Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus aikuiselle

 1. Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus

Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus tuovat mielenrauhaa. Pääset jonottamatta hoitoon ja valitset lääkäriajan itse. Lue mitä vakuutus korvaa ja hae hinta!

Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus on sairauksien ja tapaturmien hoidon kattava vakuutus. Tapaturmavakuutus on sairausvakuutuksen pikkusisar, joka korvaa tapaturmat. Tältä sivulta voit ostaa niin sairausvakuutuksen kuin tapaturmavakuutuksenkin. Tervetuloa tutustumaan!


 • Tapaturmavakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti

 • Pääset vakuutuksen turvin suoraan erikoislääkärille

 • Nyt laaja tapaturmavakuutus ilman terveysselvitystä

Mitä kuluja vakuutus korvaa? Sairaus Laaja tapaturma Tapaturma
Tapaturman hoitokulut ilman omavastuuta

Kun loukkaannut, nopea hoitoon pääsy on olennaista. Kun käyt tapaturman takia lääkärillä, omavastuusi on 0 euroa.

Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita. Vakuutuksesta korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgenkuvaukset, laboratoriokustannukset ja reseptilääkkeet.

Esimerkki:
Liukastut lenkillä ja loukkaat jalkasi. Tapaturmavakuutus korvaa käynnin yksityisellä lääkäriasemalla, röntgentutkimukset ja murtuneen jalan kipsauksen. Lisäksi vakuutus korvaa kipsauksen jälkeen fysioterapiaa sekä lääkärin määräämät reseptilääkkeet.

Yleisimpiä tapaturmia ovat
• liukastuminen ja kompastuminen
• arkisissa kotitöissä ja kodin kunnostustöissä sattuvat vahingot, kuten pienet palovammat, nirhaumat ja nyrjähdykset.

Huomaathan, että tämä vakuutus ei korvaa, jos esimerkiksi polvesi menee sijoiltaan tai nilkkasi venähtää ilman ulkoista syytä. Jos haluat, että vakuutuksesi kattaa nämäkin tilanteet, valitse laaja tapaturmavakuutus tai sairausvakuutus.

Tapaturman aiheuttama pysyvä vamma

Jos sinulle sattuu tapaturma, josta jää pysyvä vamma, saat kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Korvauksen tarkoitus on auttaa sinua sopeutumaan uudenlaiseen arkeen, sillä sinä saatat tarvita esimerkiksi apuvälineitä tai muutoksia kotiin.

Tapaturman aiheuttamia pysyviä vammoja ovat esimerkiksi
• sokeutuminen
• selkäydinvamma
• palovamma
• peukalon menetys.

Tapaturman aiheuttama kuolema

Korvaus tuo perheellesi taloudellista tukea yllättävään tilanteeseen. Moni käyttää tämän korvauksen esimerkiksi hautajaiskulujen kattamiseen. Jos haluat laajempaa turvaa kuoleman varalle, täydennä vakuutusturvaasi henkivakuutuksella, jonka voit hankkia verkkokaupasta samalla, kun ostat sairaus- tai tapaturmavakuutuksen.

Vastaus terveyskysymyksiisi 24/7 *

If Terveysneuvonta tuo sinulle avun nopeasti, kun terveysasiat pohdituttavat – milloin ja missä vain, vuorokauden ympäri. Voit keskustella puhelimitse sairaanhoitajan kanssa tai käyttää If Terveysneuvonnan verkkopalvelua.

If Terveysneuvonnan verkkopalvelusta löydät helposti tietoa oireisiisi tai sairauksiisi liittyen. Saat myös hoitosuosituksia sekä hoitopaikkojen yhteystiedot. Sisältö on suomalaisten lääkäreiden ylläpitämä.

If Terveysneuvonnan puhelinpalvelussa sairaanhoitaja vastaa puhelimessa kysymyksiisi ja varaa tarvittaessa ajan lääkärille. Maksat puhelusta vain tavallisen matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksun.

