Ulkomaille työmatkalle autolla - muista Green Card

Oletko lähdössä ulkomaille työmatkalle autolla? Vihreä kortti eli Green Card on kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta.

Tilaa Green Card

Oletko lähdössä ulkomaille työmatkalle autolla?

Ota vihreä kortti mukaan ulkomaan työmatkoille kun liikut autolla

Green Card todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset vihreän kortin, kun matkustat omalla autollasi EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen vihreän kortin sopimusmaahan, kuten Iso-Britanniaan ja Venäjälle. 

  • Et tarvitse vihreää korttia Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa. Et siis tarvitse vihreää korttia esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin.
  • Vihreä kortti on tarpeen seuraavissa maissa: Iso-Britannia, Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Makedonia, Moldova, Montenegro, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.
  • Lisäksi suosittelemme vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet Espanjaan.

Muissa maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen. Tällaisia maita ovat muun muassa Marokko, Tunisia ja Iran.

Kun lähdet Pohjoismaiden ulkopuolelle, pyydä meiltä Green Card. Se on todistus voimassa olevasta suomalaisesta liikennevakuutuksesta. Green Card esitetään mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Saatat tarvita valtakirjan

Jos ylität Suomen rajan jonkun muun omistamalla autolla, tarvitset mukaasi valtakirjan. Valtakirjan voi allekirjoittaa ajoneuvon omistaja. Osamaksulla ostetun auton voi viedä maasta vain rahoitusyhtiön luvalla. Tällöin valtakirjan antaa rahoitusyhtiö auton omistajana. ​​​​ 

Ulkomailla autoilevan opas

Näin tilaat Green Cardin

Tarjoamme vihreän kortin myös sähköisessä muodossa itse tulostettavaksi

Tilaa Green Card yrityksen ajoneuvolle

  • Puhelimitse asiakaspalvelusta 010 19 15 00
  • Yrityskansiosta vapaalla viestillä tai Green Card tilaus-lomakkeella
  • Nettilomakkeella
  • Saat Green Cardin toivomallasi tavalla, joko postitse tai sähköisenä. Green Card on nykyään aina valkoinen.

Sähköisessä pdf-muodossa oleva Green Card tulee tulostaa valkoiselle paperille käyttöä varten. Itse tulostettavat vihreät kortit ovat mustavalkoisia ja A4-kokoisia.

Ota vihreä kortti mukaan matkustaessasi autolla työmatkalle Britanniaan

Brexitin siirtymäaika päättyi vuoden 2020 lopussa. Britanniaan ei enää sovelleta EU-lainsäädäntöä. Tämä tarkoittaa sitä, että rajatarkastuksessa autoilijalta vaaditaan vihreä kortti. Ilman todistusta maahanpääsy saatetaan estää tai autoilijaa voidaan vaatia ostamaan paikallinen rajavakuutus.

Liikennevakuutuskeskus suosittelee, että autolla tai muulla ajoneuvolla Britanniaan matkustavien kannattaa ottaa matkalle mukaan kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreä kortti (Green Card). Green Card on esitettävä mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Tiesithän, että...

If yrityksen ajoneuvovakuutuksen kaskovakuutukseen sisältyy aina ulkomaan lisävastuuturva?

Vakuutuksesta korvataan Green Card -sopimusmaissa sattunut vahinko, kun ajoneuvon kuljettaja on henkilökohtaisesti vastuussa ulkopuolisille aiheutuneesta vahingosta. Korvauksista ei vähennetä omavastuuta. Tämä pätee niissä sopimusmaissa, jotka eivät kuulu Euroopan talousalueeseen eli ETA-alueeseen.

Yrityksen ajoneuvovakuutukset

Onko kiire Venäjälle tai vihreä kortti unohtui?

Ei hätää, voit noutaa vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemilta: ST1 Lauritsala (Lappeenranta), Shell ImatraShell Joensuu ja Shell Porvoo.

Toimi näin, jos haluat noutaa vihreän kortin huoltoasemalta:

  1. Tilaa vihreä kortti soittamalla Ifin asiakaspalveluun. Kerro, että haluat noutaa vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemalta. Kerro jo tilausvaiheessa, miltä huoltamolta aiot hakea vihreän kortin. Yllä näkyvistä linkeistä voit tarkistaa huoltoasemien aukioloajat.
  2. Hae vihreä kortti huoltoasemalta ja jatka matkaasi! Huoltoasema veloittaa kortin tulostamisesta 10 euroa.