Kissavakuutus

Ifin kissavakuutus on mukana läpi kissan elämän, ja korvaukset maksamme pienimmistäkin eläinlääkärikäynneistä. Osta kissan vakuutus, niin voit olla huoletta tulevaisuudessa.


 • Korvaa sairauden tai tapaturman johdosta syntyneitä eläinlääkärin hoitokuluja.

 • Helppo ja yksinkertainen omavastuu. Maksat vain 35 % eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä itse.

 • Etäeläinlääkäri käytössäsi joka päivä klo 9–24.

Mitä kuluja vakuutus korvaa? Eläinlääkäri- kulut ja henkiturva Eläinlääkäri- kulut Henkiturva
Eläinlääkärin tutkimukset, hoidot ja lääkkeet

Korvaamme kissalle sattuneen tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärikuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm. eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet.

Vakuutus on voimassa eläimen koko eliniän.

Omavastuuna maksat aina 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei ole, joten saat aina pienimmistäkin kuluista korvauksen.

Esimerkkejä:

 • Kissalla todetaan silmätulehdus, joka vaatii kahta käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla, joista ensimmäinen maksaa 100 € ja toinen 200 €. Lääkkeistä kustannuksia tulee 40 €. Kummastakin käynnistä sekä lääkkeistä korvataan 65 % eli 0,65 x 340 € = 221 €.
 • Kissa tulee erittäin huonovointiseksi viikonloppuna. Se joudutaan viemään eläinsairaalan päivystykseen ja kotiutetaan seuraavana päivänä lääkkeiden ja erikoisruokavalion kera. Käynnistä ja lääkkeistä korvataan 65 %. Eläinlääkärin suosittelemaa erikoisruokavaliota ei korvata vakuutuksesta.

Voit valita korvataanko eläinlääkärikuluja ja eläinlääkärin määräämiä tutkimuksia vakuutuskaudessa enintään 1000 €, 2000 € vai 3000 €. Voit tehdä valinnan alempana tällä sivulla, jos olet valinnut eläinlääkärikulut sisältävän vakuutuksen.

Kaikkia kuluja ei korvata

Vakuutuksesta ei korvata muun muassa seuraaviin liittyviä
kustannuksia

 • Hammas- tai ienhoidosta, kun kyseessä on ennaltaehkäisevä hoito tai hammassairauden hoito. Tapaturman seurauksena syntyneet hammas- tai ienhoidon kulut korvataan.
 • Nivelten ja luuston kasvuhäiriöt.
 • Ennen vakuutuksen ottamista tai 14 päivää sen jälkeen havaittujen sairauksien hoitokuluja.
Röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset

Korvaamme eläinlääkärin määräämästä röntgen- ja magneettikuvauksesta, ultraäänitutkimuksesta sekä tietokonetomografiasta syntyviä kustannuksia. Näitä tutkimuksia voidaan määrätä kissalle, kun epäillään esim.

 • Murtunutta tassua (3 kpl röntgenkuvia, n. 150 €)
 • Sydänsairautta (ultraäänitutkimus n. 200 €)
 • Kasvainsairauksia (tietokonetomografia n. 700 €)

Omavastuuna maksat 35 % syntyneistä kuluista. Kiinteää euromääräistä omavastuuta ei tämän lisäksi ole.

Vakuutus on voimassa eläimen koko eliniän.

Voit valita korvataanko eläinlääkärikuluja ja eläinlääkärin määräämiä tutkimuksia vakuutuskaudessa enintään 1000 €, 2000 € vai 3000 €.

Vakuutuksesta ei korvata ennen vakuutuksen ottamista tai 14 päivää sen jälkeen havaittujen sairauksien hoitokuluja.

Etäeläinlääkärin palvelut*

Etäeläinlääkäri neuvoo sinua lemmikkisi terveysasioissa videoyhteyden kautta ja tuo avun suoraan kotiisi, kun lemmikkisi terveys huolestuttaa. Saat puolueettoman suosituksen jatkohoitopaikasta ja voit itse valita hoitopaikan. Etäeläinlääkäri palvelee joka päivä klo 9–24.

