Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus turvaa tavarasi maailmalla. Hanki vakuutus helposti verkosta samalla kun ostat matkavakuutuksen.

Sen lisäksi, että vakuutat itsesi matkasairauksien ja -tapaturmien varalle, suosittelemme vakuutusta myös matkatavaroillesi. Matkatavaravakuutus korvaa tavarasi esimerkiksi silloin, jos ne varastetaan matkalla.

Ifissä matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta. Kun ostat matkavakuutuksen, voit valita, vakuutatko vain itsesi vai myös matkatavarasi.

Matkatavaravakuutus sisältää myös matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset, joista korvataan matkaan liittyviä oikeudenkäyntikuluja ja matkalla toiselle aiheuttamiasi vahinkoja.

Mitä matkatavaravakuutus korvaa? 

Esimerkiksi tällaisia asioita matkavakuutus korvaa: 

  • Puhelin, kamera tai matkalaukku rikkoutuu matkalla.
  • Matkalla ostamasi puhelin tippuu lattialle ja menee rikki.
  • Omaisuuttasi varastetaan esimerkiksi rannalla, hotellihuoneesta tai kaupungilla liikkuessasi.
  • Matkatavarat myöhästyvät lomakohteesta ja ostat välttämättömyystarvikkeita, kuten hygieniatarvikkeita, alusvaatteita tai puhelimen laturin.

Yksi matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat

Vakuutus kattaa kaikkien samassa taloudessa asuvien matkustajien matkatavarat. Jos otat matkavakuutuksen itsellesi ja puolisollesi, riittää, että toisella on matkatavaravakuutus. Lapset eivät tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta, jos he asuvat kanssasi samassa kotitaloudessa.

Tarvitset vain yhden vakuutuksen taloutta kohden.

Matkatavaravakuutus kotivakuutuksen yhteydessä

Jos sinulla on Ifissä kotivakuutus, et välttämättä tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta. Kotivakuutus sisältää myös matkalla mukanasi kulkevat tavarat. Kotivakuutuksessa on kuitenkin tyypillisesti 150 euron omavastuu, joten tätä pienemmät vahingot jäävät sinun itsesi maksettaviksi.

Jos sinulla on LaajaPlus-tason kotivakuutus, saat matkatavaroillesi sattuvista vahingoista reilumman korvauksen. Omavastuu ulkomaan matkatavaravahingoissa on tällöin 50 euroa, ja vakuutus korvaa matkalla mukana ollutta käteistä rahaa 500 euroon asti. Voit saada korvauksia enintään 3500 euron edestä, jos matkasi kestää alle 45 vuorokautta ja sinulla on LaajaPlus-vakuutus.

Miksi ottaisin matkatavaravakuutuksen, jos minulla on jo Ifin kotivakuutus?

Matkatavaravakuutus on viisas hankinta matkalle, koska voit valita siihen pienemmän omavastuun kuin kotivakuutuksessa.

Kotivakuutuksesi laajuus vaikuttaa siihen, millaisia vahinkoja kotivakuutuksesi korvaa matkalla. Jos sinulla on perustasoinen kotivakuutus, se korvaa ainoastaan matkalla varastetut tai matkalta myöhästyneet tavarat. Sen sijaan vakuutus ei korvaa matkatavaroidesi yllättävää rikkoutumista. Laaja- ja LaajaPlus-tason kotivakuutukset korvaavat myös matkatavaroiden rikkoutumisen. Voit tarkistaa vakuutuksesi laajuuden Omilla sivuilla.

Mikä on matkavastuuvakuutus?

Matkavastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joita sinä aiheutat matkalla ulkopuoliselle ja joista sinä olet lain mukaan korvausvastuussa. Vakuutus korvaa muille ja muiden omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja 170 000 euroon asti.

Vahingosta vähennetään vakuutukseesi valitsemasi omavastuu. Matkavastuuvakuutus kattaa lisäksesi samassa taloudessa asuvien, kuten puolisosi, muille aiheuttamat vahingot. Lue lisää vakuutusehdoista

Mikä on matkan oikeusturvavakuutus?

Matkan oikeusturvavakuutus korvaa vapaa-ajan matkoihin liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja. Vakuutettuja ovat lisäksesi samassa taloudessa kanssasi asuvat.

Matkan oikeusturvavakuutus korvaa oikeuskäyntikuluja 8 500 euroon asti. Omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 euroa. Lue lisää vakuutusehdoista

Sinua saattaa kiinnostaa myös