Kuolinpesän vakuutukset

Läheisen menehtyessä on hyvä muistaa, ettei vakuutusasioiden hoitamisella ole kiire. Olemme koonneet tietoa kuolinpesän vakuutuksista tälle sivulle.

Saamme tiedon henkilön kuolemasta Digi- ja väestötietoviraston kautta, ja vainajan nimissä olevat vakuutukset siirtyvät kuolinpesän nimiin. 

Kuolinpesän omaisuudelle otetut vakuutukset säilyvät ennallaan, kunnes kuolinpesä on jaettu. Jos menehtyneellä läheiselläsi on ollut henkilövakuutuksia, päättyvät ne kuolinpäivänä. Lähetämme vakuutusasiakirjat ja laskut kuolinpesän vakuutusmaksuista kuolinpesän osoitteeseen. 

Voit kysyä neuvoa kuolinpesään liittyvistä asioista myös asiantuntijoiltamme soittamalla asiakaspalveluumme. Autamme sinua mielellämme!

Kuolinpesän osakkaat voivat hoitaa kuolinpesän vakuutusasioita yhdessä tai valtuuttamalla kuolinpesälle asioidenhoitajan. Lataa valtakirjapohja, jolla voitte valtuuttaa asioidenhoitajan. Valtakirjan lisäksi tarvitsemme kopion perukirjan sivusta, jolla kuolinpesän osakkaat on kerrottu.

Muutosten tekeminen kuolinpesän vakuutuksiin

Kuolinpesä voi valtuuttaa valtakirjalla yksittäisen kuolinpesän osakkaan tai muun henkilön hoitamaan kuolinpesän asioita.

  1. Toimita Ifiin kaikkien osakkaiden allekirjoituksella oleva kuolinpesän valtakirja. Näin vakuutus voidaan irtisanoa tai siihen tehdä muutoksia. 
  2. Valtakirjan lisäksi toimita kopio perukirjasta, jotta saamme tiedon siitä, kuka tai ketkä ovat kuolinpesän osakkaita. Perukirjasta riittää osuus, jossa on listattu osakkaat, joten koko perunkirjaa ei tarvitse toimittaa.

Usein kysyttyä kuolinpesän vakuutusasioista

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.