Jos et vielä ole Ifin asiakas, nyt kannattaa hankkia Ifin henkilövakuutus ja hyödyntää kätevää If Terveysneuvontaa.

* If toteuttaa If Terveysneuvonnan yhdessä kumppaneidensa kanssa. Palvelu on Ifin määrittelemilleen asiakasryhmille tarjoama asiakasetu, joka ei tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä tai asiakasryhmää, jolle sitä tarjotaan.

Yleiset liikunnan aiheuttamat vammat

Vakuutus korvaa rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluja. Niitä tavalliset tapaturmavakuutukset eivät kata. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita. Tämä vakuutus korvaa myös käynnit erikoislääkärillä ja vammojen hoidossa tarvittavat leikkaukset sekä reseptilääkkeet.

Esimerkki:
Porrastreeneissä polveesi sattuu kipeästi, ja selviää, että polvi on mennyt sijoiltaan. Laajasta tapaturmavakuutuksesta korvataan lääkärikäynti tutkimuskuluineen sekä fysioterapiaa.

Tästä vakuutuksesta korvattavia vammoja ovat esimerkiksi
• jänteen venähdys, repeämä tai jännetulehdus
• lihasvenähdys ja -repeämä
• polvilumpion sijoiltaanmeno
• rasitusmurtuma
• tenniskyynärpää
• akillesjänteen tulehdus tai repeämä.

Fysikaalinen hoito tapaturma- ja liikuntavammoihin

Tavallinen tapaturmavakuutus korvaa fysikaalista hoitoa ainoastaan tapaturmavamman leikkauksen tai kipsauksen jälkeen.

Laaja tapaturmavakuutus korvaa tapaturman ja liikunnan aiheuttaman vamman fysikaalista hoitoa (ks. yllä kohta "Yleiset liikunnan aiheuttamat vammat"). Fysioterapian kustannuksia korvataan enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, kuitenkin enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (vakuutuskauden pituus on vuosi).

Sairauskuluvakuutus: Katso alla kohta "Fysikaalinen hoito sairauteen."

Miksi fysikaalista hoitoa tarvitaan?

Nykyisin monet vammat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijasta. Fysioterapian kustannukset nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ovat esimerkiksi polvien ja selän kiputilat sekä urheillessa syntyvät vammat.

Sairauden hoitokulut

Sairausvakuutus korvaa tapaturmien lisäksi sairauden aiheuttamia hoitokuluja, joita ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja reseptilääkkeet. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Vakuutus korvaa myös käynnit erikoislääkärillä sekä leikkaukset. Vakuutus tuo joustoa elämääsi, sillä sen turvin pääset lääkärille jonottamatta ja silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Esimerkki:
Hakeudut lääkärille huonon voinnin vuoksi. Tutkimuksissa selviää, että sinulla on diabetes. Vakuutus korvaa lääkärikäynnit tutkimuskuluineen, seurantakäynnit sekä lääkkeet.

Yleisimpiä sairauksia, joiden hoitokuluja sairausvakuutus korvaa, ovat
• astma
• diabetes
• verenpaineeseen liittyvät sairaudet
• tuki- ja liikuntaelinten sairaudet.

Fysikaalinen hoito sairauteen

Jos tarvitset fysioterapiaa sairauden tai tapaturman takia, sairausvakuutus korvaa kustannuksia.

Saat korvausta enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, yhteensä enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (vakuutuskauden pituus on vuosi).

Miksi fysikaalista hoitoa tarvitaan?

Nykyisin monet vammat ja kiputilat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijasta. Fysioterapian kustannukset nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ja sairauksia ovat esimerkiksi niska-hartiaseudun, polvien ja selän kiputilat sekä urheillessa syntyvät vammat.

If Suorakorvaus *

If Suorakorvaus on tarkoitettu asiakkaillemme, joilla on sairausvakuutus.

