisuudessa.

Voit valita kissallesi sopivan vakuutuksen niin, että vakuutus kattaa laajimmillaan eläinlääkärikuluja, lemmikkisi katoamisen ja varkauden sekä menehtymisen.


Reilu omavastuu takaa korvauksen myös pienemmistä lääkärikuluista.

 • Korvaamme eläinlääkärikulut läpi kissasi elämän.

 • Helppo ja yksinkertainen omavastuu. Maksat vain 35 % eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä itse.

 • Etäeläinlääkäri käytössäsi joka päivä klo 8–24.

Mitä kissavakuutus korvaa? Hoitokulut Hoitokulut ja henkiturva Henkiturva
Eläinlääkärin tutkimukset, hoidot ja lääkkeet

Korvaamme kissalle sattuneen tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärikuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm. eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet.  

Omavastuuna maksat aina vain 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei ole, joten saat korvauksen pienistäkin kuluista.

Esimerkkejä:

 • Kissalla todetaan silmätulehdus, joka vaatii kahta käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla, joista ensimmäinen maksaa 100 € ja toinen 200 €. Lääkkeistä kustannuksia tulee 40 €. Kummastakin käynnistä sekä lääkkeistä korvataan 65 % eli yhteensä saat korvausta 221 euroa.
 • Kissa tulee erittäin huonovointiseksi viikonloppuna. Se joudutaan viemään eläinsairaalan päivystykseen ja kotiutetaan seuraavana päivänä lääkkeiden ja erikoisruokavalion kera. Käynnistä ja lääkkeistä korvataan 65 %. Eläinlääkärin suosittelemaa erikoisruokavaliota ei korvata vakuutuksesta.

Lue, mitä kuluja kissavakuutuksesta ei korvata.

Röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset

Kissavakuutuksesta korvaamme eläinlääkärin määräämistä röntgen- ja magneettikuvauksista, ultraäänitutkimuksesta sekä tietokonetomografiasta syntyviä kustannuksia.

Näitä tutkimuksia voidaan määrätä, kun epäillään esim.

 • Murtunutta tassua (3 kpl röntgenkuvia, n. 150 €)
 • Sydänsairautta (ultraäänitutkimus n. 200 €)
 • Kasvainsairauksia (tietokonetomografia n. 700 €)
Etäeläinlääkärin palvelut

Etäeläinlääkäri neuvoo sinua lemmikkisi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan kotiisi. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoitopaikasta ja voit valita sen itse. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 9–24.

If toteuttaa etäeläinlääkäripalvelun yhdessä kumppaninsa FirstVetin kanssa, ja se kuuluu Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Sen sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta. Saat kolme maksutonta etäeläinlääkärikertaa vuonna 2020.

Kissan menehtyminen

Korvaamme sinulle kissasi rahallisen arvon, mikäli eläin menehtyy tai se joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.

Vakuutus on voimassa menehtymisen osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Kissan katoaminen tai varkaus

Korvaamme sinulle kissasi rahallisen arvon katoamisen tai varkauden tapauksessa, jos eläintä ei löydy yhden kuukauden kuluttua tapahtumasta.

Vakuutus on voimassa katoamisen tai varkauden osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Kissan vakuutus tuo turvaa läpi eliniän

Kuten sinulle, myös kissallesi voi sattua ja tapahtua. Vakuutuksella turvaat lemmikkisi sairastumisten ja tapaturmien varalta ja varmistat sille hyvän hoidon.

Voit ottaa vakuutuksen terveelle, vähintään 6-viikkoiselle ja enintään 7-vuotiaalle kissallesi. Voit itse valita, haluatko vakuutuksen korvaavan eläinlääkärikulut, eläimen menehtymisen vai molemmat.

Voit valita korvataanko eläinlääkärikuluja ja eläinlääkärin määräämiä tutkimuksia vakuutuskaudessa enintään 1000 €, 2000 € vai 3000 €. Voit tehdä valinnan alempana tällä sivulla, jos olet valinnut eläinlääkärikulut sisältävän vakuutuksen.

