Kotivakuutus omakotitaloon ja erillistaloon

Ifistä saat Suomen laajimman kotivakuutuksen ja rakennusalan asiantuntijan avuksi kotisi kunnossapitoon. Lisäksi voit nauttia Suomen parhaasta korvauspalvelusta.

*Kun vakuutat omakotitalosi Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutuksella, saat jopa 500 euron arvoisen Kunnon koti -palvelun käyttöösi. Voit kutsua maksutta kotiisi rakennusalan ammattilaisen, joka antaa neuvoja talosi kunnossapitoon.

Jos haluat vakuuttaa kerros- tai rivitalosi, laske hinta kerros- tai rivitalovakuutukselle


 • Vaihda huoletta — LaajaPlus korvaa vähintään sen, minkä vanha kotivakuutuksesikin

  Jos vaihdat kotivakuutuksesi Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä vanha kotivakuutuksesi korvaisi.

 • Voit maksaa laskusi 12 erässä ilman lisäkuluja

  Pilko vuosimaksu useampaan erään maksamatta senttiäkään enempää.

 • Kotivakuutus torjuu myös tuhoeläimiä

  Jos ampiaiset, hiiret tai luteet valtaavat talosi, voit saada apua tuhoeläinten karkotukseen.

Mitä kuluja kotivakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
LaajaPlus-tuotelupaus

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska LaajaPlus-kotivakuutus on ehdoiltaan Suomessa ainutlaatuinen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos LaajaPlus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin LaajaPlus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Korotetut korvaussummat irtaimistovahingoissa

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-tasolla vaikutus on pienin.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-kotivakuutuksessa saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden arvo alkaa laskea. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2018. LaajaPlus-kotivakuutus korvaa puhelimen täydestä hinnasta.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän arvo on 91 % uuden pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Päärakennuksen rakenteiden kosteus- tai tuholaisvahinko

LaajaPlus-kotivakuutuksemme on Suomen laajin ja se korvaa seuraavia kosteus- ja tuholaisvahinkoja:

 • Vesikattovuotojen aiheuttamia vahinkoja
 • Märkätilojen kosteusvaurioita
 • Tuhoeläinten ja lahottajasienten aiheuttamia vahinkoja

Korvauksen määrä: Korvaamme tällaisten vahinkojen talon rakenteille aiheuttamien vaurioiden korjauksia enintään 15 000 euroon saakka per vahinkotapaus.

Ainutlaatuisuus: Edellä mainitut kosteus- ja tuholaisvahingot ovat luonteeltaan hitaasti syntyviä vahinkoja, joita kotivakuutukset eivät tavallisesti kata, mutta sattuessaan ne voivat olla mittavia ja kalliita korjauttaa. Kun otat Ifin LaajaPlus-vakuutuksen talollesi, voit olla huoletta tällaistenkin vahinkojen sattuessa.

Omaisuuden rikkoutuminen

Korvaamme äkilliset ja yllättävät rikkoutumiset kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa lapsesi käsistä ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone lakkaa yhtäkkiä toimimasta
 • Ruohonleikkurista lentävä kivi rikkoo ikkunan
 • Lattialle tippuu esine, joka rikkoo pintamateriaalin
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty
Rakennusalan ammattilainen avuksi kodin kunnossapitoon*

Autamme sinua pitämään huolta omakotitalostasi tarjoamalla käyttöösi maksuttoman Kunnon koti-palvelun, jonka avulla sinä ja perheenjäsenesi asutte turvallisesti ja huolettomasti.

Kunnon koti-palvelun ainutlaatuinen sisältö:

 • Voit kutsua kotiisi rakennusalan asiantuntijan. Hän auttaa sinua ehkäisemään vahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita.
 • Asiantuntija antaa sinulle kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta.
 • Kunnossapidossa sinua auttaa myös Kunnon koti-puhelinpalvelu.

Palvelun kokonaisarvo on jopa 500 euroa. Lue palvelusta lisää Kunnon koti -sivullamme (aukeaa uuteen ikkunaan).

*Kunnon koti on Ifin yhteistyökumppani Anticimexin tuottama maksuton lisäpalvelu ja se on saatavissa omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvalla vakuuttaneille asiakkaille. Palvelun sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta. Talotarkastuksessa mahdollisesti havaitut vahingot tai puutteet eivät vaikuta vakuutuksen korvaavuuteen.