If Suorakorvaus hoitaa korvausasiat puolestasi. Jos sinulla on Ifin sairausvakuutus, lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun.

* If Suorakorvaus toimii kaikissa yhteistyökumppaneidemme toimipisteissä. Palvelu on Ifin tarjoama asiakasetu, joka ei tule osaksi vakuutussopimusta. If voi muuttaa palvelun sisältöä. 

Osta valinnaiset turvat yhdessä tapaturmavakuutuksen ja sairausvakuutuksen kanssa

Valinnaiset turvat Sairaus Laaja tapaturma Tapaturma
Henkivakuutus

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi pahimman sattuessa. Jos sinä menehdyt sairauden tai tapaturman seurauksena, läheisesi saavat valitsemasi korvaussumman.

Henkivakuutus on tärkeä, jos sinulla on asuntolainaa tai pieniä lapsia. Saat sopivan vakuutusmäärän, kun lasket yhteen

 • kotitaloutesi velat
 • kotitalouden vuosiansiot
 • 20 000 euroa jokaista lastasi kohden.
Vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turva eli Sopeutumisturva auttaa, jos sairastut tai loukkaannut vakavasti. Turva kattaa 10 yleistä sairautta ja vammaa, kuten syövän, sydäninfarktin ja MS-taudin.

Me maksamme korvauksen, jos sinulla todetaan jokin vakuutusehdoissa lueteltu sairaus tai vamma. Saat korvauksen heti lääkärin diagnoosin jälkeen. Verovapaa korvaus on valintasi mukaan 10 000-50 000 euroa.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Saat sovitun kertakorvauksen, jos menetät työkykysi ja joudut jäämään pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle. Turva kattaa 20 yleistä sairautta ja vammaa, kuten syövän ja sydäninfarktin.

Työkyvyttömyyseläkkeen määrä on ainoastaan noin puolet ansiotasostasi ja yleensä menot pysyvät kuitenkin ennallaan. Omalla vakuutuksellasi turvaat perheesi talouden vakavan sairauden tai tapaturman yllättäessä. Voit käyttää verottoman korvauksen haluamallasi tavalla.

Päivärahaturva (Asiakaspalvelusta)

Päivärahaturva paikkaa ansionmenetyksiä pitkän sairausloman aikana. Kelan päiväraha on ainoastaan noin 40–60 % ansiotuloistasi. Suurin osa arkisista elinkustannuksista pysyy kuitenkin samoina sairauslomasta riippumatta. Päivärahaturva kattaa sen osuuden, mitä normaalista palkastasi jää puuttumaan sairausloman johdosta. Voit ostaa päivärahaturvan Ifin asiakaspalvelun kautta.

Sairausvakuutus – jonottamatta hoitoon, kun sinulle parhaiten sopii

Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus on sairaudet ja tapaturmat kattava vakuutus, joka tuo sinulle mielenrauhaa. Vakuutuksen ansiosta voit keskittyä hoitoon pääsemisen sijasta parantumiseen, sillä sairausvakuutus kattaa useimmat terveyteen liittyvät vaivat. Voit mennä hoitoon silloin kun sinulle parhaiten sopii, ja pääset tarvittaessa myös fysioterapiaan vakuutuksen turvin.

Mitä sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus korvaa?

Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus

 • kattaa sairaudet ja tapaturmat
 • antaa sinulle valinnanvapauden: voit käyttää julkisia ja yksityisiä lääkäripalveluja ja pääset jonottamatta myös erikoislääkärille
 • korvaa lääkärinpalkkiot, röntgen-, magneetti- ja laboratoriotutkimukset, leikkaukset, sairaalahoidon ja reseptilääkkeet
 • korvaa fysioterapiaa ilman lisämaksua – vakuutus korvaa lääkärin määräämää fysioterapiaa esimerkiksi, jos niskasi on jumissa
 • takaa nopean pääsyn hoitoon ja nopeuttaa siten parantumistasi
 • korvaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, sydän- ja verisuonisairauksia sekä diabeteksen ja syövän hoitoa.

