Lapsivakuutus 7 vrk–14-vuotiaalle

Lapsivakuutuksen ansiosta pääset lapsen kanssa nopeasti ja jonottamatta hoitoon. Erinomaisen korvauspalvelumme ansiosta saat rahat tilillesi nopeasti. Hae hinta ja osta!

 ​​​​Lapsivakuutus on tapaturmat ja sairaudet kattava vakuutus lapselle. Lapsivakuutus korvaa esimerkiksi lääkärikuluja ja lääkkeitä sekä tutkimus- ja hoitokuluja. Voit ottaa lapsivakuutuksen jo raskausaikana tai lapsen syntymän jälkeen. Tältä sivulta voit ostaa vakuutuksen vähintään viikon ikäiselle lapselle. Jos etsit vakuutusta syntymättömälle lapsellesi, tutustu syntymättömän lapsen vakuutukseen.


 • Kattaa myös fysioterapian ilman lisämaksua

 • Lapsivakuutus korvaa reseptilääkkeet, myös perusvoiteet

 • Vakuutus korvaa magneettikuvauksen

Mitä lapsivakuutus korvaa? Sairaus Laaja tapaturma Tapaturma
Tapaturman hoitokulut

Loukkaantumisen jälkeen nopea hoitoonpääsy on olennaista. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Korvattavia kuluja ovat mm.

 • lääkärinpalkkiot
 • tutkimusten kustannukset ( esim. röntgentutkimus)
 • laboratoriokustannukset
 • tapaturman aiheuttaman hammasvamman hoito
 • tapaturman hoitoon tarvittavat reseptilääkkeet.

Yleisimpiä lasten tapaturmia ovat kaatumisen tai putoamisen yhteydessä saadut kolhut ja haavat. Lapsen kasvaessa myös murtumat yleistyvät.

Mitä tapaturmavakuutus ei korvaa?
Tapaturmassa ei ole ulkoista tekijää: Jos vamma aiheutuu pelkästään nostamisesta, ponnistamisesta tai muusta liikkeestä, kyseessä ei ole ulkoisen tekijän aiheuttama tapaturma. Ulkoinen tekijä on esimerkiksi maa, jos lapsi tippuu keinusta ja murtaa kätensä.
Tapaturmalla ei ole yhteyttä vammaan: Tapaturmavakuutus ei korvaa vammoja, jotka johtuvat sairaudesta tai esimerkiksi rakenneviasta. Jos tapaturmavamman taustalta löytyy esimerkiksi rakennevika, vakuutus korvaa vamman tutkimuskulut mutta ei hoitoa. Jos haluat, että vakuutus kattaa aina myös hoidon, sairausvakuutus on sinulle oikea vaihtoehto.

Tapaturman aiheuttama pysyvä vamma tai kuolema

Jos lapsellesi sattuu tapaturma, josta jää pysyvä vamma, saat kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Korvauksen tarkoitus on auttaa sopeutumaan uudenlaiseen arkeen – saatatte tarvita esimerkiksi apuvälineitä tai muutoksia kotiin.

Tapaturman aiheuttamia pysyviä vammoja ovat esimerkiksi

 • sokeutuminen
 • palovamma
 • peukalon menetys.

Turva tapaturman aiheuttaman kuoleman varalta
Korvaus tuo perheellesi taloudellista turvaa yllättävässä tilanteessa. Tapaturman aiheuttamasta kuolemasta maksetaan kertakorvaus vakuutetun omaisille. Voit muuttaa edunsaajan Omilla sivuilla.

24/7 If Terveysneuvonta *

Saat käyttöösi If Terveysneuvonnan, joka tuo sinulle avun nopeasti, kun terveysasiat pohdituttavat. Voit käyttää If Terveysneuvonnan verkkopalvelua vai keskustella puhelimitse sairaanhoitajan kanssa.

If Terveysneuvonnan verkkopalvelusta löydät helposti tietoa erilaisista oireista ja sairauksista. Saat myös ohjeet hoitotarpeeseesi ja voit varata kätevästi ajan suosittelemastamme hoitopaikasta. Sisältö on suomalaisten lääkäreiden ylläpitämä.

If Terveysneuvonnan puhelinpalvelussa sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi ja varaa tarvittaessa myös ajan lääkärille. Puhelusta ei peritä erillistä lisämaksua. Maksat siis vain paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.

*If toteuttaa If Terveysneuvonnan yhdessä kumppaneidensa kanssa. Verkkopalvelun sisältö on laadittu lääkäreiden ja muiden terveyden asiantuntijoiden yhteistyönä. Palvelut ovat Ifin tarjoamiaa asiakasetuja, jotka eivät tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä. 

