Matkatavaravahinko

Matkatavaroilla tarkoitetaan matkalla mukana olevaa omaisuutta, kuten vaatteita, kameraa, kosmetiikkaa, suksia jne.

Matkatavarat sisältyvät yleensä kotivakuutukseen. Voit tarkistaa vakuutuksesi kattavuuden Omilta sivuilta. Matkatavarat voivat olla vakuutettuna myös erillisellä matkatavaravakuutuksella.

  1. Tutustu alla oleviin esimerkkeihin ja tee vahinkoilmoitus.
  2. Käsittelemme asiasi viipymättä. Jos tarvitsemme sinulta lisätietoja tai tositteita, otamme sinuun yhteyttä.

Apua ulkomailla

Saat kauttamme puhelimitse apua vuorokauden ympäri. 

Soita +358 10 19 19 19

Vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Saat vastauksena ohjeet jatkoa varten. Omat sivut palvelevat 24/7.

Tee vahinkoilmoitus

Matkatavaroiden myöhästyminen, vahingoittuminen tai katoaminen lennolla

Jos lähtöselvitetyt matkatavarasi viivästyvät tai vahingoittuvat EU-maan lentoyhtiön kuljetuksessa, hae korvausta ensisijaisesti lentoyhtiöltä.

Korvausta tulee hakea lentoyhtiöltä kirjallisesti mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 7 päivän kuluessa siitä, kun matkustaja on saanut vahingoittuneet matkatavarat takaisin ja viivästyneille matkatavaroille aiheutuneista vahingoista 21 päivän kuluessa siitä, kun matkustaja on saanut matkatavarat takaisin.

Voit hakea korvausta välttämättömyystarvikkeisiin koti- tai matkavakuutuksestasi, jos matkatavarat ovat myöhässä yli 6 tuntia saapuessasi matkakohteeseen. Korvausta maksetaan enintään 80 euroa vuorokaudessa matkustajaa kohden ja enintään 320 euroa/matkustaja.

Korvausta välttämättömyystarvikkeista et voi saada kun palaat matkalta kotiin.

Tarkemmat toimintaohjeet löydät lentoyhtiön sivuilta

Matkatavara varastettu

Tee mahdollisuuksien mukaan rikosilmoitus paikalliselle poliisille tai oppaalle. Vahinkoilmoituksen voit tehdä kotiin palattuasi. Muista, että korvausta on haettava vuoden sisällä tapahtumasta.

Passin, viisumin ja matkalippujen varkaus-, murto- ja ryöstötapauksissa ulkomailla korvataan myös niiden hankkimisesta aiheutuneet kohtuulliset ylimääräiset matka-, puhelin- ja yöpymiskustannukset.

Rahan lähettäminen ulkomaille (FOREX)

Ulkoministeriön 24/7 päivystys auttaa ulkomailla hätään joutuneita, puh. +358 9 1605 5555.

Pankki-/luottokortin kuolettaminen

Korttien sulkupalvelu puh. +358 20 333.

Matkalla rikkoutunut omaisuus

Vahinkosi käsittely on nopeampaa, kun sinulla on antaa tiedot vahingoittuneen omaisuuden merkistä, mallista, iästä ja hinnasta.

Kun kyseessä on kalliin laitteen rikkoutuminen, sen korjaaminen saattaa olla edullisin vaihtoehto. Tällöin tarvitsemme myös tiedon siitä, mitä laitteen korjaaminen maksaisi. Tämän tiedon taritsemme myös siinä tapauksessa, että tilalle hankitaan uusi laite.

Vahinkoilmoituksen ehdit tekemään, kun olet palannut kotiin ja sinulla on koottuna yllä mainitut tiedot. Käsittelemme vahinkoasiasi niin pian kuin mahdollista. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä.

Älä hävitä vahingoittunutta tavaraa ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

Sinulle voi olla hyötyä myös:

Ilmoita vahingosta kätevästi ja katso vinkit matkalle