Venevakuutus

Verkkokaupastamme saat heti hinnan venevakuutukselle moottoriveneeseen, purjeveneeseen tai vesiskootteriin. Kuukausilaskutus hoituu helposti, ja alennusta saat myös veneilytutkinnosta.

 • Venevakuutus ilman myrskyrajoja

  Korvaamme vahingot tuulen nopeudesta riippumatta​.

 • Täyskaskoon heti 60 % bonus

  ​ Kattavin turva vesille ja veneen säilytykseen edullisesti.

 • Suomen pienin omavastuu

  Omavastuu vain 100 euroa varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa.


Mitä venevakuutus korvaa? Osakasko Täyskasko
Veneilyvahinko (esim. myrsky, tuulenpuuska, karilleajo tai törmäys)

Korvaamme tyypillisiä veneilyvahinkoja, kuten myrskyn, pohjakosketuksen, karilleajon tai yhteentörmäyksen aiheuttamia vahinkoja. Korvaamme veneilyvahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta.

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu.

Veneelle sattuneiden vahinkojen lisäksi korvaamme onnettomuuden yhteydessä:

 • Kipparin ja matkustajien kotiinkuljetukset 1000 euroon saakka
 • Kustannuksia veneen vesiltänostosta ja -laskusta sekä kuljetuksesta korjaamoon
 • Hylyn poistamisesta aiheutuvia kustannuksia, jos hylky on vesiliikenteelle vaaraksi
Uppoaminen tai vuoto

Korvaamme veneen rikkoutumisesta johtuvan uppoamisen ja veden sisään tunkeutumisesta aiheutuneita vahinkoja, kun esimerkiksi veneen runko tai läpivienti rikkoontuu.

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu.

Konerikko (maksullinen lisäturva)

Korvaamme päämoottorin, voimansiirron ja potkurin rikkoutumisia, jotka aiheutuvat sisäisestä syystä. Esimerkiksi koneelle tulee kesken ajon tekninen vika, ja matka ei voi jatkaa. Ulkoisesta syystä kuten karilleajosta moottorille aiheutuneet vahingot korvataan Veneilyturvasta, joka sisältyy Täyskaskoon.

Konerikkoturva on täyskaskoon lisämaksusta saatava lisäturva

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu

Rahoitusturva (Maksuton lisäturva)

Korvaamme rahoitetun veneen vahingot rahoitusyhtiölle silloinkin kun korvaus muuten jäisi maksamatta. Rahoitusturvan saa täyskaskoon kun vene on rahoitusyhtiön omistama.

Varkaus tai ilkivalta

Saat korvauksen jos veneesi anastetaan, sinne murtaudutaan tai sille tehdään ilkivaltaa.

Lisäksi korvataan varastetun veneen palauttamisesta takaisin omistajalle syntyviä kustannuksia.

Korvauksesta vähennetään 100 euron omavastuu. Jos moottori on lukittu siihen tarkoitetulla perämoottorilukolla, korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

Palovahinko

Korvaamme veneellesi aiheutuneita palovahinkoja, kuten tuli-, savu-, räjähdys- ja salamaniskuvahingot.

Lisäksi korvataan palovahingon rajoittamisen kustannuksia, kuten sammuttimien käyttö palon yhteydessä.

Korvauksesta vähennetään 100 euron omavastuu.

Kuljetus- tai säilytysvahinko

Saat korvauksen, jos ulkoinen syy aiheuttaa veneelle vahingon venettä laskettaessa, nostettaessa, säilytettäessä tai kuljetettaessa maissa.

Esimerkiksi nostoliina katkeaa venettä nostaessa ja vene kaatuu kyljelleen. Korvaamme veneelle aiheutuneet korjauskustannukset.

Vastuuvahinko

Korvaamme ulkopuolisille aiheutuneita vahinkoja, joista olisit itse vastuussa. Esimerkiksi lepuuttaja irtoaa satamassa ja veneesi naarmuttaa viereistä venettä. Korvaamme vieraalle veneelle aiheutuneita korjauskustannuksia.