Tuhoeläintorjuntapalvelu

Saat käyttöösi tuhoeläintorjuntapalvelun, jonka tarjoaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelu ei tule osaksi vakuutussopimusta, joten se ei vaikuta vakuutuksesi hintaan tai korvaavuuteen, vaikka kodissasi havaittaisiinkin tuholaisia.

Palvelu sisältää seuraavat kattavat maksuttomat edut:

 • Puhelinneuvonnan tuhoeläinasioissa
 • Tarvittaessa postissa lähetettävän tuhoeläinten torjuntapaketin
 • Tarvittaessa paikan päällä teknikon tekemä torjunta

Esimerkki: Ampiaiset ovat tehneet pesän ulko-oven tuntumaan. Anticimexin teknikko suorittaa pesän hävittämisen asianmukaisesti suojavarusteiden kanssa.

Teknikon palvelut ovat saatavissa ainoastaan rakennukseen pesiytyneille tuhoeläimille. Piha-alueen torjuntakäsittely ei kuulu palveluun.

Tulipalo tai sähkövahinko

Korvaamme sähkölaitteesta, kynttilöistä, salamasta tai vastaavasta irti päässeen tulen tekemiä vahinkoja, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa koko kodin ja omaisuuden menettämisen.

Korvaamme myös oikosulun aiheuttaman laitteen rikkoutumisen.

Esimerkki: Tuli pääsee valloilleen kynttilästä ja tuhoaa talon rakenteita, esineitä ja aiheuttaa savuhaitan. Korvaamme talon korjauksen ja tuhoutuneen omaisuuden lisäksi savuhaitan poiston.

Vesivahinko ja LVI-laitteen rikkoutuminen

Jos astian- tai pyykinpesukoneesi letkut rikkoutuvat, vuotava vesi voi aiheuttaa vesivahingon sekä irtaimistolle että talon rakenteille. Myös lämmitys-, vesi- tai ilmastointilaitteen tai putkiston rikkoutumiset voivat aiheuttaa mittavat vahingot.

Korvaamme tällaisissa tapauksissa omaisuudellesi ja talollesi sattuneet vahingot.

Korvauksen määrä: Jos vesivahingon syynä on putkiston rikkoutuminen, vuodon aiheuttamien vahinkojen korjauksista maksetaan korvaus putkiston iän perusteella seuraavasti:

 • 0-29 vuotta, 100 %:n korvaus korjauskustannuksista
 • 30-50 vuotta, 75 %:n korvaus korjauskustannuksista
 • Yli 50 vuotta, 50 %:n korvaus korjauskustannuksista

Esimerkki: Putkisto rikkoutuu ja vesi turmelee parketin. Talo on 40 vuotta vanha ja putkistoa ei ole uusittu. Parketin korjauksen kustannuksista korvataan 75 %.

HUOM! Esim. tiskikoneesta lähteneen vuodon korjauksista ei tehdä näitä vähennyksiä.

Varkaus tai ilkivalta

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme oven uusimisen sekä varastetun omaisuuden.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.
Luonnonilmiövahinko

Korvaamme erilaisten luonnonilmiöiden kuten myrskyn, rakeiden tai tulvan talolle aiheuttamia vahinkoja.

Esimerkki: Myrsky kaataa talon päälle puun ja katto kärsii vahinkoja. Korvaamme katon korjauksesta aiheutuvat työ- ja materiaalikulut.

Tilapäisasunto

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta koituvia kustannuksia 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme hotellissa asumisesta koituvista asumiskuluista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneita tavaroita.

Vahinkojen omavastuu eri turvatasoilla:

 • LaajaPlus: 50 € / vahinkotapahtuma 3500 euroon asti (saatavissa enintään 30 vuotta vanhalle talolle)
 • Laaja ja Perus: valitsemasi irtaimiston omavastuu eli 150 €, 250 € tai 450 € / vahinkotapahtuma

Esimerkki: Uusi 500 euron arvoinen järjestelmäkamera varastetaan tarvikkeineen etelänlomalla. Sinulla on Laaja-tason kotivakuutus ja irtaimistovahingon omavastuu on 150 €. Korvauksesta vähennetään 150 euron omavastuu ja vakuutuksesta tehdään 350 euron suuruinen korvaus.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 200 000 € asti.

Korvaamme yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 10 000 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

​miksi omakotitalon vakuutus ifistä?

