Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus turvaa tavarasi maailmalla. Hanki vakuutus helposti verkosta samalla kun ostat matkavakuutuksen.

Hae hinta ja osta

Sen lisäksi, että vakuutat itsesi matkasairauksien ja -tapaturmien varalle, suosittelemme vakuutusta myös matkatavaroillesi. Matkatavaravakuutus korvaa tavarasi esimerkiksi silloin, jos ne varastetaan matkalla.

Ifissä matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta. Kun ostat matkavakuutuksen, voit valita, vakuutatko vain itsesi vai myös matkatavarasi.

Matkatavaravakuutus sisältää myös matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset, joista korvataan matkaan liittyviä oikeudenkäyntikuluja ja matkalla toiselle aiheuttamiasi vahinkoja.

Mitä matkatavaravakuutus korvaa? 

Esimerkiksi tällaisia asioita matkavakuutus korvaa: 

 • Puhelin, kamera tai matkalaukku rikkoutuu matkalla.
 • Matkalla ostamasi puhelin tippuu lattialle ja menee rikki.
 • Omaisuuttasi varastetaan esimerkiksi rannalla, hotellihuoneesta tai kaupungilla liikkuessasi.
 • Matkatavarat myöhästyvät lomakohteesta ja ostat välttämättömyystarvikkeita, kuten hygieniatarvikkeita, alusvaatteita tai puhelimen laturin.

Yksi matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat

Vakuutus kattaa kaikkien samassa taloudessa asuvien matkustajien matkatavarat. Jos otat matkavakuutuksen itsellesi ja puolisollesi, riittää, että toisella on matkatavaravakuutus. Lapset eivät tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta, jos he asuvat kanssasi samassa kotitaloudessa.

Säädä hintaa valitsemalla enimmäiskorvausmäärä

Vakuutusta verkkokaupassa hankkiessasi voit valita matkatavaravakuutuksen enimmäiskorvausmääräksi 1 000 euroa, 2 000 euroa tai 5 000 euroa. Samalla voit itse vaikuttaa merkittävästi matkatavaravakuutuksen hintaan – esimerkiksi 1 000 euron vakuutusmäärä tulee merkittävästi edullisemmaksi kuin 5 000 euron vakuutusmäärä.

Jos kuitenkin otat matkalle esimerkiksi arvokkaan käsilaukun tai kameran tai pakkaat mukaan parhaat vaatteesi, enimmäiskorvausmäärä on järkevä asettaa tavaroiden todellisen arvon mukaiseksi.

Enimmäiskorvausmäärässä on hyvä huomioida koko perhe, sillä vahinko voi sattua koko seurueen matkatavaroille samalla kertaa, ja enimmäiskorvausmäärä lasketaan aina yhtä vahinkoa kohden. Toisaalta, mikäli tavaroille sattuu matkalla useita erillisiä vahinkoja, jokaisesta niistä on erikseen mahdollista saada korvausta korkeintaan valitsemasi korvausmäärän verran. 

Matkatavaravahingoissa omavastuu on verkkokaupasta ostettaessa 100 euroa. Jos haluat matkatavaroiden omavastuuksi 50 euroa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Omavastuun laskeminen vaikuttaa vakuutuksen hintaan. 

Tarvitset vain yhden vakuutuksen taloutta kohden.

Matkatavaravakuutus kotivakuutuksen yhteydessä

Jos sinulla on Ifissä kotivakuutus, et välttämättä tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta. Kotivakuutus sisältää myös matkalla mukanasi kulkevat tavarat. Kotivakuutuksessa on kuitenkin tyypillisesti 150 euron omavastuu, joten tätä pienemmät vahingot jäävät sinun itsesi maksettaviksi.

Jos sinulla on LaajaPlus-tason kotivakuutus, saat matkatavaroillesi sattuvista vahingoista reilumman korvauksen. Korvaamme 50 euron omavastuulla vahinkoja 3500 euroon asti, ja siitä menetetyn käteisen rahan osuus voi olla korkeintaan 500 euroa. Jos matka-aika on pidempi kuin 45 vuorokautta tai vahinkosi suurempi kuin 3500 euroa, omavastuu on irtaimistollesi valittu omavastuu.

Miksi ottaisin matkatavaravakuutuksen, jos minulla on jo kotivakuutus?

Matkatavaravakuutus voi olla edelleen perusteltu hankinta matkalle, koska siinä voi olla pienempi omavastuu kuin kotivakuutuksessa ja matkatavaravakuutus saattaa olla kotivakuutusta kattavampi.

Kotivakuutuksesi laajuus vaikuttaa siihen, millaisia vahinkoja kotivakuutuksesi korvaa matkalla. Jos sinulla on Ifin perustasoinen kotivakuutus, se korvaa ainoastaan matkalla varastetut tavarat. Laaja- ja LaajaPlus-tason kotivakuutukset korvaavat myös matkatavaroiden rikkoutumisen. Voit tarkistaa vakuutuksesi laajuuden Omilla sivuilla.

 • Mikä on matkavastuuvakuutus?

  Matkavastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joita sinä aiheutat matkalla ulkopuoliselle ja joista sinä olet lain mukaan korvausvastuussa. Vakuutus korvaa muille ja muiden omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja 170 000 euroon asti.

  Vahingosta vähennetään vakuutukseesi valitsemasi omavastuu. Matkavastuuvakuutus kattaa lisäksesi samassa taloudessa asuvien, kuten puolisosi, muille aiheuttamat vahingot. Lue lisää vakuutusehdoista

 • Mikä on matkan oikeusturvavakuutus?

  Matkan oikeusturvavakuutus korvaa vapaa-ajan matkoihin liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja. Vakuutettuja ovat lisäksesi samassa taloudessa kanssasi asuvat.

  Matkan oikeusturvavakuutus korvaa oikeuskäyntikuluja 8 500 euroon asti. Omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 euroa. Lue lisää vakuutusehdoista

Suosittelemme sinulle: