Henkilövakuutus turvaa sinut ja perheesi

Me suomalaiset vakuutamme tyypillisesti kotimme ja automme, mutta unohdamme usein vakuuttaa tärkeimmän eli itsemme ja perheemme. Tutustu Ifin henkilövakuutuksiin!

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Henkilövakuutukset

Henkilövakuutus turvaa terveytesi – se tulee hätiin, jos sairastut tai loukkaannut. Tutustu Ifin henkilövakuutuksiin ja osta helposti netistä!

Nopea hoitoon pääsy myös helpottaa arkea. Voit valita itse, milloin menet lääkäriin, etkä joudu viettämään aikaasi päivystysjonossa.


 • Vakavat sairaudet ovat yllättävän yleisiä

  Joka viides suomalainen sairastuu syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen 65 vuoden ikään mennessä. (Lähde: Mandatum Life)

 • Myös nuorempien on hyvä varautua

  Noin puolet työkyvyttömyyseläkkeistä alkaa alle 55-vuotiaana.

 • Tapaturma voi sattua kenelle tahansa

  Kaatumiset ja putoamiset aiheuttavat suomalaisille vuosittain 200 000 vammaa.

Henkilövakuutus täydentää sosiaaliturvaa ja työnantajan tarjoamaa turvaa

Moni ei vakuuta itseään tai perhettään, koska julkiset terveyspalvelut toimivat Suomessa hyvin. Vapaaehtoiset henkilövakuutukset kuitenkin nimenomaan täydentävät Suomen sosiaaliturvaa ja työnantajan tarjoamaa turvaa, eivät korvaa niitä.

Julkisessa terveydenhuollossa ongelmana ovat useasti pitkät jonotusajat etenkin silloin, kun vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa. Jonottaessa parantumisesi ja työhön paluusi voivat pitkittyä.

Työnantajan ottamat vakuutukset kattavat ammattitaudit ja työtapaturmat. Työterveyshuolto tuo turvaa yksittäisten lääkärissäkäyntien ja tutkimusten varalle, mutta diagnoosin jälkeen voit joutua itse maksamaan erityislääkärikäynnit, leikkaukset, kuntoutuksen ja lääkkeet. Lisäksi pitkällä sairauslomalla tulotaso tippuu merkittävästi, jolloin toimeentulovakuutus auttaa.

Ifin henkilövakuutukset Verkosta

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi, jos sinä menehdyt yllättäen.

Sairausvakuutus antaa vapautta valita hoitoajat, ja se korvaa myös käynnit erikoislääkärillä, leikkaukset ja lääkkeet. Sairausvakuutus korvaa sekä tapaturmien että sairauksien hoitoa. 

Tapaturmavakuutus varmistaa nopean hoitoon pääsyn tapaturman jälkeen, niin että parantuminen voi alkaa heti. Voit valita tarpeidesi mukaan tavallisen tai laajan tapaturmavakuutuksen. Laaja tapaturmavakuutus korvaa myös esimerkiksi rasitusvammoja ja venähdyksiä, toisin kuin tavallinen tapaturmavakuutus.

Vakavan sairauden turvasta saat kerralla suuremman korvauksen, jos sairastut tai loukkaannut vakavasti. Saat verovapaan korvauksen heti diagnoosin jälkeen ja voit käyttää sen parhaaksi katsomallasi tavalla. Jos pohdit syöpävakuutuksen hankkimista, vilkaise syövät kattavien vakuutusten vertailu

Vauvavakuutus eli syntymättömän lapsen vakuutus turvaa odottavan äidin ja pienokaisen. Käytännössä kyse on laajennetusta lapsivakuutuksesta, joka on tukenasi raskausajasta lähtien.

Lapsivakuutus korvaa muun muassa lääkärikäyntejä, leikkauksia, lääkärin määräämiä lääkkeitä sekä vakavampia sairastumisia ja loukkaantumisia.

Matkavakuutus (virallisesti matkustajavakuutus) korvaa esimerkiksi, jos sairastut tai loukkaannut matkalla. Älä koskaan lähde ulkomaille ilman matkavakuutusta.

Urheiluvakuutus korvaa, jos loukkaannut urheillessa. Tarvitset urheiluvakuutuksen, jos harrastat riskialttiita lajeja tai urheilet urheiluseurassa.

Työkyvyttömyysvakuutus ja toimeentulovakuutus asiakaspalvelusta

Pysyvän työkyvyttömyyden turva on työkyvyttömyysvakuutus, josta saat kertakorvauksen, jos menetät työkykysi ja joudut jäämään pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle. Saat tämän turvan asiakaspalvelustamme tai verkosta, kun ostat samalla sairausvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen.

Päivärahaturva on toimeentulovakuutus, joka paikkaa ansionmenetyksiä pitkän sairausloman aikana. Kelan päiväraha on ainoastaan noin 40–60 % ansiotuloistasi. Saat tämän turvan asiakaspalvelustamme.

Tarvitsetko apua henkilövakuutuksen valintaan?

Me tiedämme, että henkilövakuutusviidakossa luoviminen ei ole välttämättä se helpoin tehtävä. Siksi teimme avuksesi henkilövakuutustestin, joka kertoo sinulle muutamassa minuutissa, millaisia vakuutuksia suosittelemme sinulle ja perheellesi. 

Siirry henkilövakuutustestiin

Kaikki vakuutukset kuntoon kerralla

Voit ostaa lähes kaikki vakuutukset verkkokaupasta vuorokauden ympäri, ja saat asiantuntijalta apua vakuutuksen valintaan asiakaspalvelustamme.

Vakuutuksiin kuuluu elämää helpottavia palveluita

Tiesitkö, että saat Ifin henkilövakuutusten mukana arkea helpottavia palveluita? Jos sinulla on mikä tahansa henkilövakuutus, saat vastaukset terveyteen liittyviin kysymyksiisi vuorokauden ympäri If Terveysneuvonnasta.

Jos sinulla on Ifin sairausvakuutus, kokeile If Suorakorvausta – lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun.

Aina terveysvaivat eivät vaadi käyntiä lääkärissä, vaan etälääkäristä voi olla apua. Lue lisää, miten sinä voit Ifin asiakkaana hyötyä etälääkäripalvelusta.

Lisäksi Ifin asiakkaana saat palvelua viikon jokaisena päivänä. Asiakaspalvelumme on auki myös viikonloppuisin. Lataa puhelimeesi uusi If Mobiili-sovellus ja hoidat vakuutusasioitasi helposti mistä vain!


Lue lisää työnantajan tarjoamista vakuutuksista

Työtapaturmavakuutus eli lakisääteinen tapaturmavakuutus lyhyesti

 • Työnantaja ottaa työntekijöilleen.
 • Vakuutus kattaa ammattitaudit ja tapaturmat työaikana, työmatkalla ja työhön liittyvissä olosuhteissa.
 • Vakuutus korvaa hoitokustannukset, ansionmenetykset, kuntoutuksen sekä menehtymiseen tai työkyvyttömyyteen johtaneen menetyksen.

Työtapaturmavakuutus ei kata esimerkiksi

 • vapaa-ajan tapaturmia
 • urheillessa sattuvia tapaturmia (kun urheilet vapaa-ajalla)
 • sairauksia, jotka eivät liity työhön.

Työnantajalla on velvollisuus järjestää työntekijöilleen työterveyshuolto. Työterveyshuolto kattaa tyypillisesti yksittäisiä lääkärikäyntejä ja tutkimuksia, mutta diagnoosin jälkeen voit joutua maksamaan kulut itse esimerkiksi erityislääkärikäynneistä, leikkauksista ja lääkkeistä.

Työnantajalla on lisäksi lakisääteinen velvollisuus vakuuttaa työntekijänsä ryhmähenkivakuutuksella. Tästä vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus perheellesi, jos sinä menehdyt.