Voit valita, kattaako sairausvakuutuksesi kaikenlaiset lääkärikäynnit vai hyödynnätkö vakuutusta vain kriittisissä tilanteissa. Jos käytössäsi on työterveyshuolto, vakuutus auttaa silloin, kun työterveyshuollon rajat tulevat vastaan. 

Voit laajentaa sairausvakuutuksesi kattamaan myös lyhytkestoisen tai pysyvän työkyvyttömyyden sekä kuoleman.

Jos valitset sairauskuluvakuutukseesi korkean omavastuun, vakuutus on tukenasi, jos sairastut tai loukkaannut vakavasti. Matalampi omavastuu mahdollistaa pääsyn yksityislääkärille aina, kun siihen on tarvetta.

Laaja tapaturmavakuutus – se parempi tapaturmavakuutus kaikille

Laaja tapaturmavakuutus on useammankin piirun verran parempi tapaturmavakuutus, jonka kehitimme asiakkaidemme toiveiden perusteella. Se tuo apua moniin arkisiin vahinkoihin, joita tavalliset tapaturmavakuutukset eivät korvaa. Se on myös tarkan kuluttajan valinta, sillä vakuutus on laajuuteensa nähden erittäin edullinen.

Laaja tapaturmavakuutus kattaa tavallisten tapaturmien lisäksi esimerkiksi rasitusvammat ja venähdykset. Se korvaa myös esimerkiksi sellaisia vammoja, joiden taustalta löytyy tavallista, iän tuomaa rappeumaa. Niitä tavalliset tapaturmavakuutukset eivät kata. Laaja tapaturmavakuutus onkin hyvä valinta aivan kaikille.

Mitä Laaja tapaturmavakuutus korvaa?

Laaja tapaturmavakuutus

 • korvaa tavallisten tapaturmien ohella rasitusvammoja, venähdyksiä ja rappeumaperäisiä vammoja, joita tavalliset tapaturmavakuutukset eivät kata
 • korvaa fysioterapiaa ilman lisämaksua – vakuutus korvaa käynnit fysioterapialla esimerkiksi silloin, jos fysioterapia korvaa leikkauksen
 • on huomattavasti tavallista tapaturmavakuutusta laajempi mutta silti edullinen.

Jos harrastat kilpaurheilua tai riskialtista lajia, tarvitset urheiluvakuutuksen. Voit laajentaa laajan tapaturmavakuutuksesi kattamaan myös lyhytkestoisen tai pysyvän työkyvyttömyyden sekä kuoleman.

Tapaturmavakuutus – edullinen perusvakuutus

Suomessa on hyvä sosiaaliturva, mutta joskus voit joutua odottamaan hoitoon pääsyä pitkäänkin, jos vammasi ei vaadi akuuttia hoitoa. Tapaturmavakuutuksen avulla pääset jonottamatta hoitoon, kun olet loukkaantunut. Näin myös parantumisesi alkaa heti.

Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Tapaturmavakuutus

 • korvaa tyypillisesti esimerkiksi kaatumisen ja putoamisen aiheuttamien vammojen tutkimuksen ja hoidon
 • korvaa loukkaantumisesta johtuvat röntgen- ja magneettikuvaukset ja käynnit erikoislääkärillä
 • on voimassa töissä ja vapaa-ajalla.

Tapaturmavakuutus on hyvä perusvakuutus, mutta se ei korvaa aivan kaikkea. Jos vammasi taustalta löytyy esimerkiksi kulumaa tai rasitusvamma, tapaturmavakuutus korvaa vamman tutkimuksen mutta ei hoitoa. Tapaturmavakuutus ei myöskään kata leikkauksen korvaavaa fysioterapiaa. Jos haluat, että vakuutuksesi kattaa nämäkin tilanteet, valitse laaja tapaturmavakuutus tai sairausvakuutus.

