Lapsivakuutus 7 vrk–14-vuotiaalle

Lapsivakuutuksen ansiosta lapsesi pääsee nopeasti ja jonottamatta hoitoon. Saat rahat tilillesi nopeasti, joten voitte keskittyä parantumiseen.

  • If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen
  • Kattaa myös fysioterapian ilman lisämaksua
  • Lapsivakuutus korvaa reseptilääkkeet, myös perusvoiteet

 ​​​Lapsivakuutus on tapaturmat ja sairaudet kattava vakuutus lapselle, joka korvaa esimerkiksi lääkärikuluja ja lääkkeitä. Voit ottaa lapsivakuutuksen jo raskausaikana tai lapsen syntymän jälkeen.
Tältä sivulta voit ostaa vakuutuksen vähintään viikon ikäiselle lapselle. Jos etsit vakuutusta syntymättömälle lapsellesi, tutustu syntymättömän lapsen vakuutukseen.

Mitä lapsivakuutus korvaa? Sairaus Laaja Tapaturma Tapaturma

Tapaturmien hoitokulut – saat korvauksen lapsesi tapaturmien hoitokuluista (mm. käynnit yksityislääkärillä).

checkmark checkmark checkmark

Pysyvä vammautuminen – saat verottoman korvauksen, jos lapsesi vammautuu pysyvästi tapaturman takia.

checkmark checkmark checkmark

If Terveysneuvonta – sairaanhoitaja neuvoo terveysasioissa 24/7. 

checkmark checkmark checkmark

Yleisimmät rasitusvammat – saat korvauksen lapsesi yleisimpien rasitusvammojen hoitokuluista (mm. käynnit yksityislääkärillä).

checkmark checkmark

Fysikaalinen hoito tapaturmissa – lapsesi saa tukea tapaturmista ja rasitusvammoista toipumiseen.

checkmark checkmark

Voimassa 12-vuotiaaksi asti kaikissa harrastuksissa – et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

checkmark checkmark

Sairauden hoitokulut – saat korvauksen myös sairauksien hoitokuluista (mm. käynnit yksityislääkärillä).

checkmark

Fysikaalinen hoito sairauksissa – lapsesi saa tukea myös sairaudesta toipumiseen.

checkmark

If Suorakorvaus – lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat vain omavastuun.

checkmark

Lapsivakuutus – jonottamatta hoitoon

Lapsivakuutus eli lapsen sairausvakuutus korvaa laajasti erilaisia tapaturmia ja sairauksia. Lapsivakuutuksen turvin voit hakeutua suoraan erikoislääkärin hoitoon, ja tuolloin hyvä hoito ei ole rahasta kiinni. Vakuutus korvaa lääkäri-, tutkimus- ja lääkekulujen lisäksi fysikaalisen hoidon kustannuksia.

Lapsivakuutuksen ansiosta voit itse valita itsellesi sopivimman lääkäriajan sekä lääkärin ja voit mennä erikoislääkärille ilman lähetettä. Lapsen vakuutus helpottaa arkeasi, kun tarvitset lapsellesi hoitoa tai apua hoidon tarpeen arviointiin.

Lapsivakuutuksen hinta

Lapsivakuutuksen hinta riippuu lapsen iästä, vakuutuksen laajuudesta sekä omavastuun suuruudesta. Siihen vaikuttavat myös asuinpaikka ja mahdolliset alennukset. 

Jos haluat käydä useimmiten yksityisellä lääkärillä, sinun kannattaa valita pienempi omavastuu. Omavastuu vähennetään vain kerran vakuutuskaudessa.  

Jos käytät julkisen ja yksityisen puolen palveluita, sinulle sopii suurempi omavastuu. Näin varmistat, että halutessasi pääset nopeammin hoitoon mutta säästät vuosittain vakuutusmaksuissa.