Ottamalla vakuutuksesi Ifistä varmistat, että kotisi arvo säilyy tulevaisuudessa. Tässä muutama erinomainen syy vakuuttaa omakotitalo Ifissä:

 • Normaalisti kotivakuutukset eivät korvaa hitaasti kehittyneitä vahinkoja. Ifin LaajaPlus-kotivakuutus korvaa vesikattojen ja märkätilojen vuotojen sekä tuhoeläinten rakenteille aiheuttamia vahinkoja, joita on vaikea havaita, ja jotka sattuessaan voivat olla mittavia ja kalliita korjauttaa.
 • Ainutlaatuisen Kunnon koti –palvelun avulla sinä ja perheenjäsenesi asutte turvallisesti ja huolettomasti. Voit kutsua avuksesi rakennusalan asiantuntijan, joka antaa maksutta neuvoja sekä vinkkejä kotisi kunnossapitoon ja arjen riskien ehkäisyyn.
 • Saat käyttöösi maksuttoman tuhoeläintorjuntapalvelun. Palvelu sisältää puhelinneuvonnan sekä tarvittaessa postitse lähetettävän torjuntapaketin ja teknikon tekemän torjunnan.
 • Kodin vakuuttaminen verkkokaupassa on helppoa. Saat hinnat ja selkokieliset kuvaukset vakuutuksista antamalla tiedot talostasi. Voit maksaa vakuutusmaksusi jopa 12 erässä ilman korkoa tai lisäkuluja.
 • Vaihtaminen Ifiin on turvallista ja helppoa. Kun otat LaajaPlus vakuutuksen lupaamme, korvata vähintään sen, mitä edellinenkin vakuutuksesi. Edellisen vakuutuksen irtisanomisen hoidat oston jälkeen Omilla sivuillasi.

Laske hinta vakuutukselle hetkessä vakuutuslaskurilla ja osta verkkopankkitunnuksilla. Jos olet jo vakuuttanut omakotitalosi Ifissä, kutsu asiantuntija kylään tilaamalla Kunnon koti -palvelu.

Minkälainen kotivakuutus olisi minulle paras?

LaajaPlus-kotivakuutus tarjoaa kodillesi ja perheellesi Suomen laajinta turvaa. Ota LaajaPlus-kotivakuutus, jos vaadit parasta. Laaja kotivakuutus on edullinen vaihtoehto, mutta kattaa monenlaiset rikkoontumisvahingot. Sen mukana saat käyttöösi myös maksuttomat Kunnon koti- ja tuhoeläintorjuntapalvelumme.

Jos asut erillistalossa tai vuokralla omakotitalossa, taloyhtiö tai rakennuksen omistaja huolehtii rakennuksen vakuuttamisesta. Tällöin tarvitset vakuutuksen vain omalle irtaimistollesi, jonka voit hankkia verkkokaupastamme. Oikeanlaisen kotivakuutuksen saat, kun valitset kaupasta vakuutuksen "vain irtaimistolle".

Jos omistat talon itse, valitse kaupassa "rakennus ja irtaimisto". Verkkokauppa näyttää kokonaishinnan kotivakuutuksellesi. 

Omakotitalon rakentaminen ja vakuutus

Rakenteilla olevan omakotitalon voit vakuuttaa Ifissä missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutus kattaa talon perustukset ja rakennusmateriaaleille sattuneet vahingot jo siitä lähtien, kun niitä lähdetään vasta kuljettamaan tontille. Suosittelemmekin ottamaan vakuutuksen omakotitalolle rakentamisen alkuvaiheessa.

Voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen rakenteilla olevalle kodillesi verkkokaupassa. Laske hinta valmiin rakennuksen tiedoilla. Valitse rakennusvuodeksi kuluva vuosi. Irtaimiston vakuutuksen saat ostettua myöhemmin soittamalla asiakaspalveluumme tai jättämällä viestin Omien sivujen kautta.

Jos rakennat tai kunnostat kotiasi talkoovoimilla, muista talkoovakuutus.

Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille​ ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti. ​


Vaihda Ifille - lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi

​Nyt sinun ei tarvitse epäröidä vakuutusyhtiötä vaihtaessasi. Kun otat meiltä LaajaPlus-tason kotivakuutuksen lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Jos siis edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Lue lisää LaajaPlus –tuotelupauksesta.​​

Vakuutusehdot ja -oppaat

Lue lisää asumisesta ja muuttamisesta