Kotivakuutus omakotitaloon

Katso hetkessä kotivakuutuksen hinta omakotitaloon tai erillistaloon.

Laske hinta ja osta

Näistä syistä asiakkaamme valitsevat meidät

Miksi omakotitalon vakuutus Ifistä?

 • Autamme sinua omakotitalon tuholaisten torjumisessa

  Laajoihin omakotitalon vakuutuksiimme kuuluu ainutlaatuisia maksuttomia palveluita kodin kunnossapitoon, kuten tuhoeläintorjuntapalvelu.

  Sen avulla mm. ampiaiset, muurahaiset ja hiiret pysyvät loitolla talostasi. Saat täysin maksutta apua puhelimitse, tarjoamme sopivat torjunta-aineet itsenäiseen tuholaistorjuntaan, tai tuholaistorjuja voi tulla paikan päälle.

 • Henkilökohtainen kunnossapitosuunnitelma sinun kodillesi

  Jos valitset laaja tai laajaplus -kotivakuutuksen, saat maksutta ainutlaatuisen omakotitalon kunnossapitosuunnitelman, jota et saa muista vakuutusyhtiöistä.

  Voit asua huolettomasti talossasi, sillä palveluun kuuluu neljän vuoden välein tehtävä kotikäynti. Kotikäynnin tekee Ifin rakennusalan kumppanin asiantuntija, joka käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa vinkkejä turvalliseen asumiseen ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn.

 • Suomen laajin turva on Laajaplus

  Laajaplus on Suomen laajin turva talollesi ja irtaimistollesi. Sen valitsemalla voit saada korvauksia myös hitaasti kehittyneistä vahingoista, joita kotivakuutukset eivät yleensä korvaa.

  Vakuutuksesta korvataan mm. vesikattojen vuotovahinkoja, märkätilan vedeneristeen pettämisvahinkoja sekä tuhoeläinten talon rakenteille aiheuttamia vahinkoja.

  Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin laajaplus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska laajaplus kotivakuutus on ehdoiltaan Suomessa ainutlaatuinen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

 • Mitä mieltä asiakkaamme ovat kotivakuutuksestamme?

  Lue asiakkaidemme arvioita:

Saat kotivakuutuksella 10 % alennusta vakuutuksistasi. Keskittämällä alennuksesi kasvaa!

Omakotitalon vakuutus on kattava turva

Omakotitalon vakuutuksemme on suunniteltu pitämään hyvää huolta lempipaikastasi ja tavaroistasi.

Omakotitalon vakuutukseemme kuuluu irtaimiston ja rakennuksen lisäksi kattavasti myös piha leikkimökkeineen, paljuineen ja autokatoksineen.

Kotivakuutuksemme sisältää automaattisesti myös vastuuvakuutuksen ja oikeusturvavakuutuksen, kun olet vakuuttanut irtaimiston. Nämä turvat auttavat riita- ja rikosasioissa sekä silloin, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingon muille.

Vertaile kotivakuutuksia

Valitse kodillesi paras kotivakuutus

Meiltä saat kolme eri laajuista kotivakuutusta. Omakotitalolle valitset vakuutuksen rakennukselle ja kodin irtaimistolle sekä näille omat omavastuut.

Laajaplus Laaja­plus Laaja Laaja Perus Perus
Sisältää Sisältää Sisältää

Vakuutuksesta korvataan vuotovahinkoja, jotka aiheutuvat putkistosta, LVI-laitteesta tai niihin kytketystä kulutuslaitteesta tulleesta vedestä. Korvattava vuoto voi aiheutua mm. käyttövesiputkiston, vesikiertoisen lattialämmityksen tai esimerkiksi astian- tai pyykinpesukoneen letkun rikkoutumisesta. Vuotava vesi voi aiheuttaa vuotovahingon sekä irtaimistollesi että talon rakenteille. Rakennus ja siellä oleva irtaimisto on mahdollista vakuuttaa yhdessä tai vakuutus voidaan valita näille erikseen.

