Venevakuutus

 • Venevakuutus ilman myrskyrajoja

  Korvaamme vahingot tuulen nopeudesta riippumatta​.

 • Täyskaskoon heti 60 % bonus

  ​ Kattavin turva vesille ja veneen säilytykseen edullisesti.

 • Suomen pienin omavastuu

  Omavastuu vain 100 euroa varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa.


If Venevakuutus – veneilijöiden kanssa kehitetty

Joustava ja vaivaton venevakuutuksemme on kehitetty suojaamaan moottoriveneesi, purjeveneesi tai vesiskootterisi ympäri vuoden. Veneen käyttökautta ei ole rajoitettu, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa meille. Kuukausilaskutus hoituu helposti, ja alennusta saat myös veneilytutkinnosta.

Meillä sinun ei tarvitse huolehtia myrskyrajoista, eli korvaamme vahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta. Lisäksi tarjoamme vain 100 euron omavastuun varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahinkoihin.

Venevakuutuksen hinta laskee, kun panostat turvallisuuteen

Palkitsemme turvallisuuteen panostavat veneilijät venevakuutuksen hinnassa. Jos esimerkiksi olet suorittanut veneily- tai navigaatiokurssilla veneilytutkinnon ja katsastanut veneesi, olet oikeutettu jopa 20 % alennukseen.

Täyskaskomme valitessasi saat siihen heti ​täyden 60 prosentin bonuksen. Bonus ei edellytä aiempaa veneilyhistoriaa, eli saat edun myös ensimmäiseen veneeseesi.

Mikäli sinulla on Ifissä muita vakuutuksia tai hankit niitä veneen vakuuttamisen yhteydessä, voit olla lisäksi oikeutettu If Etuohjelman mukaiseen 10–15 % alennukseen.

Laiturilla veneilykurssille osallistujia
If tarjoaa venevakuutuksesta alennuksen muun muassa veneilytutkinnon suorittaneille.

Venevakuutusten vertailu

Ifillä on kaksi vaihtoehtoa: täyskasko ja osakasko. Molemmat venevakuutukset korvaavat erilaisia säilytyksessä sekä vesillelaskun tai kuljetuksen yhteydessä tapahtuvia vahinkoja. Varkaudet, palovahingot sekä toisille aiheutetut vahingot ovat myös molempien turvalaajuuksien piirissä.

Mitä venevakuutus korvaa? Täyskasko Osakasko
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää

Täyskasko tarjoaa parhaan turvan sekä vesille että säilytykseen

Täyskasko kattaa esimerkiksi vesillä sattuneet karilleajot, pohjakosketukset ja törmäykset sekä näiden seurauksena runkoon tai muihin osiin tulleet vauriot.

Jos veneen läpiviennit tai putket rikkoontuvat, ja sisään alkaa vuotaa vettä, korvaamme vuotaneen veden aiheuttamia vahinkoja. Jos vuotoa ei saataisi tukittua ja vene lopulta uppoaa, täyskaskomme korvaa uppoamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Onnettomuuden yhteydessä korvataan myös:

 • Kipparin ja matkustajien kotiinkuljetukset 1 000 euroon saakka
 • Kustannuksia veneen vesiltänostosta ja -laskusta sekä kuljetuksesta korjaamoon
 • Hylyn poistamisesta aiheutuvia kustannuksia, jos hylky on vesiliikenteelle vaaraksi

Vuodenaikahinnoittelun ansiosta täyskaskosta kertyy talvella vain vähän kuluja

Vuodenaikahinnoitellun veneen täyskaskovakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, ja voit jakaa ne jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Esimerkki: Jos ostat täyskaskovakuutuksen 1.5. ja myyt veneen 31.9, vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 65 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000 euroa, on vakuutuksen hinta voimassaoloajalta noin 650 euroa.

Veneen täyskaskon hinnan kertyminen eri kuukausille

Pylväsgrafiikka veneen täyskaskon hinnnan jakautumisesta eri kuukausille. Suurin osa kustannuksista kertyy huhtikuulta syyskuulle. Marraskuulta maaliskuulle kertyy vain minimaaliset kustannukset.

Grafiikan luvut ovat suuntaa antavia.

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Hanki Ifistä myös kasko autoosi ja kotivakuutus, ja saat If Etuohjelman kautta kaikki vakuutuksesi 15 % alennuksella.