Lapsivakuutus 7 vrk–14-vuotiaalle

Lapsivakuutuksen ansiosta pikkuisesi pääsee nopeasti ja jonottamatta hoitoon. Saat rahat tilillesi nopeasti, joten voitte keskittyä parantumiseen.

 ​​​Lapsivakuutus on tapaturmat ja sairaudet kattava vakuutus lapselle, joka korvaa esimerkiksi lääkärikuluja ja lääkkeitä. Voit ottaa lapsivakuutuksen jo raskausaikana tai lapsen syntymän jälkeen. Tältä sivulta voit ostaa vakuutuksen vähintään viikon ikäiselle lapselle. Jos etsit vakuutusta syntymättömälle lapsellesi, tutustu syntymättömän lapsen vakuutukseen.


 • Kattaa myös fysioterapian ilman lisämaksua

 • Lapsivakuutus korvaa reseptilääkkeet, myös perusvoiteet

 • Vakuutus korvaa magneettikuvauksen

Miten lapsivakuutus auttaa?
Sairaus
Laaja Tapaturma Tapaturma

Saat korvauksen tapaturmien hoitokuluista (mm. käynnit yksityisellä lääkäriasemalla).

checkmark checkmark checkmark

Saat verottoman korvauksen, jos lapsesi vammautuu pysyvästi tapaturman takia.

checkmark checkmark checkmark

If Terveysneuvonta - sairaanhoitaja neuvoo ja tukee 24/7.

checkmark checkmark checkmark

Saat korvauksen tapaturmien ja yleisimpien rasitusvammojen hoitokuluista (mm. käynnit yksityisellä lääkäriasemalla).

checkmark checkmark

Lapsesi saa fysikaalista hoitoa tukemaan tapaturmista ja rasitusvammoista toipumista.

checkmark checkmark

Voimassa 12-vuotiaaksi asti kaikissa harrastuksissa – et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

checkmark checkmark

Saat korvauksen myös sairauksien hoitokuluista (mm. käynnit yksityisellä lääkäriasemalla).

checkmark

Lapsesi saa fysikaalista hoitoa tukemaan myös sairaudesta toipumista.

checkmark

If Suorakorvaus - lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat vain omavastuun.

checkmarkVakuutusmäärä on summa, minkä verran voit saada enintään korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana.

 • Sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan valintasi mukaan 50 000 tai 100 000 euroon asti vakuutuksen voimassaolon aikana.
 • Pysyvän haitan korvaus on 150 000. Maksettava korvaus määräytyy sen perusteella, miten vakava vamma on
 • Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

Mikäli haluat suurempia korvaussummia ole yhteydessä puhelinpalveluun.
Olemassaolevien vakuutusten korvaussummat voi tarkistaa helposti Omilta Sivuilta.

Tapaturmavakuutuksessa ja liikkujan tapaturmavakuutuksessa omavastuu on 0 euroa.

Lapsivakuutuksessa voi valita omavastuun 100–500 euroa vakuutuskaudessa. Maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden (12 kk) aikana.

Valitsemalla isomman omavastuun säästät vakuutuksen hinnassa. Jos julkinen puoli toimii paikkakunnallasi hyvin ja haluat varautua vakuutuksella vain isompiin hoitokuluihin, kannattaa harkita isompaa omavastuuta.

Lapsivakuutus – Jonottamatta hoitoon

Lapsivakuutus eli lapsen sairausvakuutus korvaa laajasti erilaisia tapaturmia ja sairauksia. Lapsivakuutuksen turvin voit hakeutua suoraan erikoislääkärin hoitoon, ja tuolloin hyvä hoito ei ole rahasta kiinni. Vakuutus korvaa lääkäri-, tutkimus- ja lääkekulujen lisäksi fysikaalisen hoidon kustannuksia.

Lapsivakuutuksen ansiosta voit itse valita itsellesi sopivimman lääkäriajan sekä lääkärin ja voit mennä erikoislääkärille ilman lähetettä. Lapsen vakuutus helpottaa arkeasi, kun tarvitset lapsellesi hoitoa tai apua hoidon tarpeen arviointiin.

Suurempi omavastuu pienentää vakuutuksen hintaa

Jos haluat käydä useimmiten yksityisellä lääkärillä, sinun kannattaa valita pienempi omavastuu. Omavastuu vähennetään vain kerran vakuutuskaudessa.  

Jos käytät julkisen ja yksityisen puolen palveluita, sinulle sopii suurempi omavastuu. Näin varmistat, että halutessasi pääset nopeammin hoitoon mutta säästät vuosittain vakuutusmaksuissa.

Laaja tapaturmavakuutus – se parempi tapaturmavakuutus 

Laaja tapaturmavakuutus korvaa laajasti erilaisia tapaturmia. Laaja tapaturmavakuutus kattaa kaiken, minkä tapaturmavakuutuskin, mutta laaja tapaturmavakuutus korvaa lisäksi esimerkiksi ponnistuksesta johtuvat vammat. Esimerkiksi jos polven kierukka menee rikki ponnistaessa, laaja tapaturmavakuutus korvaa vamman hoidon. Tavalliset tapaturmavakuutukset eivät korvaisi tällaisen vamman hoitoa. 

Tapaturmavakuutus – edullinen perusvakuutus lapselle

Tapaturmavakuutus on hyvä perusturva, joka jokaisella tulisi olla. Tapaturmavakuutus kattaa sellaisia tapaturmia, joissa vamma johtuu ulkoisesta syystä. Ulkoinen syy voi olla esimerkiksi jäinen tienpinta, haavan aiheuttanut veitsi tai tuli.