Liikkuessa tapahtuneiden vammojen hoitokulut

Saat korvausta tapaturmien lisäksi rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluista. Niitä tavalliset tapaturmavakuutukset eivät kata. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita. Tämä vakuutus korvaa myös käynnit erikoislääkärillä ja vammojen hoidossa tarvittavat leikkaukset sekä reseptilääkkeet.

Esimerkkejä korvattavista vammoista

 • jänteen venähdys, repeämä tai jännetulehdus
 • lihasvenähdys ja -repeämä
 • rasitusmurtuma.

Tavalliset tapaturmavakuutukset eivät korvaa yllä mainittuja vammoja, vaikka ne ilmenevätkin usein tapaturman yhteydessä. Siksi laaja tapaturmavakuutus on erinomainen vaihtoehto liikuntaa ja urhelua harrastavalle. 

Esimerkki: Jos lapsi heittää palloa ja hänen kätensä venähtää, tavallinen tapaturmavakuutus ei korvaa vamman hoitoa. Laaja tapaturmavakuutus tai lapsivakuutus sen sijaan korvaa vamman hoidon. 

Fysikaalinen hoito tapaturma- ja liikuntavammoihin

Monet vammat voidaan hoitaa fysioterapialla leikkauksen sijasta. Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ovat esimerkiksi polven ja selän kiputilat sekä urheillessa syntyvät rasitusvammat.

Vammasta aiheutuvan fysikaalisen hoidon kustannuksia korvataan enintään viideltä käyntikerralta vaivaa kohden. Vakuutuskaudessa korvataan enintään 10 käyntiä (vakuutuskauden pituus on vuosi).

Voimassa kaikessa urheilussa ja korvaa lisenssivakuutuksen 12-vuotiaaksi asti

Vakuutus on voimassa koulussa, vapaa-ajalla ja kaikessa urheilussa 12-vuotiaaksi asti. Vakuutus vastaa sisällöltään lisenssivakuutusta, joten et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

Sairauden hoitokulut

Vakuutus takaa nopean hoidon, kun lapsi sairastuu. Yksityisellä lääkäriasemalla lapsi pääsee lääkärin vastaanotolle jonottamatta myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Ifillä on myös Mehiläisen ja Terveystalon kanssa suorakorvauspalvelu. Kun asioit Mehiläisessä tai Terveystalossa, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun. Jos suorakorvauspalvelua ei löydy omalta paikkakunnaltasi, teet vahinkoilmoituksen helposti Omilla sivuilla. Saat rahat nopeasti tilillesi. Maksamme korvauksen yli 90 % korvaushakemuksista samana päivänä.

Hoitokuluturvasta korvataan myös lääkärin määräämät reseptilääkkeet ja perusvoiteet sekä laboratorio- ja röntgenkustannuksia.

Omavastuu maksetaan kerran vakuutuskaudessa. Turva on voimassa 80– vuotiaaksi saakka.

Yleisimpiä korvattavia hoitokuluja ovat

 • korvatulehduksesta
 • poskiontelontulehduksesta
 • allergiasta ja atooppisesta ihosta
 • ihottumasta johtuneet lääkärikäynnit.

Sairaudesta muodostuu helposti paljon kuluja. Esimerkiksi korvatulehduskierre voi aiheuttaa korvien putkituksen ja lääkärikäyntien seurauksena noin 2000 euron kulut yksityisellä lääkäriasemalla.

Sairauden fysikaalinen hoito

Monet vammat ja kiputilat pystytään hoitamaan fysioterapialla leikkaushoidon sijaan.

Lapsen fysikaalisen hoidon tarve liittyy tyypillisesti lapsen nopeaan kasvuun. Tyypillisiä fysioterapialla hoidettavia sairauksia ovat selkäkivut, polven erilaiset kiputilat, jalan rakenteelliset viat sekä niska-hartiaseudun kiputilat.

Sairaudesta aiheutuvan fysikaalisen hoidon kustannuksia korvataan enintään viideltä käyntikerralta sairautta kohden. Vakuutuskaudessa korvataan enintään 10 käyntiä (vakuutuskauden pituus on vuosi).

If Suorakorvaus *

Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa, kun käyt lääkärissä. Jos sinulla on lapsivakuutus, lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun.

* If Suorakorvaus toimii kaikissa Terveystalon ja Mehiläisen toimipisteissä. Palvelut ovat Ifin asiakasetuja, jotka eivät tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä. 

Perheen sopeutumisturva (sairausvakuutuksen lisäturva)

Korvauksen tarkoitus on auttaa perhettänne taloudellisesti, jos lapsesi sairastuu tai vammautuu. Voitte käyttää korvauksen haluamallanne tavalla, esimerkiksi kattamaan matkakustannuksia sairaalan ja kodin välillä tai sijaisasuntoon sairaalan läheisyydessä.