LVI-laiteturvasta korvataan äkillinen ja ennalta arvaamaton LVI-laitteen tai -putkiston välitön rikkoutuminen. LVI-laitteella tarkoitetaan lämmitys-, vesi- ja ilmastointilaitteita putkistoineen.

Ikävähennykset

Vuotovahingoissa korvaus määräytyy putkiston iän mukaan seuraavasti:

 • 0-29 vuotta, 100 %:n korvaus korjauskustannuksista
 • 30-50 vuotta, 75 %:n korvaus korjauskustannuksista
 • yli 50 vuotta, 50 %:n korvaus korjauskustannuksista

Esimerkki: Putkisto rikkoutuu ja vesi turmelee parketin. Talon on 40 vuotta vanha ja putkisto on alkuperäinen. Parketin korjauksen kustannuksista korvataan 75 %.

LVI-laitteiden uusimis- ja korjauskustannuksista vähennetään ikävähennys, joka on putkiston, sähkökaapeleiden ja sähköjohtojen osalta vuosittain 3 %, muiden LVI- ja sähkölaitteiden osalta 6 % vuosittain. Ikävähennystä ei vähennetä asennusvuodelta eikä sitä seuraavalta vuodelta.

Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme sähkölaitteesta, kynttilöistä, salamasta tai vastaavasta irti päässeen tulen tekemiä vahinkoja, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa koko kodin ja omaisuuden menettämisen.

Korvaamme myös oikosulun aiheuttaman laitteen rikkoutumisen.

Korvaamme erilaisten luonnonilmiöiden kuten myrskyn, rakeiden tai tulvan talolle aiheuttamia vahinkoja.

Esimerkkejä: 

 • Myrsky kaataa talon päälle puun ja katto kärsii vahinkoja. Korvaamme katon korjauksesta aiheutuvat työ- ja materiaalikulut.
 • Tuli pääsee valloilleen kynttilästä ja tuhoaa talon rakenteita, esineitä ja aiheuttaa savuhaitan. Korvaamme talon korjauksen ja tuhoutuneen omaisuuden lisäksi savuhaitan poiston.
Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ulko-ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden. Taloyhtiön vakuutus korvaa oven korjauksen.
 • Sähköpyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän arvon ikävähennysten ja omavastuun jälkeen.
Sisältää Sisältää Sisältää

Matkatavarat kuuluvat kotivakuutukseen. Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat tilanteen, jossa matkatavarasi varastetaan tai ne myöhästyvät. Laajoista kotivakuutuksista korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Matkatavaroiden omavastuu eri turvatasoilla:

Laajaplus: 50 € per vahinkotapahtuma, kun vahingon korvaussumma on alle 3 500 €. Jos korvaussumma on tätä suurempi, on omavastuu sama kuin kotivakuutukselle valitsemasi.

Laaja ja Perus: valitsemasi kotivakuutuksen omavastuu eli 150 €, 250 € tai 450 € per vahinkotapahtuma.

Sisältää Sisältää Sisältää

Vastuuturvasta korvaamme vakuutetun kotitalouden ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamia esine- tai henkilövahinkoja, joista vakuutettu on korvausvelvollinen. Tyypillisiä korvattavia vahinkoja ovat mm. lasten aiheuttamat tai polkupyörällä aiheutetut vahingot. Vahinkoja korvataan 200 000 € asti.

Jos haluat vastuuvakuutuksen kattavan myös vahingot, joista et ole lain mukaan korvausvelvollinen, mutta jossa olet osallisena tai vahingon on aiheuttanut omistamasi esine, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Oikeusturvasta korvaamme yksityiselämän riita- ja rikosasioihin liittyviä asianajo- ja oikeudenkäynti kuluja 10 000 euroon asti. Tyypillisiä korvattavia riita-asioita ovat asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvät riidat. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

Aina kaikki ei suju kuten olet ajatellut ja voit hävitä oikeudenkäynnin, jolloin oikeus voi langettaa sinun maksettavaksi myös vastapuolen kulut. Voit laajentaa oikeusturvan kattamaan myös nämä kulut oston jälkeen Omilla sivuilla.