Mitä kissavakuutus korvaa?

Suosittelemme ottamaan kissalle laajimman vakuutusturvan, joka kattaa sekä sairauksista ja tapaturmista syntyvät eläinlääkärikulut että menehtymisen. Ylempänä olevasta taulukosta näet, mitä eri vakuutuksemme sisältävät.

Voit vertailla eri vaihtoehtoja kätevästi myös verkkokaupassamme ja hintalaskuri kertoo sinulle, mikä on kunkin vakuutuksen hinta.

Laske hinta vakuutukselle.

Kissavakuutuksen hinta

Kissan vakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutuksen laajuuden lisäksi lemmikin ikä ja rotu sekä vakuuttajan asuinpaikka.

Hintaan vaikuttaa myös vakuutukseen valitsemasi enimmäiskorvausmäärä eli korvataanko kuluja vakuutuskaudessa 1 000 €, 2 000 € vai 3 000 €. Omavastuu on aina kiinteä 35 %.

Laske hinta vakuutukselle.

Käytä etäeläinlääkäriä maksutta

Etäeläinlääkäri palvelee sinua videoyhteyden kautta. Kun kissasi on vakuutettu Ifissä, saat kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuonna 2020.

Eläinlääkäri palvelee sinua joka päivä klo 8-24, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Lue lisää etäeläinlääkäristä.

Sujuva ja mutkaton korvauspalvelu – rahat nopeasti tilille

Kun kissasi tarvitsee eläinlääkäriä, voit valita hoitopaikan itse. Jopa 90 % eläinvakuutuksen vahinkoilmoituksista käsitellään vuorokauden sisällä, joten saat korvausrahat tilillesi sujuvasti ja nopeasti!

Kokeile If Mobiili -sovellusta, jolla teet vahinkoilmoituksen kätevästi puhelimellasi.

If on solminut suorakorvaussopimuksia eläinlääkäriasemien kanssa ympäri Suomea. Katso, missä on lähin suorakorvausta tarjoava eläinklinikka ja tutustu suorakorvaukseen.


Kissavakuutuksen ehdot ja oppaat

Mitä kissan vakuutus ei korvaa?

Eläinvakuutuksen avulla voit varautua tulevaisuuden sairauksiin ja tapaturmiin – se ei kata eläinlääkärikuluja sellaisten hoitojen varalta, jotka liittyvät ennen vakuutuksen ottamista havaittuihin vaivoihin.

Eläinvakuutuksessa on 14 päivän karenssiaika, mikä tarkoittaa, että vakuutuksen alkamispäivää seuraavien 14 vuorokauden aikana havaituista sairauksista ei makseta korvauksia. Sen sijaan tuona aikana sattuneen tapaturman seurauksena syntyneet eläinlääkärikulut korvataan.

Vakuutuksesta ei korvata kustannuksia, jotka johtuvat:

 • Sairauden ennaltaehkäisystä esim. rokottamisesta.
 • Kissalle määrätystä erikoisruokavaliosta, lisäravinteista tai muista tuotteista, joita ei ole hyväksytty lääkkeiksi. Eläinlääkärin määräämät lääkkeet toki sisältyvät vakuutuksen korvauspiiriin.
 • Hammas- tai ienhoidosta, kun kyseessä on ennaltaehkäisevä hoito tai hammassairauden hoito. Tapaturman seurauksena syntyneet hammas- tai ienhoidon kulut korvataan.
 • Piilokiveksistä, keisarinleikkauksesta tai synnytyksestä.
 • Nivelten tai luuston kasvuhäiriöistä.
 • Tuhkauksesta tai hautaamisesta.

Kissan vakuutuksen rajoitusehtoihin voit tutustua tarkemmin lukemalla eläinvakuutusehdot​.

Lue lisää kissoista

Kokosimme käyttöösi kissan hoitovinkkejä. Tutustu Kissa talossa -sivustoon tai valitse alta sinua kiinnostava aihe

Näin teet kissalle turvallisen kodin

Kissan aktivointi ja muut kissanhoitovinkit

Kissan kanssa matkalle​