Saatte kertakorvauksen, jos lapsella todetaan esimerkiksi

 • 1-tyypin diabetes
 • vakava aivo- tai palovamma
 • pahanlaatuinen kasvain
 • elinsiirto
 • aivojen hyvänlaatuinen kasvain.


Vakuutusmäärä on summa, minkä verran voit saada enintään korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana.

 • Sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan valintasi mukaan 50 000 tai 100 000 euroon asti vakuutuksen voimassaolon aikana.
 • Pysyvän haitan korvaus on 150 000. Maksettava korvaus määräytyy sen perusteella, miten vakava vamma on
 • Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

Mikäli haluat suurempia korvaussummia ole yhteydessä puhelinpalveluun.
Olemassaolevien vakuutusten korvaussummat voi tarkistaa helposti Omilta Sivuilta.

Tapaturmavakuutuksessa ja liikkujan tapaturmavakuutuksessa omavastuu on 0 euroa.

Lapsivakuutuksessa voi valita omavastuun 100–500 euroa vakuutuskaudessa. Maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden (12 kk) aikana.

Valitsemalla isomman omavastuun säästät vakuutuksen hinnassa. Jos julkinen puoli toimii paikkakunnallasi hyvin ja haluat varautua vakuutuksella vain isompiin hoitokuluihin, kannattaa harkita isompaa omavastuuta.

Lapsivakuutus – Jonottamatta hoitoon

Lapsivakuutus eli lapsen sairausvakuutus korvaa laajasti erilaisia tapaturmia ja sairauksia. Lapsivakuutuksen turvin voit hakeutua suoraan erikoislääkärin hoitoon, ja tuolloin hyvä hoito ei ole rahasta kiinni. Vakuutus korvaa lääkäri-, tutkimus- ja lääkekulujen lisäksi fysikaalisen hoidon kustannuksia.

Lapsivakuutuksen ansiosta voit itse valita itsellesi sopivimman lääkäriajan sekä lääkärin ja voit mennä erikoislääkärille ilman lähetettä. Vakuutus helpottaa arkeasi, kun tarvitset lapsellesi hoitoa tai apua hoidon tarpeen arviointiin.

Suurempi omavastuu pienentää vakuutuksen hintaa

Jos haluat käydä useimmiten yksityisellä lääkärillä, sinun kannattaa valita pienempi omavastuu. Omavastuu vähennetään vain kerran vakuutuskaudessa.  

Jos käytät julkisen ja yksityisen puolen palveluita, sinulle sopii suurempi omavastuu. Näin varmistat, että halutessasi pääset nopeammin hoitoon mutta säästät vuosittain vakuutusmaksuissa.

Laaja tapaturmavakuutus – se parempi tapaturmavakuutus 

Laaja tapaturmavakuutus korvaa laajasti erilaisia tapaturmia. Laaja tapaturmavakuutus kattaa kaiken, minkä tapaturmavakuutuskin, mutta laaja tapaturmavakuutus korvaa lisäksi esimerkiksi ponnistuksesta johtuvat vammat. Esimerkiksi jos polven kierukka menee rikki ponnistaessa, laaja tapaturmavakuutus korvaa vamman hoidon. Tavalliset tapaturmavakuutukset eivät korvaisi tällaisen vamman hoitoa. 

Tapaturmavakuutus – edullinen perusvakuutus lapselle

Tapaturmavakuutus on hyvä perusturva, joka jokaisella tulisi olla. Tapaturmavakuutus kattaa sellaisia tapaturmia, joissa vamma johtuu ulkoisesta syystä. Ulkoinen syy voi olla esimerkiksi jäinen tienpinta, haavan aiheuttanut veitsi tai tuli.

Tapaturmavakuutus korvaa vamman tutkimuksen mutta jättää jatkohoidon omalle vastuulle, jos vamman vakavuus johtuu aiemmasta viasta, eikä tapaturmasta.

Kun lapsi sairastaa, saat apua 24/7

Lapsiperheessä hoidon tarve syntyy usein yllättäen, kun leikissä kopsahtaa tai kipu itkettää yöllä. Ifin asiakkaana saat apua maksuttomasta If Terveysneuvonnasta vuorokauden ympäri. Voit soittaa sairaanhoitajalle tai käyttää verkkopalvelua. Jos pohdit, pitääkö lapsi viedä lääkäriin vai riittääkö parantelu kotona, kysy If Terveysneuvonnasta!