Identiteettiturvasta saat apua, jos joudut identiteettivarkauden uhriksi. Rikoksen selvittelyyn liittyviä juristikustannuksia korvataan 2 000 euroon asti ilman omavastuuta. Identiteettivarkausturva on määräaikainen ja voimassa 31.12.2024 asti. Vastuuvakuutus, oikeusturva ja identiteettiturva kattavat vakuutuksenottajan ja hänen taloudessaan vakinaisesti asuvat henkilöt.

Sisältää Sisältää Sisältää

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta koituvia kustannuksia 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme ylimääräisistä asumiskustannuksista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy.
 • Astianpesu- tai pyykkikone hajoaa yhtäkkiä.
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa.
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen.
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty.
Sisältää Sisältää Ei sisältää

Saat käyttöösi tuhoeläintorjuntapalvelun, jonka tarjoaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelu ei tule osaksi vakuutussopimusta, joten se ei vaikuta vakuutuksesi hintaan tai korvaavuuteen, vaikka kodissasi havaittaisiinkin tuholaisia.

Palvelu sisältää seuraavat kattavat maksuttomat edut:

 • Puhelinneuvonnan tuhoeläinasioissa
 • Tarvittaessa postissa lähetettävän tuhoeläinten torjuntapaketin
 • Tarvittaessa paikan päällä teknikon tekemä torjunta

Esimerkki: Ampiaiset ovat tehneet pesän ulko-oven tuntumaan. Anticimexin teknikko suorittaa pesän hävittämisen asianmukaisesti suojavarusteiden kanssa.

Teknikon palvelut ovat saatavissa ainoastaan rakennukseen pesiytyneille tuhoeläimille. Piha-alueen torjuntakäsittely ei kuulu palveluun.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Autamme sinua pitämään huolta omakotitalostasi tarjoamalla käyttöösi maksuttoman omakotitalon kunnossapitosuunnitelman, jonka avulla sinä ja perheenjäsenesi asutte turvallisesti ja huolettomasti.

Omakotitalon kunnossapitosuunnitelman ainutlaatuinen sisältö:

 • Voit kutsua kotiisi rakennusalan asiantuntijan Anticimexiltä neljän vuoden välein. Hän auttaa sinua ehkäisemään hintavia vesi- tai palovahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita.
 • Asiantuntija antaa sinulle kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta ja ehdotuksista huoltotoimenpiteistä nyt ja tulevaisuudessa.
 • Voit myös hyödyntää puhelinpalvelua ja saada Anticimexiltä ohjeita ja vinkkejä talon kunnosapitoon, vaikkapa suunniteltavaan energiaremonttiin.

*Palvelu Ifin yhteistyökumppani Anticimexin tuottama maksuton lisäpalvelu ja se on saatavissa omakotitalonsa laaja- tai laajaplus-turvalla vakuuttaneille asiakkaille. Palvelun sisältö voi muuttua, eikä se ole osa vakuutussopimusta. Kotikäynnillä mahdollisesti havaitut vahingot tai puutteet eivät vaikuta vakuutuksen korvaavuuteen, eikä käynnin tietoja voida yksilöidä asiakkuuteesi tai vakuutukseesi. If saa käyttöönsä vain yleisdataa käyntien yleisimmin havaitsemista riskeistä ja puutteista yleisellä koontitasolla.

Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Laajaplus-kotivakuutuksemme on Suomen laajin ja se korvaa:

 • Vesikattovuotojen aiheuttamia vahinkoja.
 • Märkätilojen kosteusvaurioita.
 • Tuhoeläinten ja lahottajasienten aiheuttamia vahinkoja.


Korvauksen määrä: Korvaamme tällaisten vahinkojen talon rakenteille aiheuttamien vaurioiden korjauksia enintään 15 000 euroon saakka per vahinkotapaus.