If Apu - apunasi vesillä 24/7

Maksuton If Apu –palvelu on tukenasi vesillä vuorokauden ympäri. If Avun tavoitat kaikkina aikoina samasta numerosta kuin korvauspalvelumme: 010 19 19 19. If Apuun soittamalla saat apua ja neuvoja, miten toimia esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Vene karahtaa kiville
 • Sinulla on Konerikkoturva (maksullinen lisäturva) ja moottori sammuu yhtäkkiä ulapalla teknisen vian takia, eikä matkaa voi jatkaa.
 • Tarvitset vahingon satuttua reittiohjeet lähimpään korjaamoon

Huomioi, että If Apu auttaa ja neuvoo tilanteessa kuin tilanteessa, mutta vahingon korvattavuus riippuu valitsemasi vakuutuksen laajuudesta.

Täyskaskovakuutus

Venevakuutukset vertailussa

Ifillä on kaksi vaihtoehtoa venevakuutukselle: täyskasko ja osakasko. Halvin venevakuutus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto, mutta vertailua tehdessä kannattaa ottaa huomioon myös se, kuinka hyvin tunnet kulkualueesi ja millaiset vahingot kannattaa ottaa omalle kontolle.

Veneilijöiden kanssa kehitetty vakuutus

Valitset sitten osakaskon tai täyskaskon, Ifin venevakuutus on veneilijälle aina joustava ja vaivaton. Se suojaa moottori- ja purjeveneesi sekä vesiskootterisi ympäri vuoden. Veneen käyttökautta ei ole rajoitettu, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa meille.

Ifin venevakuutuksessa ei ole myrskyrajoja, eli korvaamme vahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta. Lisäksi meillä on Suomen pienin omavastuu, joka  on varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa vain 100 euroa.

Ei kannata aliarvioida myöskään sitä, että Ifissä on Suomen paras korvauspalvelu, joka auttaa sinua jouhevasti vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen.

Onko vene yrityksen omistuksessa? Pyydä tarjous

Täyskaskosta kertyy talvella vain vähän kuluja

Vuodenaikahinnoitellun veneen täyskaskovakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, ja voit jakaa ne jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Veneen täyskaskon vakuutusmaksun jakautuminen eri kuukausina. Luvut ovat suuntaa antavia:

[taulukko]

Esimerkki: Jos ostat täyskaskovakuutuksen 1.5. ja myyt veneen 31.9, vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 65 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000 euroa, on vakuutuksen hinta voimassaoloajalta noin 650 euroa.

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat alennukset​​

Saat täyskaskoon heti ​täyden 60 prosentin bonuksen, jonka ansiosta veneen vakuutuksen hinta laskee huomattavasti. Bonus ei edellytä aiempaa veneilyhistoriaa eli saat edun myös ensimmäiseen veneeseesi. Verkkokauppa laskee täyskaskon hinnan automaattisesti maksimibonuksella.

Palkitsemme turvallisuuteen panostavat veneilijät. Jos olet suorittanut veneily- tai navigaatiokurssilla perustason veneilytutkinnon ja katsastanut veneesi, olet oikeutettu yhteensä  jopa 20 % alennukseen.

Jos sinulla on Ifissä muita vakuutuksia tai hankit niitä veneen vakuuttamisen yhteydessä, voit olla lisäksi oikeutettu If Etuohjelman mukaiseen 10–16 % alennukseen. Ifillä voit pilkkoa vakuutusmaksusi 12 erään ilman lisäkuluja, kun otat käyttöösi e-laskun.

Laske hinta venevakuutuksellesi

 • Veneilykurssilla opetellaan solmun tekoa

  Etua veneilytutkinnosta ja veneen katsastuksesta

  Saat Ifin venevakuutuksesta 10 % alennuksen, jos sinulla on veneilytutkinto vähintään perustason veneily- tai navigaatiokurssilta. Voit myös saada 10 % katsastusedun.

  Lue lisää eduista
 • Vanha puinen moottoriene

  Haluatko säästää rahaa ja panostaa turvallisuuteen?

  Poimi asiantuntijoiden tarkistamat neuvot veneen ostamiseen, rekisteröintiin, talvisäilytykseen, vesillelaskuun sekä varkauksilta suojautumiseen.

  Veneilyvinkit
 • Kaksi henkilöä ohjaa purjevenettä

  Jäikö sinulla kysyttävää? Vastaamme myös sunnuntaisin

  Asiakaspalvelumme palvelee sinua viikon jokaisena päivänä puhelimessa tai chatissa. Saatat löytää vastauksen nopeasti myös usein kysytyistä kysymyksistämme.

  Ota yhteyttä