Työnantaja voi ottaa työntekijöilleen myös vapaaehtoisia vakuutuksia, esimerkiksi matka- tai sairausvakuutuksen. Kannattaa huomata, että työnantajan tarjoamat vakuutukset ovat sidoksissa työsuhteeseesi, ja ne päättyvät, jos vaihdat työpaikkaa.

Voit halutessasi täydentää työterveyshuollon tarjoamaa turvaa henkilövakuutuksella. Kun valitset sairausvakuutuksen, jossa on korkea omavastuu, vakuutus auttaa silloin, kun työterveyshuollon rajat tulevat vastaan. Tällöin vakuutus korvaa hoitokuluja, jos esimerkiksi sairastut tai loukkaannut vakavasti.

Voit varautua yleisimpiin vakaviin sairauksiin vakavan sairauden turvan avulla. Henkivakuutus pitää puolestaan huolta perheesi taloudellisesta tasapainosta, jos sinä menehdyt yllättäen.

Lue lisää Suomen sosiaaliturvasta

Yhteiskunnan järjestämä sosiaaliturva tarjoaa minimitoimeentulon, mutta se ei välttämättä vastaa elintasoa, johon sinä ja perheesi olette tottuneet. Julkinen terveydenhuolto varmistaa hoitoon pääsyn, mutta voit joutua odottamaan jonoissa joskus pitkänkin aikaa.

Pitkä sairausloma

Kela maksaa sairauspäivärahaa 300 vuorokautta. Päiväraha on ansiotasostasi riippuen noin 40–60 % tuloistasi. Ifin päivärahaturva paikkaa ansionmenetyksiä pitkän sairausloman aikana. Saat tämän turvan asiakaspalvelustamme.

Työkyvyttömyys

Jos joudut työkyvyttömyyseläkkeelle, tulosi tippuvat pysyvästi noin puoleen.

Keskimäärin työkyvyttömyyseläke on noin 1000 €/kk. Saat Ifin pysyvän työkyvyttömyyden turvasta kertakorvauksen, jos joudut jäämään pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle. Saat turvan asiakaspalvelustamme tai verkosta, kun ostat samalla sairausvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen.

Menehtyminen

Yhteiskunta ei lähtökohtaisesti turvaa perheesi taloutta, jos sinä menehdyt yllättäen. Kela myöntää perhe-eläkettä menehtyneen leskelle ja alaikäisille lapsille. Eläkkeen määrä lasketaan sen työkyvyttömyyseläkkeen perusteella, jonka menehtynyt olisi saanut kuolinhetkellään.

Leski voi saada enintään puolet menehtyneen eläkkeestä, tosin eläkkeen määrään vaikuttavat esimerkiksi lasten lukumäärä. Vapaaehtoinen henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi.

Liikenteessä sattuvat vahingot

Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot, joita moottoriajoneuvo aiheuttaa esimerkiksi liikenneonnettomuudessa. Saat Ifistä kattavat vakuutukset autollesi.

Matkalla loukkaantuminen tai sairastuminen

Matkustaessasi EU-maissa saat käyttää julkisen terveydenhuollon palveluita paikallisten tavoin, kun sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kaikissa maissa hoito ei ole kuitenkaan ilmaista, ja julkisen terveydenhuollon taso vaihtelee maittain.

Eta-maissa ja Sveitsissä palveluntarjoaja saa itse päättää, ottaako se hoitoon ulkomailta tulevia potilaita. Jos menet lääkäriin muualla kuin EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä, olet itse vastuussa kaikista kustannuksista, jos sinulla ei ole matkavakuutusta.

Suomen sosiaaliturva ei koskaan kata potilaan kuljetusta Suomeen. Maksat itse esimerkiksi ambulanssilennon kustannukset, jos sinulta puuttuu matkavakuutus.

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Henkilövakuutukset