Venevakuutus

Verkkokaupastamme saat heti hinnan venevakuutukselle moottoriveneeseen, purjeveneeseen tai vesiskootteriin. Kuukausilaskutus hoituu helposti, ja alennusta saat myös veneilytutkinnosta.

 • Venevakuutus ilman myrskyrajoja

  Korvaamme vahingot tuulen nopeudesta riippumatta​.

 • Täyskaskoon heti 60 % bonus

  ​ Kattavin turva vesille ja veneen säilytykseen edullisesti.

 • Suomen pienin omavastuu

  Omavastuu vain 100 euroa varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa.


Veneilijöiden kanssa kehitetty vakuutus

Ifin venevakuutus on veneilijälle joustava ja vaivaton. Se suojaa moottori- ja purjeveneesi sekä vesiskootterisi ympäri vuoden. Veneen käyttökautta ei ole rajoitettu, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa meille.

Ifin venevakuutuksessa ei ole myrskyrajoja, eli korvaamme vahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta. Lisäksi meillä on Suomen pienin omavastuu, joka  on varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa vain 100 euroa.

Meiltä saat alennusta venevakuutuksen hinnasta, kun olet suorittanut hyväksymämme veneilytutkinnon tai katsastanut veneesi avomeri- rannikko- tai saaristoluokkaan

Ei kannata aliarvioida myöskään sitä, että Ifissä on Suomen paras korvauspalvelu, joka auttaa sinua jouhevasti vahingon sattuessa.

Ifillä on kaksi vaihtoehtoa: täyskasko ja osakasko. Molemmat venevakuutukset korvaavat erilaisia säilytyksessä sekä vesillelaskun tai kuljetuksen yhteydessä tapahtuvia vahinkoja. Varkaudet, palovahingot sekä toisille aiheutetut vahingot ovat myös molempien turvalaajuuksien piirissä.

Osakaskoon ei sisälly veneilyturvaa, joten se ei kata veneilyvahinkoja, jotka täyskaskosta korvataan (kts. taulukko).

Venevakuutusten vertailu

Mitä venevakuutus korvaa? Osakasko Täyskasko
Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää

Täyskasko antaa veneellesi parhaan turvan sekä vesille että säilytykseen

Täyskasko kattaa esimerkiksi vesillä sattuneet karilleajot, pohjakosketukset ja törmäykset sekä näiden seurauksena runkoon tai muihin osiin tulleet vauriot.

Jos veneen läpiviennit tai putket rikkoontuvat ja sisään alkaa vuotaa vettä, korvaamme vuotaneen veden aiheuttamia vahinkoja. Jos vuotoa ei saataisi tukittua ja vene lopulta uppoaa, täyskaskomme korvaa uppoamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Onnettomuuden yhteydessä korvataan myös:

 • Kipparin ja matkustajien kotiinkuljetukset 1 000 euroon saakka
 • Kustannuksia veneen vesiltänostosta ja -laskusta sekä kuljetuksesta korjaamoon
 • Hylyn poistamisesta aiheutuvia kustannuksia, jos hylky on vesiliikenteelle vaaraksi

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat alennukset​​

Saat täyskaskoon heti ​täyden 60 prosentin bonuksen, jonka ansiosta veneen vakuutuksen hinta laskee huomattavasti. Bonus ei edellytä aiempaa veneilyhistoriaa eli saat edun myös ensimmäiseen veneeseesi. Verkkokauppa laskee täyskaskon hinnan automaattisesti maksimibonuksella.

Palkitsemme turvallisuuteen panostavat veneilijät. Jos olet suorittanut veneily- tai navigaatiokurssilla perustason veneilytutkinnon ja katsastanut veneesi, olet oikeutettu yhteensä  jopa 20 % alennukseen.

Jos sinulla on Ifissä muita vakuutuksia tai hankit niitä veneen vakuuttamisen yhteydessä, voit olla lisäksi oikeutettu If Etuohjelman mukaiseen 10–15 % alennukseen.

Laiturilla veneilykurssille osallistujia
If tarjoaa venevakuutuksesta alennuksen muun muassa veneilytutkinnon suorittaneille.

Täyskaskosta kertyy talvella vain vähän kuluja

Vuodenaikahinnoitellun veneen täyskaskovakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, ja voit jakaa ne jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Esimerkki: Jos ostat täyskaskovakuutuksen 1.5. ja myyt veneen 31.9, vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 65 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000 euroa, on vakuutuksen hinta voimassaoloajalta noin 650 euroa.

Veneen täyskaskon hinnan kertyminen eri kuukausille

Pylväsgrafiikka veneen täyskaskon hinnnan jakautumisesta eri kuukausille. Suurin osa kustannuksista kertyy huhtikuulta syyskuulle. Marraskuulta maaliskuulle kertyy vain minimaaliset kustannukset.

Grafiikan luvut ovat suuntaa antavia.

 • Nuori nainen satamassa, purjeveneitä taustalla

  Etua veneilytutkinnosta ja veneen katsastuksesta

  Saat Ifin venevakuutuksesta 10 % alennuksen, jos sinulla on veneilytutkinto vähintään perustason veneily- tai navigaatiokurssilta. Voit myös saada 10 % katsastusedun.

  Lue lisää eduista
 • Vanha puinen moottoriene

  Haluatko säästää rahaa ja panostaa turvallisuuteen?

  Poimi asiantuntijoiden tarkistamat neuvot veneen ostamiseen, rekisteröintiin, talvisäilytykseen, vesillelaskuun sekä varkauksilta suojautumiseen.

  Veneilyvinkit

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Hanki Ifistä myös kasko autoosi ja kotivakuutus, ja saat If Etuohjelman kautta kaikki vakuutuksesi 15 % alennuksella.