Ifin asiakkaana myös lääkärikäynnit sujuvat joutuisasti. Kun käytät If Suorakorvausta, lääkäriasema tekee korvaushakemuksen puolestasi, ja sinä maksat lääkärissä useimmiten vain omavastuun. Tiesitkö muuten, että lapsivakuutus korvaa etälääkärikäyntejä siinä missä tavallisia lääkärikäyntejäkin?

turvaa lapsen urheilussa 12-vuotiaaksi asti

Lapsivakuutus ja laaja tapaturmavakuutus ovat rajoituksetta voimassa kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa, kunnes lapsi täyttää 12 vuotta. Lapsesi ei tarvitse erillistä lisenssivakuutusta tai urheiluvakuutusta. Siinä missä lisenssivakuutus on voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa, lapsivakuutus ja laaja tapaturmavakuutus ovat voimassa vuorokauden ympäri kaikissa lajeissa.

Urheiluseuroille yleensä riittää, että kerrot seuralle lapsen vakuutuksen numeron. Tarvittaessa saat erillisen vakuutustodistuksen Omien sivujen kautta. 

Kun lapsi täyttää 12 vuotta, voit hankkia urheiluvakuutuksen kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja varten. Lue lisää urheiluvakuutuksesta

If Etuohjelma -asiakkaalle lapsen vakuutus edullisemmin

Saat 10–15 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan (poikkeuksena järjestöasiakkaan Primus-tapaturmavakuutus). Tämän jatkuvan alennuksen lisäksi saat lapsivakuutuksen huomattavasti muita edullisemmin.


Lapsivakuutuksen hinta: esimerkkejä

Lapsivakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi vakuutuksen laajuus ja omavastuu, lapsen ikä, kodin sijainti sekä mahdolliset asiakkuusalennukset.

Alla olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia. Saat oman hintasi lapsivakuutuksen hintalaskurista, kun syötät laskuriin perustiedot sinusta ja lapsestasi. Hinnan laskeminen ei sido sinua mihinkään.

 • Lapsivakuutuksen hinta viikon ikäiselle vauvalle, asuinpaikka Tampere: 26 euroa kuukaudessa.
 • Lapsivakuutuksen hinta 3-vuotiaalle lapselle, asuinpaikka Tampere: 22 euroa kuukaudessa.
 • Lapsivakuutuksen hinta 7-vuotiaalle lapselle, asuinpaikka Tampere: 15 euroa kuukaudessa.

Lapsivakuutus myönnetään vähintään 7 vuorokautta, enintään 14 vuotta vanhalle lapselle

Voit ottaa lapsivakuutuksen vähintään 7 päivän ikäiselle, enintään 14-vuotiaalle lapsellesi. Suosittelemme vakuutuksen ottamista mahdollisimman nuorena, ennen kuin lapsesi ehtii sairastella. Näin saatte mahdollisimman kattavan vakuutusturvan ilman rajoitusehtoja.

Vakuutuksen voimassaolo eri vakuutuksissa

 • lapsivakuutus: voimassa 80-vuotiaaksi asti
 • laaja tapaturmavakuutus: voimassa 65-vuotiaaksi asti
 • tapaturmavakuutus: voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Jos haluat vakuuttaa syntymättömän lapsesi, tutustu raskausaikana otettavaan syntymättömän lapsen vakuutukseen.

Jos etsit vakuutusta yli 14-vuotiaalle lapsellesi, tutustu aikuisen sairaus- ja tapaturmavakuutuksiin.

Lapsen tapaturmavakuutus yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenille

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä saat lapsen tapaturmavakuutuksen todella edullisesti. Vakuutus on voimassa aina ja kaikkialla – myös kilpaurheilussa sekä aina ilman omavastuuta. Tarkista, kuulutko yhteistyöjärjestöömme.

Lapsen Primus-tapaturmavakuutuksen ostat kätevästi osoitteesta lapsenturva.fi. Saat Primus- tapaturmavakuutukseen lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Primus-vakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Terveysselvitys oston jälkeen

Jos ostat lapsivakuutuksen, sinun pitää oston jälkeen täyttää helppo selvitys lapsesi terveydentilasta. Saat selkeät ohjeet oston jälkeen. Vakuutuksen voimaantulo edellyttää terveysselvityksen täyttämistä. Sinun ei tarvitse liittää terveysselvitykseen lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoa. Saat vakuutuskirjan, kun vakuutuksesi astuu voimaan. Useimmiten päätös vakuutuksen myöntämisestä tulee vuorokauden sisällä.

Täytä terveysselvitys 14 vuorokauden sisällä vakuutuksen hankkimisesta. 

Vakuutusehdot ja -oppaat