* If toteuttaa etäeläinlääkäripalvelut yhdessä kumppaneidensa kanssa, ja ne kuuluvat Ifin tarjoamiin asiakasetuihin. Niiden sisältö voi muuttua, eivätkä ne ole osa vakuutussopimusta.

Kissan menehtyminen

Korvaamme sinulle kissasi rahallisen arvon, mikäli kissa menehtyy tai se joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman vuoksi.

Vakuutus on voimassa kissan menehtymisen osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Kissan katoaminen tai varkaus

Korvaamme sinulle kissasi rahallisen arvon katoamisen tai varkauden tapauksessa, jos eläintä ei löydy yhden kuukauden kuluttua tapahtumasta.

Jos eläin löytyy menehtyneenä, korvaus suoritetaan myös.

Vakuutus on voimassa kissan katoamisen tai varkauden osalta sen vakuutuskauden loppuun saakka, jonka aikana eläin täyttää kymmenen vuotta.

Kissavakuutus on kissojen oma vakuutus, joka kattaa esimerkiksi eläinlääkärikuluja. Voit valita kissallesi sopivan vakuutuksen niin, että vakuutus kattaa laajimmillaan eläinlääkärikuluja, kissan katoamisen ja varkauden sekä menehtymisen.

​Kissan vakuutus turvaa ystäväsi

Leikkisä lemmikki vai laiska sylikissa? Kissasi on sinulle tärkeä. Huolehdi siitä hyvin ja turvaa kissasi sairauden tai tapaturman varalta ottamalla kissavakuutus Ifistä.

Voit vakuuttaa terveen, vähintään 6-viikkoisen ja enintään 7-vuotiaan kissasi Ifissä. Voit itse valita, haluatko vakuutuksen korvaavan eläinlääkärikulut, kissan menehtymisen vai molemmat.

Syötä kissasi tiedot verkkokauppaan, vertaile eri vaihtoehtoja ja ota kissallesi Ifin eläinvakuutus. 

Mitä kissavakuutus korvaa?

Ifistä saa kissallesi juuri haluamasi vakuutuksen. Suosittelemme vakuuttamaan lemmikkisi laajimmalla vakuutusturvalla, joka kattaa sekä sairauksista ja tapaturmista syntyvät eläinlääkärikulut että kissan menehtymisen.

Syöttämällä kissan tiedot vakuutuslaskuriin pääset sisään verkkokauppaan tutustumaan eri vaihtoehtoihin. Verkkokaupassa kerromme erilaisten esimerkkien avulla, minkälaisissa tapauksissa kissavakuutuksesta on hyötyä, mitä vakuutus korvaa ja kuinka paljon saat korvausta.

Eläinlääkärikulut ja kissan henkiturva

Kissavakuutus korvaa kissalle sattuneen sairauden tai tapaturman johdosta syntyneitä eläinlääkärin hoitokuluja. Korvattaviin kuluihin sisältyvät mm.

 • eläinlääkärin määräämä ja antama hoito sekä lääkkeet
 • erilaisista tutkimuksista johtuvat laboratoriokustannukset
 • ultraäänitutkimukset sekä röntgen- ja magneettikuvaukset, mikäli sairauden tai vamman tutkiminen sitä vaatii.

Omavastuuna maksat vain 35 % kaikista kuluista — me korvaamme siis 65 % kaikista edellä luetelluista kulueristä. Vakuutuksessa ei ole tämän lisäksi kiinteää euromääräistä omavastuuta, mikä takaa sen, että saat jokaisesta pienemmästäkin eläinlääkärikäynnistä korvauksen. Kissavakuutus on eläinlääkärikulujen korvaamisen osalta voimassa koko kissan eliniän.

Kissavakuutuksen henkiturva korvaa kissan rahallisen arvon, jos

 • kissa menehtyy tai se joudutaan lopettamaan
 • kissa varastetaan
 • kissa katoaa.

