Henkilövakuutus turvaa sinut ja perheesi

Henkilövakuutus tulee hätiin, jos sairastut tai loukkaannut. Taloudellisen turvan lisäksi saat joukon palveluita, joilla haluamme tukea asiakkaidemme hyvinvointia. Me suomalaiset vakuutamme tyypillisesti kaiken muun, auton ja talon, paitsi itsemme. Vaikka sinähän olet kaikkein tärkein. Tutustu henkilövakuutuksiimme ja valitse itsellesi sopivin.

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Henkilövakuutukset

Henkilövakuutus turvaa terveytesi – se tulee hätiin, jos sairastut tai loukkaannut. Tutustu Ifin henkilövakuutuksiin ja osta helposti netistä!

 • Vakavat sairaudet ovat yllättävän yleisiä

  Joka viides suomalainen sairastuu syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen 65 vuoden ikään mennessä. (Lähde: Mandatum Life)

 • Myös nuorempien on hyvä varautua

  Noin puolet työkyvyttömyyseläkkeistä alkaa alle 55-vuotiaana.

 • Tapaturma voi sattua kenelle tahansa

  Kaatumiset ja putoamiset aiheuttavat suomalaisille vuosittain 200 000 vammaa.


Nopea hoitoon pääsy myös helpottaa arkea. Voit valita itse, milloin menet lääkäriin, etkä joudu viettämään aikaasi päivystysjonossa.

Henkilövakuutus täydentää sosiaaliturvaa ja työnantajan tarjoamaa turvaa

Moni ei vakuuta itseään tai perhettään, koska julkiset terveyspalvelut toimivat Suomessa hyvin. Vapaaehtoiset henkilövakuutukset kuitenkin nimenomaan täydentävät Suomen sosiaaliturvaa ja työnantajan tarjoamaa turvaa, eivät korvaa niitä.

Julkisessa terveydenhuollossa ongelmana ovat useasti pitkät jonotusajat etenkin silloin, kun vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa. Jonottaessa parantumisesi ja työhön paluusi voivat pitkittyä.

Työnantajan ottamat vakuutukset kattavat ammattitaudit ja työtapaturmat. Työterveyshuolto tuo turvaa yksittäisten lääkärissäkäyntien ja tutkimusten varalle, mutta diagnoosin jälkeen voit joutua itse maksamaan erityislääkärikäynnit, leikkaukset, kuntoutuksen ja lääkkeet. Lisäksi pitkällä sairauslomalla tulotaso tippuu merkittävästi, jolloin toimeentulovakuutus auttaa.

Ifin henkilövakuutukset verkosta

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi, jos sinä menehdyt yllättäen.

Sairausvakuutus antaa vapautta valita hoitoajat, ja se korvaa myös käynnit erikoislääkärillä, leikkaukset ja lääkkeet. Sairausvakuutus korvaa sekä tapaturmien että sairauksien hoitoa. 

Tapaturmavakuutus varmistaa nopean hoitoon pääsyn tapaturman jälkeen, niin että parantuminen voi alkaa heti. Voit valita tarpeidesi mukaan tavallisen tai laajan tapaturmavakuutuksen. Laaja tapaturmavakuutus korvaa myös esimerkiksi rasitusvammoja ja venähdyksiä, toisin kuin tavallinen tapaturmavakuutus.

Vakavan sairauden turvasta saat kerralla suuremman korvauksen, jos sairastut tai loukkaannut vakavasti. Saat verovapaan korvauksen heti diagnoosin jälkeen ja voit käyttää sen parhaaksi katsomallasi tavalla. Jos pohdit syöpävakuutuksen hankkimista, vilkaise syövät kattavien vakuutusten vertailu

Vauvavakuutus eli syntymättömän lapsen vakuutus turvaa odottavan äidin ja pienokaisen. Käytännössä kyse on laajennetusta lapsivakuutuksesta, joka on tukenasi raskausajasta lähtien.

Lapsivakuutus korvaa muun muassa lääkärikäyntejä, leikkauksia, lääkärin määräämiä lääkkeitä sekä vakavampia sairastumisia ja loukkaantumisia.

Matkavakuutus (virallisesti matkustajavakuutus) korvaa esimerkiksi, jos sairastut tai loukkaannut matkalla. Älä koskaan lähde ulkomaille ilman matkavakuutusta.

Urheiluvakuutus korvaa, jos loukkaannut urheillessa. Tarvitset urheiluvakuutuksen, jos harrastat riskialttiita lajeja tai urheilet urheiluseurassa.

Työkyvyttömyysvakuutus ja toimeentulovakuutus asiakaspalvelusta

Pysyvän työkyvyttömyyden turva on työkyvyttömyysvakuutus, josta saat kertakorvauksen, jos menetät työkykysi ja joudut jäämään pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle. Saat tämän turvan verkosta, kun ostat samalla sairausvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen. Jos haluat ostaa turvan erikseen, se onnistuu asiakaspalvelustamme.

Päivärahaturva on toimeentulovakuutus, joka paikkaa ansionmenetyksiä pitkän sairausloman aikana. Kelan päiväraha on ainoastaan noin 40–60 % ansiotuloistasi. Saat tämän turvan asiakaspalvelustamme.

Tarvitsetko apua henkilövakuutuksen valintaan?

Me tiedämme, että henkilövakuutusviidakossa luoviminen ei ole välttämättä se helpoin tehtävä. Siksi teimme avuksesi henkilövakuutustestin, joka kertoo sinulle muutamassa minuutissa, millaisia vakuutuksia suosittelemme sinulle ja perheellesi. 

Siirry henkilövakuutustestiin

Kaikki vakuutukset kuntoon kerralla

Voit ostaa lähes kaikki vakuutukset verkkokaupasta vuorokauden ympäri, ja saat asiantuntijalta apua vakuutuksen valintaan asiakaspalvelustamme.

Vakuutuksiin kuuluu elämää helpottavia palveluita

Tiesitkö, että saat Ifin henkilövakuutusten mukana arkea helpottavia palveluita?

Lue lisää If Terveys -palveluista, joihin kuuluu terveysneuvontaa, etälääkäri ja suorakorvaus.

Lisäksi Ifin asiakkaana saat palvelua viikon jokaisena päivänä. Asiakaspalvelumme on auki myös viikonloppuisin. Lataa puhelimeesi uusi If Mobiili-sovellus ja hoidat vakuutusasioitasi helposti mistä vain!

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Henkilövakuutukset