Ulkomaille autolla - muista yrityksen Green Card

Oletko lähdössä ulkomaille yrityksen omistamalla autolla? Vihreä kortti eli Green Card on kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Nimestään huolimatta vihreä kortti on nyt valkoinen.

Tilaa Green Card

Milloin tarvitsen Green Cardin?

Green Card todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa.

  • Et tarvitse vihreää korttia Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa. Et siis tarvitse vihreää korttia esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin.
  • Missä maissa vihreää korttia tarvitaan? Tarkista ajantasaiset tiedot Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.
  • Vaikka kansainvälisen sopimuksen johdosta vihreää korttia ei vaadita rajan ylitykseen, voi vihreä kortti helpottaa asiointia paikallisten viranomaisen kanssa sekä mahdollisen vahinkotilanteen selvittelyä. Suosittelemme vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet autolla ulkomaille.
  • Tietyissä maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen jonka voit hankkia kyseisen maan rajalta.

Kun lähdet ulkomaille, pyydä meiltä Green Card. Se on todistus voimassa olevasta suomalaisesta liikennevakuutuksesta. Green Card esitetään mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Saatat tarvita valtakirjan

Jos ylität Suomen rajan jonkun muun omistamalla autolla, tarvitset mukaasi valtakirjan. Valtakirjan voi allekirjoittaa ajoneuvon omistaja. Osamaksulla ostetun auton voi viedä maasta vain rahoitusyhtiön luvalla. Tällöin valtakirjan antaa rahoitusyhtiö auton omistajana. ​​​​ 

Ulkomailla autoilevan opas

Miten saan Green Cardin?

Saat tilattua Green Cardin yrityksen ajoneuvolle helposti puhelimitse, Yrityskansiosta tai lomakkeella.

Tilaa Green Card yrityksen ajoneuvolle

Nimestään huolimatta vihreä kortti on nyt valkoinen. Saat Green Cardin toivomallasi tavalla, joko postitse tai sähköisenä. Itse tulostettava Green Card on mustavalkoinen ja A4-kokoinen. Tulosta kortti valkoiselle paperille käyttöä varten. 

Tiesithän, että...

If yrityksen ajoneuvovakuutuksen kaskovakuutukseen sisältyy aina ulkomaan lisävastuuturva?

Vakuutuksesta korvataan Green Card -sopimusmaissa sattunut vahinko, kun ajoneuvon kuljettaja on henkilökohtaisesti vastuussa ulkopuolisille aiheutuneesta vahingosta. Korvauksista ei vähennetä omavastuuta. Tämä pätee niissä sopimusmaissa, jotka eivät kuulu Euroopan talousalueeseen eli ETA-alueeseen.

Yrityksen ajoneuvovakuutukset