Laaja tapaturmavakuutus – se parempi tapaturmavakuutus 

Laaja tapaturmavakuutus korvaa laajasti erilaisia tapaturmia. Laaja tapaturmavakuutus kattaa kaiken, minkä tapaturmavakuutuskin, mutta laaja tapaturmavakuutus korvaa lisäksi esimerkiksi ponnistuksesta johtuvat vammat. Esimerkiksi jos polven kierukka menee rikki ponnistaessa, laaja tapaturmavakuutus korvaa vamman hoidon. Tavalliset tapaturmavakuutukset eivät korvaisi tällaisen vamman hoitoa. 

Tapaturmavakuutus – edullinen perusvakuutus lapselle

Tapaturmavakuutus on hyvä perusturva, joka jokaisella tulisi olla. Tapaturmavakuutus kattaa sellaisia tapaturmia, joissa vamma johtuu ulkoisesta syystä. Ulkoinen syy voi olla esimerkiksi jäinen tienpinta, haavan aiheuttanut veitsi tai tuli.

Tapaturmavakuutus korvaa vamman tutkimuksen mutta jättää jatkohoidon omalle vastuulle, jos vamman vakavuus johtuu aiemmasta viasta, eikä tapaturmasta.

Kun lapsi sairastaa, saat apua 24/7

Lapsiperheessä hoidon tarve syntyy usein yllättäen, kun leikissä kopsahtaa tai kipu itkettää yöllä. Ifin asiakkaana saat apua maksuttomasta If Terveysneuvonnasta, missä sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden ympäri. Jos pohdit, pitääkö lapsi viedä lääkäriin vai riittääkö parantelu kotona, kysy If Terveysneuvonnasta!

Ifin asiakkaana myös lääkärikäynnit sujuvat joutuisasti. Kun käytät If Suorakorvausta, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat lääkärissä useimmiten vain omavastuun. Tiesitkö muuten, että lapsivakuutus korvaa etälääkärikäyntejä siinä missä tavallisia lääkärikäyntejäkin?

Vakuutus kouluikäiselle - miksi se kannattaa ottaa?

Nopea pääsy lastenlääkärille helpottaa arkea myös kouluikäisten kanssa. Koululaisilla voi ilmetä pitkäaikaisia sairauksia, kuten astma, erilaiset ihottumat ja allergiat, joiden hoito yksityisillä erikoislääkäreillä on vaivatonta.

Vanhemmille lapsille tapahtuu pikkulapsia enemmän tapaturmia, jolloin lapsivakuutuksen avulla pääsee mutkattomasti esimerkiksi ortopedin tai muiden tapaturmiin perehtyneiden lääkärien hoitoon.

Etälääkäri auttaa monissa isompien lasten vaivoissa ja avun saa aina juuri sinne, missä itse on.

Lapsen urheiluvakuutus turvaa 12-vuotiaaksi asti

Lapsivakuutus ja laaja tapaturmavakuutus ovat rajoituksetta voimassa kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa, kunnes lapsi täyttää 12 vuotta. Lapsesi ei tarvitse erillistä lisenssivakuutusta tai urheiluvakuutusta. Siinä missä lisenssivakuutus on voimassa ainoastaan yhdessä urheilulajissa, lapsivakuutus ja laaja tapaturmavakuutus ovat voimassa vuorokauden ympäri kaikissa lajeissa.

Urheiluseuroille yleensä riittää, että kerrot seuralle lapsen vakuutuksen numeron. Tarvittaessa saat erillisen vakuutustodistuksen Omien sivujen kautta. 

Kun lapsi täyttää 12 vuotta, voit hankkia urheiluvakuutuksen kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja varten. Lue lisää urheiluvakuutuksesta

Lapsen vakuutus edullisemmin If Etuohjelma -asiakkaalle

Saat 10–16 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan. Tämän jatkuvan alennuksen lisäksi saat lapsen vakuutuksen huomattavasti muita edullisemmin.