Tapaturmavakuutus korvaa vamman tutkimuksen mutta jättää jatkohoidon omalle vastuulle, jos vamman vakavuus johtuu aiemmasta viasta, eikä tapaturmasta.

Kun lapsi sairastaa, saat apua 24/7

Lapsiperheessä hoidon tarve syntyy usein yllättäen, kun leikissä kopsahtaa tai kipu itkettää yöllä. Ifin asiakkaana saat apua maksuttomasta If Terveysneuvonnasta, missä sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden ympäri. Jos pohdit, pitääkö lapsi viedä lääkäriin vai riittääkö parantelu kotona, kysy If Terveysneuvonnasta!

Ifin asiakkaana myös lääkärikäynnit sujuvat joutuisasti. Kun käytät If Suorakorvausta, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat lääkärissä useimmiten vain omavastuun. Tiesitkö muuten, että lapsivakuutus korvaa etälääkärikäyntejä siinä missä tavallisia lääkärikäyntejäkin?

turvaa lapsen urheilussa 12-vuotiaaksi asti

Lapsivakuutus ja laaja tapaturmavakuutus ovat rajoituksetta voimassa kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa, kunnes lapsi täyttää 12 vuotta. Lapsesi ei tarvitse erillistä lisenssivakuutusta tai urheiluvakuutusta. Siinä missä lisenssivakuutus on voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa, lapsivakuutus ja laaja tapaturmavakuutus ovat voimassa vuorokauden ympäri kaikissa lajeissa.

Urheiluseuroille yleensä riittää, että kerrot seuralle lapsen vakuutuksen numeron. Tarvittaessa saat erillisen vakuutustodistuksen Omien sivujen kautta. 

Kun lapsi täyttää 12 vuotta, voit hankkia urheiluvakuutuksen kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja varten. Lue lisää urheiluvakuutuksesta

If Etuohjelma -asiakkaalle lapsen vakuutus edullisemmin

Saat 10–15 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan (poikkeuksena järjestöasiakkaan Primus-tapaturmavakuutus). Tämän jatkuvan alennuksen lisäksi saat lapsen vakuutuksen huomattavasti muita edullisemmin.


Lapsivakuutuksen hinta: esimerkkejä

Lapsivakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi vakuutuksen laajuus ja omavastuu, lapsen ikä, kodin sijainti sekä mahdolliset asiakkuusalennukset.

Alla olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia. Saat oman hintasi lapsivakuutuksen hintalaskurista, kun syötät laskuriin perustiedot sinusta ja lapsestasi. Hinnan laskeminen ei sido sinua mihinkään.

 • Lapsivakuutuksen hinta viikon ikäiselle vauvalle, asuinpaikka Tampere: 26 euroa kuukaudessa.
 • Lapsivakuutuksen hinta 3-vuotiaalle lapselle, asuinpaikka Tampere: 22 euroa kuukaudessa.
 • Lapsivakuutuksen hinta 7-vuotiaalle lapselle, asuinpaikka Tampere: 15 euroa kuukaudessa.

Lapsivakuutus myönnetään vähintään 7 vuorokautta, enintään 14 vuotta vanhalle lapselle

Voit ottaa lapsivakuutuksen vähintään 7 päivän ikäiselle, enintään 14-vuotiaalle lapsellesi. Suosittelemme vakuutuksen ottamista mahdollisimman nuorena, ennen kuin lapsesi ehtii sairastella. Näin saatte mahdollisimman kattavan vakuutusturvan ilman rajoitusehtoja.

Vakuutuksen voimassaolo eri vakuutuksissa

 • lapsivakuutus: voimassa 80-vuotiaaksi asti
 • laaja tapaturmavakuutus: voimassa 65-vuotiaaksi asti
 • tapaturmavakuutus: voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Jos haluat vakuuttaa syntymättömän lapsesi, tutustu raskausaikana otettavaan syntymättömän lapsen vakuutukseen.

Jos etsit vakuutusta yli 14-vuotiaalle lapsellesi, tutustu aikuisen sairaus- ja tapaturmavakuutuksiin.

Lapsen tapaturmavakuutus yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenille

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä saat lapsen tapaturmavakuutuksen todella edullisesti. Vakuutus on voimassa aina ja kaikkialla – myös kilpaurheilussa sekä aina ilman omavastuuta. Tarkista, kuulutko yhteistyöjärjestöömme.

Lapsen Primus-tapaturmavakuutuksen ostat kätevästi osoitteesta lapsenturva.fi. Saat Primus- tapaturmavakuutukseen lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Primus-vakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Terveysselvitys oston jälkeen

Jos ostat lapsivakuutuksen, sinun pitää oston jälkeen täyttää helppo selvitys lapsesi terveydentilasta. Saat selkeät ohjeet oston jälkeen. Vakuutuksen voimaantulo edellyttää terveysselvityksen täyttämistä. Sinun ei tarvitse liittää terveysselvitykseen lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoa. Saat vakuutuskirjan, kun vakuutuksesi astuu voimaan. Useimmiten päätös vakuutuksen myöntämisestä tulee vuorokauden sisällä.

Täytä terveysselvitys 14 vuorokauden sisällä vakuutuksen hankkimisesta. 

Vakuutusehdot ja -oppaat