Sähköiset kulkuvälineet

Vakuutamme myös sähköiset kulkuvälineet, jotka tarvitsevat lakisääteisen liikennevakuutuksen 1.6.2024 alkaen.

Laske hinta vakuutukselle

Sähköiset kulkuvälineet on vakuutettava liikennevakuutuksella

Sähköisten kulkuvälineiden vakuuttamisvelvollisuus tuli voimaan 1.6.2024.

Rekisteröimätön sähköinen kulkuväline, jonka nopeus on yli 25 kilometriä tunnissa tai paino on yli 25 kiloa, täytyy liikennevakuuttaa. Sähköisiä kulkuvälineitä ovat esimerkiksi sähköskootterit, senioriskootterit ja sähköpotkulaudat.

Myös lasten käyttöön tarkoitetut kulkuvälineet on vakuutettava, jos nopeus- tai painoraja ylittyy. Esimerkiksi lasten hitaasti kulkevalle sähköautolle saat vakuutuksen soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 19 19 19.

Yli 25 kiloa painaville tai yli 25 kilometriä tunnissa kulkeville sähköisille kulkuvälineille voit ottaa liikennevakuutuksen lisäksi myös osakaskovakuutuksen, joka antaa lisäturvaa. On hyvä muistaa, että kyseiset sähköiset kulkuvälineet eivät uudistuksen myötä sisälly enää kotivakuutukseen.

Huomaathan myös, että liikennevakuutettavalla sähköisellä kulkuvälineellä sattuvan henkilövahingon hoitokulut korvataan liikennevakuutuksesta, ei tapaturma- tai sairausvakuutuksestasi. Mikäli laiminlyö liikennevakuutuksen ottamisen, korvausta ei makseta myöskään tapaturma- tai sairausvakuutuksesta.

Vakuutuksen ottaminen kannattaa, sillä Liikennevakuutuskeskus perii vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyönnistä vakuuttamattomuusmaksun, jonka suuruus on moninkertainen vakuutusmaksuun verrattuna. Lisäksi korvaukset itselle sattuneista vahingoista jäävät tällöin saamatta.

Tarvitseeko sähköinen kulkuvälineesi liikennevakuutuksen? Testaa!

Oletko epävarma tarvitseeko sähköinen kulkuvälineesi liikennevakuutuksen vai ei? Tee alla oleva testimme ja selvitä!

Sähköiset kulkuvälineet

Sähköisiä kulkuvälineitä ovat esimerkiksi sähköskootterit, senioriskootterit sekä sähköpotkulaudat.

Sähköpolkupyörän vakuuttaminen

Sähköavusteiselle polkupyörälle ei tarvitse ottaa liikennevakuutusta, jos sen moottori kytkeytyy pois päältä viimeistään 25 kilometrin tuntinopeudessa ja sen teho on enintään 250 W. Tällaisissa sähköavusteisissa polkupyörissä painolla ei ole vaikutusta vakuuttamisvelvollisuuteen. Tällaisen sähköpyörän voit vakuuttaa kotivakuutuksellamme.

Kaikkien muiden sähköpyörien kohdalla vakuuttamisvelvollisuus määräytyy kuten muissakin sähköisissä kulkuvälineissä eli vakuutus täytyy hankkia yli 25 kg painaville tai moottorin avustamana yli 25 km/h kulkeville pyörille.

Mitä sähköisen kulkuvälineen vakuutus korvaa?

Voit ottaa liikennevakuutuksen lisäksi myös osakaskovakuutuksen, joka antaa lisäturvaa.

Valitse kulkuneuvollesi sopiva vakuutus Liikenne­vakuutus Liikenne Osa­kasko ja liikenne­vakuutus Osakasko ja liikenne
Sisältää Sisältää

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin. Se korvaa:

  • kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot
  • vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Omalle ajoneuvollesi saat turvaa kaskovakuutuksella.

Ei sisältää Sisältää

Korvaamme ETA-maiden ulkopuolisissa vihreän kortin maissa sattuneen vahingon, josta kulkuvälineesi kuljettaja on henkilökohtaisesti vastuussa ulkopuolisille. Voimassa olevat rajoitukset näet vakuutusehdoista.

Korvauksen yläraja on sekä henkilö- että esinevahingoissa 250 000 euroa, ja omavastuusi on 500 euroa. Oikeusturva kattaa kulkuvälineesi käyttöön liittyviä oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

Ei sisältää Sisältää

Jos kulkuvälineesi varastetaan tai sille tehdään ilkivaltaa, korvaamme sen. Korvaamme myös tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Ei sisältää Sisältää

Jos törmäät mihin tahansa eläimeen, korvaamme kolarista kulkuvälineellesi aiheutuneet vauriot. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Usein kysyttyä sähköisistä kulkuvälineistä

Tutustu myös muihin vakuutuksiimme

Kaikki vakuutukset