Ulkomaille työmatkalle autolla

Tarvitsetko Green Cardin?

Ajankohtaista: Brexit tulee. Ota vihreä kortti mukaan matkustaessasi autolla työmatkalle Britanniaan

Liikennevakuutuskeskus suosittelee, että autolla tai muulla ajoneuvolla Britanniaan matkustavien kannattaa ottaa matkalle mukaan kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreä kortti (Green Card).

Brexitin toteutuessa rajatarkastuksessa vaaditaan vihreä kortti. Ilman todistusta maahanpääsy saatetaan estää tai autoilijaa voidaan vaatia ostamaan paikallinen rajavakuutus.

Lue alta lisää vihreästä kortista ja tilausohjeet.

Riittääkö suomalainen ajokortti, jos ajan autoa Britanniassa Brexitin jälkeen?

Brexit tuskin vaikuttaa ajo-oikeuteen, mutta on vielä epäselvää, vaaditaanko ajamiseen esimerkiksi kansainvälinen ajokortti. 

Lue lisää Brexitin vaikutuksista yritysten vakuutuksiin

Oletko lähdössä ulkomaille työmatkalle autolla?

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja muissa vihreän kortin (Green Card) -sopimukseen liittyneissä maissa.

ETA-maissa suomalaisen ajoneuvon aiheuttama liikennevahinko on mahdollista korvata Suomen lain tai tapahtumamaan/sattumismaan lain mukaan. Muissa Green Card -maissa korvaus maksetaan vahingon sattumismaan lakien ja säännösten mukaisesti. Tällöin kannattaa ottaa lisäturvaksi Matka- ja Tapaturmavakuutus.

Kun lähdet Pohjoismaiden ulkopuolelle, pyydä meiltä Green Card. Se on todistus voimassa olevasta suomalaisesta liikennevakuutuksesta.

Saatat tarvita valtakirjan

Jos ylität Suomen rajan jonkun muun omistamalla autolla, tarvitset mukaasi valtakirjan. Valtakirjan voi allekirjoittaa ajoneuvon omistaja. Osamaksulla ostetun auton voi viedä maasta vain rahoitusyhtiön luvalla. Tällöin valtakirjan antaa rahoitusyhtiö auton omistajana. ​​​​ 

Ulkomailla autoilevan opas