Yrityksen sähköauton vakuutus

Vakuutamme yrityksen täyssähkö- ja hybridihenkilöautot sekä -pakettiautot. Voit valita liikennevakuutuksen tai eri kaskovaihtoehtojen väliltä. Laske hinta ja osta vakuutus kätevästi verkosta vaikka heti.

Useampi ajoneuvo kerralla? Pyydä tarjous
  • Sähköautolle sopiva

    Vakuutus kattaa kaikki auton osat, myös akun ja latauskaapelin.

  • 24 h hinaus- ja tiepalvelu

    Tiepalvelu on tukenasi, ja korvaamme myös hinauksen, jos sähkö loppuu kesken ajon.

  • Autamme vakuutusyhtiön vaihdossa

    Halutessasi voimme päättää nykyisen ajoneuvovakuutuksesi toisessa vakuutusyhtiössä.

Yrityksen sähköautovakuutus

Yrityksen sähköautovakuutuksella vakuutamme yrityksen sähkö- ja hybridihenkilöautot sekä pakettiautot.

Meiltä saat pakollisen yrityksen liikennevakuutuksen lisäksi sähköauton kaskovakuutuksen. Luvanvaraisessa käytössä oleville ajoneuvoille on erillinen vakuutus takseille ja lähettiautoille.

Yrityksen sähköauton kasko ja liikennevakuutus

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on ajoneuvolle otettava lakisääteinen vakuutus, joka kattaa auton liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot. Se kattaa ajoneuvon käytöstä liikenteessä aiheutuneet henkilövahingot, ulkopuoliselle aiheutuneet omaisuusvahingot sekä syyttömälle osapuolelle aiheutuneet ajoneuvon vahingot.

Liikennevakuutus ei kata mm. omalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, esimerkiksi yrityksen sähköauton korjauskuluja. Liikennevakuutusta kannattaakin täydentää sähköauton kaskovakuutuksella, jolloin kasko kattaa myös yrityksen ajoneuvolle aiheutuneet vahingot.

Kaskovakuutus

Kaskovakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, joka antaa turvaa yrityksen omistaman sähköauton omaisuusvahingoille. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita yrityksen vakuutustarpeen mukaan: Huippukasko, Täyskasko tai Osakasko. Lähes kaiken kattavaa Huippukaskoa voi vielä täydentää lisäturvilla.

Sähköauton kaskoon sisältyvät kaikki auton osat mukaan lukien akku ja latauskaapeli.

Jos sähkö loppuu kesken ajon, hinausturvasta korvataan täyssähköauton hinaus lähimmälle latauspisteelle tai lataus tapahtumapaikalla, kun tämä on mahdollista.

Mitä yrityksen sähköautovakuutus sisältää? Huippukasko Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Räätälöi vakuutus tarpeisiisi sopivaksi

Alla näet lisäturvia, jotka voit valita riippuen valitsemastasi yllä olevasta ratkaisusta. Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi huippukaskoon tai täyskaskoon.

Lisäturvat Yhdistä Huippukaskoon Yhdistä Täyskaskoon Yhdistä Osakaskoon Yhdistä Liikennevakuutukseen
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Hinta

Sähköauto työsuhdeautona

Täyssähköauto voi työntekijän kannalta olla edullisempi vaihtoehto kuin bensa- tai dieselauto

Työsuhdetäyssähköautojen verotusarvot uudistuivat 1.1.2021. Uusi verotuki tekee täyssähköautoista edullisia työsuhdeautoja, kun niiden verotusarvoa alennettiin 170 eurolla kuukaudessa vuosiksi 2021–2025. Alennettu verotusarvo koskee sekä käyttöetua että vapaata autoetua. Tuen tavoitteena on ollut kasvattaa täyssähköisten autojen suosiota ja alentaa autoilun aiheuttamia päästöjä.

Tuen myötä täyssähköautot ovat selvästi polttomoottoriautoja edullisempia työsuhdeautoina, kun täyssähköauton verotusarvo on 170 euroa vähemmän. Vapaassa autoedussa etu on yhteensä 290 euroa Verohallinnon myöntämän 120 euron käyttökuluihin perustuvan vähennyksen myötä.

Vapaa autoetu vai käyttöetu?

Yrityksen autosääntö määrittää, onko työntekijän autoedussa kyse vapaasta autoedusta vai käyttöedusta. Vapaassa autoedussa työnantaja maksaa kaikki auton omistamiseen ja käyttöön liittyvät kustannukset, myös ajoneuvovakuutuksen. Käyttöetu on kyseessä, kun työntekijä maksaa ainakin työsuhdeauton polttoaine- tai energiakustannuksen. Muut käyttöetuauton kustannukset maksaa yleensä työnantaja.

Täyssähkö, ladattava hybridi vaiko sittenkin bensa?

Sopivan työsuhdeauton valinta voi olla hankalaa, kun vaihtoehtoja ja uutta teknologiaa on runsaasti tarjolla. Me vertailemme eri vaihtoehtoja ja opastamme valinnassa.

Työsuhdeauton valinta

Sähköauton lataus työpaikalla

Latausmahdollisuudet kotona, työmatkan varrella ja työpaikalla vaikuttavat sähköauton hankintaan ja siihen, miten kannattavaa täyssähköauton hankkiminen on.

Lataaminen työpaikalla