​Kissan rahallisen arvon voit erikseen määrittää vakuutuksen oston yhteydessä. Kissan rahalliseksi arvoksi eli henkiturvan korvausmäärä määritetään lähtökohtaisesti pennun hankintahinnan perusteella, mutta kissan arvo voi perustellusti myös nousta esimerkiksi näyttelymenestykseen perustuen. Henkiturva on voimassa, kunnes kissa täyttää 10 vuotta.​ ​​

etäeläinlääkäri auttaa videopuhelun välityksellä

Kun kissallasi on eläinlääkärikulut kattava vakuutus, voit hoitaa kiireettömät eläinlääkärikäynnit nyt kotoa käsin. Etäeläinlääkäri tulee kotiisi videopuhelun välityksellä, ja vakuutus kattaa kulut tavallisten eläinlääkärikäyntien tapaan. Eläinlääkäri palvelee sinua 15 tuntia vuorokaudessa, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Tutustu etäeläinlääkäriin

Sujuva ja mutkaton korvauspalvelu – rahat nopeasti tilille

Kun kissasi on eläinlääkärin hoidon tarpeessa, Ifin asiakkaana voit turvautua joko lähimpään tai muuten tutuksi tulleeseen eläinlääkäriin, kuten olet saattanut tähänkin asti tehdä. Kun sinulla on Ifin kissavakuutus ja käytät eläintäsi eläinlääkärin hoidettavana, tee ilmoitus eläinlääkärikuluista ja määrätyistä lääkkeistä näppärästi Omilla sivuilla.

Voit myös lukea tarkemmat neuvot lemmikkivahingoista ilmoittamiseen​.​ 90 % eläinvakuutusten vahinkoilmoituksista ehdimme käsitellä vuorokauden sisällä, joten saat korvausrahat tilillesi nopeasti ja sujuvasti!​​


Kissavakuutuksen ehdot ja oppaat

Mitä kissan vakuutus ei korvaa?

Kissavakuutuksen avulla voit varautua tulevaisuudessa ilmeneviin sairauksiin ja tapaturmiin. Tämä tarkoittaa, että kissavakuutus ei kata eläinlääkärikuluja sellaisten hoitojen varalta, joita annetaan ennen vakuutuksen ottamista havaittuihin vaivoihin.

Kissavakuutuksessa on lisäksi 14 päivän karenssiaika, minkä vuoksi vakuutuksen alkamispäivää seuraavien 14 vuorokauden aikana havaituista sairauksista ei makseta korvauksia. Tästä huolimatta tuona aikana sattuneen tapaturman seurauksena syntyneet kustannukset korvataan.

Ennen vakuutuksen ottamista ja karenssiaikana ilmenneiden sairauksien lisäksi Kissavakuutuksesta ei korvata kustannuksia, jotka johtuvat:

 • Sairauden ennaltaehkäisystä esim. rokottamisesta.
 • Kissalle määrätystä erikoisruokavaliosta, lisäravinteista tai muista tuotteista, joita ei ole hyväksytty lääkkeiksi. Eläinlääkärin määräämät lääkkeet toki sisältyvät vakuutuksen korvauspiiriin.
 • Hammas- tai ienhoidosta, kun kyseessä on ennaltaehkäisevä hoito tai hammassairauden hoito. Tapaturman seurauksena syntyneet hammas- tai ienhoidon kulut korvataan.
 • Piilokiveksistä, keisarinleikkauksesta tai synnytyksestä.
 • Nivelten tai luuston kasvuhäiriöistä.
 • Tuhkauksesta tai hautaamisesta.

Kissan vakuutuksen rajoitusehtoihin voit tutustua tarkemmin lukemalla Eläinvakuutusehdot​.

Lue lisää kissoista

Kokosimme käyttöösi kissan hoitovinkkejä. Tutustu Kissa talossa -sivustoon tai valitse alta sinua kiinnostava aihe

Näin teet kissalle turvallisen kodin

Kissan aktivointi ja muut kissanhoitovinkit

Kissan kanssa matkalle​