Ainutlaatuisuus: Edellä mainitut kosteus- ja tuholaisvahingot ovat luonteeltaan hitaasti syntyviä vahinkoja, joita kotivakuutukset eivät tavallisesti kata, mutta sattuessaan ne voivat olla mittavia ja kalliita korjauttaa. Kun otat Ifin Laajaplus-vakuutuksen talollesi, voit olla huoletta tällaistenkin vahinkojen sattuessa.

Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. Laajaplus-turvatasolla iän vaikutus on pienin. Saat siis laajaplus-turvalla lähes aina paremman korvauksen.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9%, silmälasien arvo 15% ja matkapuhelimien arvo 25% vuodessa.

Laajaplus-turvatasolla saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi ylimääräisen vuoden ennen kuin niiden ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2023 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2024. Ensisijaisesti korvataan laitteen korjauskulut. Jos laite ei ole korjattavissa, Laajaplus-kotivakuutus korvaa vastaavan puhelimen ilman ikävähennyksiä.
 • Sinulla on vuonna 2020 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2024. Laajaplus-kotivakuutuksessa pyörän korvauksena sinulle maksetaan 91% uuden vastaavan pyörän hinnasta, koska 9%:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin laajaplus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska laajaplus-kotivakuutus on ehdoiltaan ensiluokkainen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi laajaplus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos laajaplus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin laajaplus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Usein kysyttyä omakotitalon vakuutuksesta

Haluatko keskustella omakotitalon vakuutuksista asiantuntijamme kanssa?

Voit jättää meille soittopyynnön ja soitamme sinulle muutaman päivän sisällä.

Vahingon sattuessa

Saat nopeasti apua ja sujuvaa korvauspalvelua, kun sitä tarvitset

 • Toimi näin, jos polkupyöräsi on varastettu

  Polkupyörävarkaudet ovat harmillisen yleisiä vahinkoja, eikä hyvästäkään lukosta ole aina apua.

  1. Ota yhteyttä poliisiin Tee rikosilmoitus poliisille.
  2. Tee vahinkoilmoitus ja hae korvausta Vahinkoilmoituksen teet kätevästi suoraan If Mobiilissa, Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta.
  3. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Jos tarvitsemme tositteita tai kuitteja, pyydämme ne käsittelyn aikana.
  4. Korvauspäätös ja maksaminen Saat korvauspäätöksen Omille sivuille ja mahdollinen korvaus maksetaan tilillesi.
 • Toimi näin, jos puhelimesi menee rikki

  Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Rikkoutuneen puhelimen voi useimmiten korjata ja korvauksen määrä perustuu ensisijaisesti puhelimen korjauskuluihin.

  1. Ota yhteyttä huoltoliikkeeseen Katso karttapalvelustamme lähin huoltoliike yhteistyökumppaneidemme joukosta. Saat liikkeestä hinta-arvion korjauksesta.
  2. Puhelimen korjaus Huoltoliike hoitaa puhelimesi kuntoon.
  3. Hae korvausta korjauskuluista Hae korvausta omavastuun ylittävistä korjauskustannuksista.
 • Vesivahinko astianpesukoneen vuodon takia

  Kotivakuutus korvaa vuodon takia vahingoittuneen parketin ja keittiökalusteiden korjaamisen. Laaja- ja laajaplus-tason kotivakuutuksesta korvataan lisäksi rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen.

  1. Kun havaitset vuodon Sulje päähana ja tilaa tarvittaessa paikalle putkiasentaja, jotta saat vuodon korjattua ja vedet takaisin päälle.
  2. Estä lisävahingot Pyri rajoittamaan vahinkoa poistamalla näkyvä vesi ja suojaa muu irtaimisto.
  3. Tee vahinkoilmoitus Annamme toimintaohjeet ja tilaamme paikalle kosteuskartoituksen.
  4. Korvauspäätös Vuotovahingon korjauskuluista korvataan rakenteiden purku, kuivaus ja jälleenrakennus.

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen vakuutukseesi.
Näin se toimii

Artikkelit

Lue lisää asumisesta

Tutustu myös muihin vakuutuksiimme

Kaikki vakuutukset