Voit laajentaa tapaturmavakuutuksesi kattamaan lyhytkestoisen tai pysyvän työkyvyttömyyden sekä kuoleman.

Sairausvakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen hinta 

Sairausvakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen hinnat määräytyvät monen osatekijän perusteella. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi vakuutuksen laajuus, mahdollinen omavastuu, vakuutetun ikä ja asuinpaikka sekä mahdolliset asiakkuusalennukset.

Alla olevat esimerkit ovat suuntaa-antavia. Saat oman hintasi, kun syötät sivun yläosassa olevaan vakuutuslaskuriin perustietosi. Hinnan laskeminen vie vain hetken eikä sido sinua mihinkään.

 • Yksityinen sairausvakuutus: hinta 25-vuotiaalle, asuinpaikka Helsinki: 33 euroa kuukaudessa.
 • Laaja tapaturmavakuutus: hinta 25-vuotiaalle, asuinpaikka Helsinki: 14 euroa kuukaudessa.
 • Tapaturmavakuutus: hinta 25-vuotiaalle, asuinpaikka Helsinki: 6 euroa kuukaudessa.

Tutustu asiakasetuihin ja muihin vakuutuksiin 

 • Saat 10 –15 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan (poikkeuksena järjestöasiakkaan Primus-tapaturmavakuutus). Tämän jatkuvan alennuksen lisäksi saat sairausvakuutuksen huomattavasti edullisemmin kuin ne, jotka eivät kuulu If Etuohjelmaan. Pääset If Etuohjelmaan jo pelkällä kotivakuutuksella tai auton kaskovakuutuksella.
 • Jos olet kiinnostunut pelkästä henkivakuutuksesta, tutustu henkivakuutukseen.
 • Jos etsit vakuutusta alle 15-vuotiaalle, tutustu lapsivakuutukseen.
 • Jos tarvitset lisenssivakuutuksen tai harrastat riskialtista urheilulajia, tutustu urheiluvakuutukseen.
 • Jos etsit vakuutusta yrityksesi henkilöstölle tai olet yrittäjä, lue yritysten sairauskuluvakuutuksesta.

Vakuutusmäärä ja omavastuu

Vakuutusmäärä on summa, jonka verran voit saada enintään korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana.

 • Sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan 40 000 euroon asti vakuutuksen voimassaolon aikana.
 • Pysyvän haitan korvaus on enintään 80 000 euroa. Maksettava korvaus määräytyy sen perusteella, miten vakava vamma on.
 • Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 20 000 euroa.

Yllä olevat vakuutusmäärät ovat saatavilla verkkokaupastamme. Jos haluat suuremmat korvaussummat, soita asiakaspalveluumme tai jätä meille soittopyyntö. Voit tarkistaa voimassa olevien vakuutustesi vakuutusmäärät helposti Omilta Sivuilta.

Vakuutusten omavastuut

Tapaturmavakuutuksessa ja laajassa tapaturmavakuutuksessa omavastuu on aina 0 euroa.

Sairausvakuutukseen voit valita itse sopivan omavastuun. Vaihtoehdot ovat 150, 500 ja 1200 euroa. Maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden aikana (vakuutuskauden pituus on vuosi).

Jos valitset sairausvakuutukseesi suuremman omavastuun, säästät vakuutuksen hinnassa. Jos julkinen terveydenhuolto toimii paikkakunnallasi hyvin ja haluat varautua vakuutuksella vain suurempiin hoitokuluihin, kannattaa harkita korkeampaa omavastuuta.

Vakuutusehdot ja -oppaat

Edulliset tapaturmavakuutukset yhteistyöjärjestöjen jäsenille

Jos kuulut Ifin yhteistyöjärjestöön, sinä ja puolisosi saatte kattavat Primus-tapaturmavakuutukset jopa 50 % muita edullisemmin. Lisäksi saat uuteen Primus-tapaturmavakuutukseen lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme ja oletko perheinesi oikeutettu järjestösi neuvottelemiin etuihin.

Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Vakuutukset työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle

Sinun kannattaa täydentää vakuutustasi henkivakuutuksella erityisesti, jos sinulla on asuntolainaa tai pieniä lapsia. Henkivakuutus turvaa läheistesi talouden pahana päivänä. Jos sinä menehdyt sairauden tai tapaturman seurauksena, läheisesi saavat valitsemasi korvaussumman. Voit ostaa henkivakuutuksen verkkokaupasta tapaturma- tai sairausvakuutuksen oston yhteydessä.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva tarkoittaa kerran maksettavaa korvausta, jos joudut jäämään pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle vakuutusehdoissa luetellun vakavan sairauden, kuten sydäninfarktin tai pahanlaatuisen kasvaimen takia. Pysyvän työkyvyttömyyden turva täydentää Suomen sosiaaliturvaa. Työkyvyttömyyseläkkeen määrä on ainoastaan noin puolet ansiotasostasi. Voit ostaa pysyvän työkyvyttömyyden turvan verkkokaupasta tapaturma- tai sairausvakuutuksen oston yhteydessä.

Päivärahaturva paikkaa ansionmenetyksiä pitkän sairausloman aikana. Kelan päiväraha on ainoastaan noin 40–60 % ansiotuloistasi. Suurin osa arkisista elinkustannuksista pysyy kuitenkin samoina sairauslomasta riippumatta. Päivärahaturva kattaa sen osuuden, mitä normaalista palkastasi jää puuttumaan sairausloman johdosta. Voit ostaa päivärahaturvan Ifin asiakaspalvelun kautta.

Vakuutusten ikärajat

Tapaturmavakuutus: voit hankkia vakuutuksen 15–79-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Laaja tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus: voit hankkia vakuutuksen 15–69-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi asti.

Terveysselvitys oston jälkeen

Kun olet ostanut vakuutuksen, sinua pyydetään useimmiten täyttämään sähköinen selvitys terveydentilastasi. Vakuutuksen voimaantulo edellyttää terveysselvityksen täyttämistä.

Sähköinen terveysselvitys on helppo täyttää. Saat linkin terveysselvitykseen vakuutuksen oston jälkeen. Täytä terveysselvitys 14 vuorokauden sisällä vakuutuksen hankkimisesta.

Sinun ei tarvitse liittää terveysselvitykseen lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoa. Saat vakuutuskirjan, kun vakuutuksesi astuu voimaan.

Milloin terveysselvitystä ei tarvitse täyttää?

Terveysselvitystä ei tarvita, jos ostat tapaturmavakuutuksen tai laajan tapaturmavakuutuksen ilman lisäturvia. Lisäturvia ovat henkivakuutus ja pysyvän työkyvyttömyyden turva.

Tapaturmavakuutuksen ja sairausvakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, joten se korvaa myös ulkomailla sattuneiden tapaturmien hoitokuluja. Tapaturmavakuutuksessa on kuitenkin enimmäiskorvausmäärä, joten vakuutus ei välttämättä kata kaikkia kuluja – ulkomailla hoitokulut voivat nousta pahimmillaan kymmeniin ja satoihin tuhansiin euroihin. Sairausvakuutus korvaa ainoastaan Suomessa annetun hoidon kustannuksia.

Matkustajavakuutus korvaa matkasairauksia ja matkalla sattuneita tapaturmia ilman ylärajaa, joten matkustajavakuutus on aina viisas hankinta matkalle lähtiessä. Lisäksi se korvaa matkalta myöhästymisen, matkan peruuntumisen ja keskeytymisen. Lue lisää matkavakuutuksesta.

 1. Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus