Keskeytysvakuutus

Keskeytysvakuutuksella suojaat liiketoiminnan katteen myös vahingon sattuessa ja turvaat palkanmaksun, vaikka yritystoiminta keskeytyisi.

Haluatko tarjouksen keskeytysvakuutuksesta?

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
  • Suojaa liiketoimintasi tulos

  • Säilytä yrityksen maksuvalmius myös vahingon sattuessa

  • Jatka yritystoimintaa vahingosta huolimatta

Keskeytysvakuutus korvaa

Keskeytysvakuutuksella vakuutetaan katemenetyksiä, vuokratulomenetyksiä tai lisäkustannuksia, jotka johtuvat korvattavasta omaisuusvahingosta.

Vakuutukseen sisältyvät Perus Laaja
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Ei sisältää

Voit lisäksi valita seuraavat vakuutusta laajentavat lisäturvat:

Laajenna kattamaan myös
Vakuutuksen avaintietoesite

Keskeytysvakuutus turvaa toiminnan jatkumisen

Keskeytysvakuutus korvaa yritykselle katemenetyksen, joka syntyy, kun yrityksen toiminta on vaikeutunut tai kokonaan pysähtynyt ennalta-arvaamattoman äkillisen vahinkotapahtuman takia.

Vakuutuksen kohteena on keskeytysvakuutuskate, joka saadaan vähentämällä liikevaihdosta luonteeltaan muuttuvat materiaali- ja palvelukulut.

Keskeytysvakuutus ei ole suoranaisesti omaisuusvakuutus, mutta ne ovat kytköksissä: keskeytysvakuutus turvaa toiminnan jatkumisen korvattavan omaisuusvahingon yhteydessä ja korvaa sitä tuottoa, joka vahingon johdosta jää saamatta.

Katemenetys ja lisäkulut

Keskeytysvakuutuksella vakuutetaan yleisimmin katemenetystä. Joillakin toimialoilla vakuutus voidaan tehdä myös liikevaihdon perusteella.

Joskus toiminnan katteen arviointi on vaikeaa tai katetta ei ylipäätään pidäkään syntyä. Tällöin vakuutuksen kohteena voivat olla lisäkulut, joilla vahingon jälkeen saadaan tuotettua sama toiminta tai palvelu korvaavissa tiloissa tai alihankintana.

Projektikohtainen vakuutus

Jos projektin valmistuminen myöhässä viivästyttää liiketoiminnan aloittamista ja viivästymisen syy on korvattava omaisuusvahinko, projektikohtaisesta myöhästymiskeskeytysvakuutuksesta on apua.

Suojaa kassavirtaa

Omaisuusvahingon seurauksena syntyvä keskeytysvahinko saattaa keskeyttää yritystoiminnan pitkäksikin ajaksi. Kustannuksia syntyy, vaikka toimintaa ei ole, mikä voi pahimmillaan johtaa yritystoiminnan päättymiseen.

Ifin keskeytysvakuutus turvaa yrityksen palkanmaksukyvyn, eikä yrityksen tarvitse lomauttaa työntekijöitään keskeytysajaksi.

Saat meiltä vakuutuksen myös:

  • Vuokratulokeskeytysvakuutus asuntojen ja kiinteistöjen vuokrauksesta syntyvälle vuokratulolle

  • Keskeytysvakuutus lisäkuluille, jotka aiheutuvat toiminnan jatkamisesta poikkeusjärjestelyin

Näin vakuutuksesta on apua

  • Suunnitellun liiketoiminnan tuloksen toteutuminen - Vahingon sattuessa tuottoja ei menetetä pelkästään ajalta, jolloin toiminta on keskeytynyt, vaan myös aiemman markkina-aseman saavuttaminen voi viedä oman aikansa.
  • Lakisääteiset velvoitteet - Vakuutuksen avulla selviät yrityksen lakisääteisistä velvoitteista, kuten lomautusvaroitusajan palkoista.
  • Kiinteät kustannukset - Yrityksen kiinteät kulut tulevat maksettaviksi vahingosta huolimatta. Näitä voivat olla esimerkiksi lainojen korot ja lyhennykset sekä vuokrat.
  • Henkilöstön palkat - Vakuutus auttaa maksamaan henkilöstön palkat keskeytysaikana ja varmistamaan osaavan henkilöstön pysymisen yrityksessä.
  • Toiminnan jatkuminen - Vakuutuksen ansiosta yritys voi jatkaa toimintaa myös vahinkoaikana.

Vahingon jälkeen toiminta voidaan usein aloittaa nopeastikin tilapäisissä toimitiloissa tai käyttää alihankkijoita. Korvausasiantuntijamme auttavat yritystäsi löytämään toimintaasi sopivimman ratkaisun.