Venevakuutus

Katso venevakuutuksen hinta ja hyödynnä kätevä kuukausilaskutus. Saat myös alennusta veneilytutkinnosta.

 • Venevakuutus ilman tuulirajoja

  Korvaamme vahingot tuulen nopeudesta riippumatta.

 • Täyskaskoon heti 60 % bonus

  ​ Kattavin turva vesille ja veneen säilytykseen edullisesti.

 • Suomen pienin omavastuu

  Omavastuu vain 100 euroa varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa.

Ifin venevakuutus – Asiantuntemusta veneesi vakuuttamiseen

Joustava ja vaivaton venevakuutuksemme on kehitetty suojaamaan moottoriveneesi, purjeveneesi tai vesiskootterisi ympäri vuoden. Veneen käyttökautta ei ole rajoitettu, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa meille. Kuukausilaskutus hoituu helposti, ja alennusta saat myös veneilytutkinnosta.

Meillä sinun ei tarvitse huolehtia tuuli- tai myrskyrajoista, eli korvaamme vahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta. Lisäksi tarjoamme vain 100 euron omavastuun varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahinkoihin.

Venevakuutuksen hinta laskee, kun panostat turvallisuuteen

Palkitsemme turvallisuuteen panostavat veneilijät venevakuutuksen hinnassa. Jos esimerkiksi olet suorittanut veneily- tai navigaatiokurssilla veneilytutkinnon ja katsastanut veneesi, olet oikeutettu jopa 20 % alennukseen.

Mikäli sinulla on Ifissä muita vakuutuksia, tai hankit niitä veneen vakuuttamisen yhteydessä, voit saada venevakuutuksestasikin Ifin etuohjelman mukaisen 10–15 % alennuksen.

Lue lisää eduistamme

Veneen täyskaskoon heti 60 % bonus

Kun valitset venevakuutukseesi täyskaskon, saat siihen heti ​täyden 60 prosentin bonuksen. Veneiden osalta käytössä on vain kaskon bonus, eikä se edellytä aiempaa veneilyhistoriaa. Saat siis alennuksen myös ensimmäiseen veneeseesi.

Täyskaskomme kattaa kaikki tyypillisimmät veneilyvahingot tuulen nopeudesta riippumatta. Näitä ovat esimerkiksi laituriin, karille tai kivikkoon osuvat törmäykset, joita voi matalilla vesillämme sattua kokeneellekin veneilijälle. 

Lue lisää veneen täyskaskosta

Venevakuutusten vertailu

Ifillä on kaksi vaihtoehtoa: täyskasko ja osakasko. Molemmat venevakuutukset korvaavat erilaisia telakoinnin aikana sekä vesillelaskun tai kuljetuksen yhteydessä tapahtuvia vahinkoja. Varkaudet, palovahingot sekä toisille aiheutetut vahingot ovat myös molempien turvalaajuuksien piirissä.

Mitä venevakuutus kattaa? Täyskasko Osakasko
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää
Valinnaiset lisäturvat Täyskasko Osakasko
Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää

Mitä venevakuutus korvaa?

Venevakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat veneelle ja vesillä liikkumiseen tarvittaville varusteille.

Venevakuutuksella suojaat venettäsi niin varkauksilta, ilkivallalta, kuin telakoinnin aina tapahtuvilta vahingoilta.

Saat korvausta myös vahingoista, joista olet vastuussa ulkopuolisille. Esimerkiksi vierasvenesatamassa lepuuttaja irtoaa veneestä, ja veneesi naarmuttaa naapuriveneen kylkeä.

Tyypillisiä korvattavia vahinkoja sattuu maissa esimerkiksi veneen noston yhteydessä tai puun kaatuessa veneen päälle talvisäilytyspaikalla. 

Täyskasko korvaa myös vesillä liikkuessa tai laiturissa sattuneet törmäys-, vuoto- tai pohjakosketusvahingot.

Täyskasko tarjoaa parhaan turvan vesille

Täyskasko kattaa esimerkiksi vesillä sattuneet karilleajot, pohjakosketukset ja törmäykset sekä näiden seurauksena runkoon tai muihin osiin tulleet vauriot.

Jos veneen runko, läpiviennit tai putket rikkoontuvat, ja sisään alkaa vuotaa vettä, korvaamme vuotaneen veden aiheuttamia vahinkoja. Jos veneen rikkoutumisesta johtuvaa vuotoa ei saataisi tukittua ja vene lopulta uppoaa, täyskaskomme korvaa vuotovahingosta aiheutuvia kustannuksia.

Onnettomuuden yhteydessä korvataan myös:

 • Kipparin ja matkustajien kotiinkuljetukset 1 000 euroon saakka
 • Kustannuksia veneen vesiltänostosta ja -laskusta sekä kuljetuksesta korjaamoon
 • Hylyn poistamisesta aiheutuvia kustannuksia, jos hylky on vesiliikenteelle vaaraksi

Veneen täyskaskon hinnan kertyminen eri kuukausille

Pylväsgrafiikka veneen täyskaskon hinnnan jakautumisesta eri kuukausille. Suurin osa kustannuksista kertyy huhtikuulta syyskuulle. Marraskuulta maaliskuulle kertyy vain minimaaliset kustannukset.

Grafiikan luvut ovat suuntaa antavia.

Vuodenaikahinnoittelun ansiosta täyskaskosta kertyy talvella vain vähän kuluja

Vuodenaikahinnoitellun veneen täyskaskovakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, ja voit jakaa ne jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

Jos esimerkiksi ostat täyskaskovakuutuksen 1.5. ja myyt veneen 31.9, vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 65 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000 euroa, on vakuutuksen hinta voimassaoloajalta noin 650 euroa.

Sivuillamme tarjoamme veneilijöille rahanarvoisia neuvoja esimerkiksi veneen nostoon ja laskuun.

Mies katsoo satamassa puhelinta.

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Hanki Ifistä myös kasko autoosi tai kotivakuutus, ja saat Ifin etuohjelman kautta lähes kaikki vakuutuksesi 15 % alennuksella.