Matkatavaravahinko

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Ilmoita vahingosta, joka on sattunut matkatavaroillesi. Matkatavaroilla tarkoitetaan matkalla mukana olevaa omaisuutta, kuten vaatteita, kameraa, kosmetiikkaa, suksia jne. Matkatavarat sisältyvät koti-irtaimistovakuutukseen.

Matkatavarat voivat olla vakuutettuna myös erillisellä matkatavaravakuutuksella. Lisäksi ne sisältyvät myös joidenkin ammattiliittojen matkavakuutukseen.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Ohjeet vahinkoilmoituksen tekoon

Vahinkosi käsittely on nopeampaa, mikäli sinulla on antaa tiedot vahingoittuneen omaisuuden merkistä, mallista, iästä ja hinnasta.

Mikäli kyseessä on kalliin laitteen rikkoutuminen ja laitteen korjaaminen saattaisi olla edullisin vaihtoehto, tarvitsemme myös tiedon siitä, paljonko laitteen korjaaminen maksaisi. Tämä tieto tarvitaan myös siinä tapauksessa, että tilalle hankitaan uusi laite. Vahinkoilmoituksen ehdit tekemään, kun olet palannut kotiin ja sinulla on koottuna yllä mainitut tiedot.

Käsittelemme vahinkoasiasi niin pian kuin mahdollista. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä.

Älä hävitä vahingoittunutta tavaraa ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

Jos kyseessä on varkaus

Tee mahdollisuuksien mukaan rikosilmoitus paikalliselle poliisille - tai ilmoita ainakin oppaalle. Vahinkoilmoituksen voit tehdä kotiin palattuasi. Muista, että korvausta on haettava vuoden sisällä tapahtumasta.

Huom! Passin, viisumin ja matkalippujen varkaus-, murto- ja ryöstötapauksissa ulkomailla korvataan myös niiden hankkimisesta aiheutuneet kohtuulliset ylimääräiset matka-, puhelin- ja yöpymiskustannukset.

Lentoyhtiön vastuu matkatavaroistasi

Jos lähtöselvitetyt matkatavarasi tuhoutuvat, vahingoittuvat, viivästyvät tai katoavat kokonaan ja vastuussa on EU-maan lentoyhtiö, hae korvausta ensisijaisesti lentoyhtiöltä.

Korvausta tulee hakea lentoyhtiöltä kirjallisesti mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 7 päivän kuluessa siitä, kun matkustaja on saanut vahingoittuneet matkatavarat takaisin ja viivästyneille matkatavaroille aiheutuneista vahingoista 21 päivän kuluessa siitä, kun matkustaja on saanut matkatavarat takaisin.

Siltä osin kuin lentoyhtiö ei maksa korvausta, voit hakea korvausta koti- tai matkavakuutuksestasi.

Sinulle voi olla hyötyä myös:

Ilmoita vahingosta kätevästi ja katso vinkit matkalle