Matkatavaravakuutus

Turvaa omaisuudellesi matkalla

Matkatavaravakuutus korvaa varastetut, rikkoutuneet tai matkalta myöhästyneet matkatavarat. Matkatavaravakuutuksen saat joko If Kotivakuutuksen tai If Matkavakuutuksen yhteydessä.

Matkatavaravakuutus turvaa omaisuutesi

Sen lisäksi, että vakuutat itsesi matkasairauksien ja -tapaturmien varalle, suosittelemme vakuutusta myös matkatavaroillesi. Esimerkiksi taskuvarkaudet ovat yleisiä missä päin maailmaa matkustatkin. Matkatavaravakuutus korvaa matkalla mukana olevat tavarasi, kun ne menevät matkalla rikki tai ne varastetaan.

Matkatavaravakuutus sisältää myös oikeus- sekä vastuuturvavakuutuksen, joista korvataan oikeudenkäyntikuluja sekä toiselle henkilölle aiheuttamaasi vahinkoa. Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle matkalla aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 170 000 € asti. Omavastuu on 100 €. Korvaamme yksityiselämäsi matkustamiseen liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 8 500 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

Matkavakuutusta ostaessasi saat valita vakuutatko vain itsesi vai myös matkatavarasi. Pelkkiä matkatavaroita ei voi matkavakuutusta ostettaessa vakuuttaa vaan mukana on aina matkustajavakuutus.

Yleisimpiä korvaustilanteita matkatavaroiden osalta:

  • Matkapuhelin, kamera tai matkalaukku menee rikki matkalla
  • Matkatavarat myöhästyvät lomakohteesta ja tilalle ostetaan välttämättömyystarvikkeita, kuten hygieniatarvikkeet, alusvaatteet tai vaikkapa uima-asu rantalomalla
  • Taskuvarkaudet, varkaudet hotellihuoneesta tai esimerkiksi rannalla

Yksi matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat

Vakuutus kattaa kaikkien samassa taloudessa asuvien matkustajien matkatavarat. Jos siis esimerkiksi otat matkavakuutuksen itsellesi ja puolisollesi, riittää että toisella on matkatavaravakuutus. Lapset eivät myöskään tarvitse erillistä matkatavaravakuutusta, jos he asuvat kanssasi samassa kotitaloudessa.

Matkatavaravakuutus kotivakuutuksen yhteydessä

If Kotivakuutus korvaa aina myös matkatavaravahinkosi. Mikäli sinulla on siis If Kotivakuutus, tarvitset matkavakuutukseesi ainoastaan matkustajavakuutuksen, jolla turvaat itsesi sairauksien ja tapaturmien aiheuttamien hoitokulujen varalta. Muistathan, että matkatavaravahinkojen omavastuu on tällöin sama kuin kotivakuutuksesi omavastuu.

Miksi sisällyttäisin matkatavarat If Matkavakuutukseeni, jos minulla on jo If Kotivakuutus?

  • Voit valita pienemmän omavastuun. Kotivakuutuksen omavastuu on usein korkeampi kuin Matkavakuutuksessa, joten mikäli esimerkiksi matkustat paljon, voi olla järkevää ottaa erillinen matkatavaravakuutus pienellä omavastuulla. (Huom. Mikäli sinulla on LaajaPlus-tason kotivakuutus, omavastuusi matkatavaroille ulkomailla on jo valmiiksi alennettu 50 euroon.)
  • Jos sinulla on kotivakuutuksen Perus-taso, ainoastaan matkalla varastetut tai matkalta myöhästyneet tavarat korvataan, mutta tällöin ei korvata näiden äkillisiä rikkoutumisvahinkoja.

Jos haluat tarkastella tämän hetkistä vakuutusturvaasi, näet tiedot kirjautumalla Omille sivuillesi

Tutustu ja osta If Matkavakuutus >

Tustustu ja osta